Vicdan

ekes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2011
118
0
46
Ankara
Kızlar çok kötüyüm , çok fenayım

Daha önce burada çok konu açtım eşimin ailesi ile ilgili. Ama bu sefer çok başka

Eşimin ailesi ile çeşitli sebeplerden dolayı neredeyse 2 yıldır görüşmüyordum. Eşim ve kızım gidip geliyordu.

Geçen hafta kayınvalidemi kaybettik Çok ani oldu.

Vicdanım çok kötü , ben çok kötüyüm Keşke gidip gelseydim , gururu bir kenara bıraksaydım .Nereden bilebilirdim böyle olacağını

Eşim vicdan muhakemesi yaptın mı hiç kendi kendine dedi dün. Ne yaptı annem sana dedi. Senin ablamla sorunun vardı , annemle değil dedi. Beni çok suçladı. Hiç bir şey diyemedim.

Nasıl olacak böyle. Nasıl yürüyecek bu evlilik ? Bana baktıkça gözlerinden kin akıyo eşimin.

Bi akıl verin ne olur

Başınız sağolsun... Eşiniz şuan üzüntüsünden öyle demiştir yada bilmiyorum gerçekten vicdan muhakemesi yaptığınıza göre sizde de hatalar var. Sizinde dediğiniz gibi görümcenizle sorunlarınız varsa keşke kayınvalidenizi kırmış olmasaydınız... Bakın ölümlü dünya yarın kimin kalacağı hiç belli değil geride kalıp üzülen siz oldunuz..Yaşadıklarınızın ayrıntısını bilmeden böyle konuştum belki haklı olduğunuz yanlarda çoktur ama anladığım kadarıyla sizde kırılmışsınız ve merhametli olduğunuz için vicdanınıza yenik düşüyorsunuz...Belki bundan sonra geleceğe daha farklı bakar ve bu dünyanın fani olduğunu anlayıp küs olduğunuz görüşmediğiniz kişileri affetme/affedilme şansı yakalarsınız..Bu aslında hepimize bir ders olmalı...:26::26:

Son düzenleme:

Canını sıkma güzel arkadaşım. eski konularına baktım az çekmemişsin. Eşin sana ailesi yüzünden "Sen öleme, yanarak öl" gibi beddualar bile etmiş. Ailesi yüzünden sana etmediğini bırakmamış. Şu an acılı mantıklı düşünemiyor belki ama ilerde bu saçmalık devam ederse ona şunu söyle:

"Benim vicdanım rahat. Seninki rahat mı? Sen adam olsaydın, haklı olduğum noktalarda yanımda olsaydın, bana 5 yıl sonra değil taa en başından iyi davransaydın ben annene de giderdim her şeyi de yapardım. Eğer annene gitmediysem bunun suçlusu sensin. Senin yanımda olmaman. Dert sahibi ettin beni. Önce annen değil ben de ölebilirdim. O zaman sen vicdan muhakemesi yapar mıydın? Bana çektirdiklerin için seni Allah'a havale etsem gün yüzü göremezsin ama ben senin gibi değilim sevdiğime beddua etmem. Üzülmesini istemem."

cnm şu an acısı çok taze . düzelik merak etme şu an senin tek yapacağın sen suçluluk psikolojisine girme. girsende eşine belli etme. ne derse desin cvp verme . ısrarla cvp istersede bu konuda konuşmak istemiyorum de ve sürekli alttan al. sessizliğini her daim koru. çok üstüne gelirsede gidip kadının kabini kırcaktım üzecektim belki istemeyerekte olsa. her şeyde vardır bir hayır. zaten ben el kızıyım hiçbir kv için gelin evlat değildir önemli olan siz ve torunu onun için sizde gittiğinize göre mutlu olmuştur der lafı uzatmaz polemiğe girmezsin

Sakın zaten bende pişmanım vs gibi laflar etme

( insanları kırarız bilerek veya bilmeyerek hayat böyle. herkes bir gün ölecek. ya bunu düşünerek kimseyle kötü olmayacak herkese melek gibi davranacağız (insanız bu pek mümkün değil) yada vicdan azabı duymayacağız (buda pek mümkün değil) Hayat bir şekilde devam ediyor.

kendini şöyle teskin et onu kırıp gidip laf sokacağına üzeceğine mesafeni koymuşsun yukarıda dediğim gibi sen el kızısın oğlu torunu yeter kv ye. kimse gelini için ölmüyor. çokta umrunda olduğunu sanmıyorum kvnin)

Allah ağız tadını aile huzurunu bozmasın

Çok sağolun arkadaşlar okuyup zaman ayırdığınız için.

İnşallah geçer biter şu günler bir an önce.

Zor çok zor. Allah düşmanıma yaşatmasın

Kesinlikle ama kesinlikle katılıyorum. Pişmanlık duysan bile belli etme. Sen Allah'a dua et yeter. Pişmanlığın varsa sadece ondan yardım iste af dile. Eşine belli edersen daha da abartabilir bu durumu.

durumuna çok üzüldüm cnm ama yapacak birşey yok ölmüşe çare yok demişler

umarım konun burda örnek olur , böyle davranan arkadaşlara....

İçim sızladı okurken. Ölümü hesaba katmıyoruz hiç yaşarken ama bütün herşeyi sizin sırtınıza yüklemek de yanlış.

Eşiniz acısıyla böyle konuşuyor, biraz zaman gecince anlayışlı olacaktır.

kesinlikle katılıyorum. canınfıstığı çok güzel yazmışsın. içinden dua et Allah a ama eşine karşı taviz verme. sende kendini yıpratma

ben de kayınvalidemle sorun yaşadığımda hep aklıma o gelirdi hadi bişe olsa vicdan azabından nasıl olurum ben derdim kendimi yumuşatırdım ona karşı

çok zor bir durum allah rahmet eylesin, rabbim seni de rahata çıkarsın inşallah

boşver takma kafana, bu senin elinde bişe değilki, Allah In dediği olur. kısmetinde olsaydı önce barışırdınız ama nasip işte. Allah a havale et canım başka ne gelirki elden
kocan bir süre sıkıntı yaşar acısı azalıncaya kadar
senin de kendini kötü hissetmen için bişelerde söyleyebilir ama acısı biraz hafifleyince sen vicdanının rahat olduğunu söyle ona ve arkadaşın dediği gibi kocanı suçla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…