Popüler Konu Verimli Rutin

Herkese merhaba.
Dün akşam yazmayı unuttum ,akşam misafirimiz geldi
Bugün de ben ofise gitmedim.Aşure yapacaktı annem, biraz hastaydı. Ona yardım etmek için izin istedim arkadaşımdan. Ben bu huyumu sevmiyorum. Kendimden hemen ve her konuda feragat edebiliyorum. Çoğu kez de iyi niyet adı altında. Anneme yardım ettiğim iyi oldu tabi o ayrı. Ama ofise gitmem gerekiyordu ve yapılacak işlerim vardı aslında. Fazla fedakarlık ya da verici olmak gibi davranışlardan arınmayı öğrenmek istiyorum.
Şimdi ise yürüyüş yapmak için dışarı çıkacağım. Bugünün benim için tek verimli anı olacak sanırım.

Selamlar Hanımlar,

İş ile ilgili bir süreçten kaynaklı bir yoğunluğum oldu. Bugün itibariyle tekrar düzene girdi. Günlük paylaşım yapamadım ama yediklerime dikkat etmeye gayret ettim. Alışveriş hala yapmadım.

Herkese verimli bir hafta diliyorum. :KK200:

1-Sosyal Medya:
İlk bu konuyla başlamamın nedeni: diğer bütün rutinlerimi etkilemesi.
İnstagram hesabım kapalı, isimsiz bir hesaptan sadece beğendiğim hesapları takip ediyorum.
Facebook zaten çok aktif bir yer değil. Telefondan facebook ve youtube shortslara çok bakıyorum, kısacık videolar gibi görünse de çok aldanıyorum totalde çok vaktim gitmiş oluyor.
Youtube: Beni en çok etkileyen durum diziler. Kışın takip ettiğim çok dizi oluyor ve boş vakitlerim youtubedan o dizinin kısa videoları ile geçiriyorum. Bu da tahmin ettiğimden daha çok zamanımı alıyor. Ekim ayına kadar dizi olmadığına göre hayatımı düzene koymak istiyorum. belki böylece yeni sezonda da yeni diziye başlamam ve böyle gider.
Alışveriş uygulamaları da çok zamanımı alıyor, ihtiyacım olmasa bile göz alışverişi yapmayı çok seviyorum. Dışarı çıkıp alışveriş yapma imkanım pek olmuyor, hep internet üzerinden alışveriş yapıyorum.

Yapılacaklar:
1-İş yerinde yarım saatte bir bakıp ne yaptığımı yazmaya başladım, planlarımı da saatlere göre bölüyorum, bu durum zamanın farkında olmamı sağlıyor ve daha çok iş yapabiliyorum.
2-Telefon uygulamaları için saat sınırı koyacağım.
3-İhtiyaç listesi yapıp toplu alışveriş yapmaya ve ihtiyaç yokken boş boş sayfalara bakmamaya karar verdim. Ayrıca 1 ay acil bir ihtiyaç çıkmadıkça bakmayacağım. Bu durum zaman kazandırmanın yanında minimalizm ve bütçe kontrolümüne de yardımcı olacak.
4-Akşam evde daha az telefon daha çok kitap okumaya yönleneceğim. Zira çocuklar uyuduktan sonra yorgun oluyorum, uyuyana kadar tüm vaktim telefonda boş geçmeye başladı.

Son düzenleme:
Akademik Hayat
Hep ertelediğim ve en sona bıraktığım için bazı günler hiç bakmaya fırsatım olmuyor veya kafam çok yorgun oluyor. Önemli işleri en önce yap ilkesini hala hayatıma odaklayamamanın sonucçarı bunlar. Her güne bir büyük kurbağa seçip önce onu yapmak istiyorum. Önemsiz ve acil olmayan işler çok hayatımı meşgul ediyor. Okuduğum birkaç alışkanlık kitabından olan alıntılarımı tekrar okuyup motive olmak istiyorum.

Yapılacaklar:
1-Sabahtan en az 30dk büyük kurbağaya odaklanmak, önemsiz işleri öğleden sonraya atmak istiyorum.
2-Böylece elimde yarım olan 3 işi de ağustos sonuna kadar bitirmek hedefim.
3-Kendimi sıkı takip edip, her gün sonunda bugün akademik ne yaptım diye kendimi kontrol edeceğim ve haftalık sıkı kontrollerle öz farkındalığımı arttırmak hedefim.

Akademik Hayat
Hep ertelediğim ve en sona bıraktığım için bazı günler hiç bakmaya fırsatım olmuyor veya kafam çok yorgun oluyor. Önemli işleri en önce yap ilkesini hala hayatıma odaklayamamanın sonucçarı bunlar. Her güne bir büyük kurbağa seçip önce onu yapmak istiyorum. Önemsiz ve acil olmayan işler çok hayatımı meşgul ediyor. Okuduğum birkaç alışkanlık kitabından olan alıntılarımı tekrar okuyup motive olmak istiyorum.

Yapılacaklar:
1-Sabahtan en az 30dk büyük kurbağaya odaklanmak, önemsiz işleri öğleden sonraya atmak istiyorum.
2-Böylece elimde yarım olan 3 işi de ağustos sonuna kadar bitirmek hedefim.
3-Kendimi sıkı takip edip, her gün sonunda bugün akademik ne yaptım diye kendimi kontrol edeceğim ve haftalık sıkı kontrollerle öz farkındalığımı arttırmak hedefim.
Merhaba alanınız nedir? Belki bir bildiri yazarız 🤭

Back
X