Vicdan azabı çekiyorum, hata mı yaptım :(

Şu an benden nefret diyorlar. Annesi gece başında bekliyormuş uyurken, kız o kadar ğzülmüş.. hayallerim vardı benim demiş, çocukla arası bozulmuş. Ne yapacağımı bilemez haldeyim..
evlilik geçmiş başından sonuçta..siz söylemeseniz bir başkası mutlaka söylüyecekti.ve siz öğrendiğinizde ben biliyordum deseydiniz emin olun daha çok kızıcaklardı.hiç vicdan azabı çekilecek birşey yapmamışsınız siz.sadece kızın rahatsızlıgı sizi etkilemiş hepsi bu..rahat olun suçlu degilsiniz..

Bence şok olmuş numarası yapmamış zaten şok olmuş. Ama sizin öğrenmiş olmanıza şok olmuş :KK14:
Buna bu kadar üzülünür mü. Annesi demiş ki ben gözüne bakıyorum mutlu olması için, dost mu düşman notdefteri yazıklar olsun demiş :(((( bu kadar yıkılmasının sebebi ne :((( özelimizi kurcalayamaz herkesin özeli var demiş :((

ay ne abarttınız yaa, daha önce evlenip ayrılmış birinden ayrılmış, bunu da bilmiyor sanmışsınız ve söylemişsiniz.

onlar üste çıktıkça ezik hissetmeyin kendinizi yaa, üzülüp durmayın, iyilikten maraz doğarmış gördük diyin, hassasiyetini bildiğim için söyleme gereksinimi duydum diyin, bu kadar.

günümüzde stalk diye bişi var millet eski sevgilisinin annesinin profilini kontrol ediyo hala, boşanmış adamın üstelikte yeniden bir yola çıkmak üzere olan adamın eski düğün fotoları ne demek sosyal medyada duruyor? sanki arşivden çıkarttınız.

lütfen üzüp durmayın kendinizi, onlar üste çıktıkça ezilmeyin, anneniniz de üzmeyin, iyilik yaptınız bu kadar basit.
Şimdi mahkeme ile uğraşacağım, hem de kardeşim üzerinden.. sizin söyledikleriniz aynısını eşim söylüyor, ama ben neden bu kadar kötüyüm bilmiyorum. Kız fotoğraf eklemiş iş yerinden gerçekten bitmiş görünüyor. İftarı da onun olsun, yazıklar olsun demiş. Ben 3 gün hazırlık yaptım, heyecanlandım o kadar seviyorım o insanları..Beni o kadar seviyorsa abla ben bir araştırayım mı diye sorsaydı en azından demiş :(

Ya canım benim, sen kimsenin elinden hayallerini falan almadın ki. Noluyor yani? Amma abartmislar. Bunlarınki sevgi mi etiket derdi mi anlayamadık. Kız madem ablanizmis seni balkonda 2 dk köşeye çekip olayı açıklasa bu kadar sorun olmayacakmis. 38 yaşında kocaman bir kadın olmuş ama 18 - 20 yaşında ergen genc kiz gibi davranıyor kusura bakmayın. Adamın yerinde olsam çok alinirdim bu tavirlarina. Kız tarafı çok abartmış. Aralarının bozulmasının sebebi sen değilsin kesinlikle. Bozulacağı varmış zaten baksana.

Şu an benden nefret diyorlar. Annesi gece başında bekliyormuş uyurken, kız o kadar ğzülmüş.. hayallerim vardı benim demiş, çocukla arası bozulmuş. Ne yapacağımı bilemez haldeyim..

Şimdi mahkeme ile uğraşacağım, hem de kardeşim üzerinden.. sizin söyledikleriniz aynısını eşim söylüyor, ama ben neden bu kadar kötüyüm bilmiyorum. Kız fotoğraf eklemiş iş yerinden gerçekten bitmiş görünüyor. İftarı da onun olsun, yazıklar olsun demiş. Ben 3 gün hazırlık yaptım, heyecanlandım o kadar seviyorım o insanları..Beni o kadar seviyorsa abla ben bir araştırayım mı diye sorsaydı en azından demiş :KK43:

ya bıraksın bu ayakaları, versin mahkemeye, hakim güler bu davaya, gözünüzü korkutup sizinle düşman olup herşeye kaldıkları yerden devam edecekler demedi demeyin, size böyle diyen adamlara ehhh yeter deme vakti, açsın davayı bekliyorum diyip tüm ipleri koparın artık. çocuk oyunu gibi bu ne yaa, üzülecek tek nokta yok. içiniz rahat olsun.

Yani siz öğrendiniz diye mi bu iş bozulmuş hatta erkek olan o kadar yedirememis ki sizi mahkemeye verecekmiş sırf siz gecmişini ögrendiniz diye..Ne kadar mantık dışı insanlarmış bunlar ya.Kız biliyormuş diyorsunuz da bilen birinin tepkileri degil ki bunlar belki de kız gercekten sizden öğrendi.Gerci bu ihtimalde de kız sizinle kızışmaz.tam tersi hoşuna gitmesede bu durum size saygı gösterirdi üzmezdi.Nerden bakarsaniz elinizde kalıyor bu durum.Mahkeme konusunda da çok saçmalamışlar ama siz genede yegeninin sayfasindaki fotolardan birinin ekran görüntüsünü alın elinizde bulunsun kardesiniz rahatlasın en azından ilerde o gün ben dogrulari söylemedim kardesim degilde ben görmüstum dersiniz.

Şimdi mahkeme ile uğraşacağım, hem de kardeşim üzerinden.. sizin söyledikleriniz aynısını eşim söylüyor, ama ben neden bu kadar kötüyüm bilmiyorum. Kız fotoğraf eklemiş iş yerinden gerçekten bitmiş görünüyor. İftarı da onun olsun, yazıklar olsun demiş. Ben 3 gün hazırlık yaptım, heyecanlandım o kadar seviyorım o insanları..Beni o kadar seviyorsa abla ben bir araştırayım mı diye sorsaydı en azından demiş :KK43:

Sen böyle ezildikce onlar üstüne binecek ne mahkemesi ya :oha:
Böyle bi olay kovusturmadan geri döner ne sacmalıyor bunlar .

Valla aslında sizin için iyi oldu. Böyle küçük hesaplar peşinde koşan leş insanları tanımış oldunuz. 3 gün uğraşmaya degmezlermis demek ki. 20 yıl demeyin inanın o kadar uzun bu süre değil. Dik durun artık aglamayin. Küçük çaplı bi cinnet geçirin onlara karşı ve koparin inceldigi yerden. Hak ettiler çünkü . Tamam anlıyorum üZüldüler falan da, ama abartmasinlar artık çocuk gibi. Neredeyse 40 yaşında kadın yahu. :işsiz:

Onlar bisi olmamış gibi devam ederler olan sizin sinirlerinize olur demedi demeyin.

Ciddi ciddi mahkemeyle uğraşacağını mı düşünüyorsun? sen böyle aile dostuna eziklendikçe onlarda üstüne daha gelmeye başladı.o aile dostuna biraz kendini savun ve ben doğru olanı yaptım de oda onlara iletsin.zaten artık ne yapsan da eskisi gibi olmanız imkansız.bari kendini ezdirme.faceyede sende kendini haklı bulur sözler bul.tlf açmıyorlarsa uzun bi mesaj döşe gönder ama özür şeklinde değil.valla burdan çıldırdım.benim başıma böyle bişey gelse ben üzgün değil kızgın olurdum.hadlerini de bildirirdim.

Pardon da arkadaşının bok yemesi. Bilipte söylemiyosa onun ayıbı zaten. Bide üste cikmasin. Sen kurcalayip araya fitne fesat sokmadigina göre icini rahat tut. Ben olsam bende söylerdim

Yahu ben arkadaşıma, evlilik planları yaptığı adamın bir hareketinden şüphelenip söyledim üstelikte hafife alınmayacak bir durumdu. Bana teşekkür etti. Beni koruduğun için teşekkür ederim dedi. Aynı şekilde benim arkamdan iş çevrilse zaten beş dostum var, hepsi bana söyler. Ben başka bir arkadaşımın evlenmesine günler kala, adamın gayrimeşru çocuğu olduğunu öğrendim. Söyledim. Ve bana “biliyorum ama ailem şimdilik bilmiyor gerekirse düğünden sonra söylerim” dedi. O da bana çok sağol dedi ve samimiydi. O ailede sorun var. Normali budur. Kimse sevdiği insanların salak yerine konmasını istemez. Eşinizi dinleyin siz. Bunun mahkemelik bir tarafı yok. Fotoğrafları tekrar açın. Hepsinin tek tek ekran görüntüsünü alıp saklayın. Üzülmeyin artık. Bir insan iyilik yaptım diye bu kadar üzülmez. Asıl sen onlara kızmalısın. kocaman kadın yahu. Ailesine duyurmasaydı notdefteri biliyor diye. Hadi annesine anlattı annesi sana sus deseydi be. Delirdim sabah sabah. Bozulursa bozulur. Nasip değilmiş. Mutluluğunu seninle paylaşamıyorsa zaten dost most değildir o. Kötü günde ah vah etmek kolay. Asıl mutlu günde kıskanmadan hasetlenmeden kötülük düşünmeden paylaşabilene dost denir. Size bile bak iyi birini buldum diye hava atacak düzeyde bir aileyse zaten koyverin gitsin.

Bu kadar insan üzülme diyor. Haklısın diyor. Onlar ayıp etmiş diyor. Bizi dinle sen. Bu kadar insan yanılıyor olamaz.

Her şeyden önce adamın yerinde olsam istemezdim böyle saklanmasini falan... utaniyorlarmis gibi hissederdim kabul etmezdim. Çok kötü hissettirir insana bu. Senin deneyimlerini, yasanmisliklarini bi nevi saklayarak reddeden derinlerde kabullenmeyen bi aile.. adam evlenmiş olmamış ayrılmış. Namussuzluk değil hırsızlık değil arsizlik değil. En büyük madur o adamcağız sanırım. Yazık yani.

Onlar dost değilmiş... Ki kim olsa bilmek ister soylemeseniz yine kötü olurdunuz... Ben olsam dost gördüğüm için paylaştığımı ama dost olmadıklarını anlatan uzun bir mesaj yazar sonrada engellerdim. Kimse kusura bakmasın 40 yaşındaki kadından ergen tribi çekemezdim. O face'de söz mü paylaşıyor,bende ona giydiren nankörlükle ilgili bı duzine söz paylaşırdım.Aslada üzülmezdim,degmez çünkü...

Yaklaşık 20 yılık aile dostumuzun kızı 2 ay önce beyin ameliyatı geçirdi. Kendisi çok naif, çok saf bir kız. Onu çok seviyorum! Ameliyattan 1 hafta önce biriyle tanıştı. Her neyse çocuk face de benim sayfama düşüp duruyordu. Ben de fotoğraflarına baktım. 2012 yılına ait bir fotoğrafında parmağında yüzük gördüm. Kimseye söylemedim. Çocuğun bir akrabasının face ine baktığımda geçmiş fotolarda bu çocuğun düğün resimlerini gördüm. Aile dostumuzun ve kızının ağzını aradım, daha önce evlenmiş mi diye sordum bir kaç kez. Kesinlikle hayır dediler. Zaten daha önce kızına gelen talibi evlenip ayrıldı diye reddetmişlerdi. Dün ben ailece onları iftara çağırmıştım. Yedik, içtik, eğlendik ama 2 aydır ben kimseye bir şey söyleyemedim, yeni ameliyattan çıktığı için, bilmiyorsa üzülsün istemedim. Dün balkonda yalnız kaldık kızla. Yarın babamla tanışacak, bize iftara gelecek, çok heyecanlıyım, babama ilk kez birini getiriyorum. O da onay verirse bayramdan sonra nişan yapacağız dedi. Ben de daha fazla tutamadım kendimi ve bildiklerimi söyledim, ama söylerken bile mahvoldum :KK43: Kız şok oldu, bilmiyordum dedi, bana fotoları göster dedi. Çok üzüldü. Neyse 1 saat sonra gittiler ve ben onun üzülmesine daha çok üzüldüm ama içim rahatlamıştı.

Bugün iki aileyi de tanıyan diğer aile dostumuz annemi aramış. Anneme; biz zaten biliyorduk. Notdefteri ne diye özelimizi kurcaladı. Bir herkesten saklayacaktık. Her şeyi mahvetti demiş :KK43: O kadar pişman oldum ki..Bu insanlar bizim neredeyse her gün görüştüğümüz, 20 yıla yakındır her şeyimizi paylaştığımız insanlar. Ben sakladı zannettim çocuk evlenip ayrıldığını. Kızın annesi de kanser tedavisini yeni bitirdi. İşler ciddiye binince öğrenirlerse mahvolur diye çok korktum :KK43:

Sizce karışmakla hata mı etmişim? Daha önce kabullenmedikleri bir durum olduğu için, bilseler zaten istemezlerdi, çocuk demek ki yalancı dedim, söyledim :KK43:(

Hepiniz hatalisiniz. Arkadaşın evleneceği adamın geçmişini saklama gereği duyarak sende bak bak 2. Evliliği olacak haberin olsun diye arkadaşına anlatarak. O adama yazık bence sizin gibi bir sulaleinin içine gireceği için . Inşallah erkenden fark eder bu durumuda 2. evliliğini onu utanç kaynağı olarak görmeyen herşeyiyle kabil edip elaleme karşıda dimdik ayakta durabilen biriyle yapar.

Adamın yeğeninin facebook’ta paylaştığı düğün fotoğraflarının ekran görüntüsünü al. Kimin paylaştığı anlaşılacak şekilde olsun. Facebook’ta herkese açık paylaşım için kimseye dava falan açamazlar.

Fakat sen kardeşim araştırdı derken tam olarak ne söyledin kadına? Meslek sebebiyle erişilebilecek kişisel verilerin alakasız şahıslarla paylaşılması suçtur. Damadın dava açacağım derken kastettiği bu olsa gerek. O yüzden facebook’ta paylaşılan damadın yüzüklü fotoğraflarının ve düğün fotoğraflarının ekran görüntülerini al.

İnandırıcılığı artırmak için kardeşim araştırdı demişsin buna ne gerek vardı ki ben facebook’ta denk geldim yüzüklü fotoğraf görünce merak edip baktım düğün fotoğraflarını buldum desen yetmiyor muydu?

Hep hastalığını öne sürüyorlar. İyi de 2 aydır biliyordum, iş ciddiye binerken söyledim. Ya düğünde nişanda akrabalardan öğrenirse diye :KK43: hele şu mahkeme olayı mahvetti beni, ben bu işin ucunu bırakmam demiş adam, yasal değil bu demiş, mahkemede görüşürüz demiş :KK43:(( hem de kardeşim araştırdı demiştim bana inansın diye onun mesleğini de tehlikeye attım, çok üzgünüm yaa çook :KK43:((((
offf bu ne seviyesizlik yaaa.versin mahkemeye ne diye açacakmış?herkese açık foroğraflarımı görmüş göstermiş diyemi.komik olmasınlar ,sizde korkmayın hakim savcı bile güler bunların yaptığına.siz başkasının proflindeki bilgileri yada fotoğrafları kullanmış olsanız tamamda neyin davasını açacakmış.zekaya gel :) bırakın allah aşkına tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş.ben olsam laf getiren kişiye kim ne yaparsa yapsın umrumda değil, herkes hakettiğini vulmuş gördük ,onlardanda dost olmazmış derdim. Hatta direk mesaj atardım şu kişi söyledi böyle böyle diyormuşsunuz doğruysa ne haliniz varsa görün iyi niyetimi anlamadıysanız sizden dost olmaz zaten diye.bidhaada görüşmezdim

Ya ben size çok üzüldüm ya..çok bunaldiğinizda "hasbunallahu ve ni'mel vekil" (Allah bize yeter,O ne güzel vekildir) ayetini okuyun sık sık.ferahlarsiniz inş.birde Fatiha suresini okuyun ins.Fatiha süresinde "yalniz sana ibadet eder ve yalniz senden yardım dileriz " mealindeki ayetler iyi gelecektir ins.eminolun bu imtihaninizda geçecek..kendinizi çok yipratmayin.

Kac yasindasiniz bilmiyorum ama benim cevremden birine bu yapilsa ben de kizardim.

Uzerinize bazife olmayan bir ise kalkismissiniz ve aile de hakli tepkisini vermis.

Benim de allah korusun cocugum rahatsiz olsa ve bir sekilde birini sevip evlenmeye niyetlense (hele ki 38 yasinda) ben de onu mutsuz eden her seye ve herkese asiri tepki verebilirdim.

Burda cogu insan da boyle yapardi bence, su anda siz cok uzgunsunuz diye iliman cevap veriyorlar
alakası yok.konu sahibi arkadan iş çevirmemiş sadece kıza söylemiş bilsin diye çünkü konu sahibi samimiyete güvenerek daha önce sormuş,kızda hayır öyle bişey yok demiş ısrarla.diğer profillerdeki düğün fotolarını göstermesi doğru olmamış biraz fazla olmuş ama kız tarafıda olayı çok abartmış.evlenip boşanmış olması neden saklanıyorki?evlenecek kişi kabul ettiyse kimse bişey diyemez,ama kendilerine saygıları yok demekki,bu saklanabileck bişey değil çünkü bigün bi yerde çıkar ortaya.hasta diye ameliyat oldu diye dünya kimsenin etrafında dönmüyor.konu sahibide zor zamanlarında hep yanlarında olmuş,hemen bir olayla o bizim özelimizdi bık bık yapmışlar,yok mahkemeler filan çok ayıp bence.

Off ya amma kendini uzmuşsun canım hem de boşu boşuna saçma sapan bir sebepten kendini bu kadar yıpratma.
Vicdan azabı cekicek birşey yok kizin hareketleri annesinin ergence laf sokuşturmaları bana komik geldi.
Akılları sıra üstteki bi üye de yazmis hava aticaklar bak bak 38 yasinda gec evlendim ama bekar bi adamla evlendim diye.Sende planlarini bildiğini söyleyerek patlatmışsın.
Evlenip boşanmak ayıp mi günah mi? Niye saklıyorlar üstelik çok yakinsiniz sizden saklamalarinin manası nedir? Sen söylediğin anda sana deseydi herkesten gizli tutmak istiyoruz lütfen kimseye söyleme sen millete soyleseydin eğer o zaman sen suçlu olurdun.
Kiz bi de benim özelim diye ağlamış nerden onun özeli oluyorsa.Adam sosyal medyadan herkese açık bi şekilde yuzuklu fotoğraflarını paylaşıyor kaldirmiyor bu suç değil sizin tesadüfen ögrenmeniz mi suç?
İşin içine sosyal medya girerse gizlilik falan kalmaz madem saklicaklardi fotoğrafları çocuk herkese açık paylasmicakti gizli tutucakti.
Mahkemeye vericeklermis bi de komedi ya hangi mahkeme,hakim bu konuyu ciddiye alır.

Yani siz öğrendiniz diye mi bu iş bozulmuş hatta erkek olan o kadar yedirememis ki sizi mahkemeye verecekmiş sırf siz gecmişini ögrendiniz diye..Ne kadar mantık dışı insanlarmış bunlar ya.Kız biliyormuş diyorsunuz da bilen birinin tepkileri degil ki bunlar belki de kız gercekten sizden öğrendi.Gerci bu ihtimalde de kız sizinle kızışmaz.tam tersi hoşuna gitmesede bu durum size saygı gösterirdi üzmezdi.Nerden bakarsaniz elinizde kalıyor bu durum.Mahkeme konusunda da çok saçmalamışlar ama siz genede yegeninin sayfasindaki fotolardan birinin ekran görüntüsünü alın elinizde bulunsun kardesiniz rahatlasın en azından ilerde o gün ben dogrulari söylemedim kardesim degilde ben görmüstum dersiniz.
Öyle yaptım görüntü aldım ama şimdi lafı çeviremiyorum. Onlar bu bizim özelimiz bu kadar kapsamlı bu fotoları bulmaları imkansız diyorlar. Desemki yiğeninin face ine bak iş belki hallolacak ama lafı çeviremiyorum kardeşim buldu dedikten sonra. Nasıl diyeceğim :(((

Back
X