Vicdan azabı......

anladığımı yazayım siz düzeltin:
kızınız annenizn üzerine kayıtlı................neden?
annenizle beraber y.dışında yaşıyorsunuz iş için 3 aylığına türkiye ye geldiğinizde kızınız annenizle kalıyor?
bu durumda siz bu adamla senede 3 ay berabersiniz??
evlenince türkiyede kalacaksınız kızınızı neden alamıyorsunuz???

Umarım hissettiğiniz gibi değildir. Çocuk doğuruyorsak belli bir yaşa kadar onu yanımızdan da ayırmayacağız, hayatımızı, planlarımızı da ona göre şekillendireceğiz. Bunun aksini düşünecek, yapacak insanı benim kafam almaz. Böyle bir sorumluluğun altına girmek istemeyen insan baştan çocuk yapmayacak o zaman. Oyuncak değil ki bu, bir hayat var ortada.
Bilmiyorum ben öyle hissettim işte. Konuyu takip edeceğim. Normalde hiç bir şeyini eksik etmiyorum, üstü başı temiz yerine, kızımı da mutlaka yanıma alacağım demeliydi.

Ben konuyu pek anlamadım sanırım yanılıyor olabilirim
ama sanırım konu sahibi tek başına Türkiye de evlenip
yaşayacak.
Kız okul sebebiyle anneanne de yaşamaya devam edecek.
O yüzden annesi tepkili.
Yani böyleyse anne anne haklı bence.

bende anlamadım annane neden istemiyor kızı eğer bırakıp evlenecekse evet anane haklı ama benim anladığım kadarıyla kadın sen bi annesin çocuğun var ne evlenmesi diyor.

bende anlamadım annane neden istemiyor kızı eğer bırakıp evlenecekse evet anane haklı ama benim anladığım kadarıyla kadın sen bi annesin çocuğun var ne evlenmesi diyor.

İşte onu çocuğun var o burada
sen orada ne evlenmesi olarak anlıyorum ben.
Yani anneanne çocuğu Türkiye ye göndermeyecek.
Sende annei olarak burada onunla kalmalısın diyor
onun için anneliğinden girmiş mevzuya.

Ama konu sahibi çocugunu alıp
buraya gelip yerleşme düşüncesinde olsaydı anneanne haksız olurdu.
Konu sahibi de sanırım ikisi arasında seçim yapmak istiyor
ama eş adayını seçmek istediği için
annesine anlam veremiyor.
Çünkü kızının tüm ihtiyaçlarını karşılıyormuş sorun olmazmış.
Ben okuduklarımdan bu şekilde anladım.

O gelemz çünkü bizim burda hiç birşey yok ticaret yapıyor ve işyeri filan çok şeye sorunlu yanında 50 den fazla kişi çalışıyor yani mümkün olmadığından kızım benim kardeşim gibi gözüküyor çünkü babasından bosanirken onun ismini sildirmistik nafaka filan vermiyorDu ilk başta bu günler başıma geleceğini tahmin etmedim ki zor oldu oyuzden annem ne derse kabul etmiştim
Siz nerelisin turk degilsiniz anladigim kadari ile.
Annenizmi bakacak siz evlenince oyleyse hakli evlenip cocugu birakacaksaniz.uvey baba bilemedimki ins. Tercihiniz sizi pisman etmez

şimdi

konu sahibi yurtdışında yaşıyor normalde annesi ve kızı ile
türkiyeye geliyor 3 ayda bir ve bi süre kalıyor
4 sene önce biriyle tanışıyor türkiyede
konu sahibi de ev tutuyor istanbulda
4 sene sevgililikten sonra adam evlenme teklif ediyor
konu sahibi de çocuğu annemde bırakıp evleneyim mi diyor galiba?
evlenirse türkiyeye gelicek çocuk da annesinde kalıcak

anladım mı?

Aaaaaa kızın annenin üstüne kayıtlı yani kimlikte. Ama bu çok sıkıntı bunu bir an önce halletmelisin. ben şimdi sunu tam anlayamadım farklı ülkelerden mi bahsediyorux sevdiğin Ada'mla yoksa farklı şehirlerden mi
Eve o türk vatandaşı ben ozbekstanliyim

Merhabalar hepinizi çok seviyorum, açıkçası on kere yazıp on kere sildim en az çünkü duygularım o kadar karışık ki bir türlü nası baslicagimi bilemiyorum 27 yaşındayım ve dört senedir beraber olduğum biri var ona çok ama çok aşığım şu an yurtdışındayim ve sonunda bir karar vermem gerekiyor ne kadar mümkünse bunü yapabileceğim ben 18 yaşında evlendim bizim burdaki adete göre normaldir erken yaşta evlenmem ve bir kızım olunca kv anlaşamadık boşandım kendi işimi yaptım kızımı annem bakıyordu ve Türkiyede devamli isim oluyordu her gittiğimde üç ay kalmak zorundaydım bu arada kendime ev tuttum kartalda oturuyorum ordan aşkımla tanıştım ve çok güzel dört sene birlikte geçirdik hem işimize baktık hem ailemize artık yanımda ol kıskanıyorum işini buraya taşırsın dedi yoksa ben yoruldum seni düşünmekten sürekli beklemekten vs vs ben de ayrılalım o zaman dedim bir daha bu kelimeyi ağzına alırsan çok üzmüş olursun dedi çıktı gitti ben umursamadım canım o benim dedim içimden mutlu oldum ve akşam aradı in aşağıya dedi ben de indim orda herkesin gözünde bana evlenme teklif etti öldüm müutluluktan akşam herşey güzeldi ve evlenmeye karar verdik benim bazı işlerimi haledip gelmem gerekti mamlekete geldim anneme anlattım benim için sevinir dedim yok surat asma bağırma herkesi çağırdı ve benim yaptığım rezillik olduğunu söylüyor kızım varken Nasi aşık olabilirmisim böyle bir anne olmaz mis oysa ben kızımı anaokulu ve ilk okul olmadığı zaman yanımdan hiç ayirmadi benim herseyimi sevgilim verir genelde uçak biletime kadar ben kazandığımı anneme kızıma ve kendime harcarım kızım anali babalilardan daha bakımlı kıyafet ler hep yurtdışınan bunları annem senin annelik yaptığın yok dediği için anlattım neyse ben şimdi ne yapcam ikisinin birini seçmek zorundamisim ona nası derim o bensiz yapamaz bunu günde en az üç kere yazar arar söyler kızımı brakıp gitsem onu asla yapamam yardım edin lütfen anneme sert tepki gösterisem bir gün vicdan azabı çekiyorum uzun olduğu için özür dilerim
anladığım kadarıyla,
sen yurtdışındasın. kızın Türkiye de annenle kalıyor ama tatillerde senin yanında. sen de Türkiye ye yerleşeceksin ama annen razı değil.
o zaman annen de İstanbul a yerleşsin, sen yurtdışına gidince yine kızını ona emanet edersin.
Tamamen yanlış anlamış da olabilirim. :)

anladığımı yazayım siz düzeltin:
kızınız annenizn üzerine kayıtlı................neden?
annenizle beraber y.dışında yaşıyorsunuz iş için 3 aylığına türkiye ye geldiğinizde kızınız annenizle kalıyor?
bu durumda siz bu adamla senede 3 ay berabersiniz??
evlenince türkiyede kalacaksınız kızınızı neden alamıyorsunuz???

Bu durumda evlenip anneni de kızını da yanına alabilirsin.
Aynı ev olmasa bile aynı binada karşılıklı daire olur yani.

Bugüne dek anneniz en zor zamanlarınızda yanınızda olmuş el oğlu için ezip geçmeyin derim.

Belli olmaz onların aşkı bugün siz olmadan yaşayamam diyen bir zaman gelir düş yakamdan diyebilir.

Eski eşimden bosanirken kızımı kimde kalacağı ile çok tartusmistik çok zor durumdayım ve annem kendi üzerine yazdırır sa hiç kimse alamicagini söylemişti babam ve abilerim olmadığı için tehditlerinen çok korkmuştum ne yapacağımı şaşırdım şimdi her kez beni suçluyor ve 12 biletim vardı annem pasaportumu vermiyor bu halde olduğumu Ona nası anlatırım bilemiyorum aradığında bana ver diyor annem onun Türkçesi hiç yok neyi konuşacak bilmiyorum ona da söyledim durumu sevgiliyken herşey güzeldi kadın çok gergin şimdi üstüne gitme alttan al ben aşığım anne de diyor keşke o kadar basit olsa kızımı almak istiyorum annem istediği zaman getirdim görüşmeye annem bize gelebilirdi gelemem giderseniz beni öldürmüş gömmüş olursunuz diyor

Allah aşkına elin Ada'mı için kızı yakma . Cocuk daha önemli . Aşkmış ne aşkı ya . O Ada'm bilet paralarını ödedi çünkü daha buyuk balık var biler parası neki . Senın şirketin var gözü kesın orda . Küçük kız bu . Kendı babası tecavuz edıyor da el Ada'mı na hıc güvenme . Bide kızı annene bırakmayı düşünüyorsan o cok daha buyuk bencıllık ve hata . Ona lafım yok . Elin herifi için

Kizini yanına alicakmisin evlenince
Bide evleneceğin adam ne iş yapıyor ki oraya gelemiyor

Oha ne demek annemin üstüne? Yaptığınız suç farkında mısınız? Soybağını değiştirme suçu, cezası var

Ayrıca annen annelik yapamıyorsun diyorsa haklıdır bir anne böyle bir şeyi söylemez kolay kolay. Sen de kendimi bir tart. Sevgili olaylarına da ondan sonra bak. Önce evladını güzel yetiştir topluma kazandır. Acelen ne ?

Babanızın olmadıgını tahmin ettim, annen aslında senin evlenmeni istemiyor, çocuk bahane yoksa kızını vermeme gibi nir durum olmazdı, senin mutlu olman için elinden geleni yapardı, evleneceğiniz insanla ilgili bir tereddütü olsa anlarım ama bencillik yapıyor, anneniz kaç yaşında ve ne kadardır dul.

Olayi anladim desem anlamadim insan yazdigi bir yere nokta koyar be arkadasim. Kizin annenle ama annen nerde anlamadim. Kizina sen bakmayacaksan evlendikten sonra o zaman annen hakli! Ask ugruna cocugundan mi olacaksin!

Ne yaparsan yap kızından ayrılma. Annenin delinmesi gerekirdi kızım tekrar yuva kuruyor diye. Kendini düşünüyor

Bilmiyorum ama konu sahibi aslında kızını yanına almak istemiyor gibi hissettim. Sevgilisiyle olan Özlem'inden pek sözetmiş ama kızının onu özlediğinden hiç sözetmemiş.

Bilmiyorum neden ben de anneannenin haklı ve sorumluluk sahibi bir insan olduğunu, konu sahibesinin laylaylom kafalı olduğunu düşünüyorum.

Back
X