vicdan azabı çekiyorum bazen

balxixm.

zaman eskiye dönermi...?
Kayıtlı Üye
24 Mart 2008
2.408
4
116
Diğer
merhaba herkese

böyle bir konu açacağım aklıma gelmezdi ama artık ben çok kötü bir ruh hali içine girdim... bu konun yeri burasıda değil ama...neyse konuyu anlatmak istiyorum...ben iki kez düşük yaptım ve kürtaj olmak zorunda kaldım...ilk kürtaj beni çok etkiledi...sanki hiç birzaman çocuğum olmyacakmış gibi üzüldüm ama kimseye anlatamadım...ikinci düşükten sonra kan pıhtılaşması teşhisi kondu 3. gebeliğimde iğneyle oğlum dünyaya geldi..stresli bir hamilelik geçirdim sayılır bu yüzden...asıl konu oğlum..doğduğundan bu yana problemli..sürekli ağlayan bir bebekti..6 aylık oldu dönmeye başlayınca etrafı karıştırmayada başladı..10 aylıkken yürüdü etrafa tırmanan acayip hareketli bir çocuk olmaya başladı..herzamn iştahsızdı yemek yemeyen uyumayan bir çocuk..hep sabrettim şuanda 18 aylık yaramazlıkları huysuzlukları hırçınlıkları sabrımı taşırdı artık...bugün yaramazlığından bağırdım kızdım neden başka çocuklar gibi değilsin neden herşeyin problem dedim..şuanda 10 kilo ancak..yemek yesende kilo alsana dedim..kendi çocuğumu aşağılamış gibi hissettim sonra çok kötü vicdan azabı çekmeye başladım...1 ay öncesi doktora gittim bazı şikayetlerim vardı sebebini strese bağladı sakinleştirici verdi...artık ne gezmekten ne yemekten hiç birşey yapmaktan zevk almıyorum..bir yere çıkamıyorum oğlumdan korkuyorum huysuzluk yaparsa yine diye...çevremde ne arkdaşım kaldı ne de dostum..eşimlede iyice soğudum öyle söylüyor kendisi...yarın kayınvalideye bırakıcam ama kıyamıyorum kötü hissediyorum kendimi yanımda götürsem yapacakları aklıma geliyor...ben neden böyle oldum ya bu çocuk beni sevmiyormu acaba diyorum bazen saçma sapan bir düşünce ama...dertleşmeye konuşmaya ihtiyacım var sadece

tabiki seviyor canım sen onun bitanecik annesisin.. sen o ne yaparsa yapsın ne derse desin koşulsuz olarak onu sevecek ve daha iyi olması için elinden geleni yapacak tek kişisin.çocuklar herşeyi hisseder.sabırlı olmalısın..
kendimi senin yerine koymaya çalışıyorum. onun için elinden geleni yapmaya devam etmek zorundasın.
sen zaten bunları biliyorsun ve yapacaksında. dediğin gibi sadece konuşmaya ihtiyacın var.
zaman ilerledikçe göreceksin çocuğun daha sakinleşecek ve çok güzel bir anne-oğul ilişkisine sahip olacaksın.

canım her çocuk bir değildir ki.benim teyzemin kızına kızı neler yaşattı çocuğun psikolojik sorunları vardı bebeklikten o yaştaki çocuk sürekli antidepresanlar kullandı.çok tuhaf şeyler yapıyordu.eve geleni kovuyordu istediği o an olmayınca ortalığı yıkıyordu.gece babasının yüzüne okla indirmesini mi söyleyim adamın uykuda saçlarını kesmesini mi daha ne manyaklıklar.sabırla o kız o çocukla uğraşrı.şuan 2.sınıfa geçti bayağı düzeldi o huyların çocuğunu bıraktı.lütfen sabır daha kötü durumda olanlar var emin ol.

sabır kalmıyr işte bazen..sersem gibiyim resmen...yarın kayınvalideye bırakacağım diye üzülüyorum sanki çok kötü birşey yapıyomuşum gibi hissediyorum vicdanım el vermiyor bırakmaya

Ben de oğlumu 1 günlüğüne bile olsa bırakınca vicdan azabı çekiyorum. Deli gibi özlüyorum. Çok normal hisler bunlar. Kızgınlıkla söylediklerinizin gerçek hisleriniz olmadığını biliyorsunuz. DErt etmeyin lütfen. Her anne zaman zaman böyle sinir harpleri yaşar.
Allah size bağışlasın, şanslı bir çocuk bence...Annesi onu çok düşünüyor, onun için endişeleniyor....Ve eminimki çok seviyor.

siz çocuğunuzu çok sevin ve onun tek dünyası sizsiniz. bunu kabul edin.

o size muhtaç sizi sevmesi değerinizi bilmesi zaman alıcak en benci şey bebeklerdir. ama en tatlı şeyde.

bazen sınırları zorlayacak ama o öyle büyüyecek. başka bir sorununuz var mı?
kendinizi biraz sorguya çekin ne yaparsanız tekrar mutlu olursunuz. sizi üzen ne?
neye saihpsiniz? neye sahip olmak isterdiniz? eşinize hala aşık mısınız?
... vb. bir çok soru sorun cevabını alın ona göre davranın.

benim iki tane köpüşüm var. ve küçük olan kafasına göre çiş yapıyor eve. beni çıldırtacak... büyük olan onu kıskanıyor koca köpek kucak istiyor gelen çocuklara agrasiflik yapıyor. bir yerleri kemirip bazen apartmanı havlayarak ayağa kaldırmaya çalışıyorlar. yasak olan oda kapılarını açmaya çalışıyorlar açarlarsa da girip pisletip kaçıyorlar.ve her yere kıl tüy döküyolar. ama gözlerinin içine baktığımda asla kıyamıyorum öyle çok seviyrum ki.. onlar yüzünden bir yere gidemiyorum ve kimselerde bana gelemiyor. ama onlar benim dünyam:)
evlat da muhtemelen bundan çok daha fazlası... siz sadece sıkıntılı zamanlar geçiriyorsunuz. biraz sabır biraz pozitif düşünce...

Anlayamadı ben kaynalidenize bi günlüğüne felanmı bırakacaksınız yoksa uzun bi süreliğinemi.

birgünlüğüne bırakacağım hatta 4-5 saatliğine ama ne bileyim kötü oluyorum aslında o zaman nefes alıp kendimede geliyorum biraz azıcık kafamı dinleme fırsatı buluyorum bi taraftanda ben iyiyken oğlumun beni özlediğini düşünüyorum üzülüyorum

Bırakın kayınvalidenize nefes alın birazcık. Mola verin.

4-5 saat bile olsa bu size çok iyi gelecektir. hatta daha da verimli olursunuz oğlunuzla

Oğluşun seni sevmezmi annesiolumunekankayizsmile

evde daha sıcak mutlu huzurlu bir ortam yaratsanız? ev içinde gerginlik falan olduğunda da çocukların psikolojilerinde değişimler hırçınlıklar olabiliyor..

canım benim oğlumda öyleydi.ama yaramaz değildi yemezdi 2 gün açkaldı bena herkez çok zorluyosun dediği için zorlamadım hani acıkınca yiyecekya...ama yok o zaman hiç yemedi.1,5 yıl eşimle biz nerdeyse hiç uyumadık.ben işte masanın başında uyuyup kalıyordum.inanki hiç abartmıyorum.birde bütün gece ağlardı yaniuyumaktan vaz geçtikte ağlamasa ...alttaki komşu (komşu denirse)sürekli alttan vururdu.bir gece 3 te aldım ona götürüyordum eşim tuttu.sen ağlatma al bakalım diye.
havale geçirdi yataktan düştü öldü sandık.daha neler neler.şimdi 13 yaşında yeme diye eline vuruyoruz.kilolu çünkü.sabahları uyandırabilene aşkolsun.hepsi geçiyor tabi bu sıkıntılarda eşle de çok problem yaşanıyor.insan daraldıkça birbirine kızıyor.
ama hepsi geçiyor.günü geçirmeye bak yarın gene aynısı diye bugünden daralma.kendinede zaman ayır bak kayınvalden varmış benim kimsem yoktu.sağolsun bakıcım süperdi.bir gece dayanamayıp evine götürüp bakmayı bile teklif etti .bana kıyamıyordu.
GıDEN GÜN ÖMÜRDENDıR.bunu sakın unutma.ha.. o hiç hatırlamayacak hatta sen anlatınca gülecek üzülmüşsün diye.

evde daha sıcak mutlu huzurlu bir ortam yaratsanız? ev içinde gerginlik falan olduğunda da çocukların psikolojilerinde değişimler hırçınlıklar olabiliyor..

evimiz gayet huzurlu tek huzursuzluk yapıp beni eşimi geren tek şey bizim oğlanın halleri...çok çok çok seviyoruz ama sabır kalmıyor bazen

sizin oğlunuzuda allah bağışlasın ben gibi iştahsızlıktan çeken bir anneymişsiniz...benim oğlan hem iştahsız hem yaramaz..abartmıyorum yatağının kenarına çıkıyor oradan bacağını atıp tepe taklak yatağının içine giriyor..masalara çıkıyor bir sandalye tabure bulsa tezgaya yüksek yerlere tırmanıyor...inşallah bende görürüm birgün uslandığını

cok fazla takıntı yapmıssınız..
neden cocugunuzun yapca yaramazlıkda cevreyı dusunuyosunuz kı..
bu onun hakkı ve engel olmayın bu durumu can sıkıcı halden neşelı hale getırın..ve onla gecırdınz zamanı keyıflı yapın sız bu haldeyken ona asla faydalı olamazsınız..anne olmak sabır ısıdır..ama dunyaya deger guzellıgı..kayınvalıdenıze bırakıpda bıraz nefes alabılırsınız..kendınızı bu kadar harap etmeyın..

ben takıntı yaptığımı kesinlikle düşünmüyorum sadece bende bir insanım ve sabrımın tükendiği durumlar oluyor...yaramazlık yapabilir ama benim oğlum sürekli kendine zarar veren şeyler yapıyor ve abartmıyorumda yaramazlıklarını...birde buna uykusuzluk iştahsızlık sürekli ağlayan bir çocuk eklenince ben istemedende olsa kendimi harap etmek zorunda kalıyorum malesef

Oğlun daha çok küçük canım.. Biraz daha büyüsün gör bak iletişimiz ne kadar sağlıklı olacak, ne kadar güzel... arada bir kayınvalidene yada annene bırakıp eşinle hoşca zaman geçirmek seninde hakkın, yada arkadaşlarınla, ve bu oğlunada iyi gelecektir.. çünkü yenilenmiş tazelenmiş daha mutlu bir annesi olacak... bence bunu yapın..

kendinizi boşuna üzmeyin günümüzde çocuklar nerdeyse aynı daha bir bilinçli daha bir hareketli o yüzden algıları daha çok çalışıyor ve araştırıyor eminimki büyüdükçe düzelecektir arada sırada birilerine bırakıp kendinize ve eşinize vakit ayırırsanız ve kafanızı dağıtırsanız eminimki aşarsınız herşeyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…