Çalışan bir anneyim, kızım 2 yaşına gelene kadar çalışmadım ve eski işime tekrar döndüm. Kızıma ablam bakıyor,benden daha çok özen gösteriyorlar, seviyorlar, gel gelelimki vicdan azabım hiç bitmiyor, kızım 4 yaşında, sanki eğitim, sevgi adına ona hiçbirşey veremiyormuşum gibi geliyor, Sabahları çok erken çıkıyorum servise yetişmek için eşim ablama bırakıyor, bütün gün işin stresi, akşam eve dönüyoruz yemek bulaşık ev derken bunalıyorum, sinirli biri haline dönüşüyorum bazen kızımın anne demesinden bile bunalıyorum, sonra bağırıyorum, azarlıyorum, bu seferde çok büyük vicdan azabı duyup kızıma sarılıp sürekli öpüyorum " özür dilerim annecim sana bağırmak istememiştim, sende üzme beni" falan diye konuşuyorum, ama biliyorumki bu durum akıllı kızımı çok etkiliyor, ve bazen bu üzülmelerimi alyhinde kullanmaya çalışıyor. Benim gibi olan anneler varmı, ne yapıyorum ben böyle içim içimi yiyor düşündükçe.senağlama
canım bende aynı durumdayım 9 aylık bebişim var biliyorsun ama çalışıyorsakta onlar için çalışıyoruz başka elimizden birşey gelmiyor.çalışmasak onların maddi yönden isteklerini yerine getiremiyoruz...bende hergün eve gidiyorum oğluşum nasıl sarılıyor yalıyor beni anlatamam. nasıl da özlüyorsa beni..o zaman gözlerim doluyor ama elimden birşey gelmiyor işte...senağlama
çalışan anne olmak çok zormuş.[/QUOTE
evet canım akşama kadar onun yanında olamamak kızımın bensiz büyümesi, akşamları yeterince sevgi gösterememk üzüyor beni, ama çalışıyorsan hepsi onun için, geleceği için:1hug:
Çalışan annelerin çoğu seninle aynı durumda..
Hatta sen daha şanslısın ki 2 yaşına kadar kendin bakmışsın..
benim oğluma 1,5 aylıkken babaannesi bakmaya başlamıştı.1,5 aylık düşünsene..
Akşam evet insan yorgun oluyor ama işin stresini çocuktan çıkarmamaya çalış..
Sonuçta senin çalışman onun sorunu ya da suçu değil..
Çocuklarımızın daha iyi şartlarda büyümesi için çalışmıyor muyuz? O halde bunu sağlamalıyız..Maddi ve manevi olarak asıl amacımızı unutmamalıyız..
Kendini frenle bu konuda.
Öncelikle eşlerinizden yardım istemelisiniz. Bu çok önemli yoksa sizde çocukarda eşlerde mutsuz olursunuz.
Unutmayın evin yemeğini, temizliğini vs başkaları yapabilir. Ama anneliği çocuklarınıza sadece siz yapabilirsiniz.
Ve onların sadece sevginize ihtiyaçları var. Karnını doyurmak yerine ruhlarını yüreklerini doyurmanız lazım. Evin temizliği ile ilgilenmezler onlar için önemli olan evcilik esnasında yapılan temizliktir.
Bırakın boşverin işi yemeği. Daha önemli değil ki çocuklarınızdan.
Ve unutmayın işyerinde yaşanan stresin sorumlusu onlar değil. Onlar istedikleri için değil siz istediğiniz için sizinleler. Ve siz onlar için çalışırken onlara eziyet ediyorsunuz.
Yapmayın. Minicikler ve tek istedikleri sevginiz.
eşim yardımcı olmaz demiyorum, ama keyfinin yetmesine bağlı bir bakıyorum bana yarı yardımcı bir bakıyorum hiçbirşeye aldırmaz, tabii oda geriyor beni
kız dur benide streslendirdin
relax ol azıcıkya bakıcı baksa hakkaten çocuğumuza ne yapardık o zaman...
çok şükürki yavrularımız onları sevenlerin yanında
Canım üzme kendini inan bende kızıma kızdığım bağırdığım oluyor.Ondan sonra oturup ağlıyorum. mafoldumbenBirdaha yapmıyacağım diyorum ama yine sinir haliyle oluyor.Yani herkeste bu sorun var.
Öncelikle eşlerinizden yardım istemelisiniz. Bu çok önemli yoksa sizde çocukarda eşlerde mutsuz olursunuz.
Unutmayın evin yemeğini, temizliğini vs başkaları yapabilir. Ama anneliği çocuklarınıza sadece siz yapabilirsiniz.
Ve onların sadece sevginize ihtiyaçları var. Karnını doyurmak yerine ruhlarını yüreklerini doyurmanız lazım. Evin temizliği ile ilgilenmezler onlar için önemli olan evcilik esnasında yapılan temizliktir.
Bırakın boşverin işi yemeği. Daha önemli değil ki çocuklarınızdan.
Ve unutmayın işyerinde yaşanan stresin sorumlusu onlar değil. Onlar istedikleri için değil siz istediğiniz için sizinleler. Ve siz onlar için çalışırken onlara eziyet ediyorsunuz.
Yapmayın. Minicikler ve tek istedikleri sevginiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?