• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vesvese mi his mi?

Sizin ordakiler sacmalıyorlar lütfen buralara yazıp baskalarının yapmasına vesile olmayın.

Sarı örtü sarı tülbent vs.. bunlar çocuğun sarılıgını geçirmez aksine hekimlerin kesinlikle önermedigi yöntemlerdir.

Sarılık icin cocuk doktora götürülmeli. Sarı battaniye bilmem ne anca çocuğun aleyhine olur
Doktor un onermedigi bişey asla yapmam böylece suçlu doktor olur ama olan olduktan sonra suçlu olsa ne olmasa ne

Demin annem yarın çıkın gezin ben mama veririm dedi. Sanırım artık onlarda farkında. Ama samimi değiller. En ufak bişey de beni anneligimden vuruyorlar

Sen cok iyi bir annesin
Cocugunla ilgili her seyi etraflica dusunuyorsun
Bizim endisemiz sana zarar verecek kadar endiseli dusunmen
Anneligine laf eden daha iyisini yapsin ve gostersin bir zahmet
Iki laf carp agizlarina susarlar merak etme

Duydum elbette. Evet siddetine göre farklı tedaviler yapılıyor. Ama bunlarn bilgili kisilerce yapılması gerekli.

Işığın dalga boylarıyla sarılık etkeni maddenin parçalanması hedefleniyor o tedaviyle.
Benim oglum işte buna maruz kaldı 1 gece ve topuk kanı alındı beyninde ışıktan hasar olabilirmis sonucu bekliyoruz

Sen cok iyi bir annesin
Cocugunla ilgili her seyi etraflica dusunuyorsun
Bizim endisemiz sana zarar verecek kadar endiseli dusunmen
Anneligine laf eden daha iyisini yapsin ve gostersin bir zahmet
Iki laf carp agizlarina susarlar merak etme
Benim en büyük hatam hamile kalırsam 1 ay namaz adayip kilmamak oldu sonra zaten hamilelik boyu hasta oldum. Şimdi sanki onun bedelini ödüyorum

Zaten yalnız kalamam lohusayim ya 3 harfli ler musallat olurmus. Bu gibi şeyler beynimi çok yordu nefret ediyorum hurafeden ama korkuyorum da. Sende çocuğuna dokunursan kolu bacağı çıkan gibi geliyor muydu ? 3 kilo 400 gr falan
Bak canım,arkadaşım erken dpgum yapmıştı.25 haftalık.Bebek 950 gramdı.1300 olunca kucağına.aldı yavrusunu.O kadar küçüktüki.Göğsünde tuttu.Emzirdi.Annesinin parmaklarına o minicik parmaklarıyla sımsıkı sarıloyor,sevgisinden güç alıyordu.Hiç kolu bacağı çıkmadı canım.Senin bebeğin küçük değilki.Bize göre küçük.Yoksa yenidoğanlara göre gayet iyi kilosu.
Sen bebeğinden önce,mesela genç kızken, yada yeni evliyken yeni doğmuş bebek görmüşmüydün?
Ya da mesela kardeşin varsa küçüklüğünü hatırlıyormusun?Bütün bebekler böyle olur emin ol.

Benim oglum işte buna maruz kaldı 1 gece ve topuk kanı alındı beyninde ışıktan hasar olabilirmis sonucu bekliyoruz

Endiselenmeyin lütfen. Yapılan tedavinin + ve - leri hesaplanarak baslanır.
Yani tedavi yaparsam mı yapmazsam mi daha zararlı olur bebek için, bu hesaplanır.

Ama sarılık değeriniz de cok yuksek degil bakın iyilesiyor oğlunuz. Simdi siz de ruh sağlığınızı iyilestirin ki mutlu bir bebek yetistirebilin. Yoksa olmaz.

Yok öyle bişey. Lohusa kadının depresyonuna kocakarılar bunu uydurmuş işte. Öyle olsa her doğuran kadın çarpılırdı dimi? Hiç duydun mu ben duymadım lohusa diye üç harfli göreni
Annemler işte. Hala oglumla resim atamadım bi yere. Çıkıp gezemedik. Hatta çamaşırı bile asilmiyor akşam balkona.

Benim en büyük hatam hamile kalırsam 1 ay namaz adayip kilmamak oldu sonra zaten hamilelik boyu hasta oldum. Şimdi sanki onun bedelini ödüyorum
Acilen psikolojik tedavi olmanız gerek. lohusa depresyonunun ileri seviyesinde gibisiniz. burada soylediklerinizi en kisa sürede çocuk doktorunuza da anlatın bir şekilde yardımcı olup sizi yönlendirirler.

Ya yazmadan geçemiycem belki size destek olur.

İlk doğumun çok zorlu geçti oğlum 4 kilo üstüydü. Normal Doğum iyidir şöyledir böyledir dedikleri için kendimi normal Doğum yapmak zorunda hissettim. Nerdeyse 24 saat sancı ve ıkınma sonunda oğlumu doğurdum. Burayı hızlı geçiyorum. Fazla ıkındığım için 1 hafta 10 gün büyük çişimi altıma yaptım. Epiyoztemi kesiği çok fazlaydı. Çoook zorlandım. Doğum yapalı 10 dk olmuş tam dinleneceğim diyorum kalk emzir diyolar, yarım saat uyuyum diyorum bebek ağlıyor aranıyor kalk emzir diyolar, yemek geldi 24 saatten fazla olmuş bişey yemeyeli tam çorba içiyorum daha doğru düzgün oturamıyorum bile yine emzir diyolar, emzir, emzir, emzir... neyse eve geldik iki gün geçti baktım çocuk sarardı sarılık dedim yok dediler eşimi aldım gittim doktor dediği sarılık yatış yaptılar bi iki günde orda kaldık. Kendime bile zor bakıyorum düşün artık. Geldik eve çocuğun pişiği ilerlemiş mantar olmuş bide ona kortizonlu bi sürü krem kullandık. Zar zor emziriyorum bi dolu kusuyor. Aynada kendime bakıyorum kilolu buruş buruş karın offff ne günlerdi. Ne ağladım, evden kaçmak istedim, tamam emzirme yok mama vercem dedim yapamadım içim el vermedi.
Derken öyle böyle düzeldim. Günden güne daha iyi oldum. Her fırsatta bebeğimi kucağıma aldım. Nasıl rahat ediyorsam öyle davrandım. Bana kötü gelen herkesi herşeyi yok saydım. Doğumdan 3 gün sonra herkes kendi evine gitti. Eşim işe gitti. Bebeğimle baş başa kaldım. Bakamam sandım. Baktım. Kilo almıyo dedim aldı vs vs ... böyle böyle vakit geçti. Şimdi 4 yaşında ikinci çocuğumu 4 ay önce doğurdum. İki çocuğumda gayet sağlıklı çok şükür.

Ama şimdiki aklım olsa destek alır bu süreci daha rahat atlatırdım. Yani destek almanız lazım kesin net.
Bende sezeryan yaptıgim için kendimi sucluyordum. Gerçi tersti bebek ama ben dua etmistim ters olsuk ucuza gelsin diye
Demek normalde de zorluk varmisTeşekkürler.

Bak canım,arkadaşım erken dpgum yapmıştı.25 haftalık.Bebek 950 gramdı.1300 olunca kucağına.aldı yavrusunu.O kadar küçüktüki.Göğsünde tuttu.Emzirdi.Annesinin parmaklarına o minicik parmaklarıyla sımsıkı sarıloyor,sevgisinden güç alıyordu.Hiç kolu bacağı çıkmadı canım.Senin bebeğin küçük değilki.Bize göre küçük.Yoksa yenidoğanlara göre gayet iyi kilosu.
Sen bebeğinden önce,mesela genç kızken, yada yeni evliyken yeni doğmuş bebek görmüşmüydün?
Ya da mesela kardeşin varsa küçüklüğünü hatırlıyormusun?Bütün bebekler böyle olur emin ol.
O bebegi hayal ettim ve aglayasim geldi :( kuzum benim masallah ona cok iyidir insallah simdi

Oyle şey mi olur hiç. Siz hatalı degilsiniz, sizin hatanızn bedelini bebeginiz çekmiyor. Lütfen bunu bir kabul edin.

Bakın hepimiz ne adaklar adıyoruz "allahim su isim olsun sunu yapicam" diye. Ama hangi birini tutabiliyoruz ki. Allah bizim kalbimizi bilir, ve üstelik siz şuanda islam inancına göre ölseniz şehit sayılırsınız, o kadar kutsal bir durumdasınız. Yapmayın lütfen. Allah sizinle ilgili bir konudan dolayi minicik yavruyu cezalandıracak kadar zalim mi? Haşa di mi.

Yarın psikiyatriye gideceğiniza söz verir misiniz, bakın ordaki doktor size her seyi yüzyüze daha iyi anlatacak emin olun

Acilen psikolojik tedavi olmanız gerek. lohusa depresyonunun ileri seviyesinde gibisiniz. burada soylediklerinizi en kisa sürede çocuk doktorunuza da anlatın bir şekilde yardımcı olup sizi yönlendirirler.
Medilife Semiha hnm destek al dedi zaten. Çocuk doktoru kendi doktorum acil doktoru hepsi dedi ama suan mümkün değil kaza yaptik emanet araçla hastaneye git gel maaş yedik ve en ama en önemlisi hiç hazır değilim insanlara kendimi anlatmaya. Bir daha doğurma diyor eşim ameliyattan 1 buçuk saatten fazla surede çıktım zaten ama o tabii ki ruh halimden bezmistir

Bugünler gecicek buna emin olabilirsin bebeğinin 1yil sonraki halini hayal et küçücük adim atan anne demeye calisan bi bıcırık olucak.Geçiceekk rahat ol.

Zaten yalnız kalamam lohusayim ya 3 harfli ler musallat olurmus. Bu gibi şeyler beynimi çok yordu nefret ediyorum hurafeden ama korkuyorum da. Sende çocuğuna dokunursan kolu bacağı çıkan gibi geliyor muydu ? 3 kilo 400 gr falan
Bunu size söyleyen kişiyi de psikiyatriste götürün acilen. yeni doğum yapan kadına söylenecek söz mü bu. dinlemeyin kimseyi.

Oyle şey mi olur hiç. Siz hatalı degilsiniz, sizin hatanızn bedelini bebeginiz çekmiyor. Lütfen bunu bir kabul edin.

Bakın hepimiz ne adaklar adıyoruz "allahim su isim olsun sunu yapicam" diye. Ama hangi birini tutabiliyoruz ki. Allah bizim kalbimizi bilir, ve üstelik siz şuanda islam inancına göre ölseniz şehit sayılırsınız, o kadar kutsal bir durumdasınız. Yapmayın lütfen. Allah sizinle ilgili bir konudan dolayi minicik yavruyu cezalandıracak kadar zalim mi? Haşa di mi.

Yarın psikiyatriye gideceğiniza söz verir misiniz, bakın ordaki doktor size her seyi yüzyüze daha iyi anlatacak emin olun
Yarın pazar. Eski doktorumu bulursam hafta ici eşik evdeyken alicam randevu eğer kendimi toplarsam. Sacimi hiç yapmadım 12 gündür nerdeyse. Oysa doğuma fonlu gitmistim

Yeni dogan sariligi normal..
Kusmasi reflu belirtisi olabilir. Mideleri ne kadarcik sut fazla geliyordur. Biraz egimli yatirin uykuda reflu yastiklarivar hatta.
Pisik de cok ama cok normal.
Bebeginizin yasadgii hersey cok normal.

Siz tepkilerinizi kontrol edin.
Sizi hissediyor biraz adapte olun.
Uzman destegi alin gerekirse.

Ben de oglum dogdugunda sacma seylere takmistim. Lohusa depresyonu olabilirsin.
Surekli agliyordum mesela. Istedigim bebek olmasina ragmen. Nasil yapcagim bebekle cok minik sana muhtac vs vs.yok memeyi kavradi kavramadi. Kakasi oyle bpyle..inan geciyor. Sadece tadini cikar bu gunler geri gelmiyor.

Ablamin bebeğinin sarılık değeri 17 lerdi idi canim suan düştü bunu takma kafana kesinlikle ... inan ablamin bebek 1 saat dolmadan kusuyor gunde kac kere hemde ağız ve burundan ama Dr güzel kilo almış demiş ...kilo da alır merak etme sen kendini iyi hissedersen bebek daha iyi olur.Bunlar geçici inan ben de yaşadım kabus gibiydi seni çok iyi anlıyorum biraz zaman lazım ve destek alman lazım gerekiyorsa al bebeğini bereberinde götür eşin gelsin yanında bebeğe bakarken sen dr la görüşürsun. Oglusumubekliyorum Oglusumubekliyorum

Back
X