- 14 Ekim 2012
- 5.702
- 12.330
- 498
- Konu Sahibi elif-zeynep
-
Ben seni yinede bekleyeceğim kaç sene geçerse geçsin,seni çok seviyorum diyor bana sürekli.İlk ayrıldığım gün hastanelik olmuş.Daha sonra sigaraya başlamış.Umarım daha kötü şeylere başlamaz.Vicdan yaptığım noktalardan birisi galiba bunlar.Belkide haklısınız önüme bakmalıyım.
Bunca sene fark edememiş olmamın sebebi belkide herşeyi sadece sevgi olarak görmemdi.Ve onca sene hiçbir konuda tartışmadık.Kendisi sürekli zamanı gelince halledilir yapılır edilir dedi.Hatta kapanma isteğini bile 4 sene boyunca dile getirmemişti ta ki ailemle tanıştıktan sonra.Neden o zaman söyledin 4 sene boyunca söylemedin dediğimde bana iş ciddiye bindi o yüzden söyledim demişti.Bende ondan sonra gözümdeki perde aralandı ve böyle düşünmeye başladım.Evet bunu biraz geç fark ettim ama bu şekilde oldu.4 senelik zaman diliminde mezhep farklılığı ve 10 kardeş olmaları, bazı şeyleri hep ertelemesi neden sorun olmadı 4 sene sonra anladınız ancak onu anlayamadım ailesiyle tanışmanıza gerek yok ki bildiğiniz şeyler değil miydi baştan. Ha sevginiz bitmiş o ayrı. Ancak olmuyorsa da zorlamamak lazım anlaşamayacağın bir insanla evlenmek onu da mutsuz etmek daha kötü gerçekten böyle durumlar varsa. Her insan her çıktığı kişiyle evlenmiyor sonuçta fikir ayrılıkları oluyor sadece 4 sene uzun bir zaman gerçekten o da unutur hayatına bakar elbet.
Ben de ayni seyleri yazacaktim.Bunu bir kk üyesi yazmış olsa 4 senedir aklı neredeymiş şe..sizin gibi cümleleri okuyor olurdum muhtemelen.
Vicdan da yapsan sırf bunun için birlikte olamazsın..
Ayrıca 4 sene uzun bir süre mezhebini, 10 kardeş olmasını en başından beri biliyordun ..
Biz nasıl diyoruz merak etme ahın yerde kalmaz diye.. Kalabilir de kalmayabilir de takdir benim değil ama hatalısın bunu söyleyebilirim.
EDEN BULUR ÇOK DOĞRU BİR TESPİT .Yaklaşık 4 yıllık ilişkimi 1 ay öncesinde bitirmiş bulunmaktayım.Bunların nedenleri arasında beni kapalılığa zorlaması ve sonra bunun şaka olduğunu söylemesi,bazı sorunları zamanında çözememesi sürekli ertelemesi,bana karşı sürekli birşeyleri dikte etmeye çalışması,ona karşı sevgimin azalması ve ailemin açısındanda 10 kardeş ve farklı mezhep olması.Bunlar birikti birikti ve birden patladı ben ayrılmak istediğimi söylediğimde şoka uğradı.Beklemiyordu böyle birşeyi benden.O çok sevdiğini ve bi şans istediğini söyledi bende biraz sert ve net bir şekilde olmayacağını belirttim.Şu an içimde hissettiğim acı vicdan azabı.Yani bir laf vardır "umut verip güven aşılayıp yarı yolda bıraktığın insanın gönül sadakasını iki dünyadada ödeyemezsin"(hz.Muhammed).Ve sürekli bu laf benim beynimi kemiriyor.Aynısını bende yaşar mıyım.Eden bulur.Bana hakkını helal etmezse ne yaparım diye hergün dua ediyorum af diliyorum Allahımdan.Bu sorunlar ailemle tanıştıktan sonra ortaya çıktığı için onca sene düşünememişim.Kendime kızıyorum bu konuda da.Vicdan yapmalımıyım sürekli bunları düşünmek doğru mu değil mi?? Nasıl atlatabilirim bu süreci??? Konuşacak kimsem yok.O yüzden sürekli ağlıyorum.Birileri bana yardımcı olabilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?