Vicdan azabi cekiyorum:(

konuyu acar acmaz cıkmıssın
bu yasta nasıl cok fazla gunaha gırmıs olabılırrsın ki?

bazı seylerı cok takma kafana.
taktıgın icin bunalıma gırıyorsunudr.
ıstersen terapiye falan gıt
ama dedıgım gıbı cok takma kafana her seyı

oluruna bıraksan emın ol bu kadar mutsuz olmazsın

geçmişine sünger çek .bitti gitti herşey .henüz çok gençsin 19 yaşındasın üniversiteye hazırlanabilirsin olmadı açık öğretime başvur .birşeyler yapabilirsin .bu kadar umutsuz olma .çok gençsin gençliğinin kıymetini bil .bu yıllar çabuk geçer .o yüzden silkelen kendine gel bir sürü yol var hayatta .

Cok utaniyorum yazarken hayatima giren erkeklerle belli bi yakinlasmam oldu cok kucuk yasta icki icmeye basladim gercekten cokk utaniyorum. Ama beni yonlendiren kimse olmadi hayatimda anneme gore bunlar cok normal

Cok utaniyorum yazarken hayatima giren erkeklerle belli bi yakinlasmam oldu cok kucuk yasta icki icmeye basladim gercekten cokk utaniyorum. Ama beni yonlendiren kimse olmadi hayatimda anneme gore bunlar cok normal

Peki ya babana göre..
Baban ve annen evli, öyle değil mi?

Acik ogretimden okuyorum suan zaten.. Ama sunger cekemiyorum utaniyorum kendimden
4 senedir terapiye gidiyorum zaten annem babam ayri benimkucuklugumden beri gidiyorum

insan oğlu hep yanlış yapabilir günah işleyebilir mühim olan hataların farkına varmak,tövbe etmek.tövbe kapısı hiç kapanmaz önce günahların için af dile Rabbine sığın,sonra açıkliseden liseyi bitir,üniversiteye hazırlan bi işin olsun. evli değilim diyosun anne olma fikrini ertele çünkü bana kalırsa önce senin kendi ruhunu iyileştirmen lazım bi terapiye gidebilir psikolojik destek alabilirsin, hiç birşey için geç değil yeter ki hatalarından ders al.

peki canım.
Allah zaten hatanızı tövbe edin demiş.

temiz bir sayfa acmak zor degıl ki
ve duanın gücüne cok fazla inanırım

sen 1 adım gel emin ol ki Allah sana 10 adım gelir

Size göre hata olan durumları,hata olarak görmeden uygulamış sonrasında hatalarınızın farkına varmışsınız..Hatalarınızı tekrarlamayacak kadar vicdan azabı çekiyorsunuz ama hatalarınızdan duyduğunuz utanç yüzünden kendinizi kapatarak tekrar hatalar yapıyorsunuz.Bir uzmandan yardım alarak hayata tekrar atılın.Açık lise sınavlarıyla liseyi sonra üniversiteyi bitirn..Yapılanların geri dönüşü olmayacak belki ama şu güzel yaşlarınızında geri dönüşü olmayacak.Geçmişte yaptıklarınız geçmişte kaldı artık güzel geleceğinize adapte olun,geçmişte takılı kalmayın..Allah yardımcınız olsun...

Anne olmak istemiyorum zaten suan okuyorum acik ogretimden.. Ama ilerde oldugum zaman utanicam kendimden. Surekli tevbe ediyorum ne mutlu ki musluman oldum anneme dualar ediyorum o da olur insallah diye. Annemle yasiyorum ben. Gecmiste olanlarin bugun yuzume vurulmasndan korkuyorum..

çoğu kız senin yaşında amann yaptıysam yaptım banane oh iyikide yaptım derken sen pişmanlıklar içinde üüzlüyorsun .bu bile aslında senin ne kadar farklı bir kız olduğunu gösteriyor tatlım .bu küçücük yaşında bunların farkında olman inan bana çok güzel .hayatına seni anlayan seni sevicek olan biri mutlaka giricektir .dua et .

Canım, ilk iletinde "eğitim hayatım lise 3'te sona erdi" demişsin..Ama açık öğretimde okuduğunu söylemişsin sonra..
Yani sona ermemiş işte..

Bence geçmişi bırakıp bundan sonrasına odaklanmaya çalış..
Okulunu bitirirsin, çalışma hayatına atılırsın..Zamanla kendine güvenin gelir..
Bir çevre edinirsin..

Çok gençsin henüz..Umutsuzluğa kapılıp kendine haksızlık etmemelisin..

Size göre hata olan durumları,hata olarak görmeden uygulamış sonrasında hatalarınızın farkına varmışsınız..Hatalarınızı tekrarlamayacak kadar vicdan azabı çekiyorsunuz ama hatalarınızdan duyduğunuz utanç yüzünden kendinizi kapatarak tekrar hatalar yapıyorsunuz.Bir uzmandan yardım alarak hayata tekrar atılın.Açık lise sınavlarıyla liseyi sonra üniversiteyi bitirn..Yapılanların geri dönüşü olmayacak belki ama şu güzel yaşlarınızında geri dönüşü olmayacak.Geçmişte yaptıklarınız geçmişte kaldı artık güzel geleceğinize adapte olun,geçmişte takılı kalmayın..Allah yardımcınız olsun...

Cok tesekkur ederim aynen boyle.. Sinavlarim var onlara hazirlaniyorum terapilere ara verdim iyiyim diye ama suan cok kotuyum tekrar baslicam

çoğu kız senin yaşında amann yaptıysam yaptım banane oh iyikide yaptım derken sen pişmanlıklar içinde üüzlüyorsun .bu bile aslında senin ne kadar farklı bir kız olduğunu gösteriyor tatlım .bu küçücük yaşında bunların farkında olman inan bana çok güzel .hayatına seni anlayan seni sevicek olan biri mutlaka giricektir .dua et .

Cok tesekkurler benim gibi dusununen insanlar hic olmadigi icin hayatimda buraya yazmak istedim benimle dalga geciyolar cunku. Yazdiklariniz bana moral verdi sagolun

Son düzenleme:
canım sen bunları dinimizle tanışmadan önce yaşamışsın o zamanki sana göre bunlar doğruydu belki ama şimdi doğru yolu bulmuşsun ne mutlu sana tebrik ediyorum seçiminden dolayı.bide müslüman olmayıp böyle hatalarla yaşadığını düşünsene ne kötü olurdu.şükürler olsun ki hatanın farkına varmışsın en güzelide pişman olman zaten sen bol bol dua et tövbe et Rabbimizin affı geniş mağfireti çok bol affeder.üzülme sen sadece dua et çokça.biz yanındayız ne zaman istersen destek olmaya hazırız

Canım, ilk iletinde "eğitim hayatım lise 3'te sona erdi" demişsin..Ama açık öğretimde okuduğunu söylemişsin sonra..
Yani sona ermemiş işte..

Bence geçmişi bırakıp bundan sonrasına odaklanmaya çalış..
Okulunu bitirirsin, çalışma hayatına atılırsın..Zamanla kendine güvenin gelir..
Bir çevre edinirsin..

Çok gençsin henüz..Umutsuzluğa kapılıp kendine haksızlık etmemelisin..

Oyle olmasina oyle ama yinede yasitlarim gibi okula gidemedigim icin uzuluyorum soranlara anlatamiyorum da. Basari nedir onu ogrenmek istiyorum insallah okumaya devam edicem

canım benim seni yürekten kutluyorum bir müslüman ancak bu kadar vijdanen rahatsızlık duyar fakat allah affecidir affetmeyi sever senide affeder. hangi şehirde yaşıyorsun belki ona göre tavsiyelerimiz olabilir

Back
X