Merhaba Arkadaşlarım,
Sorunum kayınvalidemle ilgili, 6 yıllık evliyim ve bu süre zarfında bir çok problem yaşadık kendisiyle. Düğünümüze misafir gibi geldi, hiçbir yardımı olmadıgı gibi üstüne bizden maddi destek bekledi. Hiçbir kötü günümüzde aramadı sormadı gelmedi.
(ameliyat oldugumda, eşim işsiz kaldıgında, 10 haftalık bebegimin karnımda kalbi durup kaybettiğimde). ilişkimiz mesafeli.
Bayramlarda gidiyoruz eşimle 2-3 gün kalıp geri geliyoruz. Tabi her gittiğimde saçma sapan laflarına maruz kalıyorum. Herseferinde gitmiycem diyip eşim kırılmasın diye gene gidiyorum. Ben çalışan biriyim gitiğimde evinde temizlik filan yapmamı bekler. Ben kendi evimde temizlik yapmaya vakit bulamıyorum neyse.
En son ramazan bayramında gittik. Bir oğlum var 20 aylık ve biraz yaramaz.
Düşününki babaannesini bayramlarda görüyor sadece.
Oğluma sürekli dur, yapma, dağıtma, bu çocuk hiç durmazmı, yemek yese ne çok yiyor, yemese ne problemli bir çocuk, 3 günde bıktırdın kendinden diyor. Banyo yaptırıyorum çok su gidiyor filan diye söyleniyor. Velhasılı kelam çocukla kayınvalideme gitmek istemiyorum. Çalıştığım için çocugumla sadece tatillerde vakit geçirme fırsatım oluyor. Kayınvalideme gidincede sürekli çocuguma bagırıp çağırıyorum strese giriyorum haliyle. Bunu çocugumada kendimede yapmaya ne hakkım var. Bir tarafım; otur evinde çocugunla vakit geçir böyle bir kadın için strese girmeyede çocugumu strese sokmayada gerek yok diyor, diger tarafım oda bir anne bu bayram gitmen gerek diyor. Benim de bir evladım var. Bende anneyim ne emekle ne zahmetle büyüyorlar biliyorum.
Ama orda rahatta edemiyorum.
Bu arada oğluma annem bakıyor kendisi 60 yaşında ve böbreklerinden rahatsız.
Ama saolsun borcumuz var diye ben bakarım sen çalış dedi. O haliyle idare ediyor.
Kayınvalidem 46 yaşında oğluma 3 gün tahammülü yok.
Ne olur bana akıl verin üzmekte, üzülmekte istemiyorum.