Vicdan azabından öleceğim

besteyakiin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2015
37
14
3
29
Merhaba arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. Bizim evde yabancı hasta bakıcı vardı bir ara ve ben evde 2000 küsur tl para biriktiriyordum ( bankaya koysaydın demeyin bankada paramı çekiyorlar) uzun Zaman evde durdu hiçini sıkıntı olmadı. Eşimle para meselesini konuşurken benim paralın nerede olduğunu ve miktarını duydu ama aldırış etmedim malum yaşamayan aklına kötü şeyler getirmiyor para da çok gizli bir yerdeydi zaten neyse bu parayı olay olmadan iki gün önce saymıştım olay Zaman'ı alışveriş yapacağımdan bir gün önce baktım ki yüzlüler ellikler yok geriye sadece bozuklar kalmış. BM kondurtmadım ilk başta ama perişan oldum paranın kaybından değil korkudan sonra Eşime anlattım o da cüzdanından 30 tl eksilmiş benim aldığımı düşündüğü için birsey dememiş ben kendimce o Zaman emin oldum neyse sonra işine son verdik eşim konuşmuş benim haberim yok kadın yok almadım falan demiş ama benim evde bakmadığım delik kalmamıştı düşünün belli ben kaybettim diye. Eşim normalde maaşından kesip verecekti geri kalan maaşını ama yine de göz görmedi o yapmış olsanda olmasada tamamını vereyim gitmiş bitsin uzak olsun bizden diye tamamını vermiş maaşın. 3 ay sonra bir baktım defterimin arasından çıktı para. Kadın da ben yapmadım diye ağla ağla helak olmuş öyle demişti ama Allah da biliyor ben üç gece uyuyamadım ağla ağla ben parçalandım şimdi vicdan azabından ölüyorum. Diyorum ki allahtan parasından kesmemişiz. İftiraya girmez değil mi hanımlar ben bilsem öyle yapar mıydım o kadar da baktım hatta 2 haftadaysa evde kaldı gözlemeyeyim davranışlarını falan diye yemin ederim sanki paranın kayıp olduğunu anlamış da üzerine kalmasın diye bir gün geldi " sizin odanızda televizyon var mı" diye sordu arada başka şeyler de Dedi hatırlamıyorum ama yemin ederim iması ben aldım ama çakma diye salağa yatıyorum ayağıydı. Resmen rabbim herşeyi düzenlemiş kurgulamış bakalım herşey bu kadını gösterirken bile göz görmediği için suç atacak mı demiş. Bu kadar olmaz. Ama Allah biliyor ben çok aradım parayı helak oldum gözüme uykular girmedi bilsem tövbeler olsun yapar mıydım. Kadın işini iyi yapmadığı için işine son vermeye karar verdikten sonra olay oldu allahtan bu olay yüüNden işinden olmadı kadın o Zaman 1 ay uyuyamadım herhalde. Kadının numarası falanda yok arayayım birşey diyeyim. Şimdi de şükür ediyorum iyi ki eşim benim haberim olmadan görüşmüş diye ben olsaydım o sinirle parçalardım birde... Napsam ne etsem vicdanım çok kötü

Sosyal medyadan v.s ulasamazmısınız? Özür diler durumu anlatırdınız rahatlardınız belki .. -ki işini iyi yapmamasıda bi nebze olarak denk gelmiş iste . sadece o olay olduktan sonra isine son verilseydi daha kötü olurdunuz.

Kadına nasıl ulaştıysanız onun aracılığıyla ulaşın.
ben ilahi adalete inanırım.
Yaptığınızın farkına vardığınızı söyleyin ve onu tekrar işe almak için teklif verin
En azından içiniz rahatlar

Nerden bileceksiniz ki? Insan calisanina iftira atarmi biletek? Talihsizlik olmus Allah kalbinizi bilir üzülmeyin. Ama odadaki tv yi sormasindan neden suphelendiniz anlamadim?

Gerçekren kötü olmuş... bir şekilde bulup helalik isteyin bence.... ben çok inanırım ah tutmasına... muhakkak ulaşın bence

Hsngi şekilde daha once ulastiysaniz bence bi hediye alip kapisina gidin ozur dileyin konusun helallik alin bence bu tarz durumlar gercekten cok kotu Allah kimseye yasatmasin

Ben doğru mu anladım. Parayı nereye koyduğunu unutuyorsun sonra da çalındı diye kadına iftira atıyorsun.
Eğer böyleyse pes!

Siz işinde iyi olmadığı için işine son verecek mişsiniz zaten ama
vicdan azabı çekilecek bir konu bana göre
Helallik isteyin bence

Nerden bileceksiniz ki? Insan calisanina iftira atarmi biletek? Talihsizlik olmus Allah kalbinizi bilir üzülmeyin. Ama odadaki tv yi sormasindan neden suphelendiniz anlamadim?
Öyle alakasız bir şekilde sordu ki tam aklımda olsa size anlatsam sizde aynı şeyi düşünürsünüz onun odama girip para aldığından şüphe duymayayım diye söylemiş gibiydi hatta ben mi yanlış anladım diye eşime anlattığımda ki eşim gözüyle görse iyi niyetlilikle düşünür öyle biri -hatta bazen sinir ediyor- o bile benimle aynı düşündü. Teşekkürler yaklaşımınız için

Siz işinde iyi olmadığı için işine son verecek mişsiniz zaten ama
vicdan azabı çekilecek bir konu bana göre
Helallik isteyin bence
Kadını bulamıyorum numarasını silmiştim ayrılınca gördükçe sinir olduğum için yabancı olduğundan soyadını da hatırlamıyorum uzun ve çok tuhaftı işimini biliyorum ismide her 100 yabancının 5 inde olan Tamara...

Ben doğru mu anladım. Parayı nereye koyduğunu unutuyorsun sonra da çalındı diye kadına iftira atıyorsun.
Eğer böyleyse pes!
Ben parayı Oray'a koymadım 2000 tl paranın defterin arasında ne işi var belki eşim acil para geleni aldı sonra yerine koydu Dedi ben defterin arasında bırakın para koymayı 2000 tlyi Nasıl unutayım ?

Yaptığı işten zaten memnun değildik bu olaydan önce işten çıkaracaktık sonra oku gerçekleşti bu kadını bizim bir aile dostumuz buldu ona ulaştım numarasını teşefonunda tutmadığını zaten bir kere görüşüp eşime numarasını attığını söyledi malum eşim kaydetmedi bende kayıtlıydı bende sildim

Istemeden olmus tabiki ama iftiraya giriyor brnce kul hakkini almjssiniz.hic ortak tanidikda yokmu?
En azindan bunu soylediginix insanlara hata olduugunu soyleyin iftira olmasin

Valla Allah yardımcınız olsun
Zor
Ulaşmanin yinede bir yolu vardır
İnşallah

He odanıza hic girmedim anlamında söyledi.. Yani dedigim gibi isteyerek yaptiginiz bisey degil. Herkes ayni seyi dusunurdu. Ki cok aradiginizi soyluyorsunuz. Ulasamiyorsaniz da icinizi karartmayin artik, neticede bu yuzden isten cikmamis bu + bir sebep olmus. Birde soyle dusunun belki isten cikarmasaydi sizin veya onun icin daha kotu birsey olabilirdi belki. Allah korusun evde herhangi bir kaza vs. Ben cok kaderci biriyimdir. Boyle olmasinda da vardir bir hayir. Uzmeyin kendinizi..

Hsngi şekilde daha once ulastiysaniz bence bi hediye alip kapisina gidin ozur dileyin konusun helallik alin bence bu tarz durumlar gercekten cok kotu Allah kimseye yasatmasin
Aile dostumuz bulmuştu o da bir kere görüşüp numarayı eşime vermişti eşimde normal olarak kaydetmemiş bu durumla benim uğraşacağım için bana verdi numarayı bende kayıtlıydı lakin somra olay olunca sildim işte... Yabancı olmasa bulunur yine de ismi her 100 yabancının 5inde bulunan isim soyadını hiç sormadım bile zaten bi kere duydum o da inanın baş harfi bile aklımda yok telefonumda bile isimhastabakıcı olarak kayıtlıydı

Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız Allah razı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…