Veterinerin duyarsızlığı karşısında yardım eder misiniz?

onu anladım. bi veterinere gidip çıkart işte geçmişe yönelik. attraente öyle demiş sanırım...

Evet aynen bunu söylüyorum. Veterinere durumu anlatın ve bir karne çıkartın, karneli hayvanı alıkoymaları yasak, sadece hayvan sahibi isterse alıp tedavisini yapabilirler ve sonra geri teslim ederler bu da tutanakla yapılır. Giden geri gelmez ama usulsüzlük yüzünden epey bir başları ağırır, haklarında soruşturma açılır. En önemlisi bunu bir daha yapmaya cesaret edemezler çünkü aynı durum tekrarlandığında görevden alınırlar.

Seni anlıyorum ama onlar işlerini yapmıyorsa birinin onları dürtmesi, işin peşini bırakmaması gerek. İsim veremiyorum böyle bir belediye ile karakolluk olduk zamanında, sokaktan topladıkları hayvanları geri getirmedikleri gibi, belediye çalışanları hayvan bakan insanları tehdit edip, para sızdırıyorlardı, aynı belediyenin bir çalışanı da geceleri para karşılığı hayvan zehirliyordu. Ta ki bize denk gelene kadar. Annem kemoterapi görüyordu o zamanlar, rahmetli adamlardan birini buldu, sokak köpeklerini zehirletmek isteyenlerden biri gibi ona para verdi, adam köpekleri zehirlemek için gece 2 civarı sokaktaydı, polis suç üstü yaptı. Belediyenin altı üstüne geldi. Ardından o barınağa gerçek bir veteriner atandı 7 yıldır orayı güllük gülistanlık idare ediyor adam, tüm personeli değiştirdi. Yani demem o ki bizler peşini bırakırsak onlar istediğini yapar. Bırakmamak lazım. Ancak takipçisi olarak bir şeyleri değiştirebiliriz çünkü bizi yönetenler bunu kanunla yapmıyor

benim bahsettiğim hem bu hem farklı bir boyut, biliyorsunuz siyasi kurumlarda işler biraz farklı yürür ben veterinerin " emre itaat" etme olasılığından bahsediyorum tabiki bahsettiğiniz şeylere karşı dimdik durmamız gerekiyor bimer bu konuda çok ciddi bir faktör eğer arkadasa cevap gitmezse lütfen cevap gitmediğini de yazsın sonucta iç işleri bakanlıgından soruşturmaya kadar gider en azından bir daha böyle bile bile hayvanları alıp götüremezler.. kaymakamlığa da basvurur sa yine etkisi olur..

Ben böylelerine veteriner demiyorum,naytar onlar !..Hayvan sevmeyenler neden veteriner olur anlamıyorum.İşleri güçleri para!

Naytar ... Baytar tabiki... Kasap olanlar veteriner olamaz.

Son düzenleme:
veteriner olan mesleğinde ünlü bir kişinin bana söylediği söz "sen öğrencisin,niye hayvan bakıyosun,bırak zengin aileler baksın"
alkışlanması lazım valla...işleri güçleri cidden para.bi test bi serum için 200 tl aldı benden.

tedavi etmek için aldığı hayvanı başkasına paslama hakkı var mıymış veterinerin ya?
kimbilir ne yaptılar o yavruya,
belediyeden bir şekilde o veterinerin ismini de öğrenin.
sonra belediye için şikayetlere başlayın.
eğer bir sahibe verdilerse onun adresini alın en azından.
nasıl bir dünyada yaşıyoruz ya, nasıl vicdansız insanlar...

hayvan haklarına veterineri şikayet edebilirz. hatta bize de ismini falan özelden ver arayalım. bilgi isteyelim. olay büyürse en azından yavrunun nerede olduğunu öğreniriz...

Önce veteriner işleri müdürü ile görüşüp silsileyi takip edip ona göre yani verilen cevaba göre hareket etmek lazım. Buralarda çalışanlar sadece meslek icabı ilgileniyor gibi gözüküyorlar. Geçen hafta da benim başıma geldi. Bacağı kırık minik bir tay için çağırdım, ama onların sahibi olduğu ki başıboş dolaşıyor (dolaşmaya çalışıyor ama yürüyemiyor, aç susuz) bu nedenle ilgilenemeyiz bi zarar gelirse sahibi hesabını bize sorar dedi. O an düşündüm ki kedi köpek dışında evcil olarak başıboş dolaşan başka hayvan var mı?? fare ya da pireleri de tedavi edebiliyorlar sanırım.
Not: 5199 sayılı kanun değiştirilmeli. değiştirilmesi teklif edilmeli!

hayvan haklarına veterineri şikayet edebilirz. hatta bize de ismini falan özelden ver arayalım. bilgi isteyelim. olay büyürse en azından yavrunun nerede olduğunu öğreniriz...

Sana özelden mesaj göndereyim kindar.

Arkadaşlar veterineri aradım bayada sıkıştırdım ağzından laf alabilmek için...
O hayırseverin kim olduğunu öğrenmem gerekiyor dedim...

Benim telefonumu aldı bakalım hayırsever beni arıyacakmış eğer olmazsa haysev derneği veterinerler odasına şikayet etmemi söylediler inşallah bi sonuç alırım bana dua edin...
Güzel sonuçlar almak istiyorum...

Aradım tekrar numaramı verdiniz mi diye?
Kaç kere aradım uğraştırdılar beni...ya...
En sonunda kedimizi veterinerin yanında olduğunu söylediler. Telefonunu ve ismini aldım...Kedimizin ameliyat olucağını söyledi veteriner...

Kedimizden haber aldık kızlar çok şükür..

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

hayvanları sevmeyenler kesinlikle veteriner hekim olmamalı
o yavru kediciği küçük bebek gibi görmeyen insanlar veteriner hekimim diye dolaşmamalı
anlam veremiyorum için sızlamıyorsa o hayvanı öyle gördüğünde ne demeye bu mesleği seçiyorsun
kesinlikle arayın hakkınızı kendisi sevmiyor diye seven insanlardan uzak tutmasınlar bari kediciği

haysevder ile mail yoluyla görüştüm ben de. sanırım sen de mail atmışsın.

telefonla olmaz gidip peşine düşün dediler kısaca.

kediden haber almışsın çok sevindim ama doğru olduğundan emin olun gidin görün

Merhaba barınağın gönüllüleri ile iletişim kurdunuz mu ?? Bende bir barınak gönüllüsü olarak şunu söyleyebilirim .Barınaklarda bırak kırık ameliyatı yapmayı röntgen cihazı bile bulunmuyor.Dolayısıyla ayağı kırılmış bir kedinin ameliyatını yapma şansları yok.Bu gibi durumlarda gönüllülerden destek isteyebiliyorlar.Geçen hafta ayakları paramparöa kırık içinde bir kediyi barınağa getirip bırakmış bir aile.Barınakta asla tedavi sansı olmadıgı için biz onu kliniğe cıkardık ve ameliyatını oldu.Yani demek o ki sizin barınaga gönderdiğiniz kediyi de bir gönüllü çıkarmış olabilir.Yani kırık ameliyatının barınaklarda yapılmadığı ortada zaten.Ben konu başlığını okudum sadece yorumları okumaya inanın vaktim yok.Bu sebeple konuda başla bir gelişme var ise dikkate almayın yorumumu ama ben barınak gönüllülerine danısmanızı tavsiye ederim.Ayrıca gaziosmanpaşa rm için iyi seyler duyuyordum veterinerlerinin iyi insanlar oldugu gibi.Ama ben tanımam ve asla yapmamıslardır demem..Barınaklarda hayvan uyutulduğunu herkes bilir.Tedavi olamayacak kadar kötü durumlarda uyuturlar.Veya gerçekten dedikleri gibi gönüllüler cıkarır.Sizin yapmanız gereken sey cok basit kalkıp gidip barınak hekimi ile görüşeceksiniz.Hangi gönüllüye verdi iseniz beni ulaştırın diyeceksiniz.Dilerim kedinin akibeti ortaya cıkar ve durumu iyidir.

kediyi görmeden inanma derim
git ve kediyi yerinde gör
başının boş olmadığını sahipsiz olmadığını bilsinler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…