• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vesvese mi his mi?

Ya herkes kendi "kötü" tecrübesini aktarmayı bıraksa mı? Empati kuruyorum bekar ve hiç çocuksuz halimle ben bile kadını anlayabiliyorum. O ağır bir yükü sırtlanıyor şuan. Depresyonda ve siz iyice dibe çekme meraklısısınız.

Benim bebegim de hergün kusuyordu sarılık olmuştu aynı şekilde ablamin suan bebeği sarılık hala ve sürekli kusuyor ...bunlar gerçekten çok normal hemen hemen her bebekte olağan şeyler o yüzden bunlara takılma..... lohusalik depresyonunu fazlasıyla yaşıyorsun destek alman lazım ...... hislerini kuvvetli olabilir endişelerini olabilir anne olmak kolay değil çünkü hemen toparlan ve kendine gel destek almalisin bence cok yogum yasiyorsun.bebegine ve kendine iyi bak.
Sarilik değerleri kaç?

Konu sahibi bütün konularına yorum yazdım ne kadarını okuyabildin bilmiyorum.
Ben de postpartum depresyon yaşadım.
Bunu yaşamayan bilemez kesinlikle kesinlikle anlayamaz. Ancak bizim güçsüz, zayıf karakterli ve mızmız olduğumuzu söylerler.
Ama ben seni anlıyorum.
Kesinlikle evde yalnız kalma.
Maddi sıkıntılarından daha önce de bahsetmiştin. En azından bir devlet hastanesinin psikiyatri bölümüne başvuramaz mısın?
Başvurabilirim ama lanet 1 ilçeye tasindim hiç alışamadım. Kağıthane devlet te bir bey vardı eskiden bana panikatak tedavisi uygulayan ona ulaşmaya çalışacağım yoktu en son orda. Aslında tezcanliyimdir bu ara herseyi yavaştan almaya basladim mesela kaç gündür netten çocuğa reflü yastigi bakicam benimle yatmasi icin hala bakamadim

Senin mesleginle ilgili aslında değil mi bu konu. Istersen kısa da olsa bu lohusalık depresyonu olayını açıkla da insanlar bunun mızmızlık olmadığını anlasınlar. Ben şu zorlukları atlattım püh senin gibi ana olmaz olsun bunu mu atlatamıyosun demesinler. Senin icin de uygunsa tabi :)
Konu sahibine sert yorum yapanlardan biri de benim. Yakın zamanda dogum yaptim ve anlamakta zorlaniyorum onu malesef.
Ama sahsim adina benim amacim sizin tabirinizle puuh sen nasil anasin demek falan degil. Tek zorlugu yasayan sen degilsin bak bizler de zorluk cektik, hepsi geçiyor sen dik dur demek. Herkesin uslubu farkli. Asagiliyormus gibi olduysa da hakkini helal etsin arkadas.

Konu sahibi bize psikiyatriye gideceğine dair söz verir misin lütfen.

Ben ciddi anlamda endişeleniyorum senin için.

Yardımcı olacağız söz ama ilk iş psikiyatriye gitmek, olur mu?

Gidemem deme, annene söyle yarım saat göz kulak olsun bebeğe sen de randevunu alıp git.
Demin annem yarın çıkın gezin ben mama veririm dedi. Sanırım artık onlarda farkında. Ama samimi değiller. En ufak bişey de beni anneligimden vuruyorlar

Konu sahibi bütün konularına yorum yazdım ne kadarını okuyabildin bilmiyorum.
Ben de postpartum depresyon yaşadım.
Bunu yaşamayan bilemez kesinlikle kesinlikle anlayamaz. Ancak bizim güçsüz, zayıf karakterli ve mızmız olduğumuzu söylerler.
Ama ben seni anlıyorum.
Kesinlikle evde yalnız kalma.
Maddi sıkıntılarından daha önce de bahsetmiştin. En azından bir devlet hastanesinin psikiyatri bölümüne başvuramaz mısın?
Zaten yalnız kalamam lohusayim ya 3 harfli ler musallat olurmus. Bu gibi şeyler beynimi çok yordu nefret ediyorum hurafeden ama korkuyorum da. Sende çocuğuna dokunursan kolu bacağı çıkan gibi geliyor muydu ? 3 kilo 400 gr falan

Yine ben. Artik eşimle konusamiyorum kaygilarimdan bıktı.
Özet geçiyorum ogluma hamile kaldım cocuk odali eve taşındık,riskli diye işten ayrıldım hepsi oglum içindi. Ev rutubetli çıktı,işsizlik yordu stresli 1 hamilelik geçirdim. 17si nde oglum doğdu sezeryan la. Ameliyata girene kadar heyecan vardi. Çıkıpta ayağa kaldirilirken canım yanında hayat durdu benim için. Hele ki 1 gunde ağrılarım zirvedeyken eve çıkınca sağa sola dönüp emzirmem istenince neye uğradığımı şaşırdım.
Tipi de battı gözüme çektiğim sancı da.
Sonra oglum yogumbakima alındı emziremedigim icin. O gün ayaklandim. Onu yigunbakimda yüzüstü eli.kolu bağlı görünce aklım gitti. Ve benden eve dönüp ona sut sagmam istendi. Sütüm geldi o gece. Ertesi gün taburcu olduk ama bir kasvet birakmadi peşimi. Hava kapalı gibi gökyüzümde. Sanki yarım kalacakmisim bir aksilik cikacakmis gibi. Oğlum sarilik hala,üstüne gobek bagi kanıyor. Şimdi de kusmasi başladi. Dün 30 dk hastaneye bebek arabasıyla yürümek zorunda kaldık o zaman usutmus olmalı. Biri beddua etmiş gibi. Ben mutsuz oglum hasta.evde matem havası. Devamlı resmini çekiyorum. Yüzüne bakıp aciyarak ağlıyorum. Eşimin izni de bitiyor haftaya bugün isbasi yapacak. Başıma geleceklerden çok korkuyorum. Tedaviyle bu kasveti atacagima inanmıyorum artık. Sanki hissediyorum bişeyleri ve benim 6.hissim çok kuvvetlidir.

Çocuğunu seven her anne gibi aynı kaygıları yaşıyorsunuz, sadece kaygılarınızın dozu normalden fazla. Bunun için de psikolojik destek almalısınız. Lohusa depresyonu berbat bişey Allah kimseye yaşatmasın, yaşayana da kolaylık versin

Demin annem yarın çıkın gezin ben mama veririm dedi. Sanırım artık onlarda farkında. Ama samimi değiller. En ufak bişey de beni anneligimden vuruyorlar
Sizin en buyuk sorununuz esinizin ve anneninizin anlayissizligi ve durumunuzu fark edememeleri , benim bu durumdaki arkadaalarima hem esleri hem aileleri hem de arkadaslari olarak bizler destek olmustuk
Lutfen siz durumunuzu fark edip tedavi olmaya calisin , baska bir arkadas da yazmis gerekirse esinize bizim yazdiklarimizi okutun belki kafasina dank eder de size destek olur

Konu sahibine sert yorum yapanlardan biri de benim. Yakın zamanda dogum yaptim ve anlamakta zorlaniyorum onu malesef.
Ama sahsim adina benim amacim sizin tabirinizle puuh sen nasil anasin demek falan degil. Tek zorlugu yasayan sen degilsin bak bizler de zorluk cektik, hepsi geçiyor sen dik dur demek. Herkesin uslubu farkli. Asagiliyormus gibi olduysa da hakkini helal etsin arkadas.

Siz de hassassınızdır ama iste alenen zor durumda ya konu sahibi. Belki üsluba biraz daha dikkat etmek gerekiyodur.

En basit bir grip bile herkesin vücudunda aynı etkiyi göstermiyor, gripten ölenler bile varken, depresyon gibi bir konuda da aynı klinik tabloyi beklemek dogru olmaz degil mi?

Ya ne biçim konuşuyorsunuz.

Oğlum ölecek gibi hissediyorum diyor!

Hiç mi satır arası okumak nedir bilmiyorsunuz!

Bazı şeyler gelecek olayların sinyalidir!

Buraya yazmayacağım konu sahibi de okuyor çünkü ama resmen fişekliyorsunuz

Bazen bir kelime insanı krize sürükler

Anlayışlı davranın artık.

Ayrıca keşke bu kadına ulaşabilsek de zorla psikiyatriye götürsek

Ben bu konudan sonra çok gerildim ve endişeliyim.
Merak etmeyin oğluma bişey yapmayı tabi ki düşünmüyorum asla. Kendime de. Ama onun için bu kadar endiselenecegimi bilseydim asla ama asla çocuk sahibi olmazdim içimde 1 yara olacak daima eğer ona bişey olursa

Zaten yalnız kalamam lohusayim ya 3 harfli ler musallat olurmus. Bu gibi şeyler beynimi çok yordu nefret ediyorum hurafeden ama korkuyorum da. Sende çocuğuna dokunursan kolu bacağı çıkan gibi geliyor muydu ? 3 kilo 400 gr falan
Ne 3 harflisi napiyorsun sen birak lutfen.
Duani et otur guzelce hicbir sey olmaz.
Butun lohusalar 40 gun yaninda birini bulamiyor emin ol hic de bir sey olmuyor.

Yok öyle bişey. Lohusa kadının depresyonuna kocakarılar bunu uydurmuş işte. Öyle olsa her doğuran kadın çarpılırdı dimi? Hiç duydun mu ben duymadım lohusa diye üç harfli göreni

Siz de hassassınızdır ama iste alenen zor durumda ya konu sahibi. Belki üsluba biraz daha dikkat etmek gerekiyodur.

En basit bir grip bile herkesin vücudunda aynı etkiyi göstermiyor, gripten ölenler bile varken, depresyon gibi bir konuda da aynı klinik tabloyi beklemek dogru olmaz degil mi?
Yok tabiki haklisiniz.
Soylenen seyleri anlamaya calismak yerine kafasindaki seyi kurcalayip duruyor arkadas ona da gerildim kendi adima.
Insallah cozum bulur en kisa zamanda.

Konu sahibi ben senin yasadigin lohusa depresyonunu yasamadim bilemiyorum ama bak madem doktora gidemiyorsun. O halde burada yazanlari bir can kulagiyla dinle gecistirme kabullen.

Bebegin sarilik olmus kordonu kanamis pisik olmus vs bunlarin normal oldugunu söylüyorlar. Genelde yaşanmış ve atlatilmis seyler. Ama sen sanki yorumlari da okumuyorsun umursamiyorsun gibi.

Insan biraz da kendi kendinin doktorudur. Sartlarin ne kadar kötü de olsa cocuguna destek olmak icin güçlü durmak zorundasin.

Allah yardimcin olsun.
Önemsemiyor değilim ama eşim yokken okumaya çalışıyorum kalan vaktimi oglum a bakarak geçiriyorum nefes alıyor mi kustu mu vs kontrolü yaparak

Bosverin vursunlar. Siz kendinizi biliyorsunuz ya. Bakın anneniz de demis çıkın dolaşın diye. Belki onlar da yeni yebi kabulleniyorlardır durumunuzu, inanmak istememislerdir belki de endiseli oldugunuza.

Siz yarın Eşinizi de alıp psikiyatriye gidin. Esiniz de kulaklarıyla duysun doktorun dediklerini hem. Bakın o zaman her sey daha rahat ilerleyecek.

Ya bana da öyle deseler ben de korkarım yani. Çünkü korkutucu bir durum. Kendinizi suclamayn bu yüzden.

Ufacık bebeğe dokunmaktan da korkmanız normal yahu, ben kuzenimi kucağıma alamıyodum eli kolu çıkacak diye.

Ya yazmadan geçemiycem belki size destek olur.

İlk doğumun çok zorlu geçti oğlum 4 kilo üstüydü. Normal Doğum iyidir şöyledir böyledir dedikleri için kendimi normal Doğum yapmak zorunda hissettim. Nerdeyse 24 saat sancı ve ıkınma sonunda oğlumu doğurdum. Burayı hızlı geçiyorum. Fazla ıkındığım için 1 hafta 10 gün büyük çişimi altıma yaptım. Epiyoztemi kesiği çok fazlaydı. Çoook zorlandım. Doğum yapalı 10 dk olmuş tam dinleneceğim diyorum kalk emzir diyolar, yarım saat uyuyum diyorum bebek ağlıyor aranıyor kalk emzir diyolar, yemek geldi 24 saatten fazla olmuş bişey yemeyeli tam çorba içiyorum daha doğru düzgün oturamıyorum bile yine emzir diyolar, emzir, emzir, emzir... neyse eve geldik iki gün geçti baktım çocuk sarardı sarılık dedim yok dediler eşimi aldım gittim doktor dediği sarılık yatış yaptılar bi iki günde orda kaldık. Kendime bile zor bakıyorum düşün artık. Geldik eve çocuğun pişiği ilerlemiş mantar olmuş bide ona kortizonlu bi sürü krem kullandık. Zar zor emziriyorum bi dolu kusuyor. Aynada kendime bakıyorum kilolu buruş buruş karın offff ne günlerdi. Ne ağladım, evden kaçmak istedim, tamam emzirme yok mama vercem dedim yapamadım içim el vermedi.
Derken öyle böyle düzeldim. Günden güne daha iyi oldum. Her fırsatta bebeğimi kucağıma aldım. Nasıl rahat ediyorsam öyle davrandım. Bana kötü gelen herkesi herşeyi yok saydım. Doğumdan 3 gün sonra herkes kendi evine gitti. Eşim işe gitti. Bebeğimle baş başa kaldım. Bakamam sandım. Baktım. Kilo almıyo dedim aldı vs vs ... böyle böyle vakit geçti. Şimdi 4 yaşında ikinci çocuğumu 4 ay önce doğurdum. İki çocuğumda gayet sağlıklı çok şükür.

Ama şimdiki aklım olsa destek alır bu süreci daha rahat atlatırdım. Yani destek almanız lazım kesin net.

Yalnız mısın yanında kalan var mı ? Benim oğlum bir hafta kaldı küvezde yapma şütfen psikoloğa git bilinçaltına attığın lohalıkta çıkmış herşey normal kendinede eziyet ediyorsun daha çokk pişik olacak hele diş çıkarırken hepsi normal bunları düşünüp sütünü kesersin senin bir gram sütüne bile ihtiyacı var annesi attık kaptan sensin ve oğluşun sana emanet yaşın kaç ?
26 yaşındayım. Eşim 28. Evet hep korkumdu uyurken boğulmasi şimdi de kusmasi cikti

Merak etmeyin oğluma bişey yapmayı tabi ki düşünmüyorum asla. Kendime de. Ama onun için bu kadar endiselenecegimi bilseydim asla ama asla çocuk sahibi olmazdim içimde 1 yara olacak daima eğer ona bişey olursa

Ogluna bir sey yapacagini dusunmemistim
Agir depresyona cevirebilecegini kastettim

Back
X