Vicdan azabından ölüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Abiniz ve yengenize inanamadım. Sizi hizmetçi gibi kullanıyorlar resmen. Kullandırmayın kendinizi. Ayrıca bebeğe çok üzüldüm. Herkes sadece annesini suçlamış ama babası nerede bu çocuğun? O da izinde gibi bir şey demişsiniz. Adam izinde ve salonda yatıyor. Siz iyi niyetinizle oradasınız ama bu hem onların aile olmasını engelliyor hem de ebeveyn olmalarını engelliyor. Siz bir an önce evinize dönün onlar da öğrensin ana baba olmayı.

Gece saat başı uyanıp annesini uyutmuyor ikisi beraber yatıyor haliyle gün çok daha zor geçiyor
Neredeyse bir yıldır saat başı uyanıyor oğlum annelik kolay değil. Siz fedakarlığı abartmışsınız. Çocuğa kendileri bakmadıkları için bakmayı bile öğrenememişlerdir. Eve dönün de anne çocuk arasında bağ kurulsun.

Bebek bu duse kalka buyur bir sey olmamistir. Ben esas anneye sasirdim . Birileri benim bebegimi severken bile benim aklim ve gozum hep ustunde oluyor . Siz bebege bakin evin isini yapin yenge hanimda aile pozu versin. Iyi bari emziriyomus sevindim. Size bisey diyimmi o bebek annesi ayni evdeyken annesine hasret buyuyor... kavgalarinada sahit olmususnuz. Bu kdar icrlerinde olmanizi tavsiye etmem. Sizde evlenip yuva kuracaksiniz bazi sevgileri bazi ilkleri kendi cocugunuzda yasamaniz daha guzel olur. Bebek yarim yasina gelmis . Ilk zorluk 3 ay zaten. Ben olsam giderim evime. Yalniz kalinca baslarinin caresine bakarlar merak etme .

Abime işinden genelde ev nöbeti veriyorlar ve ev nöbetinden de -şu sıra genellikle çıkıyor-görev çıkabiliyor.O yüzden onun 1-2 saatte olsa uyuması gerekiyor.

Bak işte bulmuşlar seni cici kız

Hepimiz çocuk büyüttük

İki kişi de çalışırken hem de

Biraz biri biraz biri pışpışlar

Uyuması gereken biraz uyur vs

Ayrıca 5 aylık bebek yürümez koşmaz memesini emer

Annesi sadece yatıp süt yapayım modunda babası zaten ilgisiz halası da bebekle ilgili ve evle ilgili her şeyi yapsın

Neyse aslında konun bu değildi ama burada konu açarsın arada bunu neden hiç garipseyip yazmadın ne bileyim annene de mi anlatmadın

Hep bir bahane mod sanki kendini bu şekilde iyi hissetmişsin gibi geldi

Yani okul bitmiş boş boş evde oturacağına işe yaradığın duygusu olmuş

Fakat o bebek ikisinin ağlarsa da düşerse de sorumluluk onların

Çalışan annelere dahi anneanne babaannede aman bir dakika fazla bırakma deniyor sizinki evde ama bebek sizde

Anne yoruluyor sütü kusuyor bebek cidden bunu da ilk defa duydum

Bebeğim sizdeki kadarken kış idi

Sabah 7 de kalkar bir mene süt sağar sonra bebek uyanır diğerini emer 8 de bakıcı gelir ben çıkardım

İşte 3 kere daha süt sağar akşam 19 da eve gelir bebekle ilgilenir ertesi gün de aynı tempo haftada 6 gün

Ne görümceme ne anneme ne kv deme birgün gelir de bakın demek aklıma gelmedi

3,5 ay yalnız baktım (ilk 20 gün annem vardı ev işi yaptı ) sonra da şirketten bulduğum bakıcı ile devam ettik

Hayat şartları zor ama çocuk anne babasınındır

baba da emziremez ama bakar, yemek yapar, anne dinlensin diye ağlarken gezdirir, uyutur vs

Gece saat başı uyanıp annesini uyutmuyor ikisi beraber yatıyor haliyle gün çok daha zor geçiyor
Benim bebeğim 21 aylık oldu ve yemin ederim 21 aydır şöyle kesintisiz rahat bir uyku nedir unuttum, gece sürekli uyanıp ağlar saat başı illa ki uyanır. Bölük pörçük uyku uyuyor annelerin çoğu sadece sizin yengeye has değil, sanki premses bir zor bebek onda var

Merhaba hanımlar,
5 aylık erkek yeğenim var,halasıyım.Anne ve babasına yardım olsun diye onların evlerine başka şehre geldim.8 aydır buradayım.Çocuğu emzirmeden emzirmeye,yatmadan yatmaya annesine veriyorum genelde bende oluyor.Sürekli dolaştırılmak bir de kucakta sallayarak uyutulmak istiyor.Evin yemek,temizlik,ütü gibi işleride bende.Korona var diye yardımcı alamıyorlar.Bu zamana kadar çocukla ilgili yorulmak dışında hiçbir sorun yaşamadım.Ta ki bugüne kadar...Bugün temizlik yaptım dip köşe.İşim bitincede çocuğun tırnaklarını kestim.O sıra altını doldurdu.Altını açmaya götürdüm.Kaka yapmıştı.Epey bi debelendiği için kollarıma filan kaka bulaştı.Altını bağlayınca çocuğu çift kişilik yatakta bırakıp ellerimi yıkamaya gittim.Abim salonda yatıyodu yengemde mutfaktaydı.Tam banyodan çıkarken küt diye bi ses geldi.Dizlerimin dermanı çözüldü zaten o an..Çocuk yataktan düşmüş...Ağlamaya başladı zaten o sıra annesi geldi mutfaktan.Alt değiştirme örtüsüyle birlikte parkeye düşmüş.Yatak çok fazla yüksek değildi.O an ölmeyi istedim ellerim filan tir tir titremeye başladım.Görünürde bir yerinde bir şey yok gibi ama ben çok azap çekiyorum.Dün annesi saçını boyatmaya kuaföre gitti tüm gün bendeydi.Tek başıma banyosunu bile yaptırdım bir şey olmadı ama bugün böyle kötü bir olay yaşandı.Yarın kendi evime dönmek istiyorum.Bana kalsa seyahat yasağı kalkınca dönecektim ama “Sensiz çok zorlanırız” diye rica ettiler.Bu olaydan sonra burda kalamam.Bir şey olmuş mudur sizce?
Keşke benim görümcem olsan

yardımcı olmanız çok güzel ancak hele bunca küçükken bebeğin emzirilmesi dışındaki diğer sorumlulukları da annede olmalı bence.
siz daha ev işlerine odaklı olup yengeniz direkt ve sadece bebekle ilgilense daha iyi olurmuş sanki. size çok yüklenmişler.
:(

bence kendinize kızmayın, bunca zaman elinizden geleni yapmışsınız.. bilerek değil tamamen kazara olmuş ki abinizde benzer birşey yaşamış. içiniz rahat olsun.

Benim bebeğim 21 aylık oldu ve yemin ederim 21 aydır şöyle kesintisiz rahat bir uyku nedir unuttum, gece sürekli uyanıp ağlar saat başı illa ki uyanır. Bölük pörçük uyku uyuyor annelerin çoğu sadece sizin yengeye has değil, sanki premses bir zor bebek onda var
Benim oğlum 3,5 yaşında. O bile hala her gece 2-3 defa yanına çağırır. Burda yat der, orda uyuyakalırım her yanım tutulmuş bir şekilde uyanırım vs vs.
İnsanlarda ne keyif varmış hayretlerle okudum.

Kim müdahale ediyor hala mı? Sanki annesinin elinden alınmış çocuk. Yorumunuz çok sivri! O zaman kimse çalışmasın, yanına yardımcı almasın. Otursunlar evde çocuklarına baksınlar. :işsiz:
Calisan biri bakici tutar para alir sigortasi olur ...bu kiz hala ve emmeden emmeye anne eline aliyo cocugu herkes cocuk dogurdu sanki ne var bunalacak bunalmismis prenses yapmayaymis kimse kusura bakmasin bir tarafina güvenmeyen cocuk yapmasin

Calisan biri bakici tutar para alir sigortasi olur ...bu kiz hala ve emmeden emmeye anne eline aliyo cocugu herkes cocuk dogurdu sanki ne var bunalacak bunalmismis prenses yapmayaymis kimse kusura bakmasin bir tarafina güvenmeyen cocuk yapmasin
Yazdıklarınıza katılıyorum. Benim tepkim başkaydı

Merhaba hanımlar,
5 aylık erkek yeğenim var,halasıyım.Anne ve babasına yardım olsun diye onların evlerine başka şehre geldim.8 aydır buradayım.Çocuğu emzirmeden emzirmeye,yatmadan yatmaya annesine veriyorum genelde bende oluyor.Sürekli dolaştırılmak bir de kucakta sallayarak uyutulmak istiyor.Evin yemek,temizlik,ütü gibi işleride bende.Korona var diye yardımcı alamıyorlar.Bu zamana kadar çocukla ilgili yorulmak dışında hiçbir sorun yaşamadım.Ta ki bugüne kadar...Bugün temizlik yaptım dip köşe.İşim bitincede çocuğun tırnaklarını kestim.O sıra altını doldurdu.Altını açmaya götürdüm.Kaka yapmıştı.Epey bi debelendiği için kollarıma filan kaka bulaştı.Altını bağlayınca çocuğu çift kişilik yatakta bırakıp ellerimi yıkamaya gittim.Abim salonda yatıyodu yengemde mutfaktaydı.Tam banyodan çıkarken küt diye bi ses geldi.Dizlerimin dermanı çözüldü zaten o an..Çocuk yataktan düşmüş...Ağlamaya başladı zaten o sıra annesi geldi mutfaktan.Alt değiştirme örtüsüyle birlikte parkeye düşmüş.Yatak çok fazla yüksek değildi.O an ölmeyi istedim ellerim filan tir tir titremeye başladım.Görünürde bir yerinde bir şey yok gibi ama ben çok azap çekiyorum.Dün annesi saçını boyatmaya kuaföre gitti tüm gün bendeydi.Tek başıma banyosunu bile yaptırdım bir şey olmadı ama bugün böyle kötü bir olay yaşandı.Yarın kendi evime dönmek istiyorum.Bana kalsa seyahat yasağı kalkınca dönecektim ama “Sensiz çok zorlanırız” diye rica ettiler.Bu olaydan sonra burda kalamam.Bir şey olmuş mudur sizce?

Çocuğa neden siz bakıyorsunuz, annesinin bir engeli mi var ?

ne tepki verdiler abin ve yengen
Boyun fıtığım yeniden çıktı(yalan değil aslında sabahları ağrıyla kalkıyorum) doktoruma (doktorum benim yaşadığım ilde) randevu aldım pazartesi günü doktora gidicem dedim tamam dediler.Sonrasında da bi tane motosiklet mağazasında çalışan arkadaşım var o yanına birini arıyormuş orda işe başlamaya karar verdim dedim (bu da yalan değil ama o Eylül başı gibi istiyor 🤭) tamam dediler.

Boyun fıtığım yeniden çıktı(yalan değil aslında sabahları ağrıyla kalkıyorum) doktoruma (doktorum benim yaşadığım ilde) randevu aldım pazartesi günü doktora gidicem dedim tamam dediler.Sonrasında da bi tane motosiklet mağazasında çalışan arkadaşım var o yanına birini arıyormuş orda işe başlamaya karar verdim dedim (bu da yalan değil ama o Eylül başı gibi istiyor 🤭) tamam dediler.

Bence sen bırakıp gidememişsin onlar da git diyememişler

Hani yazdın ya vicdan yaptım borcunu ödeyeyim diye kaldım diye onlar da bize bu kadar yardım etti diye git diyememişler

Neyse alışırlar yeni düzene

Merhaba hanımlar,
Çocuk bu düşer sıkma canını halası🥰

Fazla fedakarlık görev olarak algılanır bir gün yapmazsanız sizden kötüsü olmaz.Bu fedakarlık da değil kendini adamak.
Kaç yaşındasınız?ne işle mesgulsunuz ?

Evinize dönmeniz en doğrusu . Gitme diye ısrar ederlerse de evi özledim epeydir buradayım artık gitsem iyi olacak siz de bebeğe alışmış olursunuz de. Gidince de en az bir sene gitme geri abinlere. Çünkü ilk fırsatta seni çağırırlar mutlaka. gerekirse ya işe gir yada kpss icin ders çalış ve çağırırlarsa sınava hazırlanıyorum deyip gitme.

Cok gençsin ve almaman gereken sorumlulukları almışsın. Üstelik normal zamanda bebeğin olsa rahatça sevgiyle bakıp cocuk yapmayı isteyecekken şimdi erkenden girmemen sorumluluk altına giriştiğin için durduk yerde evlilikten ve cocuk yapmaktan soğursun. İlla kal derlerse de gerekirse söyle bebek falan bakımının zorluğunu gördükçe evlilikten ve cocuk yapmaktan soğumak istemiyorum de anlasınlar gitmek istemediğini. Sana maddi manevi yardımları olduğu için karşılık vermek istemişsin ama sonuçta onlara da 8 aydır ettiğin yardım emin ol onların sana yaptığının kaç katıdır kim bilir. Bakıcılık ve temizlik yapn üstüne birde yemek yapan biri inan bulmak da zor bulsan da yatılı olduğu icin aşırı yüksek fiyatları var. Birde hala gibi güvenilir birisi bulmak tabiki zor. Kendini kullandırma ve en az bir sene gitmemeye bak oraya. Sınavını falan bahane et, yada bir kursa yazıl onu bahane et. Benim de bir hayatım var gibisinden hissettirmen lazım ki çağırmasınlar. Anne babana da kızdım seni de ezdirmişler resmen. Gencecik bir kızı 8 ay abisi de olsa oraya gönderip hizmet ettirmek cok saçma. İnsan kıyamaz yani sanki sen doğum yapmışsın gibi uykusuz geceler geçirip sabah erkenden kalkıp kahvaltı hazırlaman seni yormuştur. Bir anne kızını ezdirmemeli. Sen gençsin belki düşünemedin ama annenin sana artık yeter gel deyio seni ordan çağırması lazımdı.Ailene de söyle abinler çağırırsa baban seni artık göndermesin.Son olarak da evlilikten ve cocuktan soğuma. Çünkü abin gibi öğlende ayrı akşama ayrı yemek istemeyen bebeğe temizliğe yemeğe yardımcı olan erkekler de var. Öylesi denk gelmese de abinle yengen gibi bir evliliğin olmayabilir onları örnek alıp evlilik bana göre değil diye düşünme. Yazdıklarını okuyunca evli olan ben bile bekar olarak bunları yaşasam çocuk ve evliliği kabus gibi görürdüm.
Konu sahibi maddi manevi yardım alıyormuş.
Ben hiç karşılık beklemeden daha 20 yaşında değildim dayımın çocuğuna bakardım iki vesaitlik yola gidip bir de yenge hanımdan azar yerdim.DK başı arar çocuğunun çişinn kıvamını sorardı gelince suyu yeterince icirmemissin diye kızardı falan teşekkür edeceğine..
İlk bu durumdan dolayı soğudum.SOnra abimin çocuğu oldu yengem çok isteyerek yaptığı halde hep olumsuz taraflarını anlatır durur (aynı yastayiz)hem evlilikten soğutur hem Allah tan erken evlendim ikinciyi istediğim zaman yapabilirim diye saçma çelişkili söylemlerde bulunur.
Soğuma konusuna kesinlikle katılıyorum.
Halasın arada jest olsun diye ilgilenirsin ama kendini ikinci anne gibi adarsan bebeğe o kadar içine girersen sogumaman imkansız...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X