- 13 Eylül 2014
- 140
- 35
- 38
- 33
- Konu Sahibi elif-zeynep
-
canım sen onu kandırıp aldatıp yarı yolda mı bıraktın sanki böyle düşünüyorsun anlasamayınca fikirler uymamaya baslayınca bitmesi en güzeli evlendikten sonra bitse daha mı iyi vicdan yapacak bişey yok bence..Yaklaşık 4 yıllık ilişkimi 1 ay öncesinde bitirmiş bulunmaktayım.Bunların nedenleri arasında beni kapalılığa zorlaması ve sonra bunun şaka olduğunu söylemesi,bazı sorunları zamanında çözememesi sürekli ertelemesi,bana karşı sürekli birşeyleri dikte etmeye çalışması,ona karşı sevgimin azalması ve ailemin açısındanda 10 kardeş ve farklı mezhep olması.Bunlar birikti birikti ve birden patladı ben ayrılmak istediğimi söylediğimde şoka uğradı.Beklemiyordu böyle birşeyi benden.O çok sevdiğini ve bi şans istediğini söyledi bende biraz sert ve net bir şekilde olmayacağını belirttim.Şu an içimde hissettiğim acı vicdan azabı.Yani bir laf vardır "umut verip güven aşılayıp yarı yolda bıraktığın insanın gönül sadakasını iki dünyadada ödeyemezsin"(hz.Muhammed).Ve sürekli bu laf benim beynimi kemiriyor.Aynısını bende yaşar mıyım.Eden bulur.Bana hakkını helal etmezse ne yaparım diye hergün dua ediyorum af diliyorum Allahımdan.Bu sorunlar ailemle tanıştıktan sonra ortaya çıktığı için onca sene düşünememişim.Kendime kızıyorum bu konuda da.Vicdan yapmalımıyım sürekli bunları düşünmek doğru mu değil mi?? Nasıl atlatabilirim bu süreci??? Konuşacak kimsem yok.O yüzden sürekli ağlıyorum.Birileri bana yardımcı olabilir mi?
Renk verdi aslında ama ben fark etmek istememişim gözümün önünde perde varmış ve ailemle tanıştırarak hata yapmışım yada onlarla tanıştırmasam bu perde kalkmazdı.4 yıl çok uzun bir süre... Ailenizle tanışana kadar hiç mi renk vermedi bu çocuk?
Diğer yandan, tabii olmayacaksa, sırf üzmemek adına devam ettirilmez.
kardesim sen sana yanlis gelecek seyler gormus, hissetmis, ayrilmissin.. mesela dinimizce de nisanlilik tanima surecidir, uymazsa taraflar ayrilabilir.. o hadis i serif'in yorumu farklidir.. sen onun onuruyla, gururuyla, haysiyetiyle oynamamissan, bi kotuluk yapmamissan ve onun sana yanlis gelen taraflarini gorduysen, elbette ki devam etmeye mecbur degilsin.. iliski boyunca olan kendi davranislarindan eminsen, sorun yok insaallah..Yaklaşık 4 yıllık ilişkimi 1 ay öncesinde bitirmiş bulunmaktayım.Bunların nedenleri arasında beni kapalılığa zorlaması ve sonra bunun şaka olduğunu söylemesi,bazı sorunları zamanında çözememesi sürekli ertelemesi,bana karşı sürekli birşeyleri dikte etmeye çalışması,ona karşı sevgimin azalması ve ailemin açısındanda 10 kardeş ve farklı mezhep olması.Bunlar birikti birikti ve birden patladı ben ayrılmak istediğimi söylediğimde şoka uğradı.Beklemiyordu böyle birşeyi benden.O çok sevdiğini ve bi şans istediğini söyledi bende biraz sert ve net bir şekilde olmayacağını belirttim.Şu an içimde hissettiğim acı vicdan azabı.Yani bir laf vardır "umut verip güven aşılayıp yarı yolda bıraktığın insanın gönül sadakasını iki dünyadada ödeyemezsin"(hz.Muhammed).Ve sürekli bu laf benim beynimi kemiriyor.Aynısını bende yaşar mıyım.Eden bulur.Bana hakkını helal etmezse ne yaparım diye hergün dua ediyorum af diliyorum Allahımdan.Bu sorunlar ailemle tanıştıktan sonra ortaya çıktığı için onca sene düşünememişim.Kendime kızıyorum bu konuda da.Vicdan yapmalımıyım sürekli bunları düşünmek doğru mu değil mi?? Nasıl atlatabilirim bu süreci??? Konuşacak kimsem yok.O yüzden sürekli ağlıyorum.Birileri bana yardımcı olabilir mi?
Boşver, takma bu kadar. Erkekler bizim gibi yıllarca yas tutmuyor. Tanışır biriyle, 2 aya bişeyi kalmaz.Renk verdi aslında ama ben fark etmek istememişim gözümün önünde perde varmış ve ailemle tanıştırarak hata yapmışım yada onlarla tanıştırmasam bu perde kalkmazdı.
Ben seni yinede bekleyeceğim kaç sene geçerse geçsin,seni çok seviyorum diyor bana sürekli.İlk ayrıldığım gün hastanelik olmuş.Daha sonra sigaraya başlamış.Umarım daha kötü şeylere başlamaz.Vicdan yaptığım noktalardan birisi galiba bunlar.Belkide haklısınız önüme bakmalıyım.Boşver, takma bu kadar. Erkekler bizim gibi yıllarca yas tutmuyor. Tanışır biriyle, 2 aya bişeyi kalmaz.
Yaklaşık 4 yıllık ilişkimi 1 ay öncesinde bitirmiş bulunmaktayım.Bunların nedenleri arasında beni kapalılığa zorlaması ve sonra bunun şaka olduğunu söylemesi,bazı sorunları zamanında çözememesi sürekli ertelemesi,bana karşı sürekli birşeyleri dikte etmeye çalışması,ona karşı sevgimin azalması ve ailemin açısındanda 10 kardeş ve farklı mezhep olması.Bunlar birikti birikti ve birden patladı ben ayrılmak istediğimi söylediğimde şoka uğradı.Beklemiyordu böyle birşeyi benden.O çok sevdiğini ve bi şans istediğini söyledi bende biraz sert ve net bir şekilde olmayacağını belirttim.Şu an içimde hissettiğim acı vicdan azabı.Yani bir laf vardır "umut verip güven aşılayıp yarı yolda bıraktığın insanın gönül sadakasını iki dünyadada ödeyemezsin"(hz.Muhammed).Ve sürekli bu laf benim beynimi kemiriyor.Aynısını bende yaşar mıyım.Eden bulur.Bana hakkını helal etmezse ne yaparım diye hergün dua ediyorum af diliyorum Allahımdan.Bu sorunlar ailemle tanıştıktan sonra ortaya çıktığı için onca sene düşünememişim.Kendime kızıyorum bu konuda da.Vicdan yapmalımıyım sürekli bunları düşünmek doğru mu değil mi?? Nasıl atlatabilirim bu süreci??? Konuşacak kimsem yok.O yüzden sürekli ağlıyorum.Birileri bana yardımcı olabilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?