Vicdanen Rahatsızım Sizce Yaptığım doğrumu,

Zaten bayramdan bayrama gidiyormussunuz ve sadece 2-3 gun kaliyormussunuz. Bunun icin neden kendinizi strese sokuyorsunuz ki. Bence gitmelisiniz. Size iftira atmadiklari ya da bu cirkinlikte bir problem yasamadiginiz surece yapacak birsey yok. Esinizin annesi ve gorusmek durumundasiniz. ben esimle evlendim, annesiyle degil mantigina cok karsi bir insanim cunku o isler oyle olmuyor. kayinvalidem bize geldiginde esime de bana da illallah ettirdi. ama ben esime diyemem ki ben annene gitmek istemiyorum. kaldi ki demem zaten. bizde cok seyrek gorusuyoruz, neyse kendimden cikayim da bende gorusun bu mesafeli sekilde.

mesela benim kayinvalidemde bu para su bu lonularinda hassastir. o da temizlik bekler. bizim yedigimizin hesabini yapmaz ama yegenlerininkini bile konusur. onun icin ben soyle yapiyorum giderken alisveris yapiyoruz ve esim ayrilirken para birakir. laf vermek istemiyoruz cunku agzina. isine gelmezse bize de sallar cunku..

sizde bu sekil devam edin derim.

valla şaştım bır babaanne torununa nasıl tahammül edemez,yıkarken su çok gıdıyor der ,çocuk bu dagıtacakta,ses yapacakta babaanne olarak torununu ve sizi merhametliliğinizle el üstünde tutması lazım

Ne vicdanı ne azabı arkadaşım...boşversene ...ömür su gibi akıp gidiyor...

sırf kocanı dogurdu diye sana ve çocuguna böyle kötü davranan birini çekmek zorunda degilsin.

ben olsam gitmezdim...tek başına gitmek istemeyen kocamada çok görmezdim...herkes hak ettğini alıyor sonuçta...

Üzüldüğün,strese girdiğin yere gitme bence de ...
Ne kendini üz,ne de çocuğunu
Telefonla kutla kv'nin bayramını :37:
Zaten eşin de ısrarcı değil sanırım bu konuda
Her bayram gidilecek diye bir kaide yok :34:

evet oraya gidince bol bol alışveriş yapın ve eşin de para bıraksın böylece su parası falan demez derse de ben öderim anne dersin boşver canını sıkmaya gerek yok ama gitmen gerekiyor, vicdanın doğru söylüyor...

anlamadığım eşinin bu duruma karşı tutumu
bende kv ile konuşmuyorum.daha doğrusu eşimin akrabalarının tamamıyla konuşmuyorum
eşim gider isterse ben gitmem
çocuğunuza annesinin tavrından rahatsız olmuyormu
ayrıca kv için neden çocuğumu üzeyim ki
ben olsam gitmem

valla sizin gibi insanları görünce acaba ben mi çok kötüyüm diyorum :/ ben olsam adımımı bile atmam ya da iki üç yıla bir giderim en fazla, dertsiz başınıza dert arıyorsunuz bence. eşiniz de ısrar etmiyormuş ne gerek var ki bayram gibi güzel ve özel bir günde canınızı sıkacak bir yere gidiyorsunuz ısrarla?

hem vicdansa vicdan madem çocuğunuza da merhamet edin çocuk bayramlardan da babannesinden nefret edecek bu gidişle. ne gerek var küçücük çocuğu yıpratmaya? iki üç yılda bir gidin çocuk da siz de etkilenmezsiniz.

ayrıca da analık böyle bir şey değil yani, her doğuran ana olsa keşke...

benim dayımın eşi böyle bir kadındı hiç istemezdi bizi, biz de gitmezdik gidince strese girerdim çocuk halime. o da kırk yılda bir gitmemize rağmen. şimdi hiç görüşmüyoruz kafam rahat eminim ki onlarınki bizimkinden de rahattır :)

Son düzenleme:
Olay cok karmasik. Bakin eger kadinin size en ufak bir faydasi olmadiysa, gittiginizde o 2 3 gün icin bile huzur vermiyorsa, kendinizi zorlamanizin bir anlami yok. Anneyse anne, yanlislarini ögrenmek zorunda. Esiniz anneci mi? Yani anlattiklariniza bakinca, esinizin öncelikle annesine dargin olmasi gerekmez mi? En önemli en zorlu zamanlarinizda yaninizda olmamis kadin yahu.

Cok istiyorsa kendisi gelsin. 46 yasinda, cok genc henüz.

Ben olsam her bayram gitmezdim. Torununu oglununu görmek isteyen kadin gelir. Siz onun pesine sürüklenmek zorunda degilsiniz.

Esinizle konusun bir kez daha. Önümüzdeki bayram gitmeyin mesela. Esiniz ve cocugunuzla huzurlu bir bayram gecirin. Bu bayram olmadi önümüzdeki bayrama geliriz diyin. Belki gitmediginizde kendini sorgular.

kuzum sen önce kendi çocuğuna insanların yanında bağırmayacaksın. çocuğunu başkasının yanında sayacaksın ki millette saysın. sen bağırırsan onlarda bunu olağan görüp kızar bağırır. babaannesi bağırdığında yada söylendiğinde "öyle deme babaannesi, bitanedir benim oğlum, olur çocuktur" de ki yanında söylenmesin. sen say onlarda saysın çocuğunu.

İnanın zerre kadar gitme istegi yok içimde. Eskiden eşimin hatrı diyordum ama görüyorum ki artık kendiside gitmek istemiyor.
Ama işte vicdanım git o bir anne sende annesin oğlun gelmese üzülürdün diyor.

cnm sinirini bozma hiç git ve dediğimi yap duyma, takma,güzel vakit geçir ve gülümse. geçenlerde kvalideye gittik. yemek dolduruyorum tabaklara. servis kaşığıyla niye uğraşıyosun çatalla doldursana dedi kvalide ve arkasından kayınpederde evet kızım öyle yap dedi.(çatalı batırıp tek elini yemeğe değdirerek servis yapar kvalide) bende ben hep böyle yaparım dedim ve bildiğim gibi doldurmaya devam ettim.
ne surat ne bakış hiç bişiy ikiside sustu tabi bende konu kapandı.(bu arada ilginç bişiy farkettim. eşim yanımızda olmasına rağmen bu konuşmayı duymamış bile. bu demek oluyorki tartışmadan lafın cevabını verip otursak ruhları duymaz erkeklerin:))))))))))))))))

mesela niye öyle temizliyon, yapıyon, pişiriyon dendiğinde bizde böyle anne biz böyle bilir böyle yaparız diyorum. ne onlar bozuluyor ne ben.(su akıtma meselesine iş yapma meselesine gelince kendi annem gelip ışıkları kapat, suyu az aç diye söylenir.bazıları bu konularda çok hassas, boşver onu umursama. Karışılmasına gelince her kadının yoğurt çalışı başkadır anneciğiiiiim deyiver gitsin

Kesin kapatır çok cimridir kendisi. Dogalgaz faturası çok gelmesin diye kış boyu soguk evde durmuş.
Oğluma çorap almamıştır daha.ilk torun insan özenir ama yok almaz para gidecek.
Durumu kötü olsa hak vercem ama durumuda iyi. Kayınpederim hayatta. O kayınvalideme nazaran daha iyidir.

benimki de aynı çocuklarıma hiçbişiy almaz diğer torunlarına doldurur herşeyi. (bizimkilerde cimri ama bize karşı nedense, 1 kontörü layık görmezler başıma geldi valla) Allaha havalae ettim ben sende öyle yap. boşveeeer bizim onlara ihtiyacımız mı var. Şükür kendimiz alırız. o değilde ben maddi değil manevi öpüp koklarlarmı ki diyorum ama oda yok maalesef

Olay cok karmasik. Bakin eger kadinin size en ufak bir faydasi olmadiysa, gittiginizde o 2 3 gün icin bile huzur vermiyorsa, kendinizi zorlamanizin bir anlami yok. Anneyse anne, yanlislarini ögrenmek zorunda. Esiniz anneci mi? Yani anlattiklariniza bakinca, esinizin öncelikle annesine dargin olmasi gerekmez mi? En önemli en zorlu zamanlarinizda yaninizda olmamis kadin yahu.

Cok istiyorsa kendisi gelsin. 46 yasinda, cok genc henüz.

Ben olsam her bayram gitmezdim. Torununu oglununu görmek isteyen kadin gelir. Siz onun pesine sürüklenmek zorunda degilsiniz.

Esinizle konusun bir kez daha. Önümüzdeki bayram gitmeyin mesela. Esiniz ve cocugunuzla huzurlu bir bayram gecirin. Bu bayram olmadi önümüzdeki bayrama geliriz diyin. Belki gitmediginizde kendini sorgular.

Evet gerçekten hiçbir yardımı dokunmadı bize. En kötü günümüz dahil.Eşim annesine düşkün biri. ilk evlendiğimiz zaman çok kavgalar ettik kayınvalidem yüzünden. Annesi Babası üzülsün kırılsın istemez asla.Ama son zamanlarda oda gördü gerçekleri baskı yapmıyor artık. Kayınvalidem gelmez ayagına bekler büyüklük taslar ama huzur vermez insana. Kendisi yetmezmiş gibi birde saz arkadaşları var saçma sapan konuşup kaynanalık yapmaya çalışan. Torununuda sevdigini hiç sanmıyorum. Eşime gösteriş yapıyor sadece. Seven insan bir haftada bıktırdın kendinden dermi? hemde sadece bayramlarda gördügü halde.

benimki de aynı çocuklarıma hiçbişiy almaz diğer torunlarına doldurur herşeyi. (bizimkilerde cimri ama bize karşı nedense, 1 kontörü layık görmezler başıma geldi valla) Allaha havalae ettim ben sende öyle yap. boşveeeer bizim onlara ihtiyacımız mı var. Şükür kendimiz alırız. o değilde ben maddi değil manevi öpüp koklarlarmı ki diyorum ama oda yok maalesef

Gösterişş için yapıyor benim kayınvalidem oğlum yavrum balım diye sarılıyor ama dediğim gibi oğluna gösteriş. Seven insan böyle olmaz. Benim annem sürekli yanında bıkması gereken asık benim annem ama severken içine sokası geliyor.

Eşim bugün konuşmuş annesiyle bayramda nurumun memleketine gidicez demiş oda ayyy çok üzüldüm oğlum balımı yavrumu göremeyecekmiyim bayramda demiş. Oğlumdan bahsediyor. Siz gelirsiniz anne görmek istediğinizde yolda zaten rahat durmuyor bizi yoruyor demiş oda tamam siz bilirsiniz demiş.

Konu eski ama genel anlamda bir şey yazacağım ve fakat kimse alınmasın lütfen.
Biz kalabalık bir aileyiz ve bekar bir tek ben varım.

Bekarım bekar olmasına ama DÜNYA KADAR EVLİ ABLAM VE ABİM VAR. (12 KİŞİYİZ)
O YÜZDEN İLİŞKİ UZMANI OLDUM ARTIK. ÖYLE SORUNLAR GÖRDÜM Kİ
YENİ EVLENENLER BUNLARI DUYUNCA GERÇEKTEN ÇOK ŞAŞIRIR.(Zamanı geldiğimde ilgili konuya göre yazarım belki)

Neyse bu konudaki yorumlarıma gelince.

Anladığım kadarıyla KAYINVALİDENİZ SİZİ SEVMİYOR ama ÇOCUĞUNUZU SEVİYOR (az da olsa seviyor:)

Öte yandan EŞİNİZİ DE SEVİYOR bence.

Sadece sizinle sorunu var.

ÇOCUĞUNUZU SEVERKEN ROL YAPIYOR FALAN GİBİ GELEBİLİR,

Bazen annelerin birçoğu ÇOCUĞUNU SEVERKEN ROL YAPIYORMUŞ GİBİ GÖRÜNÜR.

ÇEVREMDE BUNU ÇOK GÖRDÜM.

Kısacası YAŞILARLA yaşlı olmamak lazım.

Bence ne olursa olsun, ZATEN BİR TEK BAYRAMDA GİDİYORMUŞSUNUZ.

SİZE SIKINTI BİLE VERSE GİTMEYE DEVAM EDİN.

TECRÜBEME DAYANARAK (EVLİ ABİ VE ABLALALARIMIN EVLİLİKLERİNDEKİ SORUNLARI DERİNLEMESİNE ANALİZ EDEREK:)
ŞUNLARI SÖYLEYEBİLİRİM:

EĞER BAYRAMLARI DA KAYINVALİDENİZE GİTMEZSENİZ ZAMANLA ÇOK DAHA FAZLA DÜŞMANLIKLAR OLUŞACAK

1)SİZİNLE KAYINVALİDENİZ ARASINDA DÜŞMANLIKLAR OLUŞACAK.
2)SİZİNLE EŞİNİZ ARASINDA DÜŞMANLIKLAR OLUŞACAK (eşiniz sizi sevse bile yanlış bir tutumunuz, onun işini de zora sokacaktır)
3)ÇOCUĞUNUZLA KAYINVALİDE ARASINDA DÜŞMANLIKLAR OLUŞACAK.
4)ÇOCUĞUNUZLA AMCALARI VE HALALARI ARASINDA, DÜŞMANLIKLAR OLUŞACAK. (Olmaz demeyin. Kayınvalide sizden memnun değilse, onun çocukları da (amca ve halalar) sizden memnun olmayacaklardır. BU 2+2=4 gibi bir şeydir.
5)AİLELER ARASINDA HİÇ YOKTAN SUDAN SEBEPLERLE DÜŞMANLIKLAR OLUŞACAK BU DA İSTER İSTEMEZ SİZİ DAHA DA ÜZECEKTİR.

İNANIN Kİ MADDELERİ O KADAR ÇOALTABİLİRİM Kİ, DEDİM YA EVLİ ABİ VE ABLALARIMIN EVLİLİKLERİNDEN O KADAR ŞEY ÖĞRENDİM Kİ.

Şimdiden 16 tane yeğenim var, ona göre düşünün.

YENİ EVLENENLERİN BU SÖZLERİMİ DİKKATE ALMASINI TAVSİYE EDERİM.

BENDEN SÖYLEMESİ.

Son düzenleme:
İyi davransa, söylenmese tamam da. İstemiyor sanki torununu.. Boşver gitmeyin sizde şımartmayın.. Tek tatiliniz de onu mu çekeceksiniz ama ne? Huzurunuzu kaçırmaya değmez, alıştırmayın..

çok bencil ,egoist empati yapmayan boşuna yaşamış halden anlamayan sevimsiz kaynananız varmış bende yüzünü görmek
istemezdim , hep sen anlayışlı olacaksın hayattan kadın bir şey öğrenmemiş ,

Farklı şehirlerde oturuyorsanız eşinizin hatrına gideceksiniz yapacak birşey yok siz gelinlik görevinizi yapın torununu götürürün sevmezse sevmesin ne derse cevabını makul şekilde söyleyin ve fazla kalmayım tatil 9 günse 2-3 kalın dönün hem eşinin gönlünü yapmış olursun hem de fazla katlanmamış olursun biter gider. Yapın ziyaretlerinizi gelin yani. Eşinizde size hak veriyorsa boşverin duymayın. Hadi sana neyse de toruununa da böyle mi yapar insan ya oğlunun evladı insan nasıl ağırlayacağını şaşırır. Annennem dedem nasıl üzerimize titrerlerdi bizim ne canımız istese neyi şehirde yiyemesek yapar yedirirdi gece yola çıkardık bazen biz varmadan uyumaz kapılarda beklerdi. Yazık torunu büyüyünce kapısını bile çalmayacak gitmek bile istemeyecek ama.

Back
X