Uzun hikaye ama ben kisa kesmeye calisacagim.Benim derdim annemle.Annem cok huysuz hicbirseyden mutlu olmayan surekli huzursuz bir insan.Rahmetli babamla surekli kavga ederlerdi.Ablam ve ben korkudan birbirimize sarilir ve sonrasinda uyurduk.Bize, ozellikle ablama fiziksel siddet uygular assaglardi.Insan yani demezdi.Dunya kendi etrafinda donsun herkes onu parmakla gostersin sayilsin sevilsin ister.Dedigim gibi babamla surekli yasadiklari kavgalar 1990 senesinde Babamin kolon kanseri teshisi ile bitecegini umut etmistim.Ama oyle olmadi .Ablam buarada annemin siddetine dayanamayip karsisina cikan ilk erkekle evlendi daha 16 sinda nisanlandi 17 de evlendi.Ben yalniz kalmistim babam surekli kan kusar ve ameliyatlar oluyordu.Gel zaman git zaman annemin bir aile dostumuzla babami aldattigini anladim.Emin degildim hal ve hareketlerine baktim taki bir aksam babam hastanedeyken o adami eve alana kadar.O gece emin olmus ve babama ihanetini anlamistim.Icim icime sigmiyordu yasim daha 14 du .Korka korka annemlerin yatak odasina gidip kapiyi caldim.Anne diye seslendim cvp vermedi sonrasinda kapiyi acmaya calistim kilitliydi.Annem kapiyi acamayacagini hemen odama donmemi bagirarak soyledi.Ama adamin annemin yaninda oldugundan %100 emin olmam gerekiyordu.Bir tikirti duydum hemen disariya baktim o adam kosar adimlarla arabasina bindi ve gitti.O anki duygularimi anlatmam ifade etmem cok zor.Artik emindim annem babami bu adamla aldatiyordu.1996 da bende evlendim.Babam olmeden gelinlikler icinde gorebildi beni.Ama ben annemin yaptiklarini kimseye anlatamamistim.Anneme bile hesap soramadim ucunda dayak yemek ve inkar etmesi vardi.Sustum.Kime soylenirki boyle bisey.Neyse evlendikten 3 ay sonra babami kaybettik.Babami defnettik annem 3 gun sonra evini tadilata basladi ve kuaforde solugu alip tum bakimlarini yaptirdi.Bir kac ay sonra bu eve aldigi adamdan ayrilacak olacakki kendinden 10 yas ufak bir adamla birlikte olmaya basladi.ustelik almandi.Ondanda 2 yil sonra ayrildi ve bu seferde baska bir adamla yalasik8 sene yasadi bu adamla birlikteykende internetten baska heriflerle yazisiyordu Hatta birkeresindede inten tanistigi biriyle bulustu.8 sene birlikte oldugu adamida birakti simdi yalnizmi emin degilm cunku 2 yildir gorusmuyorum kendisiyle.Bir ortak tanidigimiz gecen yil henuz yeni tanidigi birini evine aldigi soyledi bana.Cok utanmistim.Inanin kisaca ozetlemeye calistim ama yine cok uzun oldu.Simdi gelelim benim vicdanimin sesine.5 yil once bazi mali islerinden dolayi bir evini benim ustume yapmisti.Bende simdi ona evini geri vermiyorum.Cunku biliyorumki bu evinide diger evi ve iki dukkani gibi satacak ve adamlara yedirecek.Icim sizliyor cunku mal varliklarini babamla birlikte cok calisarak sahip oldular.Ama herseyini yedi bitirdi.Simdi size danismak istiyorum.ona evini vermemekle Dogrumu yapiyorum yalnismi?