• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Sade kefir içmeyi çok istiyorum ama tadlari aşırı kötü oluyor bugün bimden aldım icebildm.
17495615818867294007385666604475.webp

Mersinliyim Mersin de yaşıyorum, bayramda Karadenizdeydim :)
Yaa Pozcu Alanya fırını sokağında oturuyordum orda 🥹 nasıl özledim 7 gün nerdeyse poZcuda o tantunici senin bu benim geZdik yeni yerler açılmış hiltonun karşısında bekledik epey tantuni sirasi 🤭🤭 ne güzeldi o yıllar 😍 nereye geldiniz Karadeniz'de?

10.06.2025-1.GÜN

BESLENME (10 Haziran-10 Eylül)

Ne Yedim?

• 09:00'da 2 tane haşlanmış yumurta ile Karatay kahvaltısı yaptım.
  • Akşam yemeğinde de 18:30'da köfte, piyaz ve yoğurt yedim.

Ne Yemedim?

• Ofise geldiğimde Türk kahvesinin yanına madlen çikolata verdiler, normalde yerdim ama yemedim.
  • Öğlen kaptan sana pidecide yemek ısmarlayayım dedi ki ofise yakın pideleri hakikaten çok lezzetli bir pideci var. Kabul etmedim.
  • Bizim işyeri saat 15:00'de ara öğün dağıtıyor. Dün sütlaç getirdiler ve yemedim
Gün içerisinde açlık hissetmedim. Duygu durumum da stabildi. Ofiste ne kadar çok etkene maruz kaldığımı fark ettiğim bir gün oldu. Her iki öğünü de yavaş ve çiğneyerek yedim. Benim için inanılmaz sıkıcı olmakla birlikte, hızlı yeme alışkanlığım, büyük porsiyonlarda yememe sebep olduğu için, bu alışkanlığımı değiştirebilmek için yavaş yemek yemem gerekiyor.

ALIŞVERİŞ (1 Haziran-1 Eylül)

Ne Aldım?

• Küçük kızıma bayram harçlığının üzerinde ekleme yaparak paten ve kask, dizlik gibi koruyucu ekipman aldım. Önceden planlı bir alışverişti.
  • Büyük kızıma spor ayakkabı aldım. Bu da ihtiyacı olan ve planlı bir alışverişti.

Ne Almadım?
  • Oysho'da çok güzel bir bej keten etek ve lacivert keten tulum gördüm. Çok beğendim ve alınacaklar listeme ekledim ama almadım. Bu yaz dolabımdan giyineceğim.
  • İki tane kitap dikkatimi çekti. Okunacaklar listeme isimlerini kaydettim ve almadım.

Alışveriş Yasakları Listesi
  • Kıyafet
  • Pijama ve Ev Giyim
  • İç Giyim
  • Takı, kemer ve aksesuar
  • Cilt bakım ürünleri
  • Makyaj malzemesi
  • Parfüm
  • Çanta
  • Ayakkabı
  • Kitap
  • Ev aksesuarı
1 Haziran'dan bu yana yukarıdaki listede yer alan hiç bir şeyi almadım ki bunlar benim sık aldığım ve yüksek rakamlar ödediğim kalemler. Eşimle bütçe yaptık, aylık harcama ve haftalık harcama limitleri belirledik. Ben bir süredir yatırım ile ilgili eğitim alıyorum ve daha uzun bir yolum olmasına rağmen epey bir şey öğrendim. Şu an aylık gelirimin %10'unu yatırıma ayırıyorum. Bunun yarısı acil durum fonu için ayrılıyor. Kalan yarısını ise ETF denilen Amerika yatırım fonları piyasası ve kriptoda değerlendiriyorum.

Bu yıl ki hedefim tüm borçları bitirmek ve aylık bütçemi %50 ihtiyaç, %30 İstek ve %20 yatırım şeklinde yönetmek. %30 İstek bölümünün yarısını 2026 tatilleri için biriktireceğim. İlk hedefimiz 2026'da Paris Disneyland'a gitmek. İkinci hedefimiz ise Girit'te yaz tatili yapmak. Geçen yıl Sakız adasına gitmiştik. Oradaki büyük porsiyonlarda kaliteli yemekleri uygun fiyata yemek, kimsenin bizi dolandırmaya ya da bir şey satmaya çalışmaması bana hem çok iyi geldi, hem de ülkem adına epey üzüldüm. Yaz turizmi yapılan yerlerdeki esnaf, ahlaki olarak kendini toparlamadan Türkiye'de deniz tatili yapmamaya karar verdim.

Bugün sabahtan manikür ve pedikür randevum vardı. Kalıcı french beyazı oje yaptırdım. Ayaklara yapılan iki ay kadar gidiyor. Eldeki her ay yenileniyor. Oradan çıkışta çiftliğe gidip yemek planıma göre alışveriş yaptım. Eve geldim, buraya yazdıktan sonra izlemem gereken eğitim videoları var. Onları hallettikten sonra evi toparlayıp, buzdolabını yerleştiririm. Her şeyi yıkayıp koyduğum için zaman alıyor. Akşam yemeğinde zeytinyağlı taze fasulye ve ayran aşı çorbası var. Ayrıca dünden kalan bulgur pilavı var. Güzel bir salata yaparım.

Yaa Pozcu Alanya fırını sokağında oturuyordum orda 🥹 nasıl özledim 7 gün nerdeyse poZcuda o tantunici senin bu benim geZdik yeni yerler açılmış hiltonun karşısında bekledik epey tantuni sirasi 🤭🤭 ne güzeldi o yıllar 😍 nereye geldiniz Karadeniz'de?

Biz Ordu da idik.

Afiyet olsun. O sıra beklediğiniz yer pek meşhur oldu ancak ben hiç gitmedim. Asrın var burada yıllardır çizgisi aynı çok severim ve lezzetlidir , biz oradan yeriz.
Mersin zaten gastronomi memleketi.. Sabah sıkma börek gözleme ayran, öğlen kebap lahmacun humus akşam döner tantuni vs. gece künefe, katmer, daha gece şırdan kokoreç :) Burada diyet yapmak zor vesselam :)

Biz Ordu da idik.

Afiyet olsun. O sıra beklediğiniz yer pek meşhur oldu ancak ben hiç gitmedim. Asrın var burada yıllardır çizgisi aynı çok severim ve lezzetlidir , biz oradan yeriz.
Mersin zaten gastronomi memleketi.. Sabah sıkma börek gözleme ayran, öğlen kebap lahmacun humus akşam döner tantuni vs. gece künefe, katmer, daha gece şırdan kokoreç :) Burada diyet yapmak zor vesselam :)
Mersin'e 50 kilo ile gtmstm, mezunyt 70 🤭 humus pek güzel yaparım ben de bu arada. Aman canımiz çekmesin şimdi.
Ben de Hasan usta tantuni seviyrm hepsini denedim sonunda orda karar kildm. Mert tantuni kapanmış fırın yanındaki.
Asrın poZcuda değil sanırım hatirlayamdm

11.06.2025-2.GÜN

BESLENME (10 Haziran-10 Eylül)

Ne Yedim?

• 09:00'da 2 tane yumurta ile omlet ve Karatay kahvaltısı yaptım.
  • Akşam yemeğinde de 18:30'da akşam kahvaltısı yaptık. Tahin ekmeği ve sucuklu omlet yedim.

Ne Yemedim?
  • Maniküre gittiğim yerde Türk kahvesinin yanında verilen iki çikolatayı yemedim.
Gün içerisinde açlık hissetmedim. Duygu durumum da stabildi. Akşam yemeği hazırlarken yemeklerin tadına bakma amacıyla fazlasıyla atıştırdığımı fark ettim. Bunu yapmamaya çalışacağım.

ALIŞVERİŞ (1 Haziran-1 Eylül)

Ne Aldım?

• Çiftliğe gittim, ihtiyaçları aldım. Marketten sipariş verdim. Ayrıca internetten diş macunu ve ceviz siparişi verdim. Plansız ya da gereksiz bir alışveriş yapmadım.

Ne Almadım?
  • Mezelerini çok sevdiğim bir anne kız dükkânı var. Oradan humus ve patlıcan salatası söyleyeyim dedim ama sonra gereksiz olduğuna karar verip almadım.

Back
X