Popüler Konu Verimli Rutin

Selam hanımlar…

Yılın kalan 2. Yarısı itibariyle yeniden 2025 in planlarını hedeflerini revize ediyorum. Her alandaki çalışmalarıma göz gezdiriyorum.
Düzeltme yapıp sizinle paylaşacağım nasipse.
Temel alanlardan biri maddi işler biri beslenme ve spor. Şimdi kağıt kalem hesap vakti.

19.06.2025-10. GÜN

BESLENME (10 Haziran-10 Eylül)

Ne Yedim?

• Saat 11:30'da omlet ile Karatay kahvaltısı yedim.
  • Akşam yemeğinde AVM’den dönerli salata ve ayran aldım.

Ne Yemedim?

AVM’deydik. Gördüğüm hiçbir şeyi yemedim.

ALIŞVERİŞ (1 Haziran-1 Eylül)

Alışveriş yapmadım.

20.06.2025-11. GÜN

Ne Yedim?

• Saat 11:30'da haşlanmış yumurta ile Karatay kahvaltısı yedim.
  • Akşam yemeğinde felafel ve yoğurt yedim.

Ne Yemedim?

Kızlara karne hediyesi olarak içi çikolatalı ve meyveli kruvasan sipariş ettim. Ben yemedim.

Küçük kızıma karne hediyesi istediği defterleri aldım. Büyük kızıma para verdim.

21.06.2025-12. GÜN

Ne Yedim?

• Saat 10:30'da menemen ile Karatay kahvaltısı yedim.
  • Akşam yemeğine arkadaş bahçesine davet etti. Çay sofrası hazırlamış. Mercimek köftesi ve sarma yedim. Arkadaşın yoğun ısrarı ile peynirli börekten küçük bir parça yedim.

Ne Yemedim?

Arkadaşın yaptığı börek harici hamur işlerini ve keki yemedim.

Arkadaşlara davetli olduğumuz için giderken mercimek köftesi ve sarma aldım.

22.06.2025-13. GÜN

Ne Yedim?

• Saat 10:30'da patatesli soğanlı omlet ile Karatay kahvaltısı yedim.
  • Akşam yemeğinde kısır yedim.

Ne Yemedim?

Evdeydim, bu nedenle irade mücadelesi vermem gereken bir yiyecek olmadı.

Alışveriş yapmadım.

Selamlar Hanımlar,

Oldukça yoğun dört gün geçirdim. Perşembe kızımın 5 saat kadar gösteri provası vardı. Küçük kızımla onu aldık, bıraktık. Cuma günü de sabahtan küçüğün gösterisi, akşam da büyük kızın gösterisi derken epey yorulduk. Cumartesi arkadaşların bahçesine gittik. Dün de Eskişehir'e gönderdim. 1 hafta kalıp geri dönecekler. Dün kızlar gittikten sonra evi toparladım. Bugün de yardımcı abla geldi, tamamen düzene girer. Eşimle, fırsattan istifade bu hafta akşamları sadece ayran aşı çorbası içmeye karar verdik. Bu sabah yürüyüşe başlayacaktım ama o kadar yorgunum ki vazgeçtim. Sanırım kızlar gelene kadar hiç bir şey yapmayıp, onlar gelince planladıklarıma başlayacağım.

Selam hanımlar…

Yılın kalan 2. Yarısı itibariyle yeniden 2025 in planlarını hedeflerini revize ediyorum. Her alandaki çalışmalarıma göz gezdiriyorum.
Düzeltme yapıp sizinle paylaşacağım nasipse.
Temel alanlardan biri maddi işler biri beslenme ve spor. Şimdi kağıt kalem hesap vakti.
Yapabildin mi planlamanı canım?

Yapabildin mi planlamanı canım?
Planlamayı zihnimde yapıyorum ancak -ana başlık - alt başlık -içerik ve bunların kontrolü için 'sistemli ' bir düzen kurmaya çalışıyorum. Taslağı oluşturup ilerlemek niyetim. Sonrasında sizinle paylaşmak için sabırsızlanıyorum.

Senin başlıklandırmanı, sıralamalarını çok net ve açık buluyorum. Tebrik ederim arkadaşım.

Herkese Selamlar... :KK200:

Hatırlarsanız ikinci üniversite olarak Çocuk Gelişimi 'okudum, lisansımı bitirip ardından formasyon eğitimi aldım. Halihazırda kamuda işçi olarak çalışıyorum. Maaşım orta seviye ancak çalışma saatlerim ve şartlarım bi hayli zor. Hem psikolojik olarak hem fiziksel olarak çok yorucu. Aklımda son yıllarda kendi işimi yapma fikri var. Bu konuda araştırmalar yapıyorum; fizibilite çalışmaları, bireysel alacağım ekstra eğitimler, Nasıl bi iş yeri olacak, içeriği ne olacak, çalışma arkadaşları , sermaye vs... Sermaye için bir süre daha beklemem gerekiyor. Bu süreçte de kişisel markamı kurabilmek için çalışmalar yapıyorum. 3 arkadaş ortak bir sosyal platform kurduk. 6/7 yaş-8/9 yaş ve 10+ yaş olarak üç ayrı kitap okuma kulubümüz var. Her ay ortak kitap okuyup üzerine kitapla ilgili tahlil yapıyoruz.
Online hikaye anlatıcılığı yapıyor üzerine çocuklarla etkinlik yapıyoruz. Ve son olarak yeni bir proje yapıp 'Minik Kitap Kurtları Uzmanlarla Buluşuyor' serisi oluşturduk. Bugün beslenme uzmanımız ile atölyemiz var. Sıradaki uzmanlarımız *matematik öğretmeni *yazar *polis *arıcı *nakış sanatçısı olarak ilerleyecek nasipse. Bu alan beni besliyor. Hiç bir maddi kazanç elde etmiyorum. Üretmek, çocuklarla buluşmak, onların kendilerine değer katmasına eşlik etmek , zihinlerinde bir ışık yakmak benim için pahabiçilemez. Çalışma alanımızı zamanla daha donanımlı hale getirmek ve kendi çocuk atölyemizi açmak istiyorum. Kendimce çabalıyorum, üretiyorum. ( sizlerin bu konularda önerisi olursa dinlerim.)

Ah bu cumartesi il halk kütüphanesinde buluşacak çocuklarla kitap sohbeti yapacak ve ardından kendi kitap dostumuzu tasarlayacağız :) İşte benim yaşama sevincim...

23.06.2025-14. GÜN

Ne Yedim?

• Saat 12:30'da şirket yemekhanesinde yedim. Tavuk ve salata aldım.
  • Akşam yemeğinde ayran aşı çorbası içtim.

Ne Yemedim?

Ofis yemekhanesindeki türlü çeşit tatlı ve karbonhidratı gözüm gördü ama yemedim.

Alışveriş yapmadım.

24.06.2025-15. GÜN

Ne Yedim?

• Saat 12:30'da şirket yemekhanesinde yedim. Et ve salata aldım.
  • Akşam yemeğinde ayran aşı çorbası içtim.

Ne Yemedim?

Ofis yemekhanesindeki türlü çeşit tatlı ve karbonhidratı gözüm gördü ama yemedim.

Alışveriş yapmadım.

25.06.2025-16. GÜN

Ne Yedim?

• Öğle yemeğinde bir arkadaşımla buluştum. Körü soslu tavuk yedim.
  • Akşam yemeğinde başka bir arkadaşımla buluştuk. Canım çok istediği için hamburger yedim.

Alışveriş yapmadım.

Selamlar Hanımlar,

Bu sabah 05:45'te kalktım. 06:00-07:00 arası sabah rutinim olan sessizlik zamanı, meditasyon, sabah sayfası ve dini kaynak okuma rutinimi tamamladım. Caner Taslaman'ın "Neden Müslümanım" adlı kitabına başladım. Saat 07:00'de hazırlanıp yürüyüşe çıktım. Site içinde 45 dakika yürüdüm. Eve geldim, duş aldım. Cilt ve yüz bakımı yaptım. Ardından diksiyon ve Babilanka çalıştım. Saat 09:00'da büyük kızımı kaldırdım. Küçük 08:00 gibi uyandı zaten. Kahvaltı hazırladım. Evi toparladım, hazırlandım ve çıktım. Yolda işe gelirken Wise & Rise'ın uygulamasından Gülcan Özer'i dinledim. İşe gelince e-postalarımı düzenledim, aylık, haftalık ve günlük planı hazırladım.

Merhaba arkadaşlar nasılsınız? Buraya bir iki kez yazmıştım. Ekim ayında yeni işe başlamıştım ve aşırı zorlandım bu iş yerinde.
İş yerim nisanın ayının ortası gibi kapandı. Sevinmedim desem yalan olur.Patronum sıkıntılı birisiydi , çalışanlar ise yabancı uyruklu insanlardı.
Benim kendi eksiklerimden ötürü zorlandığımı düşünüyordum ancak ortam gerçekten kötüydü.
Üzerimdeki anlamsız stresin kalktığı bir dönemdeyim ve normal hayatımda düzenlemek istediğim şeyleri ben de buraya yazmak istiyorum.
Hem bana hem de okuyanlara faydası olur belki.
Başarabilirsem yaz boyunca:)

1.İş Hayatı
İş yerim kapandığında orada tanıştığım birisinin ofisine gidiyorum düzenli olarak cüzi bir ücret karşılığında. Benim biraz ingilizcem iyiydi ve ona yardımcı oluyordum bazen. İyi anlaştığımız için o da bana dış ticareti öğretmeyi teklif etti. Doğrudan öğretmen gibi öğretmiyor evraklarla vs. kendim öğrenmeye çalışıyorum onun işleri yoğun olduğu için. Yeni başladım gitmeye. İlk teklif ettiğinde kabul etseymişim şimdiye baya ilerlemiş olurdum. Şu an elimden geldiğince öğrenmeye çalışıyorum.

2.Eğitim
Eski iş yerimdeyken kalite eğitimlerinde eksiktim. Bu alanda online eğitimler eğitim satın almıştım. Ancak o kadar yoruluyordum ki(aşırı üzgün ve stresli) evde çalışacak halim kalmıyordu. 8 aşamalı bir eğitimdi yanlış hatırlamıyorsam. Bunun ilkini bitirmeye karar verdim yaz sonuna kadar.
Düzenli İngilizce çalışacağım. Şimdilik elimdeki grammer kitapları yeterli.
Ofis eğtimi almıştım baya önceden. Güzel öğrenmiştim. Bu eğitimi tekrar edeceğim.

3.Sağlık
Ben de duygusal yeme bozukluğu var sanırım. Kendi kendime koyduğum bir teşhis ancak nokta atışı. Yaz boyunca bu durumun üzerine gideceğim.
Stres, belirsizlik ya da kaygı gibi negatif durumlar ben de hep yeme ile sonuçlanıyor. Bu yüzden küçük bir not defterine gün içerinde duygularımı bir kelimeyle yazmaya karar verdim. Duygularımı yönetebilirsem yeme alışkanlığımla ilgili sorunun büyük kısmını çözebileceğimi düşünüyorum.
Not defterimin arkasına da günlük yediklerimi yazacağım. Sağlıksız gıdaları hayatımdan çıkarmak , gün içerisinde bir veya iki öğün tüketmek alışkanlıkları kazanmak bu yaz hedefim.

4.Birikim
Şu an birikim yapabilecek durumum yok. Aldığım eğitimin son iki taksidi dışında borcumda yok. Alışveriş yapmamaya dikkat edeceğim. Zaten çalışırken Temudan saçma sapan şeyler almışım kışın. Gereksiz harcama yapmamayı öğrenmek bu yaz hedefim.

5.Spor
70 kiloyum ve aşırı mutsuzum. Ofise giderken sabahları kısa yoldan yürüyerek gideceğim yaklaşık 30-35 dk yol. Akşam dönüşte ise uzun yoldan yürüyerek geleceğim bir buçuk saat falan. Yatmadan öncede vücut kaslarım için birkaç pilates hareketi yapacağım düzenli olarak.

2025 yılı ikinci yarısı için hedeflerim ve ilk yarı değerlendirmelerimi sistematik olarak yapmak istiyorum. Burdan ilham alarak kendime konu başlıkları belirledim:
Sosyal Medya
Dini hayat
Akademik Hayat
İngilizce
Kişisel Gelişim
Para Yönetimi
Annelik
İnsan İlişkileri
Sağlıklı Beslenme
İyi Görünmek
Düzenli ev

Son düzenleme: