Günaydın tatlım, ben de dün bi ser...l yuvarladım bir uyumuşum bir uyumuşum. Ve burada da havalar mok gibi
Yorumları okumadım, bugün pek okuma-yazma havamda değilim ama sana biraz destek çıkmak için buraya bi destan bırakacağım hazır mıyız?
Loğusa depresyonundasın ve sağlıklı düşünemiyorsun, eğer bunun önünü almazsan ilerleyecek. Çevrenizde şu halinizi fark edemedilerse bile, hemen bir yenidoğan hemşiresini yanınıza çekip halinizi anlatıp, sizi aynı hastane içinde doğru desteğe yönlendirmesini isteyin.
Biz de geçtik bu hallerden, oğlum sarılık oldu aklımı oynatacak oldum, kimle konuşsam, 2 dk maksimum dayanma süresinden sonra şakır şakır ağlamaya başlıyordum. Düşün ki çocuk doktorumuzun aklında "O sürekli ağlayan çekik gözlü kadin" olarak kalmışım ki, bir başka kontrole gittiğimizde "Ya ben de sizi soruyordum hemşire hanıma, ne oldu ne yaptılar diye, hep ağladığınızı hatırlıyorum" demişti. Hastanede benden "Hani o ağlayan kadin" diye bahsediyorlardi birbirlerine hatırlatmak için.
Benim doğum da travmatik geçti diyebilirim tatlım, karnımı toplarlarken komple vermişler narkozu, hatırlamıyorum gerisini. Ağrı kesici almadığım zamanlarda yürümeye çalışırken "Bu doktorlar içimde ne unuttu Allah aşkına, gazlı bez mi unuttular ne yaptılar, bu kadar ağrıması normal değil" filan derdim.
Emzirecegim diye meme ucumu koparma derecesine geldim, çocuğumun ağzının kenarından kan süzüldugu anlar oldu. Değil kv, kendi öz annem sezaryen yerimi unutup çocuğu kucağıma verirken yanlışlıkla defalarca dirsek attı.
Bakın bunlar yaşanabilir şeyler, daha çok şey var da hani öyle anlat anlat gerek bile yok, çünkü işin özü hep aynı. Sen sağlıklı sen güçlü olacaksın ki, o minicik savunmasız yavrucuğun da senden güç alacak.
Loğusalik hali deyip geçme bak, üzerine düşülmezse depresyon psikoz halini alır, halisülasyonlara, deliliğin kıyılarına kadar götürür. Çekinme, yapamam da deme, yaparsın. Ben de destek aldım, hala daha arada ihtiyaç duyarsam uyku ilacı alıyorum nolmuş? Günlerce nefes kontrol edeceğim diye uyumayıp iyice zıvanadan çıksa mıydım? Bak senin de annen kv filan yanında, yapayalnız değilsin. Bebeğin emin ellerde. Emzirme sürecinde ağır depresyon ilaçları kullanamazsın tatlım, bu yüzden erken almalısın önünü, yoksa süt olduğu halde almak zorunda kalacağın ilaçlar yüzünden emziremezsin bebeğini.
Oyalanmayın, bak o 6. hisler, kaderimmiș demeler insanı psikoza götürecek kafa biletleri ona göre. Oğlun için kalk ayağa artık. Destek almayı lütfen ama lütfen ihmal etme. Geçecek bu günler, yeter ki salma kendini.