Herkese Selamlar...
Psikolojik Esneklik 2 , tüm eğitimi tamamladım. Dolu dolu ve işlevsel bir içerikti, iyi ki katıldım ve çalıştım. Zihnime yer edinen en net birkaç cümleyi iliştiriyorum buraya. * İki eğitimde de esnedikçe; değerlerimiz doğrultusunda , büyük resmi düşünerek doyumlu bir yaşam yaşayacağımız çıkarımında bulundum. Bu hayat belirsizliklerle çevrili, her şeyin tam ve mükemmel olması mümkün değilken olumsuzlukları düşünerek kendi ideallerimizden uzaklaşırsak, bu ömrün sonunda iyikilerimizden çok keşkelerimiz birikir. Bu sebeple sahip olduğumuz kaynakları arttırmak, hali hazırdaki davranış kalıplarımızı geliştirmek, yeni yollar denemek bizi ileriye götürecektir. Biz hayatımızdan sorumluyuz, bir başkasından yardım bekleyerek değil kendi adımlarımızı her geçen gün sağlamlaştırarak yürümeliyiz.
Ve her insanın içinde bir bilge insan vardır; düştüğünde yorulduğunda yönünü bulamadığında o bilgeye sorup ; cevapları Bilge olarak kendine sun, bu daha kapsamlı düşünmeni sağlayacak, duyguların kıskacına kapılıp savrulmanı engelleyecek ve anlamlı bir yaşam için yol gösterecektir.
Tefsir dersinde ise hedeflediğim 2 video dinledim.
Beslenme konusunda bilinçli ilerliyorum; kaçamaklarımda kendimi yargılamıyorum. Haftasonu ailece güzel bir sofrada lezzetli ikramlıklar yedik, oh çok da güzel geldi :) İkinci hafta sonunda toplamda 3,5 kg verdim. Ancak beklediğim incelme henüz mevcut değil, şaşkınım çünkü önceki yıllarda yağdan daha hızlı kilo verirdim. Bugün de oruca niyetliyim
K validemler geldiler, şehir dışından. Yaklaşık 10-15 gün bizde kalacaklar. K validem saolsun , yemekleri yapıyor, çamaşırları yıkayıp katlıyor; bu durum daha az yorulmamı ve vaktimi daha verimli geçirmemi sağlıyor. (yemek hazırlıkları için günde en az 1 saat harcıyordum) Bu büyük bir mutluluk

Akşam çay ve ikramlık hazırlamak ve hizmet bana ait ; ona da konfor sunmayı seviyorum. Ha bir de ürüyüşlerde yeni eşlikçim olur kendisi :)
Geçen gün makyaj malzemesi eksiklerimi tamamladım. Eczaneden yeni bir probiyotik ve magnezyum aldım.
10 gündür sosyal medyam yok ve eksiklik hissetmiyorum. Normalde elim sürekli telefona gider, videoalar arası gezinirdim ancak sebebini düşününce gerçek yaşamı dolu dolu geçirdiğimi fark ettim.
Fatma Bayram hocanın podcastlerine yeniden sıfırdan başladım; not alarak , tavsiyelerini kaydederek ilerliyorum.
Ekim ayında
'Mutluluk Bir Kıvılcım' kitabı üzerinden okuma etkinliği gerçekleştirdim. Tam 9 çocuk , hem de 6-7 yaş grubu olarak , online ve 1 saat süren bir aktivite yapmak beni inanılmaz mutlu etti. Çocuklar çok akıllı, çok bilinçli.
6 Kasım da ise
Hikaye Ormanı Kitap Kulübü'mün Ekim tahlilini yapacağım , nasipse. Çocuklarla aynı kitabı okuyup, kitap üzerine konuşmak, çıakrımlarda bulunmak ve ilişkili etkinlikler yapmak onların gözünden dünyayı görmemi sağlıyor. Psikolojik Esneklik kısmında bahsettiğim Kaynaklar' benim için çocuklar, kitaplar.. Onların enerjisi beni büyülüyor, yaşadığımı hissediyorum.
elecda
ipadin hayırlı olsun , verimin vaktin bereketli olsun. Önerdiğin kokuyu bu ay sonu sipariş edeceğim, ilgilendiğin için teşekkür ederim.
inciitanesi
Ankara Rüzgarı nı çok beğenirim, önerinle yeniden dinledim .
S
sadeozgurlesme
kredi kartı sıfırlamak benimde hedefim ancak mümkün olmadı bir türlü. Taksit imkanını kullanmak ancak tek çekim yapmamak benim için uygulayabildiğim bir çözüm oldu. Bir de bazı birikimlerimi karttan yapıyorum. Altın almak gibi. Kartım yüklü olsa da aslında harcamamış biriktirmiş oluyorum.
M
muhendiseylul
Nilay Örnek'in podcastlerini kaliteli buluyorum , konukları içerikleri ve kendisi dolu dolu oluyor. Uzun süredir dinlemedim, bir boşlukta yeniden bakayım.