Askerlik görevinden kaçanlar bu dünyadada öbür dünyadada cezalandırılacaklar.Eminimki işleri rast gitmeyecek ve eminimki gün gelecek keşke diyecekŞuandada dua ediyorum sadece
Böyle birşeyi ilk kez duyuyorum ve böyle birşey olduğuna inanmıyorum..Allah ve islam için bir savaş çıkarsa ve erkekler neferlik görevlerinden kaçarlarsa o zaman belli bir sorumluluk altına giriyorlar.Fakat böyle birşey için bu söz konusu olamaz.
Evet her genç nasıl askerliğini yapıyorsa , yapmayanlarda bunu yapmak zorunda. Görev üstün bir durumdur ve yerine getirmek gerekiyor ; fakat bu söyledikleri durum ağır ve olmayan bir yorum.
fazlası 6 kiloydu.Zannımca fazla değil.Hem şuda var kanuna kızıyorum çünkü 1 kilo olsa bile almıyolar varmı başka izahı yok.gelsin adam patates soysun devlet istedikten sora.Bu bence değiştirilmesi gereken bir kanun
askerlik bir erkeğin hayatındaki en önemli durumlardan biridir.
bu sorumluluktan kaçmakta hiç hoş değil.hayatta herşeyin kolayına kaçabilmek sorumluluk almaktan korkmak hatta bir korkaklık göstergesidir benim gözümde bu hareket
tepkinizde haklısınız.fazla kilolarından kurtulmak yalnızca askerlik için değil kendi hayat kalitesi için gereklidir.ama o bunun bile farkında değil dahada kilosunu muhafaza etme hatta alma derdinde.
durum ne olursa olsun askerlikten kaçmak benimde gözümde çok zavallı bir hareket.
Bizim oralarda erkek askerliğini yapmamışsa kız verilmezdi önceleri.Tabi bu değişti okuldu işti filan derken insanlar ister istemez erteliyor.Bu durumda illaki hoşgörü gösteriyor insanlar.Acaba dedim Eski nişanlın bizim oralarda olsa ne düşünürlerdi ne yaparlardı düşünmeden alamadım kendimi.Sadece askere gitmemek için kilo almak yada kilonu sabit tutmak...Benim içinde çok önemli askerlik hatta öyleki böyle erkek arkadaşım nişanlım eşim olsun yolunu bekleyim asker mektupları yazayım herkese asker diyeyim diye çok istedim çok şükür yaşadım da bu duyguyu.
Ben senin yerinde olsam ne yapardım bilemiyorum gerçekten çok ciddi düşünülmesi gereken bir konu.Bi anda ben olsam aynısı nı yapardım diye yazamam yazıp aklını karıştırmak istemem buna elbetteki senin enine boyuna düşünüp karar vermen gerek.Nişanlını acaba yanlışmı yaptım ayrılmakla diyip sürekli hatırladığın içinde unutamıyor olabilirsin unutmaya izin vermediğin için öyle hissediyor olabilirsin.
Bi arkadaşım anlatmıştı bir erkeğin ayaklarında sorun varmış sanırım.Çok ayakta duramıyor.Ama oturarak yapacağı bişeyler olsa yapabilir.Bu yüzden isterse askerlikten muaf olabiliyormuş ama ailesi ve çevresi tepki gösterdiği için askerliğe gitmiş kendiside gitmek istemiş.Kaç kere durumunu bildirmiş sorumlu yerlere benim durumum bu ben ayakta çok fazla duramam ama oturabileceğim kantin olur santral olur bir iş olursa yapmamda sakınca yok diye ama kim umursar askerlikte onun bu durumunu...Çocuk artık sabrının son safhasına geldiğinde bırakmış askerliği tam hatırlamıyorum ama ayağında aksama oluşmuş sanırım.Böyle bu borcu ödemek için yanıp tutuşan insanları düşününce nişanlın hakkında ne hissederdin onu da düşün...
Çlıştık canım zamana yaymakta ne olduysa 1 2 aya kalmadan bitiverdi anında.Ve inanırmısınız hayatta kimse yaşamamıştır demiyim büyük olur ama nadirdir.Biz bayanlar her günü özel bilirizya benim istenme olayım 10 Ağustosta oldu ayrılmamda 10 Ağustosta oldu.1 sene önce o gün verilirken 1 sene sora pufffff..Rüya bittii.Şaka gibi değilmi
onun askere gitmemesi senin utanç duymana falan mı neden oluyor, tam anlayamadım. 1.5 yıl hayatından çalınmıyor işte, bence o kadar kötü bi durum değil..
şu karışık dönemde ben de istemem sevgilimin gitmesini. çünkü %90 doğuya gidecek gibi. napayım ben de insanım, o benim dünyam, korkuyorum ayrı kalmaktan da, askerlik hayatının huylarını değiştirmesinden de, ona bişey olmasından da.....
nasip olmayınca böyle bitiveriyor işte.. ne olduğunu bile anlamıyosun. seni gerçekten çok sevseydi, en kıymetlisi olsaydın..askerliği ertelese bile seni bırakmazdı. ama Allah tan hayırlısını dile..
benimde 2 günde bitiverdi. yeni yeni atlatıyorum,atlatmaya çalışıyorummm
Allah yardımcımız olsunn
çok güzel anlatmışsın canım.vatan borcunu ödemekten kacan birisiyle birlikte olmayarak eniyisini yapmışsın.bırak o üzülsün.
arkadaşlar slm
yahu benim bir abim var
kızın birini sevdi ilgi duydu o kızda sıcak kanlı birisi selam felan iletti annem aracılığı ile
kız doktorun asistanı ve yönlenricisi olarak çalışıyor
abim gidip açılamıor bir türlü görüşmek istedi kaldıramam onu çok kültürlü çok güzel bir bayan
ve kariyer iyi de bir meslek sahibi çalışkan bir bayan ama
bizimkiside çalışkan mali müşavir hatta ama kaldıramam diyor güvenemiyor kendine
nasıl bir tavsiye önerirsiniz onun için fikri olan varsa yazsın lütfen
konu nerden açılırda bilmiyorum öylece yazdım ortaya kusura bakmayın
ya allah aşkına obez bi insanın askere gitmesi ne kadar mantıklı
obez olmak başlı başına bi hastalık sayılırken hemde
adam basit bi talimde ölebilir
ayrıca nişanlının kişisel tercihlerine saygı gösteremiyorsan ayrılmanız çok iyi olmuş
yarın bi gün hiç bi kişisel tercihine saygı göstermeyecektin çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?