• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

vicdanım hiç rahat değil

ShellShock

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2016
3.616
3.867
133
Merhaba hanımlar eski konularımdan bileniniz vardır şuan boşanma aşamasındayım ancak eşimi çok seviyorum... Tabi adam boşanmayı kafasına koyduğu için de istenmediğim yerde daha fazla direterek kalmanın bir anlamı yok diyorum... Dün mj attı eşimyarın protokol hakkında konusalım süeç uzasın anlaşmaya yanasmıyorum dersen ona göre davranalım diye bende süreç uzasın diye bir çabam yok. ama tabiki yasal tüm haklarımı alarak ayrılacağım bunun içinde ekstra bir görüşmeye gerek yok her şey hukukta yazıyor dedim.. eşimde hakkın olan ne varsa eyvallah iyi arastır avukatlı ya da avukatsız farketmez avukat tutarsak benim masrafım olacac. bunu istiyorsan olacak. avukat tutarsak o süreci uzatmak isteyecek bu süreç benim masrafım olacak haklarını iyi arastır benim için masraf önemli değil protokolle halledilebilecek birşeyi uzatmak istersen masraf diyorum.masraf yap dersen ben yaparım demiş.arastırdım ben sağol allah her ikimiz içinde hayırlısını nasip etsin tc anayasasının boşanma sürecinde ve sonrasında kadının tüm hakları ne ise onların tümünü talep ediyorum dedim. eşimde hakkın ne ise o ben maddiyatı düşünmüyorum avukata soracağım şu onun hakkı derse verelim diyeceğim bir protokol hazırlanıp dilekçe verilirse uzamayacak demiş..kısacası eğer çelişki doğarsa hakim ikimizden de avukat isteyecek ara öğren bende öğreneyim kul hakkı geçmesin emin ol demiş.. bende yani en doğrusu bu anlatmaya çalıştığımda bu dedim. eşimde o zaman tutmadan masrafın olmadan öğren bende öğreneyim adamları zengin etmeksizin halledelim nafaka ise nafaka, tazminat neyse o, maddiyat hiç önemli değil hakkın neyse o şu şunu yaptı bu bunu yaptı diyip küçülmekten belge sunmaktan çok en doğrusu anlaşmak haklarımızı arastırmak demiş...bende sağol x sana her zaman güvenebilceğimi bildiğim için evlendim zaten. Allah kalbimizdeki niyetleri karşımıza çıkarsın inşallah dedim.eşimde hala hakkın geçerse fitil fitil çıksın benden iyi arastır ben senin yerinede soracağım yarın falan demiş bende en son sevinirim estağfirullah Allah her şeyin sahibi ben kendimi ona emanet ettim ve onun izniyle temiz bir yola girmek istiyorum Rabbim ne eylerse güzel eyler dedim amin demiş.. sonra biraz daha mj attı evde kalcakmısın beyaz eşyalar dışında herşeyi alabilirsin falan diye bende herseyin yarı bedeli ödenir sonra sen sağl ben selamet falan dedim...

İnanın geceden beri vicdan azabından ölyorum... birinci düşünce bu adam benden kurtulmak için her şeyi göze almış ikincisi o benim hakkıma girmemeye çalışırken ben nasıl alacağım haklarımı diye ağlamamak için zor duruyorum... sizce bizim ortak borcumuzun yarısını kendisine iade edeyim mi ?

Kul hakkından korkuyorsun sanırım,ben çoğunlukla boşanma sonu donuna kadar neden almadım ki?sözünü duyduğum için sanırım pişman olabilirsin, ama bu karşındaki adama da bağlı,haktan hukuktan bahsediyor ya hani; evliyken hakkını neden vermemiş öyleyse?Bunu bir düşün derim!

Kul hakkından korkuyorsun sanırım,ben çoğunlukla boşanma sonu donuna kadar neden almadım ki?sözünü duyduğum için sanırım pişman olabilirsin, ama bu karşındaki adama da bağlı,haktan hukuktan bahsediyor ya hani; evliyken hakkını neden vermemiş öyleyse?Bunu bir düşün derim!
haklısınız düşündüğüm zaman ailesine giden paralar pullar... maaşımı hesabına yatırmadım diye kafan basmıyolar... belki buda bir taktiktir... beni tanıyor merhametimi biliyor ama üzerimde anlamsız bir durgunluk ve duygusallık var vidan azabı çekiyorum resmen

haklısınız düşündüğüm zaman ailesine giden paralar pullar... maaşımı hesabına yatırmadım diye kafan basmıyolar... belki buda bir taktiktir... beni tanıyor merhametimi biliyor ama üzerimde anlamsız bir durgunluk ve duygusallık var vidan azabı çekiyorum resmen
birde benim satılan altınlarımdan benim anneme 2 bin tl vermiştik.. onunda etkisi var sanırım..

Tedbir kanunlarina gore o evdeki esyalari da hakim karar verebiliyor kimin olacagina yani esinin beyaz esya haric su bu demesi hikaye bu birincisi.
Esin sanki bosanma asamasinda sorun yasamayasiniz diye sana oyun oynuyor gibi geldi bu ikincisi eger hakki hukuku o kadar dusunseydi evliligini kurtarmak icin birsey yapardi dinimizde bosanan cift oldugunda melekler yer gök agliyor cunku.
Siz siz olun guvenmeyin derim avukatinizi da tutun ayrica durumunuz yoksa bulundugunuz ilin barosuna gidip avukat talep edebilirsiniz

birde benim satılan altınlarımdan benim anneme 2 bin tl vermiştik.. onunda etkisi var sanırım..
Nedendir bilmem,bana taktik gibi geliyor,seni iyi tanıyor. Maddiyat önemli değilse herşeyi sana neden vermiyor?Hak ve hukuksa neden bu durumdasınız?Evlilikte sana karşı ne kadar adildi?
Yeni bir hayat kuracak,belki ilerde evlenecek hayatına bakacak bunları düşünerek sonradan pişman olmayacaksan borcun sana düşen kısmını üstlen ama yok pişman olurum diyorsan?

Satilan altinlarin hepsini esin mi takti ki annene verdiginden vicdan azap yapiyorsun senin ailenin de taktigi takilar vardir diye dusunuyorum bu vicdan yapilacak bi konu degil bence annene verdigin senin paran ayrica dini nikah kiyilirken mihir mevzusu var size verdigi mehiri de vermek zorunda oyle cok hak hukuk diyor ya bu isin birde şer'i hukuku var

Yeme bu ayakları... kolay yoldan kurtulmanın peşinde. Ruhuna verdiği sen severken ayrılmasının açtığı yarayı hangi maddiyatla hangi tazminatla ödeyecekmiş. Ne vicdanı ya vicdanı o yapsın. Madem böyle sakinlikle ortak yolu bulmayı biliyordu ne boşanması şimdi bu. İyi taktik almış seninki

Tedbir kanunlarina gore o evdeki esyalari da hakim karar verebiliyor kimin olacagina yani esinin beyaz esya haric su bu demesi hikaye bu birincisi.
Esin sanki bosanma asamasinda sorun yasamayasiniz diye sana oyun oynuyor gibi geldi bu ikincisi eger hakki hukuku o kadar dusunseydi evliligini kurtarmak icin birsey yapardi dinimizde bosanan cift oldugunda melekler yer gök agliyor cunku.
Siz siz olun guvenmeyin derim avukatinizi da tutun ayrica durumunuz yoksa bulundugunuz ilin barosuna gidip avukat talep edebilirsiniz
haklısınız... bende ona yaptım belki ama vicdanım yaptığım hataları fark edip düzelttiğim için rahat her zaman...zaten hiçbir protokolü avukat olmadan imzalamayacığımı belirttim kendisine... ve ben boşanmak istemiyorum o istiyor diye boşanıyorum... sanki kendi vicdanını rahatlatmak için bunları yapıyor...

Konularını hatırlamıyorum ama madem kocan bu paragraftaki gibi karaterli tas tamam bir erkekti sizi boşanma aşamasına getiren nedir merak ettim...
mutsuzmuş... ben her seye tavır yapıyormusum ailesine gidip gelmiyormuşum... aynı tavırları bende yiyorum ve benim sülalemden anneannem teyzelerim ve annem hariç kimseyi tanımaz anneannemede toplasanız 3 kere gitmiştir. ben yedi ceddine kadar tanıyorum akrabalarını...

Yeme bu ayakları... kolay yoldan kurtulmanın peşinde. Ruhuna verdiği sen severken ayrılmasının açtığı yarayı hangi maddiyatla hangi tazminatla ödeyecekmiş. Ne vicdanı ya vicdanı o yapsın. Madem böyle sakinlikle ortak yolu bulmayı biliyordu ne boşanması şimdi bu. İyi taktik almış seninki
kimden aldı bilmiyorum ama ilk defa bukadar mantıklı ve sakin konustugunu gördüm ya gerçekten kurtulmak istiyor ya da geri barısmak için para pul önemli değil imajı çizmeye çalışıyor..

Satilan altinlarin hepsini esin mi takti ki annene verdiginden vicdan azap yapiyorsun senin ailenin de taktigi takilar vardir diye dusunuyorum bu vicdan yapilacak bi konu degil bence annene verdigin senin paran ayrica dini nikah kiyilirken mihir mevzusu var size verdigi mehiri de vermek zorunda oyle cok hak hukuk diyor ya bu isin birde şer'i hukuku var
onlarıda vereceğini söylemişti zaten imam bana sormadı ne istiyorsun diye bana sorsaydı hacca götürsün beni diyecektim... ama nedense imam kv ye sordu ne vereceksiniz diye gramnı hatırlamıyorum ama 2 bilezik dedi kv.

mutsuzmuş... ben her seye tavır yapıyormusum ailesine gidip gelmiyormuşum... aynı tavırları bende yiyorum ve benim sülalemden anneannem teyzelerim ve annem hariç kimseyi tanımaz anneannemede toplasanız 3 kere gitmiştir. ben yedi ceddine kadar tanıyorum akrabalarını...

Tam anlamıyla bencil bir insanmış sende boşanma sürecinde bencil davranmaktan vazgeçme. Unutma hiç bir kadın hele de kocasını seven bir kadın boşanmak istemez madem bu aşamaya geldiniz tüm haklarını al sakın aklın karışmasın.

Nedendir bilmem,bana taktik gibi geliyor,seni iyi tanıyor. Maddiyat önemli değilse herşeyi sana neden vermiyor?Hak ve hukuksa neden bu durumdasınız?Evlilikte sana karşı ne kadar adildi?
Yeni bir hayat kuracak,belki ilerde evlenecek hayatına bakacak bunları düşünerek sonradan pişman olmayacaksan borcun sana düşen kısmını üstlen ama yok pişman olurum diyorsan?
zaten verdiği paradan borcumu vereceğim. daha doğrusu ortak yaptığımız borcu.. yoksa kesinlikle rahat yasayamam. en çok vicdan yaptığımsa abimin benimde hakkım olan evi alıp hakkımı vermeyip ban yaptırdıkları borcu eşimle benim üzerime yıkmalarıydı.. (6.000 tl) ben zaten çalışıp kendim ödüyorum ama yine de onun vicdan azabını çekiyorum...

Aynen bu yoruma katılıyorum.
Hak hukuk sadece boşanma esnasında oluşan maddi paylaşımlarla değer tutulacak birşey değil.
Eşin tamamen acitasyon yapıyor başka birşey değil.
Vaktinde niye senin hakkına girmiş madem?
Yürütemeyeceği bir evlilik yaptıysa, şartlarına da katlanacak, senin ne suçun vardı?
Azıcık aile idare etmesini bilse bu erkekler zaten ortada problem kalmayacak.

Allah yardımcınız olsun ama siz kendinizi yiyeceğinize o yesin kendini derim.
Fakat onda öyle bir eğilim olacağını sanmam.
Dediğiniz gibi hakkınız ne ise onu alın ve ardınıza da bakmayın.

Tam anlamıyla bencil bir insanmış sende boşanma sürecinde bencil davranmaktan vazgeçme. Unutma hiç bir kadın hele de kocasını seven bir kadın boşanmak istemez madem bu aşamaya geldiniz tüm haklarını al sakın aklın karışmasın.
tabiki alacağım ama bana düşen borcun miktarını da (4000tl) vereceğim yoksa ömür boyu kaldıramam bu yükü....

Aynen bu yoruma katılıyorum.
Hak hukuk sadece boşanma esnasında oluşan maddi paylaşımlarla değer tutulacak birşey değil.
Eşin tamamen acitasyon yapıyor başka birşey değil.
Vaktinde niye senin hakkına girmiş madem?
Yürütemeyeceği bir evlilik yaptıysa, şartlarına da katlanacak, senin ne suçun vardı?
Azıcık aile idare etmesini bilse bu erkekler zaten ortada problem kalmayacak.

Allah yardımcınız olsun ama siz kendinizi yiyeceğinize o yesin kendini derim.
Fakat onda öyle bir eğilim olacağını sanmam.
Dediğiniz gibi hakkınız ne ise onu alın ve ardınıza da bakmayın.
işte bende onu üzdüğüm günleri düşünüp bende çok yaptım diyorum.. ama o aldatmaya teşebbüs dahi ett nikahımızdan 2 gün sonra. tamam tekrarı katiyyen olmadı ama yaptı bunu... beni en çok yaralayıp ona karşı hep savunma mekanizması geliştirmem hep bundan kaynaklı oldu...ben evlilik terapisti dahi istedim ama o istemedi...

zaten verdiği paradan borcumu vereceğim. daha doğrusu ortak yaptığımız borcu.. yoksa kesinlikle rahat yasayamam. en çok vicdan yaptığımsa abimin benimde hakkım olan evi alıp hakkımı vermeyip ban yaptırdıkları borcu eşimle benim üzerime yıkmalarıydı.. (6.000 tl) ben zaten çalışıp kendim ödüyorum ama yine de onun vicdan azabını çekiyorum...
Bu konuda rahat ol,zaten ödüyormuş sun.
Rahat olmaman gereken konu ,olmadığı bir insan rolüne bürünmesi hemde şak diye!Yine de en iyi sen tanırsın!

Back
X