Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Şimdilik öyle bir niyetim yok ama neden olmasın:)elecda kitap yazmayı düşündünüz mü?
Yazarsanız seve seve okurum çünkü anlatış biçiminiz insana pozitiv enerji yüklüyorŞimdilik öyle bir niyetim yok ama neden olmasın:)
Özel işlerim için telefonumda Microsoft'un ToDo uygulaması var. Onu kullanıyorum. Eşimle ortak listelerimiz var. Market, kırtasiye, ev yapılacaklar, alınacaklar gibi. Birimiz madde eklediğinde diğerinde de gözüküyor. İşyeri işlerim için yıllık, aylık, haftalık ve günlük plan şeklinde excel dosyalarım var. Onları kullanıyorum.Gününüzü ya da aylık yapılıcaklar listenizi excelde nasıl planlıyorsunuz
Ne güzel yazmissin yineSelamlar Hanımlar,
Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve özlemle anıyorum. Okumuş, istediği kişi ile evlenmiş ve istediği zaman boşanabilecek olan, mirastan eşit pay almış ve 18 yaşından beri oy kullanan ve tamamen erkek egemen bir sektörde söz sahibi bir yönetici olarak tüm bunları Atatürk'e borçlu olduğumun farkındayım. Bugün 10 Kasım vesilesiyle Atatürk'ten öğrendiğim ve sürdürmeye çalıştığım bazı karakter özelliklerinden bahsetmek istiyorum.
Yılmazlık: Bence Atatürk'ün en önemli özelliği yılmazlıktır. Azim ve çalışkanlığın çok ötesinde, karşısına çıkan engellerden ziyade, bu engelleri nasıl kaldıracağını düşünen bir zihin yapısına sahipti. "Yokları sayarak galibiyete ulaşamazsın" diye bir sözü var. Hakikaten zihni soruna odakladığınızda zihin o sorunu neden özemeyeceğine ilişkin argümanlar üretmeye başlar. Ama ben bu sorunu nasıl çözerim diye düşünürseniz zihin çözüm yolları üzerine yoğunlaşır. Atatürk'ün "Umutsuz durum yoktur, umutsuz insan vardır. Ben hiçbir zaman umudumu kaybetmedim" diye bir sözü var ki Norveç'te "Atatürk gibi düşünmek" diye bir deyimin oluşmasına vesile olmuştur. Aynı bakış açısıyla hayata bakmaya gayret ediyorum.
Netlik: Atatürk'ün ilk yaptığı şey Misak-ı Milli sınırlarını çizmek olmuş. Bir işe başlarken önce sınırları ve kapsamı belirlemenin ilk ve en önemli adım olduğunu düşünüyorum. Hayatımızın her alanında geçerli bu. Rutin oluştururken de aslında bunu yapmaya çalışıyoruz. Belirli bir zaman dilimi içerisinde belirli bir işi yapmaya odaklanıyoruz. Bir ülke yönetmenin de bir hayatı yönetmenin de ilk temel adımı sınırları belirlemektir.
Sorumluluk Alma: Atatürk isteseydi bütün hayatını büyükelçiliklerden birinde bir asker olarak geçirebilirdi. Savaşları komuta merkezinden yönetmeyi seçebilirdi. Bana ne ya da ben ne yapabilirim ki diyebilir, bu ülkede yaşanmaz oldu diyerek Avrupa'ya taşınabilir, kendine bir aile kurup uzun bir ömür sürebilirdi. Cephelerde geçen bir hayat yerine çocuklarının olduğu uzun ve mutlu bir hayatı olabilirdi. Bu şekilde kenara çekilseydi şu an ülke olarak çok başka bir gerçekliğimiz olurdu. Unutmamalıyız ki bu ülkeyi kaçanlar değil, kalanlar kurtardı. Bu nedenle ben ülkemde kalıp, ülkeme sahip çıkmak için elimden geleni yapacağım. Gerektiğinde inisiyatif ve sorumluluk almaktan çekinmedim ve çekinmeyeceğim.
Bu ülkede çoğu insanın Atatürk'ü kendisine anlatıldığı kadarıyla bildiğini, gerçekten tanımadığını düşünüyorum. Ülkenin kurucu önderi hakkında okumak, bilgi edinmek lazım. Yılmaz Özdil'in Mustafa Kemal kitabını okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Kendisinden hem yazar hem de karakter olarak pek hoşlanmama rağmen çok iyi bir araştırmacı gazeteci olması nedeniyle en iyi ve detaylı Atatürk kitaplarından birini yazdığını düşünüyorum. Ayrıca Turgut Özakman'ın "Şu Çılgın Türkler" kitabını da mutlaka okumanızı tavsiye ederim.
Bir gün klassik ikinci gün çocuk gelişim.. böylemi dinliyorsunuz yoksa bir bölümlere bölerek miStorytelden kitap dinlerken şöyle bir planlama yaptım: 1 tane Dünya klasiklerinden, 1 tane Türk klasiklerinden, 1 tane çocuk gelişim, 1 tane kisisel gelişim olarak devam etmeyi planladim.
Yok 1 kitabı bitirip sonra diğerine geçerek. Basılı kitap da okuyorum okuma kulübümüzde, öbür türlü karisabilir.Bir gün klassik ikinci gün çocuk gelişim.. böylemi dinliyorsunuz yoksa bir bölümlere bölerek mi
Hanği vitaminleri kullanıyorsunuzSelamlar Hanımlar,
Kayınvalidem dün akşam döndü. Biz de dün akşam evi eski haline çevirdik. Bugün de yardımcı abla gelip haftalık temizliği halledecek. Bugün okullar açıldı ben de eski rutinlerime geri döndüm. Sabah 05:30'da kalktım. Sessizlik zamanı, meditasyon, sabah sayfası ve Kuran meali okuma işlerimi hallettim. Kızlarımı uyandırdım, kahvaltılarını hazırladım. Vitaminlerini içirip okula gönderdim. Kızlar çıktıktan sonra evi oda oda topladım. Ardından 10 dakika esneme ve egzersiz yaptım. Kahvaltımı hazırladım. Sakince ve bol çiğneyerek yemeğe çalıştım. Vitaminlerimi içtim. Mutfağı topladıktan sonra duşa girdim. Cilt bakımı ve makyaj yaptım. Hazırlandım ve evden çıktım. Önce kuaföre gidip saçıma fön çektirdim. Ardından işe gittim. Haftalık planımı gözden geçirdim. Bugünün planını netleştirdim ve bu saate kadar planladığım işleri tamamladım. Sabah "Acil ve önemli" ve "Acil ve önemli olmayan" işleri hallettim. Öğleden sonranın büyük bölümünü "Acil Olmayan ve Önemli İşler" e ayıracağım. Çıkmadan da "Acil ve önemli olmayan" işleri halledeceğim.
Okurken ben çok ağladım. Serviste dinlememende fayda var:)Ne güzel yazmissin yineelecda
Şu Cilgin Türkler i ben de storytelden listeme almıştım, senin tavsiyenle öne çekeceğim
Kahvaltıdan sonra Ocean D3K2, Solgar Female Multiple ve Ocean Omega-3 & QHHanği vitaminleri kullanıyorsunuz
Okurken ben çok ağladım. Serviste dinlememende fayda var:)
Bu arada benim okuduğum en güzel romanlardan biri Turgut Özakman'ın "Korkma İnsancık Korkma" kitabıydı. Vakit bulursan tavsiye ederim.Teşekkürler
Hadi bakalım kolay gelsin. Kıyafetleri elerken neden elediğin konusunda da düşünmeni tavsiye ederim. Bazı kıyafetlerin hoşlanmadığın kısımları terzi tarafından düzeltilebilir.Merhabalar, yeni yıl başlamadan hayatımı ve evimi gözden geçirmek istiyorum. Küçük küçük de olsa her alanda değerlendirme yapacağım.
İlk odağım: Kişisel bakım-Giyim
Bu doğrultuda bölüm bölüm kıyafetlerimi elden geçiriyorum, eleme yapıyorum, dolap düzenliyorum ve alınacaklar listesi oluşturuyorum ihtiyaç varsa.
Dün Çorap çekmecem ile başladım:)