Vicdan yapıyorum :(

elif-zeynep

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2014
140
35
38
33
Yaklaşık 4 yıllık ilişkimi 1 ay öncesinde bitirmiş bulunmaktayım.Bunların nedenleri arasında beni kapalılığa zorlaması ve sonra bunun şaka olduğunu söylemesi,bazı sorunları zamanında çözememesi sürekli ertelemesi,bana karşı sürekli birşeyleri dikte etmeye çalışması,ona karşı sevgimin azalması ve ailemin açısındanda 10 kardeş ve farklı mezhep olması.Bunlar birikti birikti ve birden patladı ben ayrılmak istediğimi söylediğimde şoka uğradı.Beklemiyordu böyle birşeyi benden.O çok sevdiğini ve bi şans istediğini söyledi bende biraz sert ve net bir şekilde olmayacağını belirttim.Şu an içimde hissettiğim acı vicdan azabı.Yani bir laf vardır "umut verip güven aşılayıp yarı yolda bıraktığın insanın gönül sadakasını iki dünyadada ödeyemezsin"(hz.Muhammed).Ve sürekli bu laf benim beynimi kemiriyor.Aynısını bende yaşar mıyım.Eden bulur.Bana hakkını helal etmezse ne yaparım diye hergün dua ediyorum af diliyorum Allahımdan.Bu sorunlar ailemle tanıştıktan sonra ortaya çıktığı için onca sene düşünememişim.Kendime kızıyorum bu konuda da.Vicdan yapmalımıyım sürekli bunları düşünmek doğru mu değil mi?? Nasıl atlatabilirim bu süreci??? Konuşacak kimsem yok.O yüzden sürekli ağlıyorum.Birileri bana yardımcı olabilir mi?

Anlasamadigini dusunup ayrilmissin. Vicdan yapmana gerek yok. Is ciddiye binmis olsa isteklerini kabul edip yari yolda biraksan belki haklisin vicdan yap derdim. Ama emin ol is ciddiye bindiginde kapanmani mutlaka isteyecekti. Saka deyip seni denemis bence

En başında düşünemediklerin kafana şimdi dank etmiş ve nasip değilmiş...

En başında düşünemediklerin kafana şimdi dank etmiş ve nasip değilmiş...

Herkes herkesin kalbini bazen isteyerek bazen istemeden kırıyor hesap etmeye kalksak ooooo,

vicdan yapmana gerek yok olmayacağını anlamışsın yol yakınken dönmüşsün.

canım sen onu kandırıp aldatıp yarı yolda mı bıraktın sanki böyle düşünüyorsun anlasamayınca fikirler uymamaya baslayınca bitmesi en güzeli evlendikten sonra bitse daha mı iyi vicdan yapacak bişey yok bence..

4 yıl çok uzun bir süre... Ailenizle tanışana kadar hiç mi renk vermedi bu çocuk?

Diğer yandan, tabii olmayacaksa, sırf üzmemek adına devam ettirilmez.

Benim vicdan yaptığım nokta birde 2 hafta sonra askere gidecek ve ben zamanlamanın doğru olup olmadığını düşündüm.Askerde söylesem daha kötü dedim en iyisi gitmeden söylemek yoksa orada daha kötü hisseder o kadar ay beni boşuna beklemiş olur düşüncesiyle böyle birşey yaptım

4 yıl çok uzun bir süre... Ailenizle tanışana kadar hiç mi renk vermedi bu çocuk?

Diğer yandan, tabii olmayacaksa, sırf üzmemek adına devam ettirilmez.
Renk verdi aslında ama ben fark etmek istememişim gözümün önünde perde varmış ve ailemle tanıştırarak hata yapmışım yada onlarla tanıştırmasam bu perde kalkmazdı.

kardesim sen sana yanlis gelecek seyler gormus, hissetmis, ayrilmissin.. mesela dinimizce de nisanlilik tanima surecidir, uymazsa taraflar ayrilabilir.. o hadis i serif'in yorumu farklidir.. sen onun onuruyla, gururuyla, haysiyetiyle oynamamissan, bi kotuluk yapmamissan ve onun sana yanlis gelen taraflarini gorduysen, elbette ki devam etmeye mecbur degilsin.. iliski boyunca olan kendi davranislarindan eminsen, sorun yok insaallah..

Yanlis dusunuyorsun.. efendimizin hadisini bir kenara koy ayrica bu durumla karistirip kendini daha sorumlu hissetme.
Evlilik amacli biriyle gorusmüsün,olmayacak yanlarini görünce ayrilik karari almisin.kendin icin onun icin. Davul bile dengi dengine. En basitinden nisanlilik surecini düsün,dinende tasvip edilip edilip,onay verilen bir durum,bunun amaci ney peki.gorun taniyin,uygunsa evlenin,degilse kisa yoldan vazgecin.. yani diyecegim su ki,sevgili olmusun diye evlenmek zorunda degilsin.sen evlilik amacli zaman gecirmisin ama olumsuzluklar sonucu bu karari almak zorunda kalmisin.
Bu dusunceyi at kafandan,ilerde karsina cikabilecek her olumsulukta,vah vah ben zamaninda bi cocugun ahini aldim o yuzden bnlar basima geliyor diye dusunme sakin

o zaman sonu eziyet mutsuzluk kavga dövüş işkence şiddet olucagını bildiğimiz bir ilişkiyi devam ettirelim o zaman ayrılık olursa vicdan rahat etmez yada hakkını helala etmez diye yok böyle bir şey gelecek...

hayatın da mutsuz olucaksan ve bu açık ve netse o zaman ayrılıp hayatına devam ediceksin böyle gereksiz düşüncelere takıllmıyacaksın...

nasip değilmiş diyeceksin olucak biticek yoksa çıkmaza saplanıp kalırsın.

Renk verdi aslında ama ben fark etmek istememişim gözümün önünde perde varmış ve ailemle tanıştırarak hata yapmışım yada onlarla tanıştırmasam bu perde kalkmazdı.
Boşver, takma bu kadar. Erkekler bizim gibi yıllarca yas tutmuyor. Tanışır biriyle, 2 aya bişeyi kalmaz.

Boşver, takma bu kadar. Erkekler bizim gibi yıllarca yas tutmuyor. Tanışır biriyle, 2 aya bişeyi kalmaz.
Ben seni yinede bekleyeceğim kaç sene geçerse geçsin,seni çok seviyorum diyor bana sürekli.İlk ayrıldığım gün hastanelik olmuş.Daha sonra sigaraya başlamış.Umarım daha kötü şeylere başlamaz.Vicdan yaptığım noktalardan birisi galiba bunlar.Belkide haklısınız önüme bakmalıyım.

bizler senin vicdanını kesinlikle rahatlatamayız ama oalya başka açıdan bakarsan eğer daha doğru olur.
Herşey sevgi demek değil ve çok sevince mutlu bir yaşamın olmuyor.
Evleneceğin kişinin karakteri davranışı uyumu anlayışı saygısı vs. bunları gözönünde bulundurmak zorundasın
Kaldıki düşünüp karar aldım diyorsun düşünürken vicdanın olmadı ayrıldıktan sonra mı oldu ?
Yapma lütfen daha sonra işler sarpasardığında mutsuz olduğunda pişmanlık yaşamak daha mı hoş olurdu.
Sana ayrıldın ii olmuş yada tekrar düşün demek benim harcım değil. Düzeltme yoluna gidecek ataklarda bulunmuş olduğunu varsayarak diyorum ki
Kısmet ise gelir Hint'ten, Yemen'den, kısmet değilse ne gelir elden?

Bunu bir kk üyesi yazmış olsa 4 senedir aklı neredeymiş şe..sizin gibi cümleleri okuyor olurdum muhtemelen.

Vicdan da yapsan sırf bunun için birlikte olamazsın..
Ayrıca 4 sene uzun bir süre mezhebini, 10 kardeş olmasını en başından beri biliyordun ..
Biz nasıl diyoruz merak etme ahın yerde kalmaz diye.. Kalabilir de kalmayabilir de takdir benim değil ama hatalısın bunu söyleyebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…