• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vesvese mi his mi?

Benim bebegim de hergün kusuyordu sarılık olmuştu aynı şekilde ablamin suan bebeği sarılık hala ve sürekli kusuyor ...bunlar gerçekten çok normal hemen hemen her bebekte olağan şeyler o yüzden bunlara takılma..... lohusalik depresyonunu fazlasıyla yaşıyorsun destek alman lazım ...... hislerini kuvvetli olabilir endişelerini olabilir anne olmak kolay değil çünkü hemen toparlan ve kendine gel destek almalisin bence cok yogum yasiyorsun.bebegine ve kendine iyi bak.

Bende öyle dusunuyordum ama bakın hastaliklar geçmiyor benim piskolojimle ne alakası var ben hastayim diye mi hasta oluyor
Bu gibi durumlar ve bircogu her bebekte mutlaka yasaniyor. Siz olaya cok kotumser bakiyorsunuz ve cok fazla buyutuyorsunuz. Cocuk fizyolojik sarilik gecirdi oluyor moduna girdiniz. Bunlarin bir cogu logusalik depresyonunu yasamanizdan ve olaylari cok fazla buyutmenizden ileri geliyor. Onu demek istiyor arkadaslar. Cocuk kusabilir normal ya cok fazla emziriyorsunuz yada sute alerjisi olabilir. Bunlar olasi ve asilmayacak seyler dgil. Siz boyle dunyanin sonu gibi davranirsaniz esinizede bikkinlik gelmis olabilir. Benim esimde bazen sizin gibi davraniyor dayanamiyorum tepkilerine. Benim oglum yandi komple nerdeyse 2. Derece derin yaniklar hastanede yattik bir sure. Ilk gun agladim deli gibi sonra dedimki ben aglamam ne fayda bebegim icin guclu olmali ve ona cok iyi bakmaliyim. Hemen toparladim hem kendimi hemde cevremdekileri. Hala iyilesmeye calisiyoruz bende hic mutsuzluk yok. Sen guclu olacaksinki cocugunda guclu olacak. Olmaz senin bu dusuncende iken. Yardim gerekiyorsa al kendin toparlanabiliyorsan toparlan. Bisey yapman lazim yani

İnanmıyorum ya, seni ailen eşin görmüyor mu Allah aşkına iyi değilsin neden sana destek olmuyorlar ?!?!? Bak canım düzelir herşey inan ... Sarılık geçici göbek bağı kanar normal kusması da senin yemek yemen kadar cooook normal bir durum.. lütfen kendine gel silkelen, güzel bir uykuya ihtiyacın var uyu dinlen sonra lütfen bir psikolojik destek al..

Ya ne biçim konuşuyorsunuz.

Oğlum ölecek gibi hissediyorum diyor!

Hiç mi satır arası okumak nedir bilmiyorsunuz!

Bazı şeyler gelecek olayların sinyalidir!

Buraya yazmayacağım konu sahibi de okuyor çünkü ama resmen fişekliyorsunuz

Bazen bir kelime insanı krize sürükler

Anlayışlı davranın artık.

Ayrıca keşke bu kadına ulaşabilsek de zorla psikiyatriye götürsek

Ben bu konudan sonra çok gerildim ve endişeliyim.

Konu sahibi bütün konularına yorum yazdım ne kadarını okuyabildin bilmiyorum.
Ben de postpartum depresyon yaşadım.
Bunu yaşamayan bilemez kesinlikle kesinlikle anlayamaz. Ancak bizim güçsüz, zayıf karakterli ve mızmız olduğumuzu söylerler.
Ama ben seni anlıyorum.
Kesinlikle evde yalnız kalma.
Maddi sıkıntılarından daha önce de bahsetmiştin. En azından bir devlet hastanesinin psikiyatri bölümüne başvuramaz mısın?

Aynen katılıyorum. Daha hala güçsüzsün mızmızsın zayıf karakterlisin diyen var.
Kendi başarılarını övünerek anlatanlar.
Şu an konu sahibinin zihni farklı işliyor.
Yaşamayan anlayamaz.

Aynen katılıyorum. Daha hala güçsüzsün mızmızsın zayıf karakterlisin diyen var.
Kendi başarılarını övünerek anlatanlar.
Şu an konu sahibinin zihni farklı işliyor.
Yaşamayan anlayamaz.

Konu sahibinin konularını görmek istemeyen, bıkan vs yazmasın arkadaş.

Bu ne böyle.

Ben sinir oldum.

İnsanları yıkıma sürüklüyorlar :kızgın:

Resmen bu konular birer yardım çağrısı

Ama düz mantık, hiçbir derinliği incelemeden, satır arası okumadan saldıralım, evet.

Sarilik olur bebekler , kusar bunlar ilk sizde olmadı benim oğlum 5 günlükken basladi kusmaya 6 ayin sonuna kadar kustu bazen fışkırdi, bunlar olur bende ilk kusunca cok korkuyordum birşey olacak diye ama kimin gunahini aldım diye düşünmedim... evet anne oluyoruz ama herşeyi tastamam bilmiyoruz... araştırdım eskiden yapılan şeylere bagli kalmadım annemde olsa kayinvalidemde olsa kendi öğrendiklerimi yaptım ... kendime güven geldi...okuyun arastirin... en basitinden sarilik hakkinda araştırma yap bu kadar baist bir olayi büyütme... kuzenimin kizi 3 ay sarilikti sut sariligiymis biraz araştır ve karalar bağlayip oturm..

Acayip bir doğum yaşadım normaldi suni sancıydı derken sezeryan oldum sonra Oğlum doğdu sarılık oldu kusma başladı ama öyle böyle değil ha bu arada sütüm gelmedi geldi derken bi baktım göğüs ucum yara ama öyle böyle değil sürekli ağlayarak emzirdim. Dikiş acısımı göğüs acısımı uykusuzlukmu derken birgün bebeğim yüzüstü nefessiz kalıyorken hissedip uyandım hatırlamak bile istemiyorum. Hoop sonra kolik ve gazlı bir bebek oldu bu arada yardım etmeye gelen herkes bana yük oldu yani onlar bişe yapmasada öyle hissettim melek olan eşim sinir bozucunun teki oldu. Abartısız 10 saat ayakta pışpışladım aylarca. Ama birkez olsun şu hissettiklerinizi hissetmedim yani evet ben ciddi bir şekilde hastalandım onu yalnız bırakacağım diye korktum ama elden ne gelir ki olacak olursa. Ha birde bebek inanılmaz hisseder evet siz hastasınız diye hasta o. Tedavi olun acil hemde.

Pff seni cok iyi anliyorum, benzer durumlsri yasadim,annelige alismam cok zor oldu. Hata yaptim ve doktora gitmedim,kendi kendimi iyilestirmeye calistim. Cok zor oldu. Sen benim gibi yapma, acilen git doktora. Kolay bir sey degil,zor cok cok zor. Bu kadarla kalmayacak artarak devam edecek cunku.

Acayip bir doğum yaşadım normaldi suni sancıydı derken sezeryan oldum sonra Oğlum doğdu sarılık oldu kusma başladı ama öyle böyle değil ha bu arada sütüm gelmedi geldi derken bi baktım göğüs ucum yara ama öyle böyle değil sürekli ağlayarak emzirdim. Dikiş acısımı göğüs acısımı uykusuzlukmu derken birgün bebeğim yüzüstü nefessiz kalıyorken hissedip uyandım hatırlamak bile istemiyorum. Hoop sonra kolik ve gazlı bir bebek oldu bu arada yardım etmeye gelen herkes bana yük oldu yani onlar bişe yapmasada öyle hissettim melek olan eşim sinir bozucunun teki oldu. Abartısız 10 saat ayakta pışpışladım aylarca. Ama birkez olsun şu hissettiklerinizi hissetmedim yani evet ben ciddi bir şekilde hastalandım onu yalnız bırakacağım diye korktum ama elden ne gelir ki olacak olursa. Ha birde bebek inanılmaz hisseder evet siz hastasınız diye hasta o. Tedavi olun acil hemde.
Lütfen ciddiye alın ağır bir lohusalık geçiriyorsunuz desteğe ihtiyacınız var oğlunuzunda size. Siz onun için süper annesiniz artık silkelenin gerçekten ama gerçekten hissediyorlar bebekler.

Konu sahibi açtığın bütün konular ruh sağlığının gerçekten iyi olmadığını gösteriyor,eşin veya ailen de mi farkında değil? Bebeğinin iyiliği için lütfen yardım al bu şekilde bir yere varamazsın.

Cnm bende böyle yaşadım, şükürler olsun büyüdü. Hamd olsun sağlıklı. Ama acemi doktorlar beni böyle yaptı. Doğum zordu, bebeği emzirmek işkence oldu bana, derken mastit oldum. Çocuk sarılık, şekeri düşmeye başladı. Doktor beynine vurmuş sarılık dedi. Ağla zırla geçti Günlerim. Meğerse mama takviyesi yapsam böyle olmayacakmış.sonrası bağışıklık sistemi zayıflığı ve ben pimpirikli en ufak ateşte dizleri titreyip içi geçen bi anne oldum. Ama hamd olsun atlattık, atlattım. Ona bişey olacak diye aklım gidiyordu. Allah yardımcı olsun. Emzir bol bol , hatta sabah akşam mama da ver sarılığı kaka yapa yapa atacak. Manada verdim iki yasında zorla sütten kestim . önce emzir sonra daya mamayı ;)

Bak lütfen benim yaptığımı yapma. Geciktirmeden psikolojik destek al. Oğlun iyileşecek korkma. Her bebek bunları yasiyor benim oğlum da aynı süreçleri yaşadı. Lütfen geç kalmadan tedavi ol.

İhtiyacın olan şey anlaşılmak ise ben seni çok iyi anlıyorum. Seni rahatlatacak ise o dönem daha beter düşüncelere sahip olduğumu söyleyebilirim. Ama bunlar gerçek değil. Zihnin normal bir şekilde çalışmıyor su anda. Destek almadan bu hislerden arinamazsin. Rica ediyorum bir an evvel doktora görün.

Just Just,seni çok iyi anlıyorum,hemde çook:KK35:

Şuan gidemiyorum maalesef.
Oglusumubekliyorum gidemiyorum demeyin lütfen ama lütfen vakit kaybetmeden bir uzman yardımı alın, farkında değilsiniz belki ama durumunuz hassas.

Hanımlar,
rica ediyorum sizlerde anlayışlı olun, şu sıralar sık sık konu açması normal, konu açmasında bir sınırlama da yok, lütfen yardımcı olmaya çalışalım, ortada lohusalığa bağlı psikolojik bir sıkıntı var, her doğum yapan farklı tepkiler gösterebilir.

Ssk larda sıkıldım her dediğimi normal görmelerine. Özele suanlik musait değilim. Herşeyden öte zaten 2 saatte 2 emzirmem var eşimin suratına cekemem çocuk emin başka bişey yapma is isteyen yok diyor senden

Bu söylediklerini normal karşılayacak bir ruh sağlığı uzmanı tanımıyorum, tanımadım.

Sen oğlunla ilgili konulara normal dediklerinden bahsediyorsun.

Biz psikolojik durumdan.

Eğer randevu alırsan beklemeden doktorun odasına girersin.

Hastaneyle ev arası yarım saat demişsin.

Yarım saat gidiş. Yarım saat dönüş.

Doktorun odasına girişin zaten beklemeden olacak.

1 saat fazlan bile kalıyor.

Back
X