Vicdan yapmanın sırası mı :/

Yenibirhayataaa

Büyümek, tam anlamıyla bu.
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2016
1.132
563
123
Merhaba arkadaşlar,

2 aydır görüştüğüm biri vardı. Çok düzgün,ilgili,sevgi dolu,gözümün içine bakan biriydi. Evlilik hayalleri kuruyordu benimle. Ben onu bir türlü o şekilde sevemedim,çok istedim ama olmadı.

Dün açıkladım durumu. Çok üzüldü ama dediğin gibi olsun dedi, ne beklemiştin bende olmayan neydi gibilerinden biraz sorguladı ama uzatmadı.

Dünden beri WhatsApp a girmemiş, çok hassas bir insan olduğunu biliyorum. Bişey olacağından değil ama ister istemez üzüldüm. Herşeyin en iyisini hakettiğine inanıyorum ama ben şimdi vicdan azabı çekiyorum. Beynim bir yandan konuşuyor gayet olası bir şeydi senin bir suçun kabahatin yok diyor ama üzüldüm işte :/

Asıl onu sevmediğini bildiğin halde onunla olsaydın, o zaman vicdan yap derdim. Sonuçta dürüstçe söylemişsin. Sevgisiz aşksız yürümezdi, haliyle ona da haksizlik olurdu. Elbet kendisini sevecek birini bulur. Üzülme yok yere.

İki yıl önce de aynı durum benim başıma geldi. İnanılmaz iyiydi ya çocuk dört dortluktu romantikti usumeyim diye hırka getirirdi yanında o derece düşün. Ama ne oldu sevemedim, bunu da kendisine ifade ettiğimde ağladığını farkettim. Ama kararımı vermiştim bitiricektim.

Sonra arkadaşım aklıma girdi. İyi çocuktu neden öyle yaptın pişman olacaksın diye. Ben de onun ilgisine öyle alışmıştım ki. Geri döndüm çocuğa yüzsüz gibi. O da kabul etti durumu. Ne oldu sana diyeyim. İkinci kez husran. Bu sefer ağlamayı bırak veda bile etmedik. Yani ikimiz de bitirmek istedik. Boşver iyi yaptın kararından donme

Helal olsun.
Sırf hayatımda biri olsun diye karşısındakini oyalayan çok insan var.
Oda üzülse bile alışır yoluna bakar hatta başkasını bulur sen bile şaşırırsın olana bitene. :)
İçini rahat tut doğru olanı yaptın.

Adamın biri girdi hayatıma evlenelim evlenelim dye tutturdu baştan beri. Kendine inandırdı güvenimi kazandı aşkımı kazandı. Kimseyle evlilik hayali kurmamış bana bir gelecek vaadetti hayaller kurdum onunla bir yola çıktım ki o bu arada baskalaroyla da görüşüp onları da tartıyormus kafasında ve bana hiç bir açıklama yapmadan iliskiyi tam olarak bitirmeden kafamda soru işaretleriyle bırakıp gitti başkasıyla nişanlandı. Üstelik ailelerimiz de tanışmıştı. Heh işte böyle bir şey yapmadıgin için dürüst olduğun için sadece onunla görüşüp onunla ilgili bir karara vardığın için üçüncü şahısların etkisi olmadan hiç vicdan yapmana gerek yok.

En doğrusunu yapmışsın. İnşallah seni çok seven ve seninde çok sevdiğin birisiyle birlikte olursun ve bir yuva kurarsın.
Hiç üzülme emin ol başında dürüst davranmakla en iyisini yaptın.

Merhaba arkadaşlar,

2 aydır görüştüğüm biri vardı. Çok düzgün,ilgili,sevgi dolu,gözümün içine bakan biriydi. Evlilik hayalleri kuruyordu benimle. Ben onu bir türlü o şekilde sevemedim,çok istedim ama olmadı.

Dün açıkladım durumu. Çok üzüldü ama dediğin gibi olsun dedi, ne beklemiştin bende olmayan neydi gibilerinden biraz sorguladı ama uzatmadı.

Dünden beri WhatsApp a girmemiş, çok hassas bir insan olduğunu biliyorum. Bişey olacağından değil ama ister istemez üzüldüm. Herşeyin en iyisini hakettiğine inanıyorum ama ben şimdi vicdan azabı çekiyorum. Beynim bir yandan konuşuyor gayet olası bir şeydi senin bir suçun kabahatin yok diyor ama üzüldüm işte :/
Önceki konundan hatırladım seni.
Bence çok doğru bir karar verdin.
Gerçekten olmuyor ben de sana benzer bir durum yaşadım ve seni o kadar iyi anlıyorum ki...
Şu an vicdan yapman merhametli olmandan kaynaklanıyor, onu kırdığın için çok üzülüyorsun çünkü hiçbir kötülüğünü görmedin ama bir şeyler hissetmeden birliktelik yaşanmıyor.
Dürüst olmak lazım.
Ben de çok denedim zaman geçsin belki alışırım diye diye yıllar geçti ama değişen bir şey olmadı evlenmek istemediğimi açıkladım en sonunda.
Her şeyden önce çok iyi bir arkadaştı ama hem hislerim yoğun değildi hem de birkaç sorun vardı ileriye dair kafamı kurcalıyordu ve bitirdim 6-7 ay önce.
Dayanamayıp mesaj atmasın, tekrar bağlanmasın diye numara değiştirdim ve ona da söyledim yazıyorsun uzuyor bağlantıyı tam keselim olmuyor nereye kadar böyle sürecek diye.
Haklısın ama özlüyorum ne yapayım diyordu. Ben de bir o kadar üzülüyordum, kırmayı hiç istemedim çünkü. Ben de aşırı vicdan yapanlardanım çok üzüldüm ama bırakmak zorundaydım.
İnşallah bulur gönlüne göre biri derim her zaman dua ederim işleri yolunda gitsin diye. O da aynı şekilde hep iyiliğimi isterdi.
Önceleri çok üzüldüm kendime kızdım daha erken bitirseydim diye ama kısmet olmadı, hiçbir kötülüğünü görmediğim birine pat diye söyleyemedim epey vakit geçti.
Ama şu an vicdan olarak çok rahatım inan.
Bu durum sende de olacak biraz süre geçsin daha yeni bitmiş, kendine gelirsin zamanla şimdi canını hiç sıkma.
Çok fazla bağlamadan bitirmen çok yerinde oldu.
Sen çok umutlu bir ilişki olarak görmüyordun zaten denedin olmadı bitirdin. Olağan şeyler bunlar.
İnşallah o da gönlüne göre birini bulur.

Çok kötü bir his birinin üzüntüsüne sebep olmak.

Ben hep terkedilen oldum,önceki iki ilişkimde,sanırım kendi üzüntülerim geliyor aklıma empati kuruyorum

sevmediğiniz halde oyalasaydınız daha çok üzülecekti .
Bazen karşındaki ne kadar iyi olursa olsun duygu yoksa yoktur.
Suçlamayın kendinizi ve iletişime geçmeyin bu onu daha çok umutlandırır.

Bir şey hissedemediğiniz insanla, sırf kalbi kırılmasın diye devam edecek değildiniz ya. Yapılması gerekeni yapmışsınız. O da üzülür, sonra unutur. Dünya tozpembe değil nitekim.

Back
X