Vicdanımla sevgim arasında kaldım

Birsen82 ninde dediği gibi ahyırlısı bumuyduda kilo vesile oldu yada böyle bi konu ortaya çıktıda bitti.İnanın bunları düşünüyorum ama düşünürkende canım yanıyor bir yandan.O hayırısı buymuş diyenler sanki kötü bişi diyolarmış gibi kızıyor bazen öldürmek istiyorum onları.Ama şua varki buna izin veren yukarda belki öyle,belkide ben bir sınavdayım.dua ediyorum sadece tek yapabildiğim bu.Bieyerde okumuştum.Askerlik görevinden kaçanlar bu dünyadada öbür dünyadada cezalandırılacaklar.Eminimki işleri rast gitmeyecek ve eminimki gün gelecek keşke diyecek.Bir eşin bir ailenin görevi gözü kararsada ona doğru olanı göstermektir.Yapamadım ben olmadı beceremedim.
Şuandada dua ediyorum sadece

Askerlik görevinden kaçanlar bu dünyadada öbür dünyadada cezalandırılacaklar.Eminimki işleri rast gitmeyecek ve eminimki gün gelecek keşke diyecekŞuandada dua ediyorum sadece

Böyle birşeyi ilk kez duyuyorum ve böyle birşey olduğuna inanmıyorum..Allah ve islam için bir savaş çıkarsa ve erkekler neferlik görevlerinden kaçarlarsa o zaman belli bir sorumluluk altına giriyorlar.Fakat böyle birşey için bu söz konusu olamaz.
Evet her genç nasıl askerliğini yapıyorsa , yapmayanlarda bunu yapmak zorunda. Görev üstün bir durumdur ve yerine getirmek gerekiyor ; fakat bu söyledikleri durum ağır ve olmayan bir yorum.

bu vatan borcu eninde sonun da gidecek sırf askere gitmemek için kilo alması yazık diyorum vallahi pes ömrün boyunca onun askere gitmesini bekleyemezsin zora gelin ce kaçan bi tip gibi geldi bana sen doğru bi karar vermişsin vicdanın rahat olsun

bu söyledikleri neden ağır bir yorum gibi gelmedi bana onuda söyliyim.Hani bazen kalbimizde olan yanlış düşüncelerden dolayı sınanır hatta o yüzden istemediğimiz şeylele karşılaşırızya nişanlımda bu durumu kendini düşünerek kötüye kullandığı için kalbindeki bu düşünce için bence yoklanacak istemediği şeyler olacak yada istediği şeyler olmayacak.Hani kalbini temiz tutma,iyi düşünme,hak almama gibi şeylerle bağdaştırıp açıkçası düşündüm bunları evet.Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemeden:26:

Bence nişanlınız bunu bilerek yapmamıştır.. Tek söz konusu durum, bu durumun ona ağır gelmesiyle onaylama yoluna giderek kendini iyi hissetmeye çalışıyordur.. Psikolojik bir durum bu.

sevgili arkadaşım, askerlik yapmayı istemek ya da istememek bir erkeğin kendi problemidir..

kaldı ki nişanlınızın kilo problemi de varmış... şöyle düşünün bu kiloyla gitseydi ve orda kilodan dolayı daha ciddi bir sağlık problemi yaşasaydı daha mı mutlu olurdunuz??? hiç sanmıyorum...

önce herşeyin hayırlısı...

üzgünüm ama,askerlik yapamadı ve yapmadı diye bir erkeği eksik görmek pek akla yatkın bir durum değil

Tercih meselesidir.Kimi insan sorun etmez.Kendisi bilir askere gidecekte o gelecekte o der devam eder ilişkisine.Fakat siz haklı olarak önemsiyorsunuz bu konuyu.Kesinlikle vicdan duygusunu ön plana atacak kadar haksız değilsiniz.Bırakın ne yaparsa yapsın...Sizde yolunuza bakın..

Bizim oralarda erkek askerliğini yapmamışsa kız verilmezdi önceleri.Tabi bu değişti okuldu işti filan derken insanlar ister istemez erteliyor.Bu durumda illaki hoşgörü gösteriyor insanlar.Acaba dedim Eski nişanlın bizim oralarda olsa ne düşünürlerdi ne yaparlardı düşünmeden alamadım kendimi.Sadece askere gitmemek için kilo almak yada kilonu sabit tutmak...Benim içinde çok önemli askerlik hatta öyleki böyle erkek arkadaşım nişanlım eşim olsun yolunu bekleyim asker mektupları yazayım herkese asker diyeyim diye çok istedim çok şükür yaşadım da bu duyguyu.
Ben senin yerinde olsam ne yapardım bilemiyorum gerçekten çok ciddi düşünülmesi gereken bir konu.Bi anda ben olsam aynısı nı yapardım diye yazamam yazıp aklını karıştırmak istemem buna elbetteki senin enine boyuna düşünüp karar vermen gerek.Nişanlını acaba yanlışmı yaptım ayrılmakla diyip sürekli hatırladığın içinde unutamıyor olabilirsin unutmaya izin vermediğin için öyle hissediyor olabilirsin.
Bi arkadaşım anlatmıştı bir erkeğin ayaklarında sorun varmış sanırım.Çok ayakta duramıyor.Ama oturarak yapacağı bişeyler olsa yapabilir.Bu yüzden isterse askerlikten muaf olabiliyormuş ama ailesi ve çevresi tepki gösterdiği için askerliğe gitmiş kendiside gitmek istemiş.Kaç kere durumunu bildirmiş sorumlu yerlere benim durumum bu ben ayakta çok fazla duramam ama oturabileceğim kantin olur santral olur bir iş olursa yapmamda sakınca yok diye ama kim umursar askerlikte onun bu durumunu...Çocuk artık sabrının son safhasına geldiğinde bırakmış askerliği tam hatırlamıyorum ama ayağında aksama oluşmuş sanırım.Böyle bu borcu ödemek için yanıp tutuşan insanları düşününce nişanlın hakkında ne hissederdin onu da düşün...

Son düzenleme:

Size göre fazla olmayabilir ama bunun prosedürü böyledir dediğim gibi sağlık sorunları yaşanmaması için uygulanan bir kanundur ...
Bence sizin sorununuz sağlıkla yaşayabileceği sıkıntı değil sadece askere gitmemesi bırakın o kendi sorunu olsun...

ya allah aşkına obez bi insanın askere gitmesi ne kadar mantıklı
obez olmak başlı başına bi hastalık sayılırken hemde
adam basit bi talimde ölebilir
ayrıca nişanlının kişisel tercihlerine saygı gösteremiyorsan ayrılmanız çok iyi olmuş
yarın bi gün hiç bi kişisel tercihine saygı göstermeyecektin çünkü

çok güzel anlatmışsın canım.vatan borcunu ödemekten kacan birisiyle birlikte olmayarak eniyisini yapmışsın.bırak o üzülsün.

onun askere gitmemesi senin utanç duymana falan mı neden oluyor, tam anlayamadım. 1.5 yıl hayatından çalınmıyor işte, bence o kadar kötü bi durum değil..

şu karışık dönemde ben de istemem sevgilimin gitmesini. çünkü %90 doğuya gidecek gibi. napayım ben de insanım, o benim dünyam, korkuyorum ayrı kalmaktan da, askerlik hayatının huylarını değiştirmesinden de, ona bişey olmasından da.....

mutlupınarcım doğru benimde ailemde değer yargılarımda bu öğretildi bunu bilerek benimseyerek yaşamış kişileriz.Evet umursamazca amaaaaan gitmem yada gitmesin diyenlerde olabilir bnlar benimde arkadaşlarım olabilir ama hiçbir zaman tasvip etmediğim bu konuyu ben yaşıyorum şuan.benimde kardeşim var gitmesin demem artı nişanlı olsa nişanlında aileside istiyor bunu bak hem söz verdin gitmelisin derim.Kimi aile yazdığın gibi gitmesi için elinden geleni yapar hem o gururu yaşamak onada yaşatmak için.Engelliler bile birgünlüğüne o kıyafeti giyip bu tadı gururu yaşıyolar resimler çektiriyorlar.
Boşunamı? Nedendir? ben yanlışmı yaptım acabayı bilmem kaç kere sordum kendime ama cevap bulamıyorum.Çok teşekkür ederim yorumların için sanıyorum aynı şeyleri düşünüp isteyen kişileriz.
Mevlam herkesin gönlünü biliyoya

nasip olmayınca böyle bitiveriyor işte.. ne olduğunu bile anlamıyosun. seni gerçekten çok sevseydi, en kıymetlisi olsaydın..askerliği ertelese bile seni bırakmazdı. ama Allah tan hayırlısını dile..
benimde 2 günde bitiverdi. yeni yeni atlatıyorum,atlatmaya çalışıyorummm

Allah yardımcımız olsunn

Dovecim onun askere gitmemesi benim utanç duymama neden olmuyor olmadı.Sağlık problemi vs olsa bende herkesin yapacağını yapar tabiki anlarım.Ama ortada bi problem yok iken fırsattan istifade edip bunu yapması düşünmesi beni üzen.1 yıllık nişanlımdan olurum gitmem diyebildi.demedi benim anlamamı istedi onu ama anlamayınca ne oldu nişanlısından ayrıldı.Ben isterdimki ağları özlerim tabi ama 3 yıl bile olsa o askerliğini yapsın şerefiyle gelsin ben onun yolunu beklerim.askerlik bir erkeğin hayatındaki en önemli durumlardan biri değilmi.bu sorumluluktan kaçması ve hadi herşeyi boşver kendi sağlığı için o kiloyu vermesi güzel değilmidir.Ben nişanlanırken onun askere gitmesini istedim o bırakıp gidemem dedi nişanlılık askerde geçsin dedik o tuttu gitmedi.Benim yerime koy kendini ve düşün şartlandığın beklediğin canı yürekten istediğin ve olması gereken şey olmayınca ne hissedersin.Herkes ana baba evladı 1.5 yıl hiçte sorun değil eğer ona işey olacağı anlında yazıyor ise eğer ben değiştirememki.Beni acıtan nişanlımın bundan benden bu kadar nasıl kolay geçebilmesi.Sevgim var ama ama ama işte

Canım benim :85: senin içinde üzüldüm evet öle herşeyde Allahtan hayırlısını istedim zaten.İster en önemli konular ister çok gereksiz ker alaka bişi olsun bitecekse evet bitiyor.Bunu Rabbim istiyor.Bizim gönlümüzede ya unutma yada ısrarla dua etme duygusu veriyor.Eminim sende dualarla ayakta kaldın.Tarihleri görüyomusun tamda Ramazanın ilk günüydü.Dönüp bakıyorum dün gibi ama 6 ay geçti.
Ömürde bu işte.Teşekkür ederim canım herkesin yardımcısı olsun

arkadaşlar slm

yahu benim bir abim var
kızın birini sevdi ilgi duydu o kızda sıcak kanlı birisi selam felan iletti annem aracılığı ile
kız doktorun asistanı ve yönlenricisi olarak çalışıyor
abim gidip açılamıor bir türlü görüşmek istedi kaldıramam onu çok kültürlü çok güzel bir bayan
ve kariyer iyi de bir meslek sahibi çalışkan bir bayan ama
bizimkiside çalışkan mali müşavir hatta ama kaldıramam diyor güvenemiyor kendine
nasıl bir tavsiye önerirsiniz onun için fikri olan varsa yazsın lütfen
konu nerden açılırda bilmiyorum öylece yazdım ortaya kusura bakmayın

taşıyamam diyor beni reddeder diyor ne önerirsiniz ona

Yorumun için teşekkür ederim canım.Yanlız ben obez olduğunu yazmadım.Obez değil.Çevrendende belki duymuşsundur.Diğer arkadaşlarımında bana bunu önemseyerekde vurguladıkları gibi kilo artı boy oraantısı olması gerekli.Buda çok doğruki sağlıkla ilgili.Yanlız 1 kilo bile fazla olsa almıyorlar ban bu çok saçma geliyor.benim nişanlımın boyu uzun,kilosuda var ama belli olmuyor boyu olduğu için.Ama askeriyede bu 1 kilo bile olsa sorun.Kişisel tercihlerine tabiki saygı gösteriyorum gösterilmelide.
Ama bu bir erkek için kişisel bir tercih olmamalı.Bir kaç ay içinde zayıflayıp itiraz edip gideceğim diyip o dönem geldiğinde gitmiyorum demesi ne kadar kişilikli birinin kişisel tercihidir buyur sen düşün..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…