Vicdan azabından ölüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sigartanda varmi bari yardim edilirde sen baya evin hizmetcisi olmussun emmeden emmeye ne demek ya sana guvener yapmislar belliki
Yani şimdi Allah var abimin üzerimde maddi manevi çok hakkı çok emeği var yıllardır.Yengemde aynı şekilde ikisinin de çok iyiliğini gördüm.Beni ilk başta gelir misin diye çağırdıklarında gönül borcumu öderim kafasıyla geldim.

hanımefendi ben o bebek gibi büyüyen bi insanim. o iyilik değil 29 yaşındayım hala bı sürü sıkıntımin sebebi bu. görümce nefreti değil bizzat hayat tecrübesi.

bakıyorum yardım ediyorumdan fazlası var dikkat ettiyseniz ebeveyn gibi bakiyo bebeğe. sizi ilgilendiren bi durum yok benim yorumumda. lütfen dikkat edin üslubunuza
Merhaba. Acaba sizde ne gibi sıkıntıları oldu ? Bu zamanlar anne bebek bağı için en önemli dönem . Sizin de gelecekte annenizle olan baginizi zayiflatti mı merakımdan soruyorum . Ne gibi sıkıntısını yasadiniz

Ücretsiz izinde

bakmak istemez bakımı kaldiramazsa işe döner bakıcı tutar. fazla rahatina düşkünse ona göre yol çizer. rahat rahat duş alan tuvalete giden çayını soğumadan içen anne görmedim ben daha.

bunaldiysa babasina baktirir. siz ordasiniz diye abiniz babalık yapmak yerine keyif catip ara sira seviyodur büyük ihtimalle.

kendi hayatınıza bakın artık. cidden anne kadar yorgun ve emek vermis birisiniz su an. ama bebeğe de iyi gelecek bişey değil bu durum size de iyi gelmez.

bişey olsaydi kimse biker iyi bakti olacağı varmis demezdi. kendi yaptığı hatayı yapma şansını size tanimazlar. en doğrusu gitmeniz olur.
Babası zaten hiçbir şeyinden geri kalmıyor.Arkadaşlarıyla gezmesi tozması filan aynı devam ediyor.Gerçi elinden de bir şey gelmiyor.Çocuğu sakinleştirmeyi falan beceremiyor öyle.Yan gelip yatıyor.

herşeyi geçtim de anneyle bebeğin arasında kurulması gereken bağa müdahale bence bu kadar bakim ve yardım.

bebeğe bişey olduğunu sanmıyorum ama 8 ay bu şekilde yaşamak çok fazla bence.

daha önce de sordum bu sorunun muhatabı hala mı?
annesi bakıcam demiş de hala mı vermemiş?
anne ucretsiz izinde olduğu halde emmeden emmeye alıyormuş kucağına.
mudahaleymiş... resmen iyiliğin fazlası, suistimal ediliyosun halası.

Merhaba hanımlar,
5 aylık erkek yeğenim var,halasıyım.Anne ve babasına yardım olsun diye onların evlerine başka şehre geldim.8 aydır buradayım.Çocuğu emzirmeden emzirmeye,yatmadan yatmaya annesine veriyorum genelde bende oluyor.Sürekli dolaştırılmak bir de kucakta sallayarak uyutulmak istiyor.Evin yemek,temizlik,ütü gibi işleride bende.Korona var diye yardımcı alamıyorlar.Bu zamana kadar çocukla ilgili yorulmak dışında hiçbir sorun yaşamadım.Ta ki bugüne kadar...Bugün temizlik yaptım dip köşe.İşim bitincede çocuğun tırnaklarını kestim.O sıra altını doldurdu.Altını açmaya götürdüm.Kaka yapmıştı.Epey bi debelendiği için kollarıma filan kaka bulaştı.Altını bağlayınca çocuğu çift kişilik yatakta bırakıp ellerimi yıkamaya gittim.Abim salonda yatıyodu yengemde mutfaktaydı.Tam banyodan çıkarken küt diye bi ses geldi.Dizlerimin dermanı çözüldü zaten o an..Çocuk yataktan düşmüş...Ağlamaya başladı zaten o sıra annesi geldi mutfaktan.Alt değiştirme örtüsüyle birlikte parkeye düşmüş.Yatak çok fazla yüksek değildi.O an ölmeyi istedim ellerim filan tir tir titremeye başladım.Görünürde bir yerinde bir şey yok gibi ama ben çok azap çekiyorum.Dün annesi saçını boyatmaya kuaföre gitti tüm gün bendeydi.Tek başıma banyosunu bile yaptırdım bir şey olmadı ama bugün böyle kötü bir olay yaşandı.Yarın kendi evime dönmek istiyorum.Bana kalsa seyahat yasağı kalkınca dönecektim ama “Sensiz çok zorlanırız” diye rica ettiler.Bu olaydan sonra burda kalamam.Bir şey olmuş mudur sizce?

valla sizin gibi halaya maşallah🧿 siz elinizden gelenin fazlasını yapmışsınız. olacak varmış olmuş. annelerimiz bize bakarken de benzer şeyler yaşadılar. bir şey olmaz paniklemeyin, kafa üstüne düşmüşüm koltuktan henüz 1 yaşımda yokken. bi komşumuz düşürmüş bilmeden. fazla iyiyim valla :)) içinizi ferah tutun. size tavsiyem artık kendi yaşantınıza dönmeniz zira bu iç sorgulamasıyla çok üzülürsünüz. hele ki bir kez daha buna benzer olay yaşanırsa. geçmiş olsun

Uzulmeyin ya, birsey olmaz insallah. Kalbinizi ferah tutun. Cok gecmis olsun. Cocuk duse kalka buyuyor malesef. Ben de oglum 4 aylik iken artik hareketlendigini bir ara unutup iceri birsey almaya gittigimde koltuktan dustugunu gorunce panik olmustum. Neyse ki yegeninize cok sukur birsey olmamis. Anne ve baba cocuklarinin sorumluluklarini uzerlerine almalilar yavas yavas. Her vakit siz yanlarinda olamayabilirsiniz. Ev isi ve cocuk bakimi konusunda kendi baslarinin caresine bakmayi ogrenmeliler. Bu arada ne guzel bir halasiniz siz oyle, bayildim.

Merhaba. Acaba sizde ne gibi sıkıntıları oldu ? Bu zamanlar anne bebek bağı için en önemli dönem . Sizin de gelecekte annenizle olan baginizi zayiflatti mı merakımdan soruyorum . Ne gibi sıkıntısını yasadiniz

anne kız ilişkisi yok aramızda. hiç biseyimi paylasamam ve evet hayatımda çoğu şeyi derinlemesine etkiledi. burda konuyu sabote etmek istemem ama öyle aşırı iyilik diye bahsedilecek bişey değil benim için.

Bebeğin bakımı sizin sorumluluğunuz değil, ağzım açık okudum . Bakamayacakları bebeği dünyaya niye getirmişler.
Çok yanlış çok, anneden çok sizinle bağ kurmuş, anne evde olmasa çalışmak zorunda olsa hadi neyse derim. Bu çok tuhaf bir durum.
Evinize dönmelisiniz.

Ben size ve bebeğe üzüldüm. Siz fazlaca üzerinize düşeni yapmışsınız kaygılarınızı anlıyorum. Bağlanma kuramı gerçektir, bebeğin annesiyle (bakımını üstlenen kişi değil annesi) bağ kurması onun hayatını çok çok etkileyen bir gereksinim, yemek gibi, su gibi, anne sütü gibi. Merak edenler göz atabilir https://aklinizikesfedin.com/guvensiz-baglanma-3-farkli-baglanma-tipi/
Siz o bebeği çok seviyorsunuz, fakat kendi hayatınıza odaklanmanız gerekiyor. Daha ne kadar ötelemeyi düşünüyorsunuz? Yakın çevremde kendinden fedakarlık eden herkesin başına gelen ‘yapmasaydın’ cümlesini umarım duymazsınız.
Bebeğin bakımıyla ailesi ilgilenmeli. Babası ve annesi bu görevi üstlenmeli. Başbaşa kalıp aile olduklarını kabullenmeliler.
Evli misiniz bekar mısınız istiyor musunuz bilmiyorum ama sevmeseniz bakamazsınız diye düşünüyorum, umarım kendi bebeğinizle ilgilendiğiniz günler yakındır...

Son düzenleme:
Annesi ücretsiz izinde.Babasıda ücretsiz izinde gibi bir şey ama pek bir faydası dokunmuyor ne yazık ki..
annesi de babası da evde bebeğin, 8 aydır yanlarındasınız ve emzirmek dışında çocuk sizde.
bebeğe bir şey olmamıştır ama bu olay pek sağlıklı değil.dönün evinize ailece kalsınlar artık başbaşa, bebekleriyle ilgilensinler bağ kursunlar aile olduklarının farkına varsınlar.

daha önce de sordum bu sorunun muhatabı hala mı?
annesi bakıcam demiş de hala mı vermemiş?
anne ucretsiz izinde olduğu halde emmeden emmeye alıyormuş kucağına.
mudahaleymiş... resmen iyiliğin fazlası, suistimal ediliyosun halası.

bakın anne bakımı reddedip herşeye itiraz ediyo diye hala herşeyi kabul etmek zorunda değil. ikisinin de tecrübesi yokken halanin kendini kullandırmasi zaten üzücü ama ben konu sahibini suçladığim için müdahale demedim. halanin bu özverisi anne bebek bağı için olumsuz bi etki. bu da benim açımdan anne bebek bağına müdahale. Bebek açısından düşünüyorum ben. anne zaten belli rahatina fazla düşkün birisi

valla sizin gibi halaya maşallah🧿 siz elinizden gelenin fazlasını yapmışsınız. olacak varmış olmuş. annelerimiz bize bakarken de benzer şeyler yaşadılar. bir şey olmaz paniklemeyin, kafa üstüne düşmüşüm koltuktan henüz 1 yaşımda yokken. bi komşumuz düşürmüş bilmeden. fazla iyiyim valla :)) içinizi ferah tutun. size tavsiyem artık kendi yaşantınıza dönmeniz zira bu iç sorgulamasıyla çok üzülürsünüz. hele ki bir kez daha buna benzer olay yaşanırsa. geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim gitmeye karar verdim.Eşyalarım zaten bavulumda.Kuşlarım var onlarıda seyahat kafesine koyarım çıkarız yola erkenden.

Uzulmeyin ya, birsey olmaz insallah. Kalbinizi ferah tutun. Cok gecmis olsun. Cocuk duse kalka buyuyor malesef. Ben de oglum 4 aylik iken artik hareketlendigini bir ara unutup iceri birsey almaya gittigimde koltuktan dustugunu gorunce panik olmustum. Neyse ki yegeninize cok sukur birsey olmamis. Anne ve baba cocuklarinin sorumluluklarini uzerlerine almalilar yavas yavas. Her vakit siz yanlarinda olamayabilirsiniz. Ev isi ve cocuk bakimi konusunda kendi baslarinin caresine bakmayi ogrenmeliler. Bu arada ne guzel bir halasiniz siz oyle, bayildim.
Çok teşekkür ederim inşallah bir şey olmaz ya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X