Veterinerin duyarsızlığı karşısında yardım eder misiniz?

Feza_

Ol emrine muhtacım RABBİM !
Kayıtlı Üye
26 Mart 2010
341
47
118
Merhaba kızlar.
Hayvan haklarıyla ilgili paylaşımları gördükten sonra bende bir sıkıntımı paylaşmak istiyorum.

Ailece hayvanları çok severiz, özellikle de annem, babam.
Evin önünde 7 tane kediye bakıyor annemler.
Bir tane anne kedimizin 3 yavrusu vardı ! Fakat kapı önünde bir araba yavrunun ayağını ezmiş ve ayağını kırmış.Annemde ilçe belediyesinin veterinerine haber vermiş gelmişler.

Annem geri getirecek misiniz diye sormuş?
Veteriner: tedaviye cevap verirse getiririz cevap vermezse getirmeyiz demiş.
Sadece ayağı kırık zavallıcığın sanki ölümcül hasta... Annem şüphelenmiş bunlardan fakat, bi şey diyememiş bi umut belki getirirler diye...

Bir kaç gün geçtikten sonra annem aramış veterinerliği tedavisi çok pahalıymış da onlar yapamamışlar o yüzden bir hayırsever bulduk o özel bir hastanede bakımını yapıcak falan filan...
Ben hiç inanmadım, bize bakım yapılmayacağı söylenseydi biz de yaptırırdık zaten

Sokağa bırakıldığını ve ilgilenilmediğini düşünüyorum.
Annem kaç gündür ağlaya ağlaya perişan oldu kadıncağız..
Kızlar aslında büyükşehir belediyesi geri getiriyormuş babam daha önce vermişti ama böyle olacağını bilemedik ilçe veterinerliğin.

Bu mübarek günde annesinden kardeşlerinden ayrı kaldı yavrucak Ve alışmadığı yerlerde yapamaz kediler illaki alıştığı sokağa bırakılması gerekiyordu.. Veterinerin duyarsızlığını anlayamıyorum..

Kızlar kedimizi geri istiyoruz sizce neler yapabiliriz, yardımcı olursanız sevinirim.
Beyaz Masaya, Bimer'e şikayet ettim ama sizin de görüşlerinizi almak istiyorum. Hafta içi hayvan hakları derneğini arıyacağım bir de. İnşallah kedimizi geri getirirler.

Son düzenleme:
Bıktım bu belediye veterinerlerinden.. Bir hayvanı aldığı yere bırakmak zorunda bu bir.. İkinciside belediye veterinerleri ne zamandan beri hayırsever bulmaya başladı ya sabır.. O zaman sorun bir hangi hayırsever hangi özel veterinerde bakımını yaptıracakmış.. Bilgisini vermek zorundalar.. Hayvan hakları dernekleri şimdi her dernek için söylemiyorum ama para yemekten başka birşey yapmazlar..

Peki Bimer ve Beyaz Masadan ne dediler sizee?

Olay çok yeni henüz bugün başvurdum Beyaz Masaya ve Bimer'e...
İlgilenirler mi onu da bilmiyorum..
Annem perişan oldu..
Keşke bilgilerini verseler...

Annem İstanbul'da oturuyor, ben farklı şehirde oturuyorum ama şikayetleri ben onun adına yapıyorum.

Son düzenleme:
Eğer bana hangi ilçe belediyesi olduğunu ve nerden alındığını kedinin söylerseniz yarın pazartesi en azından miniğin akibeti hakkında bilgi alabilirim diye umuyorum..

Özelden mesaj atayım o zaman size adresi de veririm yeter ki miniğimiz bulunsun. Aslında çok ufacık değil ama hala annesi bakıyordu ona...

Tamamdır bekliyorum o zaman.. Bende size yarın bilgi alınca hemen burdan haber veririm.. Bugün malum pazar.. Bugün imkansız..

Çiğdem Hanım özel mesaj atamıyorum mesaj hakkım 100 altında olduğu için. Eğer mail adresinizi verirseniz ordan size mail atsam olur mu? Çünkü mahallenin ismini de vermek gerekebilir..

bunlar hayvanları sevmeyen veteriner
ne demek pahalıydı yapmadık
bizim burdada adam gibi veteriner yok
ne zaman muhabbet kuşumuzu veterinere götürmeye kalksak laf şu
ilaçları pahalı
yani.............
ilaç hayvanın fiyatından pahalı

tedavisini başka bi ailenin üstlendiğini söylemişler
o aileye sizden onay almadan veremezler
ayrıca verdikleri takdirde o ailenin iletişim bilgilerini
sizinle paylaşmaları gerekir.
sahiplendirme sözleşmesinin örneğini isteyin
eğer gerçekten öyle bi şey varsa
belediyenin veteriner işlerine şikayette bulunun muhakkak

resmi yoktur belki ama birkaç yere yazılı ilan bırakabilirsiniz. inşallah bulunur. eğer uyutulmadıysa

ayağı kırık yavru falan renkte kedi diye...

malesef kedi köpek ,doğa hayvanları,kuşlar,atlar,ayılar...vs... bir çoğunun büyük şehirler dışında hiçbir şansı yok

bende küçük bir ilin ilçesinde oturuyorum. burada köpeklerimi veterinere götürdüğümde ilgilenmiyorlar. hastalığının ne olduğunu bile bilmiyorlar.
mecburen 2 saat uzaklıktaki bursaya hayvan hastanesine gidiyoruz.

Veteriner İşlerini kime şikayet edicem Veterinerler Odasına mı?
Bimere, Beyaz Masaya şikayet ettim gerçi...

Bimer den yaklaşık 20 gün sonra cevap gelecektir, aynı şekilde ilçe kaymakamlığına da bimer başvuru numarası ile başvuru yaparsanız daha da çabuk cevap alırsınız. muhtemelen hayvanı uyuttular ve size kılıfına uygun bir cevap verecekler ama bir daha böyle bişey yapmaya cesaret edemezler. bu arada lütfen lütfen tek suçun veteriner de olduğu düşünmeyin çok açık yazamıyorum ama tahminlerime göre o da şu anda vicdan azabı çekiyordur. lütfen veterineri suçlamayın

Veteriner İşlerini kime şikayet edicem Veterinerler Odasına mı?
Bimere, Beyaz Masaya şikayet ettim gerçi...

Hiç birinden ses çıkmaz ancak bulunduğun yerde bir kliniğe git, bir karma aşı parası ödeyip hayvana karne çıkarttır. Sonra o karneyi alıp barınağa git, karneli hayvanı aldıklarını ve şikayet edeceğini söyle. Sonuç alamazsan karne ile polise git, sahipli hayvanımı kaybettiler diye. Onun haricinde yaptığın şikayetlerin hiç biri sonuç vermez tecrube ile sabittir. Umarım hayvancığa bir şey olmamıştır

Bu gibi durumlarda ben veterinerleri suçluyorum. Evet suçluyorum; basit bir ayak kırığı ile başa çıkamayan birine veteriner de demem ayrıca. Nedir yani en kötüsü olsa basit bir ameliyatla bir pim takmak ve on beş gün sonra pimi çıkartmak gerekir. O da en kötü ihtimal. Tedavi edemiyorsa aldığı yer ile irtibat kurar biz bunu yapamıyoruz der ya da en azından söylediği gibi bir yere verdiyse bunu aldığı kişileri bilgilendirmeden yapmaz.

İnsanlarda vicdan arıyorum ama veteriner olanlarda iki kere vicdan arıyorum, her şekilde suçlu, bile bile göre göre o hayvanı ziyan ettiyse Allah'a havale ediyorum. Vicdan azabı çekecek adam kendisi bu işi yapabilecek bir hekimken hayvana zarar verecek bir iş yapmaz.

Keşke daha açık yazabilseydim fakat tek söyleyebileceğim şey belediyelerin çok karmaşık kurumlar olduğu, siyasi kurumlarda düzen çok farklı işliyor malesef
Bu tarz konularda olabildiğnce uzak durmak gerekiyor çünkü sadece isim olarak var veterinerlik işleri .. vs
hiç bir işlem yapamadıklarını söyleyebilirlerdi hiç almayabilirlerdi o zmn bir çözüm bulunurdu mutlaka ama ne bileyim ben iyimser olmak istiyorum sanırım..

karnesi yoksa bu şart
kesinlikle bi şekilde karne sahibi olmalı

Arkadaşlar karne sahibi biri evde diğeri dışarıda 2 kedimiz var ama kapı önlerinde de bakıyoruz onlarda 7 tane. Ayrıyeten bakıyoruz...Hepsine karne almak veterinere götürmek çok ağır oluyor.

Ama inanın veteriner eğer biz tedavisini yapamayız deseydi annem götürürdü bakımını yaptırırdı.Biz götürün demedik geri getirin biz bakıyoruz dedik, burda veteriner suçlu değildi kim suçlu allah aşkına?

Şikayet işlemlerinden sonuç alamıycaz demek ki
Zavallı yavrucak...
Büyükşehirde böyle yapmıyor fakat ilçe belediyesi sevk edemez miydi bilemiyorum yaa...
Bu arada annem yaşlı, bense onunla yaşamıyorum polis vs. gibi durumlarla o ilgilenemez malesef...
Uyutulduğunu hiç düşünmemiştim

Çiğdem Hanım size mesaj atamıyorum bana mail adresinizi gönderir misniz lütfen, okuyorsanız hala...En azından bir bilgi alabiliriz belki....

Feza, lütfen bunu yap, karnesiyle birlikte, sahipli hayvanı elinden aldıkları için mahkemeye vereceğini söyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…