vicdanım sızladı yanlış mi yaptim

Sibelim84

Guru
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2011
12.693
7.785
448
hafta sonu çok üzüldüğüm bi olaya sahit oldum. Kızımı tiyatroya götürecektik arabaya bindik trafiğin sıkışık olduğu bi yerde kırmızı ışıkta yaşı en fazla 6.7 olan bir kız çocuğu yanaştı arabaya mendil satmak için.asla almam eşim vicdan yapar alalım der ama ben bu daha çok o çocukların satmasına dilenmesine teşvik etmek derim. cok üzülüyorum çünkü doğur sokağa at dilendir. neyse ...almadik ışıkta yandı kız da çekileyim derken burnunu arabanın aynasına carpti ama biz hareket etmemiştik çok eminim. çarptı ve kaldirima oturup ağladı biraz.oylece kalakaldim. trafik hala sıkışıktı. eşimle bakakaldık...sonra kalktı gitti ama ben haftasonundan beri çok kötüyüm.niye inip başını oksamadim ne bileyim niye arabadan inmedim diye...aklima geldi ama hep trafikteydik hem napabilirimki dedim...esimde inmedigin iyi oldu anne babası koşar gelir birşey oldu sanır al başına bela dedi...ama ben unutamıyorum işte....kendi evladimda nerdeyse o yaşlarda....vicdan yaptım çok....sizce ne yapmaliydim ???? off offg keske devlet bu çocukları bu vicdansız merhametsiz anne babaların elinden alsa...yazik çok yazık gercekten

Off bende çok üzüldüm şuan

inip bakabilirdiniz bence de. yazık olmuş. ama belli bölgelerde takılır o çocuklar, belki denk gelirsiniz. bu tip durumlar için de arabanızda çikolata vs tutarsanız işe yarar.

inip bakabilirdiniz bence de. yazık olmuş. ama belli bölgelerde takılır o çocuklar, belki denk gelirsiniz. bu tip durumlar için de arabanızda çikolata vs tutarsanız işe yarar.

Begenmiyorlar.Bi ara evimizin yakininida kavsakta devamli duruyolardi.Babam da her gun geciyor oradan.Marketten cikolata,gofret vs doldurmus posete isikta durdukca veririm diye.Begenmemisler.Para ver sencbize demisler.O gunden sonra pencereyi dahi acmamis babam.Bunlardaki zihniyet para dilenmek.Baska birsey degil.

5 tanesi almaz 1 tanesi alır. yapacak bişey yok.

Ben olsam kesın inerdım
Okadar üzülüyorum kı onlara .
Rabbım yardımcıları olsun .
İnşallah başlaırına kötü birşey gelmeden kurtulurlar ..

--- bende asla birşey almıyoru . Sadece konuusurum nasılsın , sana kötü davranıyolarmı ?
Falan dıye sonra kolay gelsın derım giderim . YArdım edemezsek bile güler yüzünüzü sakınmayın onlardan . Allah kahretsın ki lanet anne babalara denk geldıler . Belki de yetımler ..

ben de çok üzüldüm şu an. insan bazen böyle istemeden tepkisiz kalabiliyor. Bence de çocuğun aynı bölge de takılıyor olma ihtimali yüksek. umarım karşılaşıp gönlünü alabilirsiniz. anne olduktan sonra hiçççç dayanamıyorum onları öyle görmeye ( Allah ım sen koru çocukları.

yol boyunca arkalarindan baktim annesinin yanina gitti annesi ileride oturuyordu yanında gene çıplak ayaklı 5 yaşlarında oğlan çocuğu...elinde mendil...sanirim Suriyeliydi....offf offff

Kış boyunca akşamları bere ördüm çocuklara.. İşten eve dönerken güzergahım belliydi.. Ördükçe verdim birine ..Genelde aynı ışıkta aynı çocuklar oluyor.. Bir süre sonra yolumun üstündeki çocukların hepsinin başında ördüğüm bereleri gördüğümde, en azından artık kulaklarının başlarının üşümediğini bildiğim an kendimle en gurur duyduğum andı.

Çunkü onlari kullananlar sadece para istiyorlar. Az para yada hiç paranin sonuçlari vahim olunabilir.

O çocugun başi okşanca ne olur? Arkasinda olan mafya, anne baba kiliğinda gelip bağirip çağirabilir, hatta dövebilirde.

Bunun çaresi felan yok. Normal ülkelerde herkes beraber mektup, telefon ile devlet yetkililerine baski yapsa, ona göre yasalar çikabilir, denetim, denetilmiş güzel yuvalarda yerleşim,..

Bu üstteki yazdiğim hayal olduğundan dolayi en fazla bireysel bir şekilde korumaci aile olunanilir. Esirgeme yurtlarina gidip 2-3 saat o çocuklar ile vakit geçirebilir.

Gerçekten anlayamıyorum. Dilendirmek için özellikle doğuranlar var.
Neden toplanmaz bu çocuklar?

Hadi biz tek tek yardım edelim desek o anda asar keserler de, polis çalıştırılan bütün çocukları alıp götürse gıkları çıkmazki pisliklerin.
Bir yerde toplayıp yedirip içirip eğitimlerine olanak sağlasa insanca muamele görüp topluma kazandırılsa ne kaybedilir?

Bizim mahallede var öyle çıplak ayakla dolaşanlar kaç defa çorap alıp verdik, kıyafet verdik giymiyorlar...Özellikle insanları acındırmak için öyle geziyorlar...ayrıca mevsimlik başka illere giderek dilencilik yapıyorlar. kendi memleketlerinde evleri arabaları hepsi var..onların mesleği dilencilik...Ayrıca masus ağlar gibi yapmıştır o. Duygu sömürüsü. Onlar ailelerinden ne dayaklar yiyorda gıkları çıkmıyor...Mlaesef durum böyle....

Vicdanınız sızlamasın. Gerçek olabilir ama ben duyduğum bişeyden sonra inanmadım bu duruma. Dilenen çocuklar arabanın para vermeyince ayaklarını bilerek tekerin altına koymuşlar adam farkedip üstünden geçerse hepsinin anası babası(!) toplanıp para vermeye mecbur bırakıyolarmış işte sen bizim çocuğumuza çarptın vs diye. Bu bikaç kişinin başına gelmişti aynı yerde. Hatta bu Ankara trafik gibi sayfalarda da paylaşmışlardı dikkatli olun diye. Öyle bişeyde olabilir siz hareket etmeden çarptığına eminseniz. Bilerek yapılmadıysa çok üzücü tabiki. Çünkü arada o kadar güzel Çocuklar çıkıyo ki sen güldüğünde gözlerinin içi gülen. Kimisi de beddua eder arkandan küfür eder filan. Bilemiyoruz maalesef.

Ben bu şekilde cocuk görünce hemen polisi arayıp şikayet ediyorum. Oralardan uzaklaştırıyorlar. Çocuk bu aniden atlar insan çarpar fln aman allah korusun.

Üzücü bir durum..kendi ailesi de çocuğunun canı yandı diye sizin kadar üzüldü mu acaba..bence üzülecek olsa o trafiğin ortasına cocuklarini atmazlar..halen iyi kalpli insanların olduğunu okumak güzel..üzülmeyin sizde.arabadan inmiş olsaydınız iyi olurdu ama geçmiş zaman işte. Yapacak birşey yok..

Çok üzücü ben olsam bi kaç gece uyuyamam sanırım. Ama olmuş bitmiş. Size tavsiyem kışın çikolata halley tarzı erimeyecek yazın bisküvi lolipop tarzı seyler torpidoda olsun gelen çocuklara para yerine onu verebilirsiniz İnan’ın çok mutlu oluyorlar

insan bazen böyle tepkisiz kalıyor malesef oluyor böyle şeyler
inşallah bir daha karşılaşırsınız o kızla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…