Vicdan azabından ölüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibi maddi manevi yardım alıyormuş.
Ben hiç karşılık beklemeden daha 20 yaşında değildim dayımın çocuğuna bakardım iki vesaitlik yola gidip bir de yenge hanımdan azar yerdim.DK başı arar çocuğunun çişinn kıvamını sorardı gelince suyu yeterince icirmemissin diye kızardı falan teşekkür edeceğine..
İlk bu durumdan dolayı soğudum.SOnra abimin çocuğu oldu yengem çok isteyerek yaptığı halde hep olumsuz taraflarını anlatır durur (aynı yastayiz)hem evlilikten soğutur hem Allah tan erken evlendim ikinciyi istediğim zaman yapabilirim diye saçma çelişkili söylemlerde bulunur.
Soğuma konusuna kesinlikle katılıyorum.
Halasın arada jest olsun diye ilgilenirsin ama kendini ikinci anne gibi adarsan bebeğe o kadar içine girersen sogumaman imkansız...
Evet doğru.Normalde elinden geldiğince herkes yardımcı olmalı zaten. Hatta bazen burda çoğu kişi dert yanıyor hasta olduğumda bile bir çorba getiren olmadı diye. Yani kimisi de yardım edebilme fırsatı olduğu halde yardım etmiyor. Konu sahibi de cok iyi niyetli olarak yardımcı olmuş ama abisiyle yengesi bu yardım alma işini abartmışlar. Bir yerden sonra iyi niyeti suistimal edilmeye başlanmış gibi olmuş. O yüzden çoğu kişi evine dön ve artık gitme dedi. Yoksa halası olarak arasıra gidip yeğenine bakıp yengesine yardım etse güzel de olurdu ama karşısındakilerin sınır çizme sorunu var. Elini verince kolunu alamazsın ya bazen o misal olmuş. Böylesi yorup kızı bunalttıkları için arasıra da gitmeyecek belki de. Her şey dozunda olduğunca güzel.Sizin yengeniz de size ayıp etmiş, o kadar bakmışsınız bir teşekkür edebilirdi . Bazıları böyle maalesef yaranılmıyor.

Ooooo benım oğlumun düşmesinın sayısını unuttum 4 yasında hala da düşüyor çok hareketlı çünkü sagolun varolunda anne ılgılenmelı sız çok Yorgunsa vs yükünü hafıfletırsınız ancak yoksa büyük sorumluluk bence annede olmalı sorumluluk evdeyse çalışmıyorsa yoksa daha çok üzülürsünüz daha emeklemeye yürümeye başlasın görün sız dusmelerı

Ben vicdan azaplık hiçbir şey göremiyorum

Nerde bu bebeğin annesi? Çocuğuna kendi baksın, çocuğu halanın üstüne at git ohhh sonra da Allah Allah bu çocuk niye düştü... Sen çık kendi evine git konu sahibesi

Merhaba hanımlar,
5 aylık erkek yeğenim var,halasıyım.Anne ve babasına yardım olsun diye onların evlerine başka şehre geldim.8 aydır buradayım.Çocuğu emzirmeden emzirmeye,yatmadan yatmaya annesine veriyorum genelde bende oluyor.Sürekli dolaştırılmak bir de kucakta sallayarak uyutulmak istiyor.Evin yemek,temizlik,ütü gibi işleride bende.Korona var diye yardımcı alamıyorlar.Bu zamana kadar çocukla ilgili yorulmak dışında hiçbir sorun yaşamadım.Ta ki bugüne kadar...Bugün temizlik yaptım dip köşe.İşim bitincede çocuğun tırnaklarını kestim.O sıra altını doldurdu.Altını açmaya götürdüm.Kaka yapmıştı.Epey bi debelendiği için kollarıma filan kaka bulaştı.Altını bağlayınca çocuğu çift kişilik yatakta bırakıp ellerimi yıkamaya gittim.Abim salonda yatıyodu yengemde mutfaktaydı.Tam banyodan çıkarken küt diye bi ses geldi.Dizlerimin dermanı çözüldü zaten o an..Çocuk yataktan düşmüş...Ağlamaya başladı zaten o sıra annesi geldi mutfaktan.Alt değiştirme örtüsüyle birlikte parkeye düşmüş.Yatak çok fazla yüksek değildi.O an ölmeyi istedim ellerim filan tir tir titremeye başladım.Görünürde bir yerinde bir şey yok gibi ama ben çok azap çekiyorum.Dün annesi saçını boyatmaya kuaföre gitti tüm gün bendeydi.Tek başıma banyosunu bile yaptırdım bir şey olmadı ama bugün böyle kötü bir olay yaşandı.Yarın kendi evime dönmek istiyorum.Bana kalsa seyahat yasağı kalkınca dönecektim ama “Sensiz çok zorlanırız” diye rica ettiler.Bu olaydan sonra burda kalamam.Bir şey olmuş mudur sizce?

Siz bebekti, yemekti, ev işiydi, temizlikti derken anne-baba nerede?
Bebeğe bir şey olsaydı Allah korusun, bir belirti mutlaka verirdi. Yine de içiniz rahat etsin istiyorsanız doktora götürebilirsiniz. Sadece vicdan azabını siz çekmeyin, annesi ve babası çeksin. O kadar yoğunluğun içerisinde mutlaka bir aksilik olacağı zaten ortada.

Siz ciddi misiniz? 8 aydir kendinizi neden onlara adadınız? Özel bir sebebi mi var bilmiyorum ama bu kadar uzun süre ancak anneanneler,babaanneler dönüşümlü bakabilir diye düşünüyorum.Sizin kendi özel hayatiniz yok mu? Böylesini hic duymamistim.ileride onlar tarafindan sizin cocugunuza böyle bakilmiycak biliyorsunuz degil mi?

Covid yüzünden yardımcı almıyolar ama saç boyatmaya kuaföre gidiyo çocuğun annesi? Baya bedavadan hizmetçi muamelesi yapıyolar gibi geldi bana
Kesinlikle katiliyorum.Kucuk cocugum olmamasina ragmen covitten sonra kuaföre gitmedim.evde boyuyorum,kesiyorum.Youtube sagolsun ogretiyor :) Konu sahibinin yerinde olsaydim ,Anne kuaföre gittigi gün evime dönerdim.Insanlara hayret ediyorum böyle nasil sessiz kaldiklari ve kendilerinden böyle nasil yararlandirdiklari icin.

Merhaba hanımlar,
5 aylık erkek yeğenim var,halasıyım.Anne ve babasına yardım olsun diye onların evlerine başka şehre geldim.8 aydır buradayım.Çocuğu emzirmeden emzirmeye,yatmadan yatmaya annesine veriyorum genelde bende oluyor.Sürekli dolaştırılmak bir de kucakta sallayarak uyutulmak istiyor.Evin yemek,temizlik,ütü gibi işleride bende.Korona var diye yardımcı alamıyorlar.Bu zamana kadar çocukla ilgili yorulmak dışında hiçbir sorun yaşamadım.Ta ki bugüne kadar...Bugün temizlik yaptım dip köşe.İşim bitincede çocuğun tırnaklarını kestim.O sıra altını doldurdu.Altını açmaya götürdüm.Kaka yapmıştı.Epey bi debelendiği için kollarıma filan kaka bulaştı.Altını bağlayınca çocuğu çift kişilik yatakta bırakıp ellerimi yıkamaya gittim.Abim salonda yatıyodu yengemde mutfaktaydı.Tam banyodan çıkarken küt diye bi ses geldi.Dizlerimin dermanı çözüldü zaten o an..Çocuk yataktan düşmüş...Ağlamaya başladı zaten o sıra annesi geldi mutfaktan.Alt değiştirme örtüsüyle birlikte parkeye düşmüş.Yatak çok fazla yüksek değildi.O an ölmeyi istedim ellerim filan tir tir titremeye başladım.Görünürde bir yerinde bir şey yok gibi ama ben çok azap çekiyorum.Dün annesi saçını boyatmaya kuaföre gitti tüm gün bendeydi.Tek başıma banyosunu bile yaptırdım bir şey olmadı ama bugün böyle kötü bir olay yaşandı.Yarın kendi evime dönmek istiyorum.Bana kalsa seyahat yasağı kalkınca dönecektim ama “Sensiz çok zorlanırız” diye rica ettiler.Bu olaydan sonra burda kalamam.Bir şey olmuş mudur sizce?
Ne güzel bir halasın ne güzel bir kardeşsin ,yeterince yardımcı olmuşsun çocuk bu anlık bişey bir anda düşebilir bi yerini çarpabilir Allah beterinden korusun sen yapman gerekeni fazlasıyla yapmışsın anne baba da alışsın artık kendi başlarına bakmaya biri ev işlerini yaparken diğeri çocuğa baksın sende evine dön dinlen bence ,benden bu kadar eve dönünce yapmam gereken işlerim var de

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X