Vicdanen Rahatsızım Sizce Yaptığım doğrumu,

işte gitmemek için büyük nedenlerim var ve çokta haklı nedenler. Ben zaten hep bu vicdanım yüzünden kaybettim.
Çok merhametliyim.

Bu merhamet değil ki. Kadın size meraklı değil. Hani o gelmenizi ister, torununa deli olur o zaman bu merhamettir. Zengin adama sadaka vermek gibi birşey bu. Gereksiz...

Bu merhamet değil ki. Kadın size meraklı değil. Hani o gelmenizi ister, torununa deli olur o zaman bu merhamettir. Zengin adama sadaka vermek gibi birşey bu. Gereksiz...

Gitmemizi istiyormuş. Oğlumla telde filan konuştu seni çok özledim bilmem ne gel seni yiycem diye sevgi gösterisi yapıyor Eşime yaranabilmek için. Birde millet ne der derdi var tabi. Bir kere eşim tek gitti ben gidemedim oğlum hastaydı aradı çok üzüldüm neden gelmedin diye. Ama gidincede böyle yapıyor işte.

Gitmemizi istiyormuş. Oğlumla telde filan konuştu seni çok özledim bilmem ne gel seni yiycem diye sevgi gösterisi yapıyor Eşime yaranabilmek için. Birde millet ne der derdi var tabi. Bir kere eşim tek gitti ben gidemedim oğlum hastaydı aradı çok üzüldüm neden gelmedin diye. Ama gidincede böyle yapıyor işte.

Demek ki rol yapıyor. Önemli olan gerçekte nasıl davrandığı. Benim babaannem de öyleydi. Ona sorsanız, torunlarını özlüyor, gözünde tütüyor. Ama ne zaman yanına gitsek küçüklerden rahatsız olur, büyüklere laf söyler. Elini öptürürken bile kolunu uzatabildiği kadar uzatırdı ne kadar uzaktan o kadar iyi. :1: Bunları görünce özlüyorum laflarını pek te inandırıcı bulmuyorduk. Sizin kayınvalideniz de öyle. Küçücük torun batar mı insana? Büyükanneler büyükbabalar asıl çocuk ne yaparsa ses çıkarmaz, çocuğu şımartır. Torunlar tepelerini pisletse ses çıkarmazlar. Evlat dal ise torun meyvesi, daha tatlı olur derler. Kayınvalideniz sıradan bir komşukadın kadar bile sevimiyor torununu.

Seyda 66; canım özelden sana mesaj gönderemedim burdan cevap veriyorum.

Gözlerim doldu okurken. Yaaa dimi ne hakkımız var çocuklarımıza bunu yapmaya. Tatil geliyor diye çocugumla vakit geçircem diye seviniyorum oraya gidip birde bitanecik yavrumu hırpalıycam bende gerek yok diyorum kendi kendime ama dedim çogunluğun fikrini alayım yanlış bişey yapmayayım dedim. Benim kayınvalidemde kışın ortasında evde çocuk varken kombiyi kapatırdı gece yavrum ne zaman oraya gitsek hasta olup geliyor geri.

gitmenizi istemesi normal bir şey ki bence rol yapmıyor. zaten bayramdan bayrama 2-3 gün görüyor oğlunu o zaman da görmese çocuğu olduğunu hiç bilmeyecek yani. senin de oğlun var ileride gelininle problem yaşasan da o da senede 3 gün seni görmemek istese ne düşünürsün, kendi yerine koyup davran bence. 3 gün de biraz kahrını çek kadının napalım, aynı şehirde yaşasan sorun olurdu ama hem eşinle aranın iyi olması, hem de doğru olan bu olduğu için biraz dayanmalısın diye düşünüyorum

Demek ki rol yapıyor. Önemli olan gerçekte nasıl davrandığı. Benim babaannem de öyleydi. Ona sorsanız, torunlarını özlüyor, gözünde tütüyor. Ama ne zaman yanına gitsek küçüklerden rahatsız olur, büyüklere laf söyler. Elini öptürürken bile kolunu uzatabildiği kadar uzatırdı ne kadar uzaktan o kadar iyi. :1: Bunları görünce özlüyorum laflarını pek te inandırıcı bulmuyorduk. Sizin kayınvalideniz de öyle. Küçücük torun batar mı insana? Büyükanneler büyükbabalar asıl çocuk ne yaparsa ses çıkarmaz, çocuğu şımartır. Torunlar tepelerini pisletse ses çıkarmazlar. Evlat dal ise torun meyvesi, daha tatlı olur derler. Kayınvalideniz sıradan bir komşukadın kadar bile sevimiyor torununu.

Komşularım çok daha fazla seviyordur eminim. Oğlum 20 aylık heves edip bir çorap almışlığı yok kendisinin.Ve ilk torunu.
Oğlum 1 yaşındayken virüs kaptı şiddetli isal ve kusmaya yakalandı. Biz her gece acillik oluyoruz düşünün ne durumdayız. Kusmadan isalden habire kıyafet yıka halı koltuk sil uykusuzluktan sinirlerim bozulmuş durumdayım. Bizdeydi kendisi oğlum hastalandıgında evine resmen kaçarcasına gitti. Belki ciddi bişey var belki yogun bakıma alıncak dimi ama. Annem diyor
bunlar nasıl insanlar ben anlamıyorum. O çocuk o haldeyken bırakılıp gidilirmi diye çok kızdı.

gitmenizi istemesi normal bir şey ki bence rol yapmıyor. zaten bayramdan bayrama 2-3 gün görüyor oğlunu o zaman da görmese çocuğu olduğunu hiç bilmeyecek yani. senin de oğlun var ileride gelininle problem yaşasan da o da senede 3 gün seni görmemek istese ne düşünürsün, kendi yerine koyup davran bence. 3 gün de biraz kahrını çek kadının napalım, aynı şehirde yaşasan sorun olurdu ama hem eşinle aranın iyi olması, hem de doğru olan bu olduğu için biraz dayanmalısın diye düşünüyorum

Ben eşimi hiç engellemedim tabiki gidecek annesi babası ama inanın oda gitmek istemiyor görüyor çünkü yaptıklarını.
Benim buraya konu açmamın sebebide buydu zaten vicdanen rahatsızım. Tabiki oğlum gelmese üzülürüm gelsin çok isterim.
Ama bu şekilde davranıpta kendimden sogutmam.

Aynı teklifi eşime yaptım ama oda orda rahat değil. Siz olmadan oraya gitmem diyor.

o zaman söylediklerine kulak asma duymamazlıktan gel. susan ağız konuşan ağzı yener demişler. kudurur işte boşver. sen bildiğini oku o konuşsun dursun cvp verme bildiğini yap en güzeli 3 gün çabuk geçer cnm. sevgiler

o zaman söylediklerine kulak asma duymamazlıktan gel. susan ağız konuşan ağzı yener demişler. kudurur işte boşver. sen bildiğini oku o konuşsun dursun cvp verme bildiğini yap en güzeli 3 gün çabuk geçer cnm. sevgiler

İnanın zerre kadar gitme istegi yok içimde. Eskiden eşimin hatrı diyordum ama görüyorum ki artık kendiside gitmek istemiyor.
Ama işte vicdanım git o bir anne sende annesin oğlun gelmese üzülürdün diyor.

İnanın zerre kadar gitme istegi yok içimde. Eskiden eşimin hatrı diyordum ama görüyorum ki artık kendiside gitmek istemiyor.
Ama işte vicdanım git o bir anne sende annesin oğlun gelmese üzülürdün diyor.

Demek vicdanınız size daha çok çektirecek anlaşıldı. :44:

Merhaba Arkadaşlarım,

Sorunum kayınvalidemle ilgili, 6 yıllık evliyim ve bu süre zarfında bir çok problem yaşadık kendisiyle. Düğünümüze misafir gibi geldi, hiçbir yardımı olmadıgı gibi üstüne bizden maddi destek bekledi. Hiçbir kötü günümüzde aramadı sormadı gelmedi.
(ameliyat oldugumda, eşim işsiz kaldıgında, 10 haftalık bebegimin karnımda kalbi durup kaybettiğimde). ilişkimiz mesafeli.
Bayramlarda gidiyoruz eşimle 2-3 gün kalıp geri geliyoruz. Tabi her gittiğimde saçma sapan laflarına maruz kalıyorum. Herseferinde gitmiycem diyip eşim kırılmasın diye gene gidiyorum. Ben çalışan biriyim gitiğimde evinde temizlik filan yapmamı bekler. Ben kendi evimde temizlik yapmaya vakit bulamıyorum neyse.
En son ramazan bayramında gittik. Bir oğlum var 20 aylık ve biraz yaramaz.
Düşününki babaannesini bayramlarda görüyor sadece.
Oğluma sürekli dur, yapma, dağıtma, bu çocuk hiç durmazmı, yemek yese ne çok yiyor, yemese ne problemli bir çocuk, 3 günde bıktırdın kendinden diyor. Banyo yaptırıyorum çok su gidiyor filan diye söyleniyor. Velhasılı kelam çocukla kayınvalideme gitmek istemiyorum. Çalıştığım için çocugumla sadece tatillerde vakit geçirme fırsatım oluyor. Kayınvalideme gidincede sürekli çocuguma bagırıp çağırıyorum strese giriyorum haliyle. Bunu çocugumada kendimede yapmaya ne hakkım var. Bir tarafım; otur evinde çocugunla vakit geçir böyle bir kadın için strese girmeyede çocugumu strese sokmayada gerek yok diyor, diger tarafım oda bir anne bu bayram gitmen gerek diyor. Benim de bir evladım var. Bende anneyim ne emekle ne zahmetle büyüyorlar biliyorum.
Ama orda rahatta edemiyorum.
Bu arada oğluma annem bakıyor kendisi 60 yaşında ve böbreklerinden rahatsız.
Ama saolsun borcumuz var diye ben bakarım sen çalış dedi. O haliyle idare ediyor.
Kayınvalidem 46 yaşında oğluma 3 gün tahammülü yok.

Ne olur bana akıl verin üzmekte, üzülmekte istemiyorum.
bence senin vicdanene rahatsız olman gereken asıl bu konu canım.. ne olur bunu kendine ve oğluna yapma..biz anne babaların çocuk yetiştiriken yaptığı en büyük hata da bu zaten.. başkasına olan öfkemizi o masum çocuklara yöneltmemiz..işte bundan uzak durmaya çalış.. kv öyle davrandıkça sen daha bi oğlunun üzerine düş inadına.

gidip gitmeme konusuna gelince bence bu eşine verdiğin değerle ilgili..eğer ikinizde birbirinizi önemsiyorsanız aranızda olumlu bi ilişki varsa git.. şahsen ben eşimi üzmemek adına bazı şeylere katlanabilirdim..

Valla sen bu vicdanla daha çok şey görürsün bu kadından söylim.Anne olan evladına torununa değer veren böyle yapmaz zaten ama hala vicdan diyorsan git kendini kocanı çocuğunu da hırpala tatilini de rezil rüsva et dönüşte de hastalansın yavrucak bi de ona üzül denicek başka bir şey yok

bence senin vicdanene rahatsız olman gereken asıl bu konu canım.. ne olur bunu kendine ve oğluna yapma..biz anne babaların çocuk yetiştiriken yaptığı en büyük hata da bu zaten.. başkasına olan öfkemizi o masum çocuklara yöneltmemiz..işte bundan uzak durmaya çalış.. kv öyle davrandıkça sen daha bi oğlunun üzerine düş inadına.

gidip gitmeme konusuna gelince bence bu eşine verdiğin değerle ilgili..eğer ikinizde birbirinizi önemsiyorsanız aranızda olumlu bi ilişki varsa git.. şahsen ben eşimi üzmemek adına bazı şeylere katlanabilirdim..

Oda üzüldüğümü bildiğinden gitmek istemiyor. Stres olucaksın gerek yok diyor.

Merhaba Arkadaşlarım,

Sorunum kayınvalidemle ilgili, 6 yıllık evliyim ve bu süre zarfında bir çok problem yaşadık kendisiyle. Düğünümüze misafir gibi geldi, hiçbir yardımı olmadıgı gibi üstüne bizden maddi destek bekledi. Hiçbir kötü günümüzde aramadı sormadı gelmedi.
(ameliyat oldugumda, eşim işsiz kaldıgında, 10 haftalık bebegimin karnımda kalbi durup kaybettiğimde). ilişkimiz mesafeli.
Bayramlarda gidiyoruz eşimle 2-3 gün kalıp geri geliyoruz. Tabi her gittiğimde saçma sapan laflarına maruz kalıyorum. Herseferinde gitmiycem diyip eşim kırılmasın diye gene gidiyorum. Ben çalışan biriyim gitiğimde evinde temizlik filan yapmamı bekler. Ben kendi evimde temizlik yapmaya vakit bulamıyorum neyse.
En son ramazan bayramında gittik. Bir oğlum var 20 aylık ve biraz yaramaz.
Düşününki babaannesini bayramlarda görüyor sadece.
Oğluma sürekli dur, yapma, dağıtma, bu çocuk hiç durmazmı, yemek yese ne çok yiyor, yemese ne problemli bir çocuk, 3 günde bıktırdın kendinden diyor. Banyo yaptırıyorum çok su gidiyor filan diye söyleniyor. Velhasılı kelam çocukla kayınvalideme gitmek istemiyorum. Çalıştığım için çocugumla sadece tatillerde vakit geçirme fırsatım oluyor. Kayınvalideme gidincede sürekli çocuguma bagırıp çağırıyorum strese giriyorum haliyle. Bunu çocugumada kendimede yapmaya ne hakkım var. Bir tarafım; otur evinde çocugunla vakit geçir böyle bir kadın için strese girmeyede çocugumu strese sokmayada gerek yok diyor, diger tarafım oda bir anne bu bayram gitmen gerek diyor. Benim de bir evladım var. Bende anneyim ne emekle ne zahmetle büyüyorlar biliyorum.
Ama orda rahatta edemiyorum.
Bu arada oğluma annem bakıyor kendisi 60 yaşında ve böbreklerinden rahatsız.
Ama saolsun borcumuz var diye ben bakarım sen çalış dedi. O haliyle idare ediyor.
Kayınvalidem 46 yaşında oğluma 3 gün tahammülü yok.

Ne olur bana akıl verin üzmekte, üzülmekte istemiyorum.

Yorumları okumadım belki benzer bir öneri gelmiştir. Hastayız, soğukta çıkamayız iyi bir bahanedir.

Son düzenleme:
konuyu tam anlamadım ben. daha doğrusu ne için konu açtığınızı. bayram da gitmek ile ilgili bir sorun mu var yoksa kayınvalidenize karşı hissetiklerinizlemi. kalma mevzu ie zaten bayramdan bayrama gidiyormuşsun, fazla uzatmadan bi kaç gün kal yeter. gittiğin zamanda zaten 3 gün kalacam diye kendini sakinleştir kasma. ama normalde böyle şeyleri insanın kendi annesi yapsa onada kızılır yani kayınvaliden sabır gerektiren bi insanmış. :19:

Oda üzüldüğümü bildiğinden gitmek istemiyor. Stres olucaksın gerek yok diyor.
ee eşin de gitmek istemiyor ve sana hak veriyorsa gitmeyin o zaman..eğer eşin isteseydi durum farklıydı tabi ama şimdi hiç gerek yok.. sen yine de sen istersen ben giderim felan gibilerinden konuş ki ilerde sorumlu sen olma...

Yerinde olsam bayramın ilk gününü geçirir, ertesi gün dönerdim. Tamamen gitmezsen olmaz bence, zaten sırf bayramlarda gidiyorsun. Gitmezsen yıllardır görüşmeyen gelin kaynana sınıfına girersin. sadece 1 bayram git. Yol uzunluğu ne kadar bilmiyorum ama bayramın 1. gününü geçir ve akşamdan çık git.
Allah sana sabırlar versin, eşinde senin yanında ne güzel. İlla gideceksin diye tutturmuyor anlaşılan, bak çok şanslısın bu konuda. Kayınvaliden normal bir insan gibi gözükmüyor (özür dilerim), bir babaanne torununu nasıl sevmez, nasıl su gidiyor der.

Seyda 66; canım özelden sana mesaj gönderemedim burdan cevap veriyorum.

Gözlerim doldu okurken. Yaaa dimi ne hakkımız var çocuklarımıza bunu yapmaya. Tatil geliyor diye çocugumla vakit geçircem diye seviniyorum oraya gidip birde bitanecik yavrumu hırpalıycam bende gerek yok diyorum kendi kendime ama dedim çogunluğun fikrini alayım yanlış bişey yapmayayım dedim. Benim kayınvalidemde kışın ortasında evde çocuk varken kombiyi kapatırdı gece yavrum ne zaman oraya gitsek hasta olup geliyor geri.

bu yorumu okuyana kadar git diyecektim ama
kv bunu haketmiyor gitmeyin
insafsız kadın
çocuk hasta olunca eline ne geçiyor acaba:47:

gitmediğin zaman vicdanın seni hiç rahat bıraakmayacak
madem eşinde sana destekçi
arefeden gidin bayramın 2. günü sabahtan geri dönün
her ne kadar eşin seni düşünerek gitmeyelim desede o bayram sabahı hüznü sana elbet yansıyacaktır
kv sözlerini çok takmayın onu öyle kabul edin
çocuğunuzla ilgilenin sürekli
burda hiç kimse bayrama sevinerek gitmiyor
eşlerimizin hatrına çekiyoruz lafı sözü
bende hep şunu derim
ne zaman evlendim işte bayramlar o gün bitti benim için
bekarken böyle dert tasa var mıydı?
tek derdimiz bayram temizliğinde annemize yardım etmek yada etmemek..
şimdi bayram bambaşka stres sebebi:31:

benim için evladım çok önemli eşimin annesi verdiğim saygıyı değeri almıyorsa malesef yapacak çok seyde yok

ne çocuğunuz hırpalansın nede siz rahatsız olun. ben olsaydım aynı gün veya ertesi gün evime dönerdim. sinir olurum çocuğuma sürekli karışan birisine.bir susarım iki susarım çatlarım yani.o çocuğu ben kolay bulmadım malesef.kimsenin hakkı yok sizin evladınıza bağırmaya

Back
X