Verimli Yaşam Günlüğüm

Mer

Merhaba nasılsınıuz? yazılarınızı çok sevdim. Ben da iradeli olmaya çalışan, kendime rutinler oluşturmaya çalışan biriyim. Sizinle tanışmak isterim:)
merhaba uzun zamandır yazmamıştım bende zamanımın kıymetini bilerek yaşamak istiyorum hayatı. her konuda ilerleme kaydetsem de kilo alıp verme konusu hep bir kısır döngü.

Merhabalar, bayadır uzak kaldım 76 kilo ile sürecime devam ediyorum ağır aksak gidiyor maalesef çok zorlandığım için Moraterapi diye bir teknikten yardım almaya karar verdim bugün ilk seansını aldım pek bir bilgi de bulamadım bakalım faydası olacak mı süreci burada paylaşırım

Merhaba bugün ikinci seansa girdim ilk seansın ikinci günü kendimi çok iyi hissediyordum hem iştahım azdı hemde psikolojik anlamda çok iyiydim plesebo idi sanırım sonraki gün öyle değildim bakalım gelişmeler ne olacak

Merhaba üçüncü seansa da girdim bir ay sonra dördüncü seansa gireceğim bu süre zarfında tartılmadan sadece sürece odaklanarak gitmek istiyorum. 75 kilo ile devam ediyorum. Bakalım bu bir ay nasıl geçecek. Hafta sonu annemde idim bir gün pişi vardı bir gün gözleme. İki günde yemedim. Şöyle bir duygu içerisindeyim yesem yerim ama o kadar da elzem değil. Kendi sağlıklı kahvaltımdan da gayet zevk aldım ve doydum.

Gayet iyi gidiyorum gibi geliyor tartılmıyorum tartıya çıkmamak benim sürece odaklanmamı kolaylaştırıyor yiyecekler konusunda dürtü hissetmiyorum gayet iyiyim

2024 ün muhasebesini yapma zamanı geldi bunun için iyi bir zaman ayırmam lazım

merhaba yeni yıla giriş yaptık. Ben aktif olamadım. Tam 31 Aralıkta doktoraya başvuru yaptım. Eylülde hazır hissedememiştim ama artık hissediyorum. Ayın 23 ünde bilim sınavı var. Umarım girebilirim kontenjana.

Beslenmem iyi gidiyor tam bir aydır şeker buğday ürünü patates pirinç yemeden besleniyorum. Kilo verme hızım yavaş, ama bedenim çok iyi etkileniyor bu beslenmeden. Bağırsaklarım falan çok iyi oldu. Cildimde de değişikler görüyorum

Bayadır yazmamışım doktora kabul sınavını geçtim haftaya dersler başlıyor kilom aynı yerimde sayıyorum sağlıklı beslenmeye devam.
Ama kilo veremedikçe dağıtasın geliyor

Ve epeydir yazmamışım doktora sürecim başladı beslenmeyi yine dağıttım bu konuda kendimi umutsuz vaka görüyorum artık kendimi mahvetmeye çalışır gibi bir halim var her sabah tekrar karar verip sonra tıka basa yiyorum bıktım gerçekten

çok yorgun olmama rağmen uyuyamıyorum çünkü kilom aldı başını gidiyor kıtlıktan çıkmış gibi yiyorum. Bu böyle devam edemez etmemeli. Bir şeyler planlamam daha şok uygulamam lazım. Sürdürülebilir olmalı. Kararlı olsam iyi olur artık. Çünkü beslenmem bozulunca ruh halim gidiyor. Beni çok olumsuz etkiliyor

Ramazanın başlangıcını fırsat bilelim ve 29 günlük bir challenge başlatalım. Sanki biriyle yapıyor gibi oldu ama 😂 ben ve ben ! Yarın sabah tartılıp kilomu yazacağım. Ben zaten sahur yapan bir insan değilim iftarı da bir kase çorba salata yoğurt protein ve sebze en fazla 2 dilim ekmeğe denk gelecek şekilde pilav vs ile yapıp bir meyvey ile de tamamlayacağım. Günlük 40-45 dk yürüyüş.

Buna ek akademik çalışmalarımın da düzene girmesi lazım. Bunun için de her gün en az iki saat ayıracağım. Yani günlük üç tikim olacak bayrama kadar

Dengeli beslenme
Yürüyüş
Ders çalışma

Yarın yapılacaklar
Sunum notlarımı yazacağım
Zihninden çık hayatına gir çalışma kitabına başlayacağım
Ödev olan makalelerimi bir kez okuyup zaman yeterse onun da notlarını çıkaracağım.

Sunum notlarımı yazdım
İftarımı düzgünce porsiyona dikkat ederek yazdım
Ödev olan makalelerden ikisinin notunu çıkardım
Bir saat yürüyüş yaptım

Yarın yapılacaklar
Kalan makalelerin notu yazılacak
Okuma yapılması gerekenler yapılacak

Okumalar tamam
Sunumuma hazırım
Bir saat yürüyüş yaptım
İftarı porsiyonlara dikkat ederek yaptım

Zamanı planlama ile ilgili kafam karışık biraz. Ya hiç bir şey yapmıyor ya da sadece ders çalışıyorum, çok kaygılıyım. Oysa doktoraya başlarken süreci keyifli geçireceğime stres faktörüne dönüştürmeyeceğime söz vermiştim 😄
Zamanı etkili planlayarak hem kendime vakit ayırdığım hem dersler dışında okuma yapabildiğim bir düzen yakalayabilirsem harika olur 👍 bunun için çalışacağım şu sunumu bi atlatayım da iş yerinde de biraz ders çalışabilirsem bence rahatlıkla hallederim gibi

Bugün sunumumun birini yaptım gayet güzel geçti ve beğenildi

Yarının dersi için okumalarım tamam ama aşırı yorgunum yarını da atlatırsam bu haftanın hedefi yapacağım diğer iki sunum için hazırlık yapmak ve bir kitap okuyabilmek ödevler de ekstra olacak tabi bunlara ek

Back
X