Merhaba,
konunuzu tesadüfen başka bir konuda alıntılandığı için gördüm ve kendimi 65-70 sayfa kadar okurken buldum.
Öncelikle kaleminize, yüreginize sağlık.
O kadar faydalı ve değerli bilgileri tek tek samimi, özenli ve detaylı bir şekilde açıklamışsınız ki

Bu Topik bana umut oldu , siz de ilham oldunuz

belki de haftalardır içinde bulunduğum hiçbir şey yapamama halinden çıkmayı başarmama vesile olacak

Ben daha önce de çok defa başla yarım bırak şeklinde böyle rutinlere girdiğim için bu konuda kendime çok az güveniyorum maalesef
Ama yazdıklarınızdan ilk başta sorunu anlamak için netleştirmek adına yazılması gerektiğine çok katılıyorum ve
•bir günümü nasıl geçirmek isterim
• kendimden ve hayattan beklentilerim neler
• kendimde neyi değiştirmek istiyorum
Kısımlarını oturup uzun uzun yazdım ve hep aynı döngüde dolaşıp durmuşum yıllarca onu fark ettim. Spora hep başlayıp bırakmışım asla hayatıma oturmamış ,sağlıklı beslenmek de aynı şekilde.
Bir hobi edinmeye çalışırken 1-2 ay gidip hep bıraktığımı , en ufak başarısızlıkta ya hep ya hiç kafasına girip yapamayacağım diye düşündüğümü fark ettim.
Ehliyet sınavından dört kere kalmıştım ve bir daha asla denemedim halbuki hepsinde de paralel parkta kaldım

Sigara içmeyi bırakmak istiyorum, sosyal medyada bu kadar vakit geçirmek istemiyorum,
Dolabımı sadeleştirmek, kredi kartlarımı kapatmak, nakit para harcamaya ve tüketimi azaltmaya geçmek istiyorum.
Ama bunlardan başka benim için en önemlisi kendime karşı o yargılayıcılığı bırakmak istiyorum. Çünkü insanların da beni yargıladığını sık sık düşünürken buluyorum kendimi, bu da benim onların gözümden kendimi yargılamam anlamına geliyormuş.
İnsanların söylediklerini ve olayları negatif yönünden, her an herkes bana bir şey yapacakmış gibi yorumlamamak istiyorum.
Biri bana söylemedikçe onun bana kırgın olduğunu düşünmek istemiyorum ,hiçbir şeyi kişisel algılamamak istiyorum
İnsanlarla tartışmaya girmeden fikirlerimi savunmak istiyorum.
Daha kibar ve daha iyi bir insan olmak istiyorum asıl hedeflerim bunlar
Bugün oturup plan yaptım, işten geldim ,haftalık yemek listesi yaptım ve ona göre market alışverişi yaptım.
Akşam yemeği pişirdim ,kolaya kaçmak yerine ıspanak ve nohutlu salata yaptım
Yarına fit poğaçalar hazırladım
Nevresimimi değiştirdim( en çok erteledigim buydu)
15 dakika Leslie yaptım
Çamaşırları toplayıp yenilerini attım
Şimdi kitap okuyacağım 15 dakika da olsa.
Daha sonra çamaşırları asıp yarının kombin ve çantasını hazırlayacağım.
Haftada bir günü temizlik günü olarak belirledim
En son papatya çayı içmek ve uyumak kalıyor bir de uyumadan 15 dakika önce telefonu da bırakmak istiyorum.
Bir yol gösterici bulmuş gibi hissediyorum o kadar iyi geldi ki bana yazdıklarınız konuyu sonuna kadar okuyacağım her gün yavaş yavaş

İyi geceler