• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

vicdanım hiç rahat değil

Bu konuda rahat ol,zaten ödüyormuş sun.
Rahat olmaman gereken konu ,olmadığı bir insan rolüne bürünmesi hemde şak diye!Yine de en iyi sen tanırsın!
hakkı hukuku bilir ama vicdanen hak hukuk bildiğinden şüpheliyim çünkü ailesinin bana söylediklerini üzdüğü zamanları hiç görmek istemedi hep ben yanlış anladım onlar beni hep sevmiş oldu.. görümcemin eşimin eski sevgilisini sevdiğini onların evlenmelerini onların engellediğini senden önce biz vardık deyişiniii hiç söylemedim.. tabi bunları ben onların dedikodusunu yaptıktan sonra söyledi ama söylenmeyecek sözlerdi.. ben onlara iftira atmadım sadece bana yaptıklaı haksızlıkları söyledim... ama onlar beni hep en acıyan yerimden kanattılar.

hakkı hukuku bilir ama vicdanen hak hukuk bildiğinden şüpheliyim çünkü ailesinin bana söylediklerini üzdüğü zamanları hiç görmek istemedi hep ben yanlış anladım onlar beni hep sevmiş oldu.. görümcemin eşimin eski sevgilisini sevdiğini onların evlenmelerini onların engellediğini senden önce biz vardık deyişiniii hiç söylemedim.. tabi bunları ben onların dedikodusunu yaptıktan sonra söyledi ama söylenmeyecek sözlerdi.. ben onlara iftira atmadım sadece bana yaptıklaı haksızlıkları söyledim... ama onlar beni hep en acıyan yerimden kanattılar.
Hata yaptığın şeylerin farkındasın,düzeltmişsin,olmadı evlilik terapisti önermişsin;yani sen elinden geleni yapmışsın.
Şimdi bu özeleştirileri yapacak ama daha vakti var.
Sonuç nasıl olur bilmiyorum ama yıkılan bir yuvada kadının iç huzurunun,vicdanının rahat olduğu çoğunlukla gözlemlediğim şey.Seni sonrası korkutuyor belki, ama kimbilir belki herşey çok daha güzel olacak,en azından bu şekilde mutsuz olmayacaksın!Yalnız onun tamamen blöf yaptığını düşünüyorum,eğer kontrolden çıkarsa durum; boşanırsınız bunu da göze almış.

yani yazdığınız yazıdan eşinizin size haksızlık edip vicdanını hem rahatlamaya çalıştığını hem de haksızlığa devam ettiğini anladım. bunun için sakın vicdanınızı sızlatmayın. genel de kadınlar en çok yıpranan taraf oluyor evliliklerde ve boşanmalarda. o yüzden bari maddi haksızlığa uğramayın herşeyinizi alın sonuna kadar.

onlarıda vereceğini söylemişti zaten imam bana sormadı ne istiyorsun diye bana sorsaydı hacca götürsün beni diyecektim... ama nedense imam kv ye sordu ne vereceksiniz diye gramnı hatırlamıyorum ama 2 bilezik dedi kv.
Onu kvye soramaz senin hakkın o. Ben hac isticeketim de. Dolar bazında iste hac paranı. Çünkü seneye hac TL kuru değişir. Tabi bi hocaya sor. Sonuçta sana sor danış dedi. Her hakkını madde madde yaz. O sakinlikle seni alt etcek akıllıya bak

Baro avukatlari var onlara basvurabilirsin ayrıca ben arastircam dediğine inanma kendin sor öğren devtelin sana verdigi haklarıda almamazlik yapma vicdan yapipta bundan sonraki süreçte emin ol sen daha çok yipranacaksin sen daha çok zorlanacaksin o gununu gün ederken sen bi yerlere essiz gidemeyeceksin dul adini taşımak zorunda kalacaksin haklarini iyi arastir

ben sorunun tam olarak ne olduğunu anlayamadım desem.
adam hakkınız olan her şeyi verip medenice yolları ayırmaya çalışıyor gibi geldi bana.
ve bunu bir an önce yapmak bitirmek istiyor.
hani şimdi anlaşmalı boşanalım sonra malları paylaşırız dese altında bir şey aranır ama her şeyi öğrenip protokolü hazırlayıp boşanalım demiş gibi anladım ben.
siz ekstra bişey mi istemeyi düşünüyordunuz ki bu kadar rahatsız oldunuz? ne olursa olsun mal paylaşımı için kandırıldığınızı düşünüyorsanız bir avukat tutun, kafanızda en ufak soru işareti kalmasın.

Hata yaptığın şeylerin farkındasın,düzeltmişsin,olmadı evlilik terapisti önermişsin;yani sen elinden geleni yapmışsın.
Şimdi bu özeleştirileri yapacak ama daha vakti var.
Sonuç nasıl olur bilmiyorum ama yıkılan bir yuvada kadının iç huzurunun,vicdanının rahat olduğu çoğunlukla gözlemlediğim şey.Seni sonrası korkutuyor belki, ama kimbilir belki herşey çok daha güzel olacak,en azından bu şekilde mutsuz olmayacaksın!Yalnız onun tamamen blöf yaptığını düşünüyorum,eğer kontrolden çıkarsa durum; boşanırsınız bunu da göze almış.
ya ben onun benim canım istemediğimde temzilikte yardım ettiğini (hiç güzel yapamaz) bana çiçekler yolladığı evin her yerine notlar astığı ben gereksiz tavır yaptığımda bana sarıldığı anları silmek istiyorum aklımdan :( eksi yönleri tabiki daha faza ama ben çok sevdiğim içinmidir nedir ne zaman o da bana şunu yaptı desem iyi olarak yaptığı şeyler aklıma gelip kendime kızıyorum :(

Baro avukatlari var onlara basvurabilirsin ayrıca ben arastircam dediğine inanma kendin sor öğren devtelin sana verdigi haklarıda almamazlik yapma vicdan yapipta bundan sonraki süreçte emin ol sen daha çok yipranacaksin sen daha çok zorlanacaksin o gununu gün ederken sen bi yerlere essiz gidemeyeceksin dul adini taşımak zorunda kalacaksin haklarini iyi arastir
haklısınız kız adını dula çıkartıyor bunun maddi yönden hiçbi karsılığı olamaz.. tanıdık bir avukat var şirkette adama adama güvenemiyorum hiç anlatmak istemiyorum kendi kendime arastırıp bulacağım...

ben sorunun tam olarak ne olduğunu anlayamadım desem.
adam hakkınız olan her şeyi verip medenice yolları ayırmaya çalışıyor gibi geldi bana.
ve bunu bir an önce yapmak bitirmek istiyor.
hani şimdi anlaşmalı boşanalım sonra malları paylaşırız dese altında bir şey aranır ama her şeyi öğrenip protokolü hazırlayıp boşanalım demiş gibi anladım ben.
siz ekstra bişey mi istemeyi düşünüyordunuz ki bu kadar rahatsız oldunuz? ne olursa olsun mal paylaşımı için kandırıldığınızı düşünüyorsanız bir avukat tutun, kafanızda en ufak soru işareti kalmasın.
kandırıldığımı değil onun bu kadar adaletli konusması beni rahatsız ediyor ve borcumuzun kendime düşen payını ödesem mi diye sormak istedim.. birde beni bukadar severken bukadar parayı gözden çıkarmasını benden gerçekten bu kadar bıkmıs mı diye aklımdaki soru işaretlerini netleştirmek adına yazdım bunları.. birazda içimdekileri dökerek objektif yorumlara ihtiyacım var..

Merhaba hanımlar eski konularımdan bileniniz vardır şuan boşanma aşamasındayım ancak eşimi çok seviyorum... Tabi adam boşanmayı kafasına koyduğu için de istenmediğim yerde daha fazla direterek kalmanın bir anlamı yok diyorum... Dün mj attı eşimyarın protokol hakkında konusalım süeç uzasın anlaşmaya yanasmıyorum dersen ona göre davranalım diye bende süreç uzasın diye bir çabam yok. ama tabiki yasal tüm haklarımı alarak ayrılacağım bunun içinde ekstra bir görüşmeye gerek yok her şey hukukta yazıyor dedim.. eşimde hakkın olan ne varsa eyvallah iyi arastır avukatlı ya da avukatsız farketmez avukat tutarsak benim masrafım olacac. bunu istiyorsan olacak. avukat tutarsak o süreci uzatmak isteyecek bu süreç benim masrafım olacak haklarını iyi arastır benim için masraf önemli değil protokolle halledilebilecek birşeyi uzatmak istersen masraf diyorum.masraf yap dersen ben yaparım demiş.arastırdım ben sağol allah her ikimiz içinde hayırlısını nasip etsin tc anayasasının boşanma sürecinde ve sonrasında kadının tüm hakları ne ise onların tümünü talep ediyorum dedim. eşimde hakkın ne ise o ben maddiyatı düşünmüyorum avukata soracağım şu onun hakkı derse verelim diyeceğim bir protokol hazırlanıp dilekçe verilirse uzamayacak demiş..kısacası eğer çelişki doğarsa hakim ikimizden de avukat isteyecek ara öğren bende öğreneyim kul hakkı geçmesin emin ol demiş.. bende yani en doğrusu bu anlatmaya çalıştığımda bu dedim. eşimde o zaman tutmadan masrafın olmadan öğren bende öğreneyim adamları zengin etmeksizin halledelim nafaka ise nafaka, tazminat neyse o, maddiyat hiç önemli değil hakkın neyse o şu şunu yaptı bu bunu yaptı diyip küçülmekten belge sunmaktan çok en doğrusu anlaşmak haklarımızı arastırmak demiş...bende sağol x sana her zaman güvenebilceğimi bildiğim için evlendim zaten. Allah kalbimizdeki niyetleri karşımıza çıkarsın inşallah dedim.eşimde hala hakkın geçerse fitil fitil çıksın benden iyi arastır ben senin yerinede soracağım yarın falan demiş bende en son sevinirim estağfirullah Allah her şeyin sahibi ben kendimi ona emanet ettim ve onun izniyle temiz bir yola girmek istiyorum Rabbim ne eylerse güzel eyler dedim amin demiş.. sonra biraz daha mj attı evde kalcakmısın beyaz eşyalar dışında herşeyi alabilirsin falan diye bende herseyin yarı bedeli ödenir sonra sen sağl ben selamet falan dedim...

İnanın geceden beri vicdan azabından ölyorum... birinci düşünce bu adam benden kurtulmak için her şeyi göze almış ikincisi o benim hakkıma girmemeye çalışırken ben nasıl alacağım haklarımı diye ağlamamak için zor duruyorum... sizce bizim ortak borcumuzun yarısını kendisine iade edeyim mi ?
bu ne ayol ne vicdanı anlayamadım sen boşanıyorsun adam seni paçavra gibi atma kurtulma derdinde bu kadar mı kötü bir kadınsın ?

işte bende onu üzdüğüm günleri düşünüp bende çok yaptım diyorum.. ama o aldatmaya teşebbüs dahi ett nikahımızdan 2 gün sonra. tamam tekrarı katiyyen olmadı ama yaptı bunu... beni en çok yaralayıp ona karşı hep savunma mekanizması geliştirmem hep bundan kaynaklı oldu...ben evlilik terapisti dahi istedim ama o istemedi...

Kısaca siz elinizden geleni yapmışsınız.
Bir yuva tek kişinin sorunları ile yıkılmaz.
Karşılıklıdır herşey, muhakkak sizin de hatalarınız olmuştur.
Ama bu çabalamamayı gerektirmez.
Siz elinizden geleni yaptıysanız vicdanınızı rahatlatma ihtiyacınız olmamalı.

Kendiniz diyorsunuz (bu arada bir diğer konunuzu da okudum) evlilik terapisti dahi istemişsiniz.
Kayınvalidenizin yaklaşımı zaten ayrı bir yıkıcılık örneği.
Eşiniz bunları görmüyor, hala boşanmada "avukat tut üstüme ne düşerse ben yapacağım" diyorsa,
adam kafasında bitirmiş, bir an evvel resmiyetleşsin diye gün sayıyor demektir.
Böyle bir adama karşı ne vicdanı Allah aşkına?

Çabalasa ve siz inatlaşsanız boşanmada tamam diyeceğim ki o zaman evet vicdanlı davranın biraz.
Ama ortada öyle birşey yok.
Bırakın gitsin, siz de gereken ne ise o şekilde davranın.
Alttan alıp onu yüceltmenin de manası yok.
Hatalı ve hatasının ceremesini ikiniz çekiyorsunuz.

Kısaca siz elinizden geleni yapmışsınız.
Bir yuva tek kişinin sorunları ile yıkılmaz.
Karşılıklıdır herşey, muhakkak sizin de hatalarınız olmuştur.
Ama bu çabalamamayı gerektirmez.
Siz elinizden geleni yaptıysanız vicdanınızı rahatlatma ihtiyacınız olmamalı.

Kendiniz diyorsunuz (bu arada bir diğer konunuzu da okudum) evlilik terapisti dahi istemişsiniz.
Kayınvalidenizin yaklaşımı zaten ayrı bir yıkıcılık örneği.
Eşiniz bunları görmüyor, hala boşanmada "avukat tut üstüme ne düşerse ben yapacağım" diyorsa,
adam kafasında bitirmiş, bir an evvel resmiyetleşsin diye gün sayıyor demektir.
Böyle bir adama karşı ne vicdanı Allah aşkına?

Çabalasa ve siz inatlaşsanız boşanmada tamam diyeceğim ki o zaman evet vicdanlı davranın biraz.
Ama ortada öyle birşey yok.
Bırakın gitsin, siz de gereken ne ise o şekilde davranın.
Alttan alıp onu yüceltmenin de manası yok.
Hatalı ve hatasının ceremesini ikiniz çekiyorsunuz.
haklısınız.. bu yorumunuzla inanın içime serin sular serptiniz.. çok tesekkür ediyorum.. sadece dua ediyorum çünkü rahatlamanın baska çaresini bulamıyorum... beni sahiplendiğini asla tek bırakmayacağını söylerdi.. şimdi teeek basıma bırakıyor acaba bunları hiç düşündümü diyorum kendi kendime...

haklısınız.. bu yorumunuzla inanın içime serin sular serptiniz.. çok tesekkür ediyorum.. sadece dua ediyorum çünkü rahatlamanın baska çaresini bulamıyorum... beni sahiplendiğini asla tek bırakmayacağını söylerdi.. şimdi teeek basıma bırakıyor acaba bunları hiç düşündümü diyorum kendi kendime...

Al işte, kendin diyorsun sorumsuz bir eş.

Rabbim hakkında hayırlısını versin.
İnşallah bu sancılı dönemi en rahat şekilde atlatır, herşeyi geride bırakırsınız.
Hiç kimse için kurduğu yuvayı dağıtmak kolay değildir.
Rabbim sabırlar versin inşallah.

Fakat takılı kalmayın birşeylere.
Girdiğiniz yolda yapmanız gereken bu süreci en sağlam şekilde tamamlamak.
Sonrasında dağılsanız da olur nasılsa toparlanırsınız.
Aileniz yanınızdaysa da en büyük nimetiniz zaten...

Al işte, kendin diyorsun sorumsuz bir eş.

Rabbim hakkında hayırlısını versin.
İnşallah bu sancılı dönemi en rahat şekilde atlatır, herşeyi geride bırakırsınız.
Hiç kimse için kurduğu yuvayı dağıtmak kolay değildir.
Rabbim sabırlar versin inşallah.

Fakat takılı kalmayın birşeylere.
Girdiğiniz yolda yapmanız gereken bu süreci en sağlam şekilde tamamlamak.
Sonrasında dağılsanız da olur nasılsa toparlanırsınız.
Aileniz yanınızdaysa da en büyük nimetiniz zaten...
çok tesekkür ederim... anneannem ve teyzem en büyük destekçilerim ikisinden de Allah razı olsun diyorum... umarım her sey daha güzel olur...

neyin vicdanı ya. sevdiğiniz adam yani eşiniz sizden ayrılmak için taktik yapıyor. kanmayın. ne varsa alın. çok adil ve vicdanlı olsaydı evliliğini kurtarmaya çabalardı.

neyin vicdanı ya. sevdiğiniz adam yani eşiniz sizden ayrılmak için taktik yapıyor. kanmayın. ne varsa alın. çok adil ve vicdanlı olsaydı evliliğini kurtarmaya çabalardı.
haklısınız ama onun gücü kalmamış demek ki ... keşke biraz umudu olsaydı ve keşke ailesiyle benim aramdaki mesafeye hiç bulaşmasaydı.. ben onu ailemle iyi olmak zorundasın diye zorlamadım hiçbir zaman... ondan da bunu bekledim ama olmadı.. ailesinin mutluluğuyla mutlu olan bir insan oldu her zaman haklıyı haksızı ayıramadı hep benden bekledi onlara adım atmamı susmamı anlayışlı olmamı... ben de istedim onlarla iyi olmak ama bazen okadar kanattılarki beni hep sustum hala eşimin bilmediği laflar kafamda yankılanıyor

Vicdan yapacak hiç bir şey yok..Emin olun siz ne yaparsanız yapın borcun tamamını da ödeseniz "aman da angel ne kadar hak hukuk gözetti, sağ olsun" demeyecektir. Sizi incitmek istemem ama anlaşılan o ki bir an evvel bu evliliği bitirmek için çekişmeli bosanma istemiyor, bu nedenle de kendini sizin iyiliğinize hareket ediyormuş gibi gösteriyor. Lutfen bu siz de kel ölür sırma saçlı olur etkisi yaratmasın..Sizin icin degil kendi için hareket ediyor. Sizi cok düşünen insan zaten düğün ertesi aldatmazdi.. Kararlılığınızi kaybetmeyin.

haklısınız kız adını dula çıkartıyor bunun maddi yönden hiçbi karsılığı olamaz.. tanıdık bir avukat var şirkette adama adama güvenemiyorum hiç anlatmak istemiyorum kendi kendime arastırıp bulacağım...
Eşinin tanimadigi biri olsun tabikide hic bi karsiligi olamaz geçen yıllarını geri getiremez ama bi bedelde ödemesi lazim

Back
X