Vicdan azabı

yumusak

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2025
26
11
3
31
Herkese merhaba kayınvalidem çok kısa süre sonra ameliyat olacak kayıpederim yok eşim tek oğlu bizim evimizde kalacak tedavisi sırasında ben bunu kabul ettim odamın birini boşalttım baza aldık dolap aldık şimdilik uzun bir tedavi gibi duruyor. İki kızım var okula gidiyolar canımı sıkan konu şu görümcem annesinin ameliyatı için şehir dışından geldi çocuğu bi 10 gün kadar okula gitmeyecek oda haliyle bizde kalacak. Ameliyat olacağı hastane şehir dışında ben annemi getirdim çocukların başında dur diye çünkü oda şehir dışında. Görümcemde ameliyata gelecek ve çocuğuda haliyle bakacak biri lazım ama geleli üç gün oldu ne bana ne de anneme hiç bişey söylemedi ameliyat yarın bugün akşam üzeri eşime kayınvalidem söylemiş yiğeninde saat 3 e kadar teyzende kalacak 3 den sonra sizin kızlar okuldan çıkınca onlar size bırakır diye bende buna sinirlendim bana neden söylenmiyo diye tenezzül edilmiyomu diye şimdide acaba böyle bi durumda sessiz mi kalsaydım diye vicdan yaptım ve hatta haklılığımdan emin olmamaya başladım

eviniz villa herhalde çünkü bu kadar kişi nereye sığacak ben anlamadım, düşüncesizlik etmişler, madem çok istiyordu annesini o zaman kendi evinde de bakabilirdi görümcenin kocası elin oğluysa sen de elin kızısın, mantığı anlayamadım, evde anladığım kadarıyla zaten 2 çocuk var görümceninkiyle 3 oldu, sadece çocuk sesinden dahi o kadın rahat yatamaz

Var görümceleri kayınvalidesi ama görüşmüyolar
Hastalık ayrı birşey gönülden bakacaksaniz da uzun süreli dediniz zor bu işler iki çocuk var sizde onlar okulvs.Hayir yani bir destek yardımcı gelip giden bir bakıcı olsa daha evla değil midir .Görümce kendi kayinvalidesi ile gorusmuyorken size birşey diyemez bence üstelik onun annesine siz bakacakken .Hastalık uzun süreli tedavi gerektiriyorsa bakanada bakilana da zor psikolojik olarakda kuvvet olarakta ben vicdan azabı çekecek birşey göremedim

Görümcenizin bir faydası olmayacak çocuğu ile size yük olmaya mı gelmiş? Hem hastaya bak hem hasta yakınlarına ne saçma iş

zaten görümcen gelmiş sen neden anneni çağırıp çocuklara bak dedin ki ? hastanede ne yararınız olacak ki ?

3+1 ev ben ne diyebilirim bilemedim aslında sinirlenmemim sebebi galiba herşey normal seyrinde gidiyomuş gibi davranmaları ama bence benim yaptığım şey bi fedakarlık mecburiyet değil en azından çocuğu burda kalacağı için beni arayıp annemden onun çocuğunada bakmasını rica edebilirdi

Okurken ayni seyi dusundum, kendisinin teklif etmesi gerekirdi

Anneniz evde sizin çocuklarınıza bakarken, sizde kalmaya gelen ve okula gitmeyen ucuncu bir cocugun da evde kalacagini tahmin etmek zor degil. Gorumceniz hastanedeyken cocugu parka birakamayacagina gore zaten evde olacak o cocuk da.

Evet nezaketen söylemeleri gerekirdi, sonucta hayir al cocugu naparsan yap denecek degil. O konuda onceden soylemeleri konusunda haklısınız ama hayatin normal akisi icinde beklenen bir durum zaten.

Bence siz konuyu çarpıtıyosunuz kusura bakmayın ama kimsenin dünyaya geliş amacı gelinlik yapmak değildir ayrıca bilmeden konuşuyosunuz çünkü genel olarak karşılık görmediğim halde çok şey yaptım 15 senedir

Ben bilemem ne yapıp yapmadığınızı, ilgilenmiyorum da. Çarpıtma falan yok. Konu özelinde benim bakış açımla haksızsınız. Sanırım haklılığınızı tasdiklemek için konu açtınız, aksi cevap gelince sinirlendiniz.

hayatım senlik birşey yok dediğim gibi çok düşüncesizlik yapmışlar, herkes annesine bakmak isteyebilir tabiki ama madem böyle bir durumdasınız o zaman sırayla bakın, bir süre sende kalsın kayınvaliden sonra biraz toparladıktan sonra da kendi kızı baksın zaten onda 1 çocuk varmış sende 2 var, bi eve hasta gelmesi ne demektir çok iyi bilirim hiç kimsenin bundan memnun olduğunu süreci olumlu geçirdiğini görmedim evliliğine dikkat et

Hayır sinirlenmedim teşekkür ederim bakış açınız ve yorumunuz için

Evet teşekkür ederim ister istemez gerginlik oluyo keşke olmasa ama

Anneniz başka şehirde ameliyat olacakken ameliyat sırasında evinizde rahat rahat oturabilecekseniz yorumunuz doğru.

Ben hiçbir evladın, özellikle kız evlatların annelerinin ameliyatında yanında olmak istemeyeceğini düşünmüyorum. Görümce diye yapılıyor bu yorumlar yine. Empati yapın, kendi annelerinizi koyun yerine.

Gerçekten o mu rica etmeliydi?
Yoksa siz bu zor zamanda içiniz rahat olsun annemi çağırdım sizin çocuğa da benimkilerle birlikte bakar mı demeliydiniz?
Şu durumda gelin sessiz dursa ben öyle bir ricada bulunamam mesela.
Galiba yük olduk istemiyor belki de diye acabalara düşerdim.
Bu kısım haksız olduğunuz kısım.
Haklı olduğunuz kısım da var.
Hem hastaya hem hasta yakınlarına bakmak üst üste evi kriz ortamına çevirmek saçma. Görümce gelip 2 gün görüp dönmeli ya da ameliyatı kendi şehrinde yaptırıp annesine tümden o bakmalıydı.

Haklısınız ama benim çocuklarıma da bakmak için şehir dışından annem geldi üzgünüm ama evet eşime değil bana söylemesi gerekirdi belki annem bi plan yaptı çocuklar okuldan gelince gezmeye götürcek haberimiz olursa en azından ona göre bilinir bana hiç bu konuda bişeyden bahsetmedi çocuk onun illaki bişey düşünmesi lazım eğer planında öğlene kadar kuzeni öğleden sonra benim evim varsa bunu bilmem gerekir çünkü bende evde olmuycam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…