Vicdan azabı 🙄

Facelesswitch

🧜‍♀️
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2020
2.230
3.519
133
Merhaba kızlar benim olup olmadık zamanda gelen kötü anılarım var maalesef yaşayan varsa ne yaptı merak ediyorum. Ergenlik dönemini baya hareketli geçirdim şımarıklıklar filan bilirsiniz ama en kötüsü kız arkadaşlarımla ufak hırsızlıklar ☹️ marketlerden çikolata vb. Yapmış olduğumuz en büyüğüde mağazadan sweatdi ergenliğimden kalma mevcut marketlerin bazılarına ödeme yaptım yani kapanmayanlara ama kapananlar çok vicdan yaptırıyor ☹️ çoğu zaman aklıma geliyor aşırı huzursuz hissediyorum ne yapabilirim?

O marketlere gidip borcum vardi unutmusum diyip bir seyler verin.Bulmaniz mümkün degilse ihtiyacı olan birilerine biraz verin.Vicdaninizi biraz olsun rahatlatir belki.Ben en büyük paten çalmıştim😕Okul çantama koymustum ya nasil yakalamadilar anlamadim.Korkumdan hic kullanmamistim beni bulurlar falan paranoya olmuştum galiba gidip geri koymuştum 😁

Merhaba kızlar benim olup olmadık zamanda gelen kötü anılarım var maalesef yaşayan varsa ne yaptı merak ediyorum. Ergenlik dönemini baya hareketli geçirdim şımarıklıklar filan bilirsiniz ama en kötüsü kız arkadaşlarımla ufak hırsızlıklar ☹️ marketlerden çikolata vb. Yapmış olduğumuz en büyüğüde mağazadan sweatdi ergenliğimden kalma mevcut marketlerin bazılarına ödeme yaptım yani kapanmayanlara ama kapananlar çok vicdan yaptırıyor ☹️ çoğu zaman aklıma geliyor aşırı huzursuz hissediyorum ne yapabilirim?
İhtiyaç sahibi birine kapanan yerleri uğrattığınız zarar kadar yardımda bulunun onların hayrına. Bence rahatlatır içinizi

Yaptığınızın yanlış olduğunun farkına varmışsınız ve bunun için çabalıyorsunuz. Hala açık olanlara borcunuzu ödeyebilirsiniz, ihtiyacı olan birine yardım edebilirsiniz, dışarıda aç olanların karnını doyurabilirsiniz.

Ederi kadar bir yere bağış yap.
Mesela sokakta dilenen çocuklara yemek falan alabilirsin ya da vakıflara löseve falan bağış yapabilirsin.
Küçükken yapılıyor öyle şeyler. Başkasının parasını hiç çalmadım ama annemlerinkini çok çaldım. Bir de bütün parayı markette harcayıp üstünü oraya koyardım. Hiç unutmuyorum küçükken babamın bozuk paraları koyduğu bir kap gibi birşey vardı, işten gelir gelmez bozuklukları ona koyardı. Sonra ben hergün üçer beşer çala çala ona bir gömlek almıştım. Sonra itiraf ettiğimde şey dedi "ben o paraları senin için koyuyordum zaten, annen söylemedi mi? " dedim "ne? Hemen gömleğin parasını geri ver. :rolleyes:"

Yaptığınızın yanlış olduğunun farkına varmışsınız ve bunun için çabalıyorsunuz. Hala açık olanlara borcunuzu ödeyebilirsiniz, ihtiyacı olan birine yardım edebilirsiniz, dışarıda aç olanların karnını doyurabilirsiniz.
Hala açık olanlara ödedim zatende sweat in mağazası kapanmış gitmiş durumu olmayan birine hediye sweat alacağım ☹️

Hala açık olanlara ödedim zatende sweat in mağazası kapanmış gitmiş durumu olmayan birine hediye sweat alacağım ☹️

en iyisi o kadar miktar parayı bağış yap, küçüklükte böyle saçma meraklar oluyor nedense, bizde kuzenimle sakız çalmıştık bakkaldan. alamamakta değil niye bilmiyorum:-) sonra gidip vermiştik parasını.

Miktarı biliyorsanız ihtiyacı olan birine, içinizden o hırsızlık yaptığınız kişilerin hayrına veriyorum diyerek niyet edin, verin. Miktar belli değilse aşağı yukarı bir hesap yapın, birazda üzerine fazladan para koyup yine birine verin. Bunları yapmadan önce içtenlikle tövbe edin.

Bunlar bir nebzede olsa içinizi rahatlatır.

Miktarı biliyorsanız ihtiyacı olan birine, içinizden o hırsızlık yaptığınız kişilerin hayrına veriyorum diyerek niyet edin, verin. Miktar belli değilse aşağı yukarı bir hesap yapın, birazda üzerine fazladan para koyup yine birine verin. Bunları yapmadan önce içtenlikle tövbe edin.

Bunlar bir nebzede olsa içinizi rahatlatır.
Öyle yapacağım artık ah şu cahillik ☹️

en iyisi o kadar miktar parayı bağış yap, küçüklükte böyle saçma meraklar oluyor nedense, bizde kuzenimle sakız çalmıştık bakkaldan. alamamakta değil niye bilmiyorum:-) sonra gidip vermiştik parasını.
😀 Ne zannediyorsak artık durumumuzda iyi düşünsen ne gereği var ama şeytan dürtüyor

Back
X