Vicdan azabından ölüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben sizi korkutmak istemem ama akrabası tarafından düşürüldüğü için sağır ve konuşamayan çocuk biliyorum. Peki bunu neden anlattın? Çünkü böyle bir hikâyede o bir akraba siz olacaksınız. Belki de anne babaniz dahil sizi suçlayacak. Anne ve baba evdeyken asla çocuk bakılmamalı. Çocuğa da çok yazık. Anne ve babasindan görmesi gerekiyor o ilgiyi.

Evinize dönmeniz en doğrusu . Gitme diye ısrar ederlerse de evi özledim epeydir buradayım artık gitsem iyi olacak siz de bebeğe alışmış olursunuz de. Gidince de en az bir sene gitme geri abinlere. Çünkü ilk fırsatta seni çağırırlar mutlaka. gerekirse ya işe gir yada kpss icin ders çalış ve çağırırlarsa sınava hazırlanıyorum deyip gitme.

Cok gençsin ve almaman gereken sorumlulukları almışsın. Üstelik normal zamanda bebeğin olsa rahatça sevgiyle bakıp cocuk yapmayı isteyecekken şimdi erkenden girmemen sorumluluk altına giriştiğin için durduk yerde evlilikten ve cocuk yapmaktan soğursun. İlla kal derlerse de gerekirse söyle bebek falan bakımının zorluğunu gördükçe evlilikten ve cocuk yapmaktan soğumak istemiyorum de anlasınlar gitmek istemediğini. Sana maddi manevi yardımları olduğu için karşılık vermek istemişsin ama sonuçta onlara da 8 aydır ettiğin yardım emin ol onların sana yaptığının kaç katıdır kim bilir. Bakıcılık ve temizlik yapn üstüne birde yemek yapan biri inan bulmak da zor bulsan da yatılı olduğu icin aşırı yüksek fiyatları var. Birde hala gibi güvenilir birisi bulmak tabiki zor. Kendini kullandırma ve en az bir sene gitmemeye bak oraya. Sınavını falan bahane et, yada bir kursa yazıl onu bahane et. Benim de bir hayatım var gibisinden hissettirmen lazım ki çağırmasınlar. Anne babana da kızdım seni de ezdirmişler resmen. Gencecik bir kızı 8 ay abisi de olsa oraya gönderip hizmet ettirmek cok saçma. İnsan kıyamaz yani sanki sen doğum yapmışsın gibi uykusuz geceler geçirip sabah erkenden kalkıp kahvaltı hazırlaman seni yormuştur. Bir anne kızını ezdirmemeli. Sen gençsin belki düşünemedin ama annenin sana artık yeter gel deyio seni ordan çağırması lazımdı.Ailene de söyle abinler çağırırsa baban seni artık göndermesin.Son olarak da evlilikten ve cocuktan soğuma. Çünkü abin gibi öğlende ayrı akşama ayrı yemek istemeyen bebeğe temizliğe yemeğe yardımcı olan erkekler de var. Öylesi denk gelmese de abinle yengen gibi bir evliliğin olmayabilir onları örnek alıp evlilik bana göre değil diye düşünme. Yazdıklarını okuyunca evli olan ben bile bekar olarak bunları yaşasam çocuk ve evliliği kabus gibi görürdüm.

Son düzenleme:
Anneside ev işidir şudur budur onlarla uğraşıyor.Çok zor bi bebek sürekli kucakta dolaştırılmak istiyor.
annesi çalışmıyorsa bu durum saçmalık..2 ebeveyn 1 bebeğe baksın bi zahmet, hem size eziyet hem çocukta onarılamayacak sorunlara sebep olacaklar

Zaten annesine çok düşkün sürekli peşine ağlıyor.Anneside bu durumdan çok bunalıyor bir tuvalete,duşa bile giremiyorum diye.
allah allah ne kadınlar var yarabbim, ayaklarım tutmuyordu ilk 4 ay, yine de kimseyi istemedim doğumdan sonra dizlerimin üstünde tek başıma baktım kızıma, hiç de bunalmadım,ağlıcak tabi bebek bu

Çok teşekkürler.Annesi kuaföre dün gitti bu olay bugün oldu.
maşallah evde 5 aylik bebek, sokakta pandemi var demiyor kadın, kuaforünden de eksik kamiyor.,bedava hizmetçi de bulmuş nasılsa, bi de bunalıyorum diyor ...ay sinirim oynadı sabah sabah, yazık günah o çocuğa

Zaten annesine çok düşkün sürekli peşine ağlıyor.Anneside bu durumdan çok bunalıyor bir tuvalete,duşa bile giremiyorum diye.
hepimizin cocugu oyle. her cocuk yapar bunu. hepimiz senelerce çişimizi bile tek basimiza yapamadik. banyoda cocuk ile yikandigimiz oldu. bunlar extrem seyler degil. annesi dayanacak tabi ki.

Anneside ev işidir şudur budur onlarla uğraşıyor.Çok zor bi bebek sürekli kucakta dolaştırılmak istiyor.
Ama annesi sonuçta ya annesi.
Halası olarak bakmanız güzel bir şey, ama inanın hiç sağlıklı değil.
Anne ile bebek arasında olması gereken güvenli bağlanma sizinle yeğeniniz arasında olmuş. Bu bebek çok sıkıntı çekecektir sırf bu yüzden..
Size lafım yok, ama annesinin bebeği bu kadar bırakmaması gerekiyordu.
Anlamıyorum ya..
Doğurup bakımı ile başkasını sorumlu tutmak, annelik yükünü başkasına vermek, hemde kendi çocuğunun anneliğini, nasil yapıyorlar anlamıyorum.
Hemde bebeğin en güzel çağları...
Çok üzüldüm bebeğe, düştüğü için değil annesi için.. :KK43:

Asıl olması gereken tam tersi canm anne bebekle ilgilenmesi sen ev işi yapmalısın yardım.etmek.istyrsan. Geçmiş olsun bişey olmamıştır ama olmayacak anlamına gelmez benim bebeğimde yataktan düştü okdr kötü oldum ki o an seni anlayablyrm ama yeğenim dusse daha çok vicdan azabı cekerdm. Ordan gitmeni gerektiricek bişey yok çok güzel bir halasin ama abartı olmuş. Yani annesi değilsin bu kadari fazla. Seni üzer bu durum

anne kız ilişkisi yok aramızda. hiç biseyimi paylasamam ve evet hayatımda çoğu şeyi derinlemesine etkiledi. burda konuyu sabote etmek istemem ama öyle aşırı iyilik diye bahsedilecek bişey değil benim için.
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🌹🌹

Hazır söylemeye alıştı bir süredir bir de hazır köfte filan o tarz şeylerle geçiştiriyorum artık.Ya aslında bazen o da yemek yapıyor ama 1 kap yemek yapacak diye de 10 tane bulaşık çıkartılmaz ki bu sefer mutfağı toplamak daha da zor oluyor.Bebek sürekli kucakta dolaştırılmak istiyor sırtım ağrıdı belim ağrıdı diye bırakıyor ana kucağına bu sefer bebek basıyor yaygarayı onu sakinleştirme derdi çıkıyor bir de
Sana güvenip mi doğurdu😠

Öğle ve akşam için ayrı ayrı yemekler yapmam gerekiyor öğlen pişeni abim akşama yemek istemiyor.Sadece yemek saatlerimi alıyor.O sıra ben yemekle uğraşırken annesinde oluyor.
Sizin gibi birini hayal ettim de ne güzel olurdu
Herkes anneyi de linclemis ama her bebek aynı degil benim çocuklarımın biri beni 40 kiloya düşürüp saçımı beyazlatti gözlerimin altı çökmüştü resmen uykusuzluktan ne gece ne gündüz sürekli ağlardı bu süreçte sizin gibi yardım eden biri olsa asla geri cevirmezdim hem iş,yemek de beklemezdim asla biraz çocukla ilgilenilse yeterdi çünkü bebek bakmak o kadar yorucuki
Diğer çocuğum ise karnı tok,altı temiz olsun yeter ki hiç sesi çıkmazdı öyle on çocuk birlikte büyüturdum
Çok güzel Çok iyi niyetlisiniz ama sorumluluk çok fazla yuklenilmis üstünüze elinizden geleni hatta fazlasını yapmışsınız
Benim kardeşimde yanlışlıkla düşürdü öyle kötü oldu ki bebekten çok onun tesellisiyle uğraştım
Vicdanınız rahat olsun çoğu annenin başına geliyor tabi dikkatli olmak lazım
Düştükten sonra gözlemlemek önemli olan

maşallah evde 5 aylik bebek, sokakta pandemi var demiyor kadın, kuaforünden de eksik kamiyor.,bedava hizmetçi de bulmuş nasılsa, bi de bunalıyorum diyor ...ay sinirim oynadı sabah sabah, yazık günah o çocuğa
Anne yoruluyor diye bebek kussaydı benim oğlan açlıktan ölürdü emin olun.
Hangi anne yorulmuyor ayrıca? Mümkün değil böyle bir şey.

Hepimizin basimizi kasiyacak zamanı kalmıyor . Yorgunluktan kolumuzu kaldiramiyoruz.

Kolay bebek yoktur. İşin kolay yönünü , kolay sözünü bulmuşlar.

Karı koca baksınlar.

Ev islerini siz yapmaniza rağmen yorulmussa diyecek söz yok.

Sizin gibi birini hayal ettim de ne güzel olurdu
Herkes anneyi de linclemis ama her bebek aynı degil benim çocuklarımın biri beni 40 kiloya düşürüp saçımı beyazlatti gözlerimin altı çökmüştü resmen uykusuzluktan ne gece ne gündüz sürekli ağlardı bu süreçte sizin gibi yardım eden biri olsa asla geri cevirmezdim hem iş,yemek de beklemezdim asla biraz çocukla ilgilenilse yeterdi çünkü bebek bakmak o kadar yorucuki
Diğer çocuğum ise karnı tok,altı temiz olsun yeter ki hiç sesi çıkmazdı öyle on çocuk birlikte büyüturdum
Çok güzel Çok iyi niyetlisiniz ama sorumluluk çok fazla yuklenilmis üstünüze elinizden geleni hatta fazlasını yapmışsınız
Benim kardeşimde yanlışlıkla düşürdü öyle kötü oldu ki bebekten çok onun tesellisiyle uğraştım
Vicdanınız rahat olsun çoğu annenin başına geliyor tabi dikkatli olmak lazım
Düştükten sonra gözlemlemek önemli olan

Bebekle en fazla oynar insan , oyalar anne de gerekenleri yapar.

Hala , temizlik , yemek, ütü , bebeğin full bakımı herşeyden sorumluymuş.

Bu kadarı çok fazla.

Bebekle en fazla oynar insan , oyalar anne de gerekenleri yapar.

Hala , temizlik , yemek, ütü , bebeğin full bakımı herşeyden sorumluymuş.

Bu kadarı çok fazla.
Cok fazla zaten bebek oyalanir anne dinlenir tamam da evin işi felan bunlar çok fazla belirttim zaten bebekle ilgilenmek başlı başına bi mesele üstüne evin iside kitlenilmez bu kadar bu hala gidince hallerini düşünemiyorum
Baba da çok rahat sorumluluk almıyor hiç benim eşimde normal yaşamında çok rahat insandır ama bebek doğdu doğalı ben hic karışmadan arkadaşları çağırdığı zaman katılmıyor
Sadece sevmekle olmuyor babalık bakacak çocuğa
O yüzden anneden çok babada buldum ben hatayı baba biraz yardımcı olsa gorumcesinin bu kadar kalmasını o da istemezdi diye dusunuyorum sonucta ne kadar iyi olursa olsun insan kendi ailesiyle bile bu kadar birlikte olmak istemez

Çocuğu emzirmeden emzirmeye yatmadan yarmaya annesine veriyorsun, tırnak kesimini bile sen yapıyorsun annesi de gidip saç boyatıyor, bunda bir yanlışlık yok mu sence?? Anneanne babaanne bile bu derece ilgilenmez. Annesine bırak çocuğu çocuk sana anne der yakında bu gidişle.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X