- 4 Ağustos 2014
- 39
- 53
- 38
- Konu Sahibi Oglusumubekliyorum
Zaten yalnız kalamam lohusayim ya 3 harfli ler musallat olurmus. Bu gibi şeyler beynimi çok yordu nefret ediyorum hurafeden ama korkuyorum da. Sende çocuğuna dokunursan kolu bacağı çıkan gibi geliyor muydu ? 3 kilo 400 gr falan
Merhaba,
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun, çok şükür sağlıkla bebeginizi dünyaya getirmeyi Allah size nasip etmiş.
Doğum ve sonrası.. bunlar zorlu süreçlerdir. Bu süreçleri atlatmak ise inanın sizin elinizde. Eşiniz ve aileniz ile ilgili biraz daha kirilganliginizi bir kenara bırakarak düşünmenizi tavsiye ederim. Şimdi onlar ne yapsa ne dese size batiyordur ve sonradan düşündüğünüzde siz de fark edeceksiniz ki bazı şeylere biraz fazla alınganlık gösterebiliyor lohusa hanımlar.
Bakın ne olur bu şekilde düşünüp de uzulmeyin strese girmeyin. Bebeğiniz kadar sizin de sağlığınız onemli. Siz ne kadar iyi olursanız o da o kadar iyi olur ve hemen toparlar.
Bence siz çok iyi bir annesiniz. Sağlığınıza tamamen kavustugunuzda daha da iyi olacaksiniz.
Size tavsiyem her gün Ayet'ul Kursi'yi okumaya çalışın. Vesvese ve korkularinizin azalarak yok olduğuna şahit olacaksınız.
İnanın bilmeden konuşmuyorum. Sizin kadar olmasa da benzer korkuları yaşamış biri olarak size tavsiyede bulunuyorum. Durumunuza gerçekten üzülen birinin satırları olarak okuyun.
Kendinizi günden güne iyi hissetmeye başlayacaksınız lohusalik doneminin sonlarına doğru ve bebeginizin 40i çıktığında bir bakacaksınız ki bambaşka bir psikoloji, gelsin baharlar çiçekler gelincikler ooh önümüz de yaz

Bebeginizin gül kokusunu içinize çekin sarin sarmalayin uyuyun onunla. En güzel ses tonunuzla konuşup rahatlatin ve rahatlayin. Hazır yaninizda anneniz de varken bırakın kirli alt açmasına başının değmesi vs. küçük sıkıntıları, tadını çıkarın.
Sarilik için de fazla endişelenmeyin. Yenidoganlarda gorulen bir durum. Çok şükür tedavisi de var. Benim her iki evladım da sarilik oldu. Emzirdikce cis kaka yaptıkça azalıyor ve bitiyor. Yine sukredin ki yaz mevsimine denk geliyor. En fazla bir on güne güneşli günler gelir bol bol dışarı çıkartır gün ışığı aldirirsaniz, aziz misafirinizin sariligi daha çabuk geçecektir
Aziz misafirinizi bas taci edin, cok iyi agirlayin. O size bir armagan annesi.
Her şey gönlünüzce olsun.