Vicdan azabı duyuyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi _Shila_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hayir sen derdini paylasmak istemedin...sadece vicdanini rahatlatmak istedin...

Bizdende....Ohh iyi yaptin edepsizi...hak etmis iyi olmus gibi sözler duyamadigin icin böyle ters davraniyorsun...

Kimse seni yalancilikla suclamiyor...ama olayi sürekli farkli farkli cesitlerle anlatirsan dogal olarak bizde...ne oluyor ya deriz!!!

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Bu arada yanlis anlasilmasin...suyu sürekli gelip sizden istemesine kizabilirsin...buda senin en dogal hakkin ama bunu kadinla degil dirket gidip yönetici ile konusman gerekirdi...oda kadina gider..sira ile su iste sürekli ayni kisilerden alinmasin diye uyarirdi...

Neticede o kadinda bir yerden su alacak ki isini yapsin.:delphin:

Arkadaşlar çoğunuz bir kova suda takılmışsınız. Oysaki benim anladığım sorun bir kova su değil ki veriir ya da vermez -vermemek içinde geçerli sebepleri vardır- ve arkadaşta zaten verecekmiş.

Neyse asıl yorumuma geleyim . Konu sahibi arkadaşım ola gerçekten gereksiz yere uzamış ama kapıcı hanımda haddini bilecek yani aslında herkes haddini bilecek size hakret etmeye hakkı yok dahda car car konuşmaya hakkı ve dahda önemlisi işi neyse yapmak zorunda kanlı bıçaklıda olsanız. sizin çöpünüzü almak zorunda bu onun işi . ışinin gereğini yapmıyorsa bir yapan bulunur elbet...

annemde sinirlendi bundan sonra benim çöpümü alma dedi bende kadına kızdım senin kocan adam gibi biri ama sen değmezmişsin dedim çıktık yukarı akşam çöp almaya gelmiş bizim çöpü almamış annemde görmüş bunu kadına bağırmış çöpü alacaksın diye kadın yine almamış

çöpümü alma demiş kadın da almamıs,ben hala böyle davranılmaması gerektıgı konusundayım..

vermiyorum diyip kapatsaydın kapıyı..söylense söylense dursaydı..

bizim apartman da haftada 2 defa siliniyor....ve de kapıcı bayan sürekli suyu bizden alıyor....alsın ne önemi var ki....1 kova su sonuçta....

Bencede hiç sakıncası yok dediğiniz gibi aslı arası bir kova su . bir kova suyla ne batarız nede sabancı oluruz. Ancak toplu yaşadığımız yerlerde öyle uyanık geçinen tipler varki karşısındakinin iyi niyetini kullanıp salak yerine koymaya çalışanlar .işte bunlar yüzünde her dafa sizden yada benden alınmasıda çok sakınca var. Bu durumda insanın tepesi atmıyor değil.

Ya ama mehalim konu sahibi hiç yapıcı değil ki, bizim yorumlarımıza karşı bile agresif tavrı var, ben sanaldan hiç böyle birşey yaşamadım ama resmen negatif enerjisi beni etkiliyor konu sahibesinin, yorumlarımı korka korka kelimeleri seçerek yazıyorum resmen tartışmayalım diye :1ninca:

Arkadaşlar çoğunuz bir kova suda takılmışsınız. Oysaki benim anladığım sorun bir kova su değil ki veriir ya da vermez -vermemek içinde geçerli sebepleri vardır- ve arkadaşta zaten verecekmiş.

Neyse asıl yorumuma geleyim . Konu sahibi arkadaşım ola gerçekten gereksiz yere uzamış ama kapıcı hanımda haddini bilecek yani aslında herkes haddini bilecek size hakret etmeye hakkı yok dahda car car konuşmaya hakkı ve dahda önemlisi işi neyse yapmak zorunda kanlı bıçaklıda olsanız. sizin çöpünüzü almak zorunda bu onun işi . İşinin gereğini yapmıyorsa bir yapan bulunur elbet...

Bencede hiç sakıncası yok dediğiniz gibi aslı arası bir kova su . bir kova suyla ne batarız nede sabancı oluruz. Ancak toplu yaşadığımız yerlerde öyle uyanık geçinen tipler varki karşısındakinin iyi niyetini kullanıp salak yerine koymaya çalışanlar .işte bunlar yüzünde her dafa sizden yada benden alınmasıda çok sakınca var. Bu durumda insanın tepesi atmıyor değil.

bende size hak veriyorum.insanlar sadece 1 kova suya takılmış ama mesele bu değil..dediğiniz gibi apartmanda herkes sorumluluğunu bilmeli.

bende size hak veriyorum.insanlar sadece 1 kova suya takılmış ama mesele bu değil..dediğiniz gibi apartmanda herkes sorumluluğunu bilmeli.

Tamamda nesrincim bunun hesabi o kadina patlamamaliydi...neticede oda isini yapiyor...ve bir yerden suyu alacak mecbur...

Madem konu sahibi arkadasimizin cok sinirine dokaniyordu bu su olayi gider yönetici ile konusur ve bir cözüm isterdi....Yöneticide apartman sakinleri ve temizlikci kadinla ile konusur olayi cözerdi...hepsi bu...

Hersey etki tepkidir....ilk mesajini bir defa daha okursan anlarsinki shila arkadasimizda sütten cikmis ak kasik degildi....bana göre provoke edici davrandi...

Eh hali ile herkesin agzi laf yapiyor öyle degilmi...bana böyle sinirli agresif davranana bende aynen öyle davranirim.....

hadi su verme konusunda haklısınız diyelim( ki kesinlikle haklı değilsiniz). kadına kendiniz çöpümüzü alma deyip de çöp almamasına sinirlenmeniz çok ilginç

kaldı ki eşi iyi biri demişsiniz, hiç değilse onun hatrına böyle bişeye kalkışmamalıydınız, yazık değil mi o insan da karısının yüzünden(aslında sizin) işsiz kalmış olucak,

haklı olduğunuz tek nokta vicdanınızın sızlaması, onun dışında bu olayda kendinizi haklı göstermeye çalışmayın

evet...haklısın bitanem....suyu sürekli ben verdiğim halde böyle bir davranış asla sergilemedim....kabul edilecek bir davranış değil benim açımdan....

konu sahibi arkadasım madem ki kendini bu kadar haklı görüyorsun o zaman bu vicdan azabı niye...
hayır vicdan azabı duyuyorsan demekki kendin de hatalısın.
bende fikrimi söyleyeyim,bencede uzatan taraf sen olmuşsun canım...
annene söyledikleri için sadece kızdım o kadına...

bence apartman görevlisi bayanda hatalı...daha ılımlı cevaplar verebilirdi biraz alttan alabilirdi...:1no2:

bencede hata etmissiniz bi kova su degilmi verseniz ne olurdu sikayetinizi sonra yönetici ile konusrdunuz bencede vicdaninizin rahat olmamasi cok normal bi kisiyi ekmeginden etmissiniz

haksızsınız bana gore..
ustelık annenızde haksız copumu alma dıyor almayıncada neden almadı dıye kavga edıyor..
eger ayırım yaptıysanız ben ucunuzun arasında fark goremedım...

hadi su verme konusunda haklısınız diyelim( ki kesinlikle haklı değilsiniz). kadına kendiniz çöpümüzü alma deyip de çöp almamasına sinirlenmeniz çok ilginç

kaldı ki eşi iyi biri demişsiniz, hiç değilse onun hatrına böyle bişeye kalkışmamalıydınız, yazık değil mi o insan da karısının yüzünden(aslında sizin) işsiz kalmış olucak,

haklı olduğunuz tek nokta vicdanınızın sızlaması, onun dışında bu olayda kendinizi haklı göstermeye çalışmayın

sna katlıormm cnmm vereliniortak
Memleket ne hale geldi bi kova su içinn şu işe bak yaa yazık kadına işinden olmşşş kolay bşeymi merdven slmekkk insanlar 2 kurş para için yerleri silsinn biz onlara bi kova su vermekten kaçınalım sona yok mnyak dedi yok arkmdan konştu yapar tabiii insanlarnda bi sabrıı var ama sizin istediğiniz şu bu değil , sınıf farklılığından dolayı o kişiye istediğini yapmak sinirli davranmak, hatta siz sinirli davrandığınızda tamam efendim olsun demesi aslında bütün bu kızmalarınız o seviyedeki biri bana nasıl karşılık verir ben sinirle yüzüne kapıyı kapatmalaıydım ama o hiç karşılık vermemeliydi öyle mi çokyanlş neyse olan olmuş ..:1no2:

sna katlıormm cnmm vereliniortak
Memleket ne hale geldi bi kova su içinn şu işe bak yaa yazık kadına işinden olmşşş kolay bşeymi merdven slmekkk insanlar 2 kurş para için yerleri silsinn biz onlara bi kova su vermekten kaçınalım sona yok mnyak dedi yok arkmdan konştu yapar tabiii insanlarnda bi sabrıı var ama sizin istediğiniz şu bu değil , sınıf farklılığından dolayı o kişiye istediğini yapmak sinirli davranmak, hatta siz sinirli davrandığınızda tamam efendim olsun demesi aslında bütün bu kızmalarınız o seviyedeki biri bana nasıl karşılık verir ben sinirle yüzüne kapıyı kapatmalaıydım ama o hiç karşılık vermemeliydi öyle mi çokyanlş neyse olan olmuş ..:1no2:

bende sana katiliyorum cnm millet olarak nereye dogru gidiyoruz anlamiyorum:olmaz:

bence burda hatali kisi yoneticidir. bir yeri yonetmek istiyorsan insanlari idare etmeyi bileceksin. konu sahibi ve kapici bayan birbirlerinden nefret eden iki kisi de olabilirdir. hic onemli deil. belki de ikisinin de kotu bir gunuydu ki bu hepsinden daha muhtemel. ama yoneticinin iki tarafa da gerekli uyariyi yapmasi, apartmandaki su meselesini cozmesi ve iki tarafi bi sekilde sakinlestirmesi gerekirdi. yol vermek kolay. isten cikarmak kolay. ama insan idare etmek zor. o yuzden herkes yonetici olabilir ama idareci olamaz.
senaryoyu bu tarafindan dusunurseniz, bu iki bayan sac saca basbasa da girmis olsa iyi bir yonetici ya da herseyden once iyi bir komsu/insan olarak yoneticinin bu sorunu bu sekilde sonuclanmadan cozmesi gerekirdi. cunku iki taraf da hatali. burda objektif birinin olaya el atip buyukluk yapip tatliya baglamasi gerekirdi. ayrica yine kapiciyi isten cikarmak yoneticinin insiyatifinde oldugu icin, bu durum onun bu olayi adaletsiz bir sekilde analiz ettigini gosterir. sonuc olarak bu 3 kisi de haksizdir benim gozumde. ama insiyatif yoneticinin elinde oldugu icin en cok o haksizdir... hem su isi bu hale gelene kadar habersiz oldugu hem de bu olayi guzel bir sekidle cozmedigi icin...

keşke suyu verseydiniz
verdikten sonrada hep bizden alıyorsunuz lütfen bir dahakine başka dairelerden alırmısınız deseydiniz
bir dahakine sizdden almazdı olurdu biterdi
küçük bir sorun büyük bir sorun olmuş

bide benim anlamadigim.. kadini ilk defa görmüssünüz.. esi git her zaman ki aldigim daireden al suyu dememistir ya.. belkide tesadüfen YINE size gelmislerdir su icin..

ya üzücü bi olay aslında fakat..bi kova su için değmezdi verseydin keske canım..ama kadındada hata var diğer komsularınızdanda istemesi gerekirdi..

Back
X