• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vesvese mi his mi?

Ssk larda sıkıldım her dediğimi normal görmelerine. Özele suanlik musait değilim. Herşeyden öte zaten 2 saatte 2 emzirmem var eşimin suratına cekemem çocuk emin başka bişey yapma is isteyen yok diyor senden
Devlet hastanesine git bir şey olmaz.
Gayet güzel ilgilenirler merak etme.
Bir doktor olarak söylüyorum mutlaka gitmen gerekiyor.
Esim haftaya ise dönecek hayatına kaldığı yerden devam edecek peki ben ne yapacağım evde ölmesin diye bir çocuğun başını bekleyeceğim. Konu açıyorum çünkü yorumlarda kendim gibi olup atlatan birini arıyorum. Anneme ne desem önemsiz buluyor göbeği kanıyor diyorum geçer diyor ya geçmez geç kalırsak? Gerçekten ne kadar zordayim etrafımda çocuk koruyan kimse yok anlamıyor musunuz altını değiştirdiği kullan at ortuyu atmiyor çocuğun kafasını bile ona koyuyorlar. Mikrop kapmazmis kendi idrari ymis bezdeki. Engel olmaya kalkınca kendin bak demeye geliyor laf soyleniyor lar daima. Arkamdan beni cekistiriyorlar
Bak ben de hala aynı şeyleri düşünüyorum bebeğim 6 aylık.
Eşimin hayatında değişen pek bir şey yok benimki komple farklı.
Yapacak bir şey yok, bebişler büyüyene kadar biraz idare edeceğiz.
Bebeğin niye ölsün Allah aşkına.
Göbeği kanayabilir gerçekten önemsiz bir şey.
Götür doktora yakarlar en kötü, acı verici bir şey bile değil.
Alt açmasını ben de her defasında atmıyorum be gerek var.
Çiş kaka bulaşırsa da bulaşan yeri kesip kullanabilirsin
Milli servet yahu.
Hem enfekte olmamış idrar sterildir.
Zaten yalnız kalamam lohusayim ya 3 harfli ler musallat olurmus. Bu gibi şeyler beynimi çok yordu nefret ediyorum hurafeden ama korkuyorum da. Sende çocuğuna dokunursan kolu bacağı çıkan gibi geliyor muydu ? 3 kilo 400 gr falan
Benimki 3300 doğdu bir şey olmuyor merak etme.
Bizim değer 9.8 e düştü hiç bişey onermediler yedir yeter dendi. Tekrar ara ihtimali var oysa. Orta halli insanların çocuklarının onemsenmedigini düşünüyorum
Benim oğlum 12 değerle evdeydi hastaneye bile götürmedik.
Bebeğin 2 haftalık filan oldu sanırım bir şey olmaz.
Zaten kimse bir bebeğin riskini almaz merak etme.
Orta hallilerle ilgili dediğin de kendi yanlış düşüncen.

Benim oglum işte buna maruz kaldı 1 gece ve topuk kanı alındı beyninde ışıktan hasar olabilirmis sonucu bekliyoruz
Fototerapiden bir şey olmaz.
Beyin hasarı olması için çok yükselmesi lazımdı değerin.
Kan değişimi filan yapılanlar var bir şey olmuyor.
Topuk kanı zaten rutin her bebekten alınıyor, sarılıkla ilgisi yok.

Ablamin bebeğinin sarılık değeri 17 lerdi idi canim suan düştü bunu takma kafana kesinlikle ... inan ablamin bebek 1 saat dolmadan kusuyor gunde kac kere hemde ağız ve burundan ama Dr güzel kilo almış demiş ...kilo da alır merak etme sen kendini iyi hissedersen bebek daha iyi olur.Bunlar geçici inan ben de yaşadım kabus gibiydi seni çok iyi anlıyorum biraz zaman lazım ve destek alman lazım gerekiyorsa al bebeğini bereberinde götür eşin gelsin yanında bebeğe bakarken sen dr la görüşürsun. Oglusumubekliyorum Oglusumubekliyorum
Allah daha iyi etsin. Bizimde yaklaşık 17ydi suan 9.küsür şükür.

Yarın pazar. Eski doktorumu bulursam hafta ici eşik evdeyken alicam randevu eğer kendimi toplarsam. Sacimi hiç yapmadım 12 gündür nerdeyse. Oysa doğuma fonlu gitmistim

Tamam p.tesiye alın hemen randevuyu. MHRS diye bir olay var sonucta. Girin ona alın randevunuzu. Saçınızı yine yapabilirsiniz yarın anneniz bebeğe bakarken

Devlet hastanesine git bir şey olmaz.
Gayet güzel ilgilenirler merak etme.
Bir doktor olarak söylüyorum mutlaka gitmen gerekiyor.

Bak ben de hala aynı şeyleri düşünüyorum bebeğim 6 aylık.
Eşimin hayatında değişen pek bir şey yok benimki komple farklı.
Yapacak bir şey yok, bebişler büyüyene kadar biraz idare edeceğiz.
Bebeğin niye ölsün Allah aşkına.
Göbeği kanayabilir gerçekten önemsiz bir şey.
Götür doktora yakarlar en kötü, acı verici bir şey bile değil.
Alt açmasını ben de her defasında atmıyorum be gerek var.
Çiş kaka bulaşırsa da bulaşan yeri kesip kullanabilirsin
Milli servet yahu.
Hem enfekte olmamış idrar sterildir.

Benimki 3300 doğdu bir şey olmuyor merak etme.

Benim oğlum 12 değerle evdeydi hastaneye bile götürmedik.
Bebeğin 2 haftalık filan oldu sanırım bir şey olmaz.
Zaten kimse bir bebeğin riskini almaz merak etme.
Orta hallilerle ilgili dediğin de kendi yanlış düşüncen.

Fototerapiden bir şey olmaz.
Beyin hasarı olması için çok yükselmesi lazımdı değerin.
Kan değişimi filan yapılanlar var bir şey olmuyor.
Topuk kanı zaten rutin her bebekten alınıyor, sarılıkla ilgisi yok.
Göbek için k vitamini yaptılar. Normal kurumuş dedi. Ama bugün kusunca acaba gobek enfeksiyon mu kaptı dedim. Hep en kötüsü geliyor aklıma beynim çok yoruldu

Bebegin çok kusması ile alakali bebek Dr u mide kapağı bebeklerde henuz olmadığından kusmasi normal demiş bugün...ve ben de hergece öldü mü boğuldu mu falan diye düşünürdüm biraz büyüyünce o korkuların geçiyor merak etme Oglusumubekliyorum Oglusumubekliyorum
İnşAllah benimde geçer 2 üç aydan sonra normal.olur dedi annem. En yakın sürede reflü yastigi alicam

Bende sezeryan yaptıgim için kendimi sucluyordum. Gerçi tersti bebek ama ben dua etmistim ters olsuk ucuza gelsin diye
Demek normalde de zorluk varmisTeşekkürler.
Normalde zorluk olmaz mı canım,benim bebeğim doğumda oksijensiz kaldı,masmavi doğdu,bebeğimin tek ayaklarını görebilmiştim,
İki masmavi minik ayak.Acilen kuvoze koşuşturdular.Keşke sezaryen isteseydim demiştim.Doktorum önermemişti ama yine ısrar mı etseydim.İnsan olacakları bilemez.İlla kendini suçlayacak bir şey bulunuyor.Yavrumun 2 günde bir şeyi kalmadı.Seninde öyle olacak.

Canım senin bu yaşadıklarını genelde yenidoğan çogu bebek yaşıyor. Sarılık, pişik,Kusması bunlar olağan şeyler. Altını yıkayıp havalandır pişik geçer. Kusması da 6-7 ay sonra geçer. Bazı bebeklerin mide kapaçığı geç gelişiyormuş kusma o yüzden oluyormuş. Kendini hiç üzme. Senin yerinde olmak isteyen binlerce kadın var. Ne güzel Allah sana nur topu gibi bir evlat vermiş. Birazda böyle düşün. Her şey geçecek, biraz sabır etmek gerekir. Allah sana da evladına şifa versin.

Benim en büyük hatam hamile kalırsam 1 ay namaz adayip kilmamak oldu sonra zaten hamilelik boyu hasta oldum. Şimdi sanki onun bedelini ödüyorum
sakin böyle düşünme canım ben de 8 yıl önce hamile kalırsam 40 gün 5 vakit namaz kılacagım demiştim ama kılmadim ve hâlâ kilmadim ve kızım da problem yok sadece kendi ruh halinden dolayi kendini suçlama seciyorsun düşünme şimdi bunları ama huzur verir namaz istersen kıl ama kesinlikle destek al .Bebeğini sağlıkla büyüt.

Medilife Semiha hnm destek al dedi zaten. Çocuk doktoru kendi doktorum acil doktoru hepsi dedi ama suan mümkün değil kaza yaptik emanet araçla hastaneye git gel maaş yedik ve en ama en önemlisi hiç hazır değilim insanlara kendimi anlatmaya. Bir daha doğurma diyor eşim ameliyattan 1 buçuk saatten fazla surede çıktım zaten ama o tabii ki ruh halimden bezmistir

Bazen beyine yeterli oksijen gitmeyebiliyor. youtubedan nefes egzersizlerine bak çok iyi gelir. Ben anksiyeteyi yendim doğru nefes teknikleriyle. birde devamlı içinden tekrar et "kötü hiç bir şey olmayacak".

İnşAllah benimde geçer 2 üç aydan sonra normal.olur dedi annem. En yakın sürede reflü yastigi alicam
Yastığı sadece bebeğin kafasına gelecek şekilde koyma biraz aşağıdan koy yastığı yani belin biraz üst kısmından düşün o şekilde yatır biraz eğimli olur reflü için önermisti doktorumuz kızıma.

Esim haftaya ise dönecek hayatına kaldığı yerden devam edecek peki ben ne yapacağım evde ölmesin diye bir çocuğun başını bekleyeceğim. Konu açıyorum çünkü yorumlarda kendim gibi olup atlatan birini arıyorum. Anneme ne desem önemsiz buluyor göbeği kanıyor diyorum geçer diyor ya geçmez geç kalırsak? Gerçekten ne kadar zordayim etrafımda çocuk koruyan kimse yok anlamıyor musunuz altını değiştirdiği kullan at ortuyu atmiyor çocuğun kafasını bile ona koyuyorlar. Mikrop kapmazmis kendi idrari ymis bezdeki. Engel olmaya kalkınca kendin bak demeye geliyor laf soyleniyor lar daima. Arkamdan beni cekistiriyorlar
Yaaa yeterrr! Niye ölsün çocuk ????
Durup dururken....oğlun hasta değil anlamıyormusun?
Senin bakış açın hasta!
Sakın o bebekle seni yalnız bırakmasınlar sakın!

Bak canım,arkadaşım erken dpgum yapmıştı.25 haftalık.Bebek 950 gramdı.1300 olunca kucağına.aldı yavrusunu.O kadar küçüktüki.Göğsünde tuttu.Emzirdi.Annesinin parmaklarına o minicik parmaklarıyla sımsıkı sarıloyor,sevgisinden güç alıyordu.Hiç kolu bacağı çıkmadı canım.Senin bebeğin küçük değilki.Bize göre küçük.Yoksa yenidoğanlara göre gayet iyi kilosu.
Sen bebeğinden önce,mesela genç kızken, yada yeni evliyken yeni doğmuş bebek görmüşmüydün?
Ya da mesela kardeşin varsa küçüklüğünü hatırlıyormusun?Bütün bebekler böyle olur emin ol.
Hic görmedim çıplak olarak daha da tuhaf haliyle.

Yarın pazar. Eski doktorumu bulursam hafta ici eşik evdeyken alicam randevu eğer kendimi toplarsam. Sacimi hiç yapmadım 12 gündür nerdeyse. Oysa doğuma fonlu gitmistim

Tebrik ediyorum
Artık daha iyi hissetme yolunda bir adım atma kararı aldın
Her şey çok daha güzel olacak
O karanlık gibi görünen günler ışıldayacak
Sen hele bir tedavine başla, doktorunu dinle
Bebeğine gülümseyerek bakacaksın
Bize de yaz gelişmeleri, bekliyoruz :KK19:

O bebegi hayal ettim ve aglayasim geldi :KK43: kuzum benim masallah ona cok iyidir insallah simdi
İyi teyzesi maşallah.4 yaşında oldu.Çok tehlikeli günleri oldu.Annesinin tek sözü benim bebeğim iyileşecek diyordu sürekli..Ve biz onunla gezeceğiz.Evi karıştıracak,oyuncaklarını kıracak,ben bunları göreceğim diyordu.
Bir gün doktorlar annesini çağırdılar.Durumu çok kritikti.Arkadaşım gayet metin,ama gözünde yaşlarla yanına girdi.Hiç bir şeye artık tepki vermeyen bebeğine,oğluum diye seslenmiş.
Bebeği onun sesini duyunca bir kıpırdanmış ve ağlamaya başlamış.Düzeldi günden güne.
Büyüdü kuzumuz maşallah,biz ona duanın ve sevginin ayaklanmış hali diyoruz.Onu annesinin sevgisi ve dualarla beslediği olumlu enerjisi iyileştirdi...Yazarken ağladım esra hatırlayınca...

O çok küçük ve size muhtaç siz onun herşeyisiniz ilk dönemler olabilir böyle şeyler dua edin sağlıklı doğmuş sarılık falan bizimkilerde oldu hiç sıkıntı yapmayın yakında gaz sancıları başlıcak ve belki ağlamasından bile korkacaksın acaba ne sıkıntısı var diye panik olacaksın ateşi kusmaaı ishali vs.vs. dua edin şükredin ya başka türlü bir hastalığı olsaydı yani siz geçici bir depresyon yaşıyorsunuz mübarek ramazanda dua edin bol bol Allah yardım eder

İyi teyzesi maşallah.4 yaşında oldu.Çok tehlikeli günleri oldu.Annesinin tek sözü benim bebeğim iyileşecek diyordu sürekli..Ve biz onunla gezeceğiz.Evi karıştıracak,oyuncaklarını kıracak,ben bunları göreceğim diyordu.
Bir gün doktorlar annesini çağırdılar.Durumu çok kritikti.Arkadaşım gayet metin,ama gözünde yaşlarla yanına girdi.Hiç bir şeye artık tepki vermeyen bebeğine,oğluum diye seslenmiş.
Bebeği onun sesini duyunca bir kıpırdanmış ve ağlamaya başlamış.Düzeldi günden güne.
Büyüdü kuzumuz maşallah,biz ona duanın ve sevginin ayaklanmış hali diyoruz.Onu annesinin sevgisi ve dualarla beslediği olumlu enerjisi iyileştirdi...Yazarken ağladım esra hatırlayınca...
Cok zor gunlermis ama geride kalmis neyse ki...annenin dirayetine de masallah, bebek anneden anne bebekten güç almis belli ki. Allah ikisini de birbirine bagislasin hic ayirmasin insallah.

Sezeryan olan var mı dikislerimin altı kalem var gibi kalın buKlum. Normal mi yoksa iltihaplanmismi
Normal. hatta bebeginde olanlar da normal. bende 15 gün esime gece nöbet tutturdum bebeğin başında uyumayacaksin sen bak ben dalarim belki ya nefes almazsa fslan gibi. yaptık bunları bix de yaşadık. dikişler 1 yıl daha oyle sert kalır en azindan benomki öyle oldu. Bunlar normal. lütfen geç olmadan en kosa sürede devlet hastanesinde ücretsiz psikiyatriste gidin.

Back
X