Vicdan azabı

Annen ameliyat olsa senin kardeşin ve yeğenin gelse ev sahibi olarak yeğeninin nerede duracağı ile ilgili olarak böyle sessiz durur muydun. Kadın elinden geldiğince yük olmamaya çalışıyor teklif de sizden gelmeyince ameliyat olacak kadın demiş.
Bi 10 gün bir şeyleri idare etmek bu kadar zor olmamalı. İnsan insana muhtaç.

Siz annenizi neden çağırdınız anlamadım ben. Görümceniz hastanede annesine bakarken siz evde çocuklarla ilgilenebilirdiniz.
Hem görümceniz annesiyle rahat rahat ilgilenirdi, çocuk derdine düşmezdi hem de sizin anneniz yorulmamış olurdu.
Planınız garip geldi bana.

Size söylememeleri konusuna takılmanızı da anlamsız buldum.
Normal şartlar altında annenize sorsalar şık olurdu ama düğüne, gezmeye vs gitmiyorlar, şartlar normal değil.
Sizin "e bu çocuk ne olacak" diye düşünüp kendi planınıza dahil etmeniz gerekiyordu. Onlar panik ve stresle doğru düzgün plan yapamamıştır zaten.

Siz annenizi niye cagirdiniz peki? Yani anladigim kadariyla ameliyat sonrası 10 gun zaten gorumceniz bakacak annesine. Bakim yuku sizde olmayacak.

10 gün sonra hafifledikten sonra siz bakacaksiniz. Bu donemde de anneniz kalmaya devam mi edecek çocuklar için?

Gorumceniz de siz de evdeyken bir de annenizin gelmesini anlayamadigim icin soruyorum yanlis anlamayin

Hastanede kimse bakmayacak görümcemle ben günübirlik gidip geri dönücez refakatçisi kardeşi. Şartlar benim içinde normal değil eşim yanında olmamı çok istedi ameliyata girince bensiz dayanamıycağını söyledi o yüzden gidiyorum çocuklarıma da bakacak kimse olmadığı için farklı bi ilçeden annemi getirdim ve taburcu olduktan sonra gelinecek ev zaten benim evim bakımk burda benim tarafımdan yapılacak düşündüğüm çok fazla şey var biride görümcemin çocuğu olmasın bence madem geldi buyursun gelsin evde beklemiycek hastaneye gelcek onada tamam çocuğunu bırakacağı kişi annemsede bi zahmet sorsun annemde kaç yaşında kadın 3 çocuğa birden bakabilecekmi acaba bu yaşta

Hayır annem sadece ben hastaneye gitmek zorunda kaldığım için geldi çocuklara bakıcak ertesi gün hemen dönecek bakımı benim evimde ve muhtemelen benim tarafımdan olacak

Ben konuyu neden anlamadim yahu? Anlayan biri bana ozet gecebilir mi?
Kayınvalide ameliyat olacak
Eş gelin görümce ameliyat anında hastanede olacakmış
2 konu sahibinde bir de görümce de çocuk varmış
Konu sahibinin çocuklarına annesi bakacakmış
Görümcede benim çocuğa da baksın demiş ama anneye sormamışlar
Konu sahibi de diyor ki annem yaşlı 3 çocuğa nasıl baksın
Ayrıca bana ve anneme sorulması gerekiyordu

Ben konuyu neden anlamadim yahu? Anlayan biri bana ozet gecebilir mi?
Konu sahibinin kv'si ameliyat olacakmış gorumcesi ve çocuğu da 10 gün onun evinde kalmak zorunda kalmış. Konu sahibi de rahatsiz olmuş nasıl kavga çıkarabilirim diyor

Burada çok anlayışlı ve hoşgörülü olarak görünmeye çalışanların gerçek hayatta hiç bu durumları yaşamadığını düşünüyorum açıkçası, öyle herşey dediğiniz gibi güllük gülistanlık pembe gözlüklerle olmuyor malesef, bu kadın o evin annesi olduğu için çok muhtemeldir ki evin yemeğini temizliğini yine o yapacak, görümce gittikten sonra yine o bakacak, anladığım kadarıyla eş de çalışıyor çocuklara da o bakacak, bu kadının bu süreç bitene kadar yaşayacağı yorgunluğu düşünmek istemiyorum çünkü iyi bilirim, kendine dikkat et hayatım bence kızmakta da haklısın evet afaki durumlar olabilir ama herkesin de bir sınırı var ona da biraz uyumak zorunda, bu süreçte hem sen hem de görümcen olabildiğince eşlerden de destek alın yoksa yapamazasınız

Anneniz maksimum çocuğa 7 saat bakacak , zaten çocuk 3 gibi sizde olacakmış, 10 da uyudugunu düşünsek 7 saat için mi bu kadar tantana yapıyorsunuz? Siz kayınvalidenize bakarken sizin de karsinizda el pençe divan durulmasini ister gibisiniz.

Çok teşekkürler bu çok iyi geldi malesef insanlar kendileri yapamayacağı şeyler hakkında konuşmayı çok seviyor benim açımdan düşünülmüş tek yorum sağolun

Anne niye geldi anlamadım. Görümce var. Biri iz hastanede refakatçı olarak kalın, diğeri de evde çocuklara baksın. Hatta dönüşümlü yapın bunu.

yüce rabbim benim canımı şöyle ayaktayken tertemiz alsın inşallah
ne hastaneye ne doktora ne kızıma bırakmasın
küt diye gideyim

Konudan bağımsız bu hasta bakma evimde muhabbetleri bana çok itici geliyor. Kızı bakmış oğlu bakmış ne fark eder. Anne babalarımıza hepimiz evlatlık görevlerimizi yapmalıyız . Keza eşte aynı şekilde. Hastalık sürecinde bunların muhabbeti bana göre yanlış. Eşimin babası doktor iyi diye yaşadığım memlekette ameliyat oldu riskliydi. Kanser. Hiç bana mı diye sormadım bile böyle bir durumda elbet oğlunun evine gelecek. Neyse bence hastalık döneminde kalp kırmamak ve birlikte bu süreci sağlıklı bir şekilde yürütmek daha iyi, Haklı haksız inanın önemli değil. Oda belliki annenize yük olmamak için çocuğunu yolluyor. Kuzenler gelince getiriyor birlikte takılsınlar diye. Belki kendince bu kadar sizi fedakarlık yapıyor. Takmayın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…