Vicdan azabı

ben görümce kalmasın demedim zaten görümce kalacak belli ki de kalsın ama uzun süreli hasta bakmanın ne demek olduğunu bilirim, öyle yazılıp çizildiği kadar kolay değil bir yerde kalmaya gidiyorsan oraya yükünü de veriyorsan bi zahmet oranın kurallarına uyacaksın düşüncesizlik etmeyeceksin bencede her annenin yanı kızının yanıdır dolayısıyla gelinin bakmasındansa kızının annesine özellikle ilk süreçte bakması bence daha mantıklı

Onlardan ya da sizden.. Fark etmez bir iletişim eksikliği söz konusu.

Aklı başında kimse evini bırakıp milletin evine sığınmaz. Sağlık sorunu var endişeler var. İmkanlar böyle elvermiş size sığınmışlar. Düşünemeyebilirler, kafalar dolu. Hepiniz aynı durumdasınız esasen. Oturun düşünülmeyeni hatırlatın. Fikirler ortaya koyulur en mantıklısı seçilir.
Hay aklınla bin yaşa bizim beyin durdu da denir bence..

Çok zor bir zamanda büyük fedakarlık yapıyorsunuz, mecbur değilsiniz. Kesinlikle herkes de yapmaz haklısınız.
Ama gönülsüzce yaptığınızı belli ediyorsunuz bu şekilde.
Zaten omuzladığınız iyiliğin hakkını verin de fedakarlığınıza, çektiğinize değsin derim.

Sonra ne olur..
Yaptı ama burnumuzdan getirdi.
İyilik etti ama gönülsüzce olduğunu yüzümüze vura vura etti..

Hayat her zaman planladığımız ya da istediğimiz gibi gitmez. Her doktoru her şehirde bulamayabiliriz ya da bir şehirde daha iyisi varsa oraya gidilir. Belli ki böyle bir gelişmeyle bu şekilde bir plan oluşmuş. Kadın annesinin ameliyattan sonraki bakımı en zor zamanını da yengesine yıkmak istememiş, ilk on gün o bakacak. Çocuğunu bırakacak yeri yoksa, baktıracak kimsesi yoksa orda da yenge elini taşın altına koyacak.

Çoğumuz belli yaşta insanlarız, ebeveynlerimiz de artık yaşlı. Hastalıklar hepimizin başına geliyor zaman zaman. Kendi ebeveyninize ve ebeveyn hastalığı zamanlarında size nasıl davranılmasını bekliyorsanız karşı tarafa da öyle yaklaşmak lazım. Biraz empati, biraz hoşgörü…

Haklısınız çok teşekkür ederim doğru söylüyosunuz

Burayı düzeltmem lazım görümcem hastanede bakmayacak çünkü hastanede o kadar uzun kalmayacak biz günü birlik gidecez ben akşam evime dönücem eşimde ertesi gin taburcu edip annesiyle gelecek eve

Görümcenizin bir faydası olmayacak çocuğu ile size yük olmaya mı gelmiş? Hem hastaya bak hem hasta yakınlarına ne saçma iş
İnsanın babası annesi ameliyat olsa gitmez mi? Tabii ki gider,yanında durur. Zor günümde destek olmayacak kardeşi de eşi de istemem daha.Gezmeye gelmiyor ki kadın.O bakıp ilgilenecek evde büyük ihtimalle. Dünya hali bugün bana olan yarın sana olur.O zaman sen hangi yüzle kapı çalacaksın.

Ben de anlamıyorum arkadaşlar,sizler uzaydan falan mı geldiniz.Vefa ,merhamet, yardımseverlik ne bileyim ; hiç mi duymadınız bu kelimeleri.Nerede yitirdiniz vicdanlarınızı?

Kusura bakmayın konu sahibi ama şimdiki kadınlarda da niye bana söylenmedi hastalığı var,siz de yakalanmışsınız.

Böyle durumlarda biraz zalim olmak lazım.Doğruya doğru.Yoksa kayınvalidesinden görümcesine yedi sülale sizin başınıza kalır.Yardımsever olun ama belli sınırları da koruyun.Şu an size verilebilecek başka tavsiye yok.O çocuk mevzusuna takılmayın.İsteyen istediği yerde kalsın.

Burayı düzeltmem lazım görümcem hastanede bakmayacak çünkü hastanede o kadar uzun kalmayacak biz günü birlik gidecez ben akşam evime dönücem eşimde ertesi gin taburcu edip annesiyle gelecek eve
Hastanede bakmasından bahsetmedim. Ameliyatın ilk 1 hafta 10 günü zorlu geçer. O zaman diliminde evde/hastanede farketmez, bakacak. Tuvalete götürecek, banyo yaptıracak, gerekirse pansumanını yapacak, geceleri kontrol edecek, ilaç takibi yapacak, kan sulandırıcı iğnelerini yapacak vs. En zor zamanda yükünüzü alacak.

Vefa ve vicdanmı odamı boşalttım bizimle yaşayabilmesi için evimi açtım benim evimde kalacak eşim bile yok işe gider üç gün gelmez kayınvalidemlik bişey zaten yok ama görümcemin annesi tabiki görecek yanında olacak evimdede kalsın 10 gün kalıp oda gidecek sorun değil ama en azından bazı durumlarda sınırlarımı korumak isterim

Sizin gibi düşünmüyorum. Konu sahibi şimdi kayınvalidesine mi baksın görümcesine mi yoksa onun kızına mı?
Görümce annesini merak edebilir tabi ki ameliyat sonrası (her şey yolunda ise) 2-3 gün kalır gider peşine kızını takmasına da gerek yok..

Detayları ve şartları bilmiyorum elbet ama okula giden bir çocuk ise neden babayla kalmıyor evde? 10 gün çocuğun okula gitmemesi, rutinin bozulması, çocuk için büyük bir kayıp.
Onu bilmiyorum neden bırakmadın diye sormadım hiç babası belki iş çıkış saati denk gelmiyo diye düşünüyorum

Çok iyimser olduğunuzu düşünüyorum umarım yanılırım ama yükü hafifletmeye gelen insan neden küçük çocuğu ile gelir ki ayrıca bu çocuğun bir babası yok mu neden babası ile evinde kalmıyor da on gün evinden ayrı okulundan ayrı kalıyor hiç anlamadım

Çünkü “görümce” odağından çıkamıyorsunuz. Çıkarsanız anlayacaksınız.

Okulların çoğu yarım gün, bu çocuk koleje gitmiyorsa işe giden babanın bakması çok mümkün olmaz. Belli ki bırakacak, baktıracak kimseleri de yok. İlkokul çağında ise ve anneden daha önce ayrı kalmadıysa çocuğu pat diye ayıramazsınız da anneden.

Aslında zeki olduğunu düşündüğüm bir kadınsınız. Biraz düşünseniz cevabını bulacağınız soruları sırf karşıda erkek ailesi var diye soruyorsunuz.

Görümcen 10 gün bakmak için kalacaksa neden kv lerde kalmıyorlar. Merak ettiğim için soruyorum. Eve baza alınıyor oda boşaltılıyor kv size mi yerleşiyor bundan sonrası için. Üstelik tamamen. Öbür türlü kızı annesinin evinde de 10 gün bakabilirdi ona. Bence gelinin evinde gelinin düzeniyle anneye bakılıyorsa gelinin sınırlarını da bilmek gerekir. Ben konu sahibini haksız bulmadım. Teyze de çocuğa 3e kadar bakıyorsa pekala üçten sonra da bakabilir, o kısım biraz emrivaki olmuş bence.

Tedavi biraz uzun galiba bütün kış sürecek tek ameliyatlada kalmayacak gibi duruyor o yüzden yanımızda atlatacak bu süreci

Kesinlikle önyargılı değilim. Kendi kardeşimi olmayan yengemi düşünüyorum Allah razı olsun ameliyat sonrası anneme bakacaksa tüm yükü üstlenecekse (burda tüm yükü yengenin çekeceği konusunda hemfikiriz herhalde) 1-2 gün kalıp her şey yolunda ise ameliyat sonrası herhangi bir sorun oluşmamışsa evime dönerim. Kocamın da bu süre içinde yıllık izin kullanmasını sağlarım. Hem yengeye hem yengenin annesine yük olmaya ne gerek var..
çocuk ilkokul çağında ise 1-2 gün anneden ayrı kalabilmeli aslında. Okul öncesi dönemde de değil ki. Okullar açılalı bir ay olmadan düzenini bozmak ne kadar doğru bilemedim

İşte hayat her zaman bizim istediğimiz ya da planladığımız gibi olmuyor yazdım ya az önce.

İnsanların sebeplerini bilemeyiz. Belki yıllık izni yok adamın, belki dediğim gibi çocuk anneden hiç ayrılmamış. Çocuğa travma yaşatmanın ne anlamı var? Belki kadın kocasına çocuk konusunda güvenmiyor emanet edemiyor vs. Yani pek çok sebep olabilir. Aile içinde böyle bir karar alınmış, 10 gün idare edilmeyecek bir süre değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…