• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vicdanım ve ailem...Kızlar fikir verin.

guzelimm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2009
3.990
426
163
Merhaba kızlar.Evliyim eşimle beraber ailelerimiz icin bir sürü şey yaptık.Borcları üstümüze kaldı ödedik,dügün borclarımızı ödedik...icra borcları falan hep bizim tarafımızdan ödedendi.Eşimle hep bu yönde tartışmalarımızd oldu,bu konularda konularımı okuyanlar vardır.Eşimle bir karar aldık,her iki tarafada 5 kurus vermiyoruz artık.Onların borclarını kapatmaktan ev alamadık diye....Teyzem geldi gecen kızım baban evin vergi borcunu ödemedi.Ödenmezse faiz koncak,bizlerde fazladan ödeme yapcaz.Annen baban vermedigi için.Vergi borcu kişi basına düşen.140 tl.Teyzem annemin durumu yok diye ezdi ezdi,söylendiii.Teyzemin durumu cok iyi.Annemin durumu ona göre cok kötü.....Ben şimdi ne yapmalıyım?Bugune kadar ödedim banane deyip görmezden mi gelmeliyim?Yoksa annem ezilmrsin diye kenarda 100 tl paramı cıkarıp vermeliyim?Eşimden gizli birsey yapamam vicdanım rahat etmez.Eşim duyarsada cok kızcak.Mantıgım verme hep sana güveniyorlar diyor.Kalbim annemin ezilmesini yediremiyor.Babamın annemin düşürdügü duruma üzülüyorum.

durumunu anlat duyarsa sorun olur

Eşimle konuştum.Teyzem zaten konuştuktan sonra 5-10 kere aradı.Eşim bizi ilgilendirmiyor dedi.Teyzeme,madem bu kadar faizi düşünüyorsunuz senin paran var öde teyze annem senin kardeşin degil.mi? ÖDE annem sana ödesin dedim.Onuda yapmadı,anca konuşuyorrrr halada annemi ezmeye devam ediyor.Yapı geregi annem cok sessiz ve suskun bir kadın.....

doğru söylemişsin sözde destek oluyolar ama hepsi lafta icraat yok sizin de bi düzeninz var sonuçta size kırk kere soyliceine madem imkanı var nden uzatıyo

canım madem bir karar aldınız ya uyacaksın vermeyeceksin yada gizli vereceksin eşinde istemiyormuş çünkü ama illaki bilsin vercem dersen onun ailesinede kapı açmış olursun oda vermeye başlar ve bir şey diyemezsin iyi düşün kara ver bence ...

canım madem bir karar aldınız ya uyacaksın vermeyeceksin yada gizli vereceksin eşinde istemiyormuş çünkü ama illaki bilsin vercem dersen onun ailesinede kapı açmış olursun oda vermeye başlar ve bir şey diyemezsin iyi düşün kara ver bence ...

Ben gizli verme taraftarı degilim zaten.Verirsem ve eşim bunu bir sekilde duyar ve bosanma nedenim olur.Biseyler rayına oturmusken bunu yapamam.Teyzem hergün arıyorrrr.Sinirim bozuluyor.

doğru söylemişsin sözde destek oluyolar ama hepsi lafta icraat yok sizin de bi düzeninz var sonuçta size kırk kere soyliceine madem imkanı var nden uzatıyo

Bende onu anlamıyorym zaten.Para cok,bizimkilerde para yok faiz biniyor diyor.Her ortamda mevlütlerde,günlerde,akraba oturmalarında hep aynı seyi yapıyormuş.Herkes borcu bilmek zorunda mı? Annemin sesi cıkmıyor diye heyy yarabbimmmm.

Peki baba gerçekten durumu olmadığı için mi ödemiyor borcunu? Olduğu halde umursamıyor mu? Ya da parası olmadığı halde umursamazca borçlanıyor mu? Teyzen neden bu kadar işin içinde?

Eşine asla yalan söyleme derim. Ancak borç vermeyelim derken 100 TL'nin de lafı olur mu? Yani böyle bir meblağ için de uykularınızı kaçırmaya değmez.

Peki baba gerçekten durumu olmadığı için mi ödemiyor borcunu? Olduğu halde umursamıyor mu? Ya da parası olmadığı halde umursamazca borçlanıyor mu? Teyzen neden bu kadar işin içinde?

Eşine asla yalan söyleme derim. Ancak borç vermeyelim derken 100 TL'nin de lafı olur mu? Yani böyle bir meblağ için de uykularınızı kaçırmaya değmez.

Teyzem işin içinde cünkü.Dedemlerden kalan evlerde oturuyorlar hepsi.Borc tek cocuk sayısına bölüyorlar ve ödüyorlar.Teyzem atak oldugu için ona vekalet vermişler o da insanları ezerek birşeylere cözüm aramakta...Babama gelince istese öderdi,Günde 2 lira konsa para yine toplanırdı.Baska dertleri oldugundan bunu pek umursamamış.Ben veremem,eşim onay vermeden.Cok yardım ettik her iki aieleyede.

Teyzem işin içinde cünkü.Dedemlerden kalan evlerde oturuyorlar hepsi.Borc tek cocuk sayısına bölüyorlar ve ödüyorlar.Teyzem atak oldugu için ona vekalet vermişler o da insanları ezerek birşeylere cözüm aramakta...Babama gelince istese öderdi,Günde 2 lira konsa para yine toplanırdı.Baska dertleri oldugundan bunu pek umursamamış.Ben veremem,eşim onay vermeden.Cok yardım ettik her iki aieleyede.

Eğer önceden bu kadar sıkıntı yaşadıysanız ve baban buna rağmen ödeyebileceği halde ödemediyse hiç kendine dert etme derim. Çünkü bunda ısrar edip ödesen yarın birgün başka borç çıkaracak ve yine huzurunuz kaçacak. Gerçi baban yine umursamaz, olan genelde anneye olur...

Eğer önceden bu kadar sıkıntı yaşadıysanız ve baban buna rağmen ödeyebileceği halde ödemediyse hiç kendine dert etme derim. Çünkü bunda ısrar edip ödesen yarın birgün başka borç çıkaracak ve yine huzurunuz kaçacak. Gerçi baban yine umursamaz, olan genelde anneye olur...

Evet beni bu düşünceye iten babamın sorumlu gibi davranıp,sorumsuz davranması aslında....Evet hep olan anneye oluyor.Kendi parasını kazanmayan kocasının eline bakınca hersey daha zor oluyor.Eşimlede konuştuk versek bize herkes gelcek sunuda ödeyin dicekler.Babama yine kapı acmış olcaz.....Meblag az bile olsa ödememeye karar verdik.

Back
X