Vicdan azabi cekiyorum:(

geçmişindeki günahları nasıl unutabilirsin biliyomusun
her biri için bir iyilik yaparak..
birilerine yardımcı ol ,insanlara iyilik yap, dua al
ve eğer ki müslüman olduysan namaz kıl en güzel terapi budur inan
samimi bir şekilde dua et Allaha
hangimiz günahsızız ki ama Allah affetmeyi sever..
bundan sonra ki hayatında hata yapmamaya çalış
okulunu dışardan bitiryosun galiba devam et mutlaka bir mesleğin olsun..
daha sonra yeni arkadaşlar edin kendine seni kınamayan yargılamayan insanlar olsun
çünkü gerçek dostlar insanın en önemli yardımcısıdır..
yeter ki hayatını yoluna sokmayı iste canı gönülden geirisi kolay

De ki: “Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah, bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.” ZUMER SURESİ 53 AYET
Ayrıca sen müslüman olduktan sonra senin hayatın günahsız bi şekilde başladı inşallah.
Çok şanslısınki rabbim seni islamla şereflendirdi.
Rabbim;kendisine layık kul peygamberine layık ümmet etsin hepimizi
allahım dualarını kabul etsin sana çok güzel yazılar yazsın inşallah.

Kusura bakmayın ama pek samimi bulamadım ben sizi.

Her ailenin yaşam tarzı, ahlak anlayışı, çocuk eğitimi farklıdır. Ama küçük yaşta bir çocuğun içki içmesi kimse için normal olamaz hele de bir anne için...

16 yasindan beri iciyodum ve annem biliyodu bu durumu alkolik degildim tabiki ama ne zaman icsem haberi oluyodu. Annem cok rahat bi kadin gunahi ayibi hic yok. hic bisey icin beni zorlamaz yaptigima da karismaz. Dogru mu tabiki degil

ben bu yaşıma kadar senin günahının binlercesini yaptım belkide.... keşke içim senin ki kadar yansa..

Hepiniz cok cok iyisiniz cok sagolun Allah razi olsun. Okuyorum surekli ama yinede gecmiyo pismanligim gecsin de istemiyorum o rahatlikta olmak istemiyorum cunku. Kucuklugumden beri icinde oldugum bosluktan kurtuldum cok guzel bi duygu bu. Cuz ogreniyorum simdi insallah kuran da okurum ilerde cook tesekkur ediyorumm
Allah senden de razı olsun ama yanlış düşünüyosun..niye unutmak istemiyosunki? tabiiki Affedilmek gevşemek değildir..Korkuyla ümit arasıdır yaşam..sürekli tövbe etmek gözyaşı dökmek asli vazifemiz..o göz yaşları kurtarıcak bizi inşallah..Rabbim ağlayarak tövbe eden kullarını çok sever..Bak önümüzde çok önemli günler var..Kurban bayramı ve onun bir gün öncesi arefe..Arefe gecesi bolbol dua et..Dualar geri çevrilmez inşallah..

Cok tesekkur ederim aynen boyle.. Sinavlarim var onlara hazirlaniyorum terapilere ara verdim iyiyim diye ama suan cok kotuyum tekrar baslicam

Sekerim sen bunlari dusunme artik, gecmisi gecmiste birak gec. Bu yaslarda egitimine odaklanmalisin, hele guzel bir universiteye kapagi at ondan sonra gor hayat ne tatli oluyor. :) Daha 19 yasindasin, hayatin niye bitsin ? Arkadaslarinla gorusw, zaten iyi arkadaslarsa seninle dalga gecmek yerine seni teselli edeceklerdir, dalga gecmeye kalkisirlarsa da bir daha konusmazsin. Okulu birakan ilk insan sen degilsin, o yuzden kendinden utanmaktan bir vazgec.

Kusura bakmayın ama pek samimi bulamadım ben sizi.

Her ailenin yaşam tarzı, ahlak anlayışı, çocuk eğitimi farklıdır. Ama küçük yaşta bir çocuğun içki içmesi kimse için normal olamaz hele de bir anne için...
Benim yengem kuzenime kan yapsın diye Şarap içirirdi..yılbaşı geceleride biraları kendi taşırdı eve... ilk bunu gördüğümde kuzenlerimin küçük olanı 12 yaşındaydı..Şimdide para biriktiriyo Hacca gitçek..buyur burdan yak..Gayet garip aileler var yani...

Son düzenleme:
Allah senden de razı olsun ama yanlış düşünüyosun..niye unutmak istemiyosunki? tabiiki Affedilmek gevşemek değildir..Korkuyla ümit arasıdır yaşam..sürekli tövbe etmek gözyaşı dökmek asli vazifemiz..o göz yaşları kurtarıcak bizi inşallah..Rabbim ağlayarak tövbe eden kullarını çok sever..Bak önümüzde çok önemli günler var..Kurban bayramı ve onun bir gün öncesi arefe..Arefe gecesi bolbol dua et..Dualar geri çevrilmez inşallah..

Eger rahatlarsam bi daha bu kadar pismanlik duymam diye korkuyorum. Ama allah korkusu var icimde cok sukur ne mutlu ki musluman olarak dogmussunuz kendi kendime ogrenmeye calisiyorum ben dogru yapiyorumdur umarim yardimlarin icin tesekkur ederim hepinize bol bol dua edicem bundan sonra

AH keşke müslüman doğupta yaptıkları hatalara senin gibi pişman olsa herkes.
Rabbim sana çok güzel bir şans vermiş inşallah halis bir kul olursun
SEn asıl bizler için dua et ki senin gibi günahsızların duasını kabul eder rabbim inşallah.
Çünkü sen islama girdiğin an günahsız bir hayata başladın
Allahım dualarını ve dualarımızı şu mübarek günler hürmetine kabul eder inşallah.

Eger rahatlarsam bi daha bu kadar pismanlik duymam diye korkuyorum. Ama allah korkusu var icimde cok sukur ne mutlu ki musluman olarak dogmussunuz kendi kendime ogrenmeye calisiyorum ben dogru yapiyorumdur umarim yardimlarin icin tesekkur ederim hepinize bol bol dua edicem bundan sonra
Bizde sana dua edicez..bide annene tabiki,,
Hz. Peygamber (sav) sahabelerine dönerek: "Allah'a günahsız dillerle dua edin" buyurdu. Efendimizin bu sözünü işiten yanındakilere: "Ey Allah'ın Resulü, bu nasıl mümkün olabilir?" diye sordular. Bunun üzerine efendimiz şöyle buyurdu: "Birbirinize dua edin! Çünkü ne sen onun, ne de o senin dilinle günah işlemiştir"

Sekerim sen bunlari dusunme artik, gecmisi gecmiste birak gec. Bu yaslarda egitimine odaklanmalisin, hele guzel bir universiteye kapagi at ondan sonra gor hayat ne tatli oluyor. :) Daha 19 yasindasin, hayatin niye bitsin ? Arkadaslarinla gorusw, zaten iyi arkadaslarsa seninle dalga gecmek yerine seni teselli edeceklerdir, dalga gecmeye kalkisirlarsa da bir daha konusmazsin. Okulu birakan ilk insan sen degilsin, o yuzden kendinden utanmaktan bir vazgec.

Tesekkur ederim. Hirsliyim bu konuda egitimsiz olmak istemiyorum basaririm insallah:)

Resulullah (sav) efendimiz buyurmuştur:

"Bir müslümanın, bir din kardeşine gıyabında yaptığı DUA kabul olunur. Başında vazifeli bir melek vardır. Kardeşine hayır DUA'da bulunduğu vakit, bu melek: "AMİN" der. Ve: "Senin için de bir misli olsun" der."

Canım benim çok sevindim müslüman olmana.
Annen için dua et, tövbe et.
Şeytan boş gördüğüne saldırmaz zaten, dolu olduğunu gördüğü için vesvese veriyor sana. Nasılsa çok günah işledim diye düşünme. Allah affedicidir inşallah :34:
Yanındayım.

AH keşke müslüman doğupta yaptıkları hatalara senin gibi pişman olsa herkes.
Rabbim sana çok güzel bir şans vermiş inşallah halis bir kul olursun
SEn asıl bizler için dua et ki senin gibi günahsızların duasını kabul eder rabbim inşallah.
Çünkü sen islama girdiğin an günahsız bir hayata başladın
Allahım dualarını ve dualarımızı şu mübarek günler hürmetine kabul eder inşallah.

Amin hepimizin dualarini kabul etsin hepinizden razi olsun icim ferahladi

Hepinize iyi dilekleriniz,dualariniz icin cook cok tesekkur ediyorum cok iyisiniz. Telefondan girdigim icin hepinize cevap vermekte zorlaniyorum biraz ozur dilerim. Allah hepinizden razi olsun hepinize dua edicem bundan sonra

Allah affetti senin bütün günahlarını, sen neden affetmeyesin ki kendini?

Vicdan azabı çekmen o kadar güzel ki aslında, ya duyarsız kalsaydın yanlışlarına.

Hepimizin hataları var, önemli olan hatayı küçümsememek, tekrar yapmamaya çalışmak.

Ama affet artık kendini, senin günah defterin hepimizinkinden temiz...

Henuz 19 yasinda bi genc kizim. Asla yapmam dedigim ne varsa hepsini yapmisim yeni yeni farkina variyorum. Yanlislar yaptim bir suru gunahlar isledim cok kucuk yasta.. pismanim cook pismanim kendimi affedemiyorum. Kronik depresif bi insan oldugum icin sik sik bunalima giriyorum. Okul hayatim bu yuzden lise3 te sona erdi.. Hic bi ise yaramadigima yemin ederim.. İyi kotu herkes bi isle mesgul ya okulunda ya isinde ben ise bombos geciriyorum gunlerimi. Ne kadar istesemde bi ugras bulamiyorum kendime yapamiyorum Arkadaslarimin hic biriyle gorusmuyorum basarisizligimdan cok utaniyorum cunku. Zaten hemen hemen hepsi beni bu yanlisliklara iten insanlar. Olmek istiyorum cogu zaman kimseye anlatamiyorum.. Anne olmayi herseyden cok istiyorum ilgisiz buyudum cunku ben kendi cocugumu sevgiyle buyutmek istiyorum gormedigim ilgiyi ona gostermek istiyorum..Ama gecmisim pek temiz degil ne yazik ki utaniyorum dusunuyorum ben nasil anne olurum diye.. Yanlis anlasilmasin ben bekarim cogunun hic dert etmicegi bi durum aslinda ama yeni musluman oldum sayilir 1,5 sene once ben istedim. Anne tarafim hristiyan benim Allah tan korkuyorum vicdan azabi cekiyorumm ben artik nasil affettiririm kendimi bilmiyorum:(( sadece annem var hayatimda ona anlatiyorum ama cektigim vicdan azabini anlamiyo :( cok uzgunumm icimi dokmek istedim sadece buraya ,konuyu dogru yere acmisimdir umarim..

Müslüman olduğun anda tüm günahların sıfırlanır. Şu an hepimizden temiz durumdasın yani:34::34::34::34::34::34: Bu depresif düşünceleri atmak için bir psikologla görüş. Mutlaka dini bilgilerini sağdan soldan değil Kuran meali ve tefsiri okuyarak edin. Hadis oku. Külliyattan olsun internetten değil.

Canım bence Allah'a ne kadar şükretsen az sen onun sevgili kuluymuşsun ki şuan yaşadıgın olumsuzluklar için üzülebiliyosun pişmanlık duyabiliyosun ve de müslüman olmuşsun. Kutlarım seni. Bende 18 yasındayım canım özelden de yazabilirsin konusabiliriz ben seni dinlerim. Her insanın pişmanlıkları olur hataları olur sen hayatı hızlı yasadıgın için kendini suclama bazen sartlar bunu gerektirebiliyor. Önemli olan bunlardan ders almak.

Back
X