• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Kitapları hangi programdan dinliyorsunuz?
Merhaba, storytel ya da audible platformlarından üyelik satın alarak kitap dinleyebilirsiniz. Ben Audible kullanıyorum, İngilizce kitap seçeneği çok fazla ama daha önce storytel de kullandım türkçe kitap arşivleri oldukça iyi. İnanılmaz keyifli. Hatta her zaman her uygulamaya bütçemiz yetmeyebilir YouTube da sesli kitap dinleyebileceğiniz kanallar var. En son Yu Hua Yaşamak adlı kitabı youtubedan sesli dinledim. Tavsiye ederim, sevgiler.

Merhaba, storytel ya da audible platformlarından üyelik satın alarak kitap dinleyebilirsiniz. Ben Audible kullanıyorum, İngilizce kitap seçeneği çok fazla ama daha önce storytel de kullandım türkçe kitap arşivleri oldukça iyi. İnanılmaz keyifli. Hatta her zaman her uygulamaya bütçemiz yetmeyebilir YouTube da sesli kitap dinleyebileceğiniz kanallar var. En son Yu Hua Yaşamak adlı kitabı youtubedan sesli dinledim. Tavsiye ederim, sevgiler.
Çok teşekkür ederim, sevgiler ❤️

Selamlar Hanımlar,

Sabah uyanmakta zorlandım. 06:20'de kalkabildim. Öyle olunca meditasyonu atladım. Sessizlik saati, sabah sayfası ve kitap okuma adımlarını tamamladım. Kızlarımı okul için hazırladım ve gönderdim. Normalde bugün yardımcı ablanın günü ama kızına gitmiş, bu hafta gelmeyecek. Bu nedenle oda oda evi toparladım, robotu çalıştırdım. Aynaları ve banyoyu sildim. Bulaşık makinesini boşaltıp, çamaşır makinesini ben gelince bitecek şekilde ayarladım. Diksiyon çalışması yaptım. Bantta 20 dakika yürüdüm ve o sırada İngilizce çalışması yaptım. Duş aldım, giyindim ve evden çıktım. İşe doğru gelirken Nasıl Olunur-Tilbe Saran bölümünü bitirdim. Oldukça keyifliydi. Zaten Tilbe Hanım'ın sesinden kitap dinlemeyi çok seviyorum.

Merhaba elecda elecda babilanka tavsiyen için çok teşekkürler, bir haftadır yapıyorum beğendim. Kızım yazın evde olacak, hem ingilizcesi gelişsin hem de bir uğraş olsun diye ona ingilizce desteği düşünüyorum da, 3e geçecek özel okulda okuyor bir miktar bazali var, ne tavsiye edersin? babilanka gibi bir yer olsa keşke her günlük ödevler falan?

Merhaba elecda elecda babilanka tavsiyen için çok teşekkürler, bir haftadır yapıyorum beğendim. Kızım yazın evde olacak, hem ingilizcesi gelişsin hem de bir uğraş olsun diye ona ingilizce desteği düşünüyorum da, 3e geçecek özel okulda okuyor bir miktar bazali var, ne tavsiye edersin? babilanka gibi bir yer olsa keşke her günlük ödevler falan?
Selam,
Rica ederim. Ben Babilanka'yı benim büyük kıza da yaptırdım. Bir deneyebilirsin. Ayrı bir kullanıcı almaya da gerek kalmıyor. Hatta bizim kızlar Almanca da görüyorlar okulda. Almanca'da aldım ben bu yaz çalışması için.

Selamlar Hanımlar,

Bu sabah 06:00'da kalktım. 10 dakika sessizlik zamanı ve 1 bardak su, 20 dakika meditasyon, sabah sayfası ve İslam ve Kadın kitabını okuyarak sabahın ilk rutin bloğunu tamamladım. Ardından kızlarımı uyandırdım ve 08:00'e kadar kızların okul hazırlıkları ile ilgilendim. Kızlar evden çıktıktan sonra 20 dakika oda oda evi toparladım. İşim bitince kendime bir bitki çayı yaptım ve Wise & Rise üzerinden Reyhan Çınar'ın Diksiyon eğitimini dinlemeye başladım. Diksiyon notlarım için tuttuğum bir defter var. Ona not alarak saat 09:00'a kadar eğitim videolarını izledim.

Saat 09:00'da kendime kahvaltı hazırladım. 2 haşlanmış yumurta, beyaz peynir, ceviz, badem, zeytin, domates, salatalık, yeşil biber ve kırmızı biber içeren bir tabak hazırladım. Yavaş yemeye ve çiğnemeye özen göstererek kahvaltımı yaptım. Ardından hazırlandım ve evden çıktım.

Geçen hafta Ayşegül Çoruhlu'nun eğitim videolarını izledim. Aralıklı Oruç beslenme düzenini sabah kahvaltı ve en geç 17:00'de biten bir akşam yemeği ile yapmanın en faydalı yöntem olduğunu ve bu yönetimi uygularken, kendimize sanki diyabet teşhisi konmuş gibi hareket etmemizi öneriyor. Hazır yaz döneminde girmişken bir deneme yapmak istiyorum. 1 Haziran-1 Eylül arası sabah 09:00'da kahvaltı, 16:30-17:00 arası akşam yemeği olacak şekilde beslenmeye niyet ediyorum. Çarşamba-Cuma-Cumartesi-Pazar zaten o saat aralığında evde olduğum için sorun ayarlayabilirim. Kalan üç gün evden getirerek ilerleyebilirim diye düşünüyorum. Bu süre içerisinde un ve şeker içeren her şeyden sanki şeker hastasıymışım gibi uzak durmaya da çalışacağım.

Ayrıca Mia- Mia- nın yaptığı alışveriş detoksu sürecini çok beğendim. Hazır yiyecek ile ilgili sınırlama getiriyorken, bu süreçte ev eşyası, kıyafet, kitap, kozmetik gibi alışverişleri de kesmeyi denemek istiyorum. Evdeki ürünler ile yazı geçirmek istiyorum.

Selamlar Hanımlar,

Bu sabah 06:00'da kalktım. 10 dakika sessizlik zamanı ve 1 bardak su, 20 dakika meditasyon, sabah sayfası ve İslam ve Kadın kitabını okuyarak sabahın ilk rutin bloğunu tamamladım. Ardından kızlarımı uyandırdım ve 08:00'e kadar kızların okul hazırlıkları ile ilgilendim. Kızlar evden çıktıktan sonra 20 dakika oda oda evi toparladım. İşim bitince kendime bir bitki çayı yaptım ve Wise & Rise üzerinden Reyhan Çınar'ın Diksiyon eğitimini dinlemeye başladım. Diksiyon notlarım için tuttuğum bir defter var. Ona not alarak saat 09:00'a kadar eğitim videolarını izledim.

Saat 09:00'da kendime kahvaltı hazırladım. 2 haşlanmış yumurta, beyaz peynir, ceviz, badem, zeytin, domates, salatalık, yeşil biber ve kırmızı biber içeren bir tabak hazırladım. Yavaş yemeye ve çiğnemeye özen göstererek kahvaltımı yaptım. Ardından hazırlandım ve evden çıktım.

Geçen hafta Ayşegül Çoruhlu'nun eğitim videolarını izledim. Aralıklı Oruç beslenme düzenini sabah kahvaltı ve en geç 17:00'de biten bir akşam yemeği ile yapmanın en faydalı yöntem olduğunu ve bu yönetimi uygularken, kendimize sanki diyabet teşhisi konmuş gibi hareket etmemizi öneriyor. Hazır yaz döneminde girmişken bir deneme yapmak istiyorum. 1 Haziran-1 Eylül arası sabah 09:00'da kahvaltı, 16:30-17:00 arası akşam yemeği olacak şekilde beslenmeye niyet ediyorum. Çarşamba-Cuma-Cumartesi-Pazar zaten o saat aralığında evde olduğum için sorun ayarlayabilirim. Kalan üç gün evden getirerek ilerleyebilirim diye düşünüyorum. Bu süre içerisinde un ve şeker içeren her şeyden sanki şeker hastasıymışım gibi uzak durmaya da çalışacağım.

Ayrıca Mia- Mia- nın yaptığı alışveriş detoksu sürecini çok beğendim. Hazır yiyecek ile ilgili sınırlama getiriyorken, bu süreçte ev eşyası, kıyafet, kitap, kozmetik gibi alışverişleri de kesmeyi denemek istiyorum. Evdeki ürünler ile yazı geçirmek istiyorum.
Teşekkür ederim. Sizinde süreçteki deneyimlerinizi merak ediyorum takip edeceğim 😊

Selamlar Hanımlar,

Haziran ayı kitabı olarak Anne Dansı'nı sipariş ettim. Yazarın Öfke Dansı kitabını okumuş ve çok beğenmiştim. Yalnız bu kitaptan sonra evde okunmayı bekleyen kitaplar bitmeden yeni bir kitap almamaya karar verdim.

Kızlar için yaz programı oluşturmaya başladık. Büyük kızım 6. sınıfı bitirdi. Yaz döneminde her gün 12:00-14:00 arası ders çalışmaya ayırması ve dillere ağırlık vermesi konusunda da anlaştık. Her gün Babilanka üzerinden 20 dk İngilizce, 20 dakika Almanca çalışması yapacak. Bu yaz Korece öğrenmek istiyormuş. Şu an ona online eğitim araştırıyorum. Bir de 7. sınıf Türkçe paragraf kampı diye bir eğitime kaydettirdim. Akşamları da ben eve geldikten sonra yemek yiyip hep beraber parka çıkacağız. Akşam 20:00'de eve dönüp kitap okuma rutinimize devam edeceğiz. Ben çarşamba ve cuma evde olacağım. Çarşamba günleri havuza indiririm, cuma günleri de Ankara'yı gezeriz diye düşündüm.

Küçük kızım için salı-perşembe gidebileceği bir yaz okulu arayışındayım. Ya şu an gittiği tenisin yaz okuluna gidecek ya da resim üzerine bir yer bulacağım. Henüz yaz programları netleşmediği için beklemedeyim.

Herkese Selamlar ,
Umarım hepiniz iyisinizdir.

Bir önerim var: Aile Meselesi 'Kişisel Gelişmekten Yorulanlar' bölümünü dinlemeniz.
Benim de çok hoşuma gitmişti o bölüm,tüm bölümlerini öneririm ben de. İnsanın kendini keşfetme yolculuğuna çok keyifli eşlik ediyor

Selamlar Hanımlar,

Bir sorum olacaktı. Kızımın skechers beyaz spor ayakkabıları var. Ayakkabı epey kirlendi ve makinede yıkanınca siyah lekeler çıkmıyor. Ne kullanabilirim?

Günaydın ☀️

Nasipse bir saate Ankara için yola çıkacağım; hayatımda ilk defa uzun yolda araç kullanacağım için heyecanlıyım. Yol arkadaşım oğlum 😬 kendisi biraz halsiz ve ateşli🥹 ama iyi bir yoldaş olacağından eminim.

Back
X