Vicdanımla sevgim arasında kaldım

canobal

Kelebek
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2011
153
1
46
Ankara
Merhaba arkadaşlar,
Benim başımdan geçen sanırım kimsenin geçmemiştir.Bundan 1.5 yıl önce nişanlandım ve 6 ay öncede ayrıldım Nişanlanırken erkek arkadaşım askere gidecekti,fakat askerliğin nişanlılıkla geçmesini düşünüp nişanlandık.Nişanlanmanın ardına 1 aya kalmadan gidecekti..Uzun dönemdi.İlk gidiş zamanı tecilden düşmedi,ikincidede aynı şekilde ve üçüncü gidiş zamanı gelince kilo sorunu çıktı şok oldum çünkü ne kadar geç giderse nişanlılığımızda o kadar uzun sürecekti.Bu nasıl bir uygulamadır halende anlamış değilim.Zayıflayıp itiraz edecekken o tutup ne dedi dersiniz askere gitmiyorum..Bu kiloyu muhafaza edip gitmeme durumu varya onu kullanıcam dedi,yıkıldım ikna edemedim Ozaman terör durumuda vardı ağustos zamanı.Tutup aileside yollamıyoruz dedi sanki herşey herkes bana karşıydı.Yapmayın vebal almayın ben ve ailem ne kadar desekte hayır bu fırsatı değerlendiricem dedi.Bu asla onun yapabileceği bişi olamazdı,benden ayrılmayı göze alarak bunu istedi.vicdanım el vermedi ve ayrıldık..Ben asker yolu gözlemeye razıyken şimdi kimen yolunu bekliyorum....hiçkimsenin.
Bazen bu onun tercihiydi onun vicdanı ve sorunu demelimiydim diyorum ama içinden çıkamıyorum.Kimileri varki gitmesin ister bende bi o kadar gitsin istedim.Bu kilo kanununu çıkarana hiçbişi demiyorum.Zaten az aklı olan erkeklerin iyice kanına girip bi askerlikten soğutan akıllarını alan bi kanun.Ayrıldık ama şu 6 ay içinde o bensiz ben onsuz mutsuzum.Ailelerde işin içine girince iyice bi karıştı.Barışma durumumuz olurmu ben vicdanıma söz geçirmelimiyim inanın bilmiyorum.Sevgimmi vicdanımmı mutlu değilim
Ben şimdi Rabbim ona ve ailesine doğru yolu göstersin bu körlüklerini gidersin diye dua ediyorum sizlerdende istiyorum.
Benim yerimde olsanız olanlar ve olacaklarla ilgili ne yapardınız yada ben ne yapmalıyım..
Herkese sevgiler

Askerlik tercihini gitmemekten yana kullanmasının neden sizi bu kadar etkilediğini idrak edemedim inanın.Bunun vicdanı sorumluluğu ne olabilir ki ?

Bunun için sevdiğinizden neden vazgeçtiniz, ya da sizden vazgeçmesine neden izin verdiniz ?

yaşadığın şey gerçekten çok zor canım ama sen doğru olanı söylemişsin.aslında kilosu yüzünden utanıp askere gidemediği için üzülmesi gerekirdi.bence bir tek sen ve ailen değil.çevresindeki herkes tepki gösterir diye düşünüyorum açıkçası çok saçma buldum.sen kendini üzmemeye çalış doğru olanı yapmışsın umarım nişanlında biran önce aklını başına toplar ve seni kaybetmez..

vatani görevini neden yapmak istemiyorki
elinde sonunda gidecek askere gitsin dönüncede evlenirdiniz allahın izni ile

Vatan borcu namus borcu
orası peygamber ocağı
herkes ana baba evladı gitmeli
ve buna şartlanmış olarak nişanlandım.Sanırım hepsi üst üste gelen düşünce silsilesi.
Benimde erkek kardeşim var gitmemesi istediğim bişi olamaz,gitmesini isteriz bende ailemde.
Zaten bu gitmek istememe durumuda iyice bi inatlaşma konusu doğurdu açıkçası.
Birsen82 cim evet geçtim ama nasıl oldu anlamadım.Herşey bitmesine odaklı gibiydi ve okadarda kolay olduki.nişanlanmak ayrılmaktan daha zordu garipti.Dedimya şuanda mutsuzum bilmiyorum ne yapacağımı

bence akışına bırak ilk adımı atma derim
gitsin askere
şimdi ödün verirsen ardı arkası kesilmez

Canım çok sağol,inanki bende öle düşündüm.Aileside izin vermez arkadaşlarıda.Ve en başta kendi utanır diye düşündüm ama hiçte öööle olmadı.Aksine herkes destekledi.Hayır ailesi beni ve ailemi sevmese bir minicik sorun yaşasak sevgisindende şüphe etsem dicemki tamam bunlar bahane ama diyemiyorum.Aklımı yicektim.Biraz biraz daha iyi olmaya başladım ama buda yetmiyor.Mevlam ayrılığı kimseye vermesin.çok zor

sanırım birazda ailelerin karışıp olayın büyümesiylede alakalı ayrılığınız..bence ikinizin başbaşa konuşup askerlik onun sorunu bırak o düşünsün artık.sen vicdani görevini yapmışsın..sevginizden vazgeçmemeliydiniz yazık olmuş gerçekten..

Hayırlısı bu muyduda kilosu vesile oldu acaba ? Bilemiyorum ama gerçekten sevdiğinize ve sevildiğinize inanıyorsanız ve mutlu olabilceğinizi görebiliyorsanız bu kararı yüzünden bitirmeniz , ilerde sizin canınızı çok yakacaktır.

Zaten zamanı geldiğinde bir şekilde gidecektir. Hayatlarının en önemli zamanlarından , hayatlarını yarı yolda bırakıp gitmek onlarada ağır geliyor bunu anlamak lazım..

Öyle düşünüyorum ki bu düşüncesi geçiciydi ve biranda söylenmiş bir düşünceydi, ısrarlar belkide onun bu kararını sabitleştirmiştir.

Çünkü içten içe kilosundan dolayı alınmamak ve zayıflama düşüncesi gururunu incittiği için kendince bu savunma yolunu seçmiştir.

bi yerde haklısın erkek adam gidecek askerligini yapacak benim akrabam kalbinden sorunu oldugu halde gitti doguda tam sınırda askerligini yaptı kendi istedi bende sogurdum askerlikten kacmaya calısan bir adam olsa karsımda...ama seviyorsunuz birbirinizi ilerde ayrılık yuzunden pisman olma gibi bir kaygın varsa bir kez daha dusun derim...

askerlik bir erkeğin hayatındaki en önemli durumlardan biridir.

bu sorumluluktan kaçmakta hiç hoş değil.hayatta herşeyin kolayına kaçabilmek sorumluluk almaktan korkmak hatta bir korkaklık göstergesidir benim gözümde bu hareket

tepkinizde haklısınız.fazla kilolarından kurtulmak yalnızca askerlik için değil kendi hayat kalitesi için gereklidir.ama o bunun bile farkında değil dahada kilosunu muhafaza etme hatta alma derdinde.

durum ne olursa olsun askerlikten kaçmak benimde gözümde çok zavallı bir hareket.

hemen mi ayrıldınız, yavaş yavaş zamana yayarak ikna etmeye çalışmadınız mı??

bence akışına bırak ilk adımı atma derim
gitsin askere
şimdi ödün verirsen ardı arkası kesilmez

evet atmıyorum zaten bunu şuandada yapamam.
Ödün vermek şöle benden birliktelğimiz süresince ilk defa böyle bir konuda onu desteklememi istedi ama o desteği alamadı benden ve oda şok oldu buna.Ama yapamadım.evet gitme diyemedim.gidenler ne erkek değilmi yada ahmaklarmı? bu kilodan adam almamak nasıl bir kanunun yaaaa nasıl.
Zaten zar zor adam oluyorlar bi askerlikleri var onuda kiloluysa 3 muayenedede koruyorsa almıyorlar.Benin nişanlım ilkinde buna rastlayınca ooooooohhh dedi kilolu dururum ve almazlar bende gitmem.Zayıfayabilirdi.Umarım vicdanı rahat.Şuan biz burada mesajlaşıp rahat uyuyobiliyorsak kimin sayesinde.Ben böle bir adamı nasıl sevdim anlamadım bende.Zerre kadar başka düşünceye sahip biri değildir ama bu şansını ısrarla korumak istedi yanlış anlaşılmasın

Boy ve kilonun orantılı olması gerekir askerlikte bununda belli bir ölçüsü vardır....
Eğer kilo ciddi olarak fazlaysa sağlık sorunu teşkil edebileceğinden askerlk yapmasına izin verilmez ...
Siz kilo kanunu diyorsunuz ama sağlık bu başka bişeye benzemez olaya bu yönden bakın birde..

evet tespitlerinde haklısın bi anlamda canım

benim çevremde de kilo yüzünden muayenesinde sorun çıkan kişiler oldu ama ne bizim ne de ailelerinin akıllarına bile gelmedi askere göndermemek.
öncelikle ailesinin bunun ne kadar kutsal bir görev oldugunu hatırlatmaları gerekirdi.
ama anne-baba kıyamamıs evlatlarına.
biz vatan sevgisiyle büyümüş insanlarız.
Türklerde asker millet özelliği vardır. her Türk asker doğar deriz. ama o dönemler geride kalıyormuş gibi geliyor bana...
ayrıca bir erkeğin korkup vatani görevini yapmaması çok alçaltıcı bir durum...
neyden kaçtıgını zannediyor ki? insanın başına bişey gelecekse eğer askere gitse de gelir, gitmese de..

evet boy kilo orantılı bi durum canım haklısın ama şu varki ilk muayenede fazla çıkınca zayıflayıp itiraz hakkına başvurabiliyodu.O üstüne bu kiloyu saklamayı tercih etti.Yani askeriye fazla kilo olunca kalp sorunu olmasın diye almıyor ama bizimkisi kendi yarattı.Bazen bana haber vermeden bunu bilerekte yaptığını düşünmüyor değilim.Git aklımdan kötü düşünceler lütfen

aynen ööööle canım benim sinirden üzüntüden yazamadığım şeyleri sen ne güzelde özetledin işte.

fazlası 6 kiloydu.Zannımca fazla değil.Hem şuda var kanuna kızıyorum çünkü 1 kilo olsa bile almıyolar varmı başka izahı yok.gelsin adam patates soysun devlet istedikten sora.Bu bence değiştirilmesi gereken bir kanun

hemen mi ayrıldınız, yavaş yavaş zamana yayarak ikna etmeye çalışmadınız mı??

Çlıştık canım zamana yaymakta ne olduysa 1 2 aya kalmadan bitiverdi anında.Ve inanırmısınız hayatta kimse yaşamamıştır demiyim büyük olur ama nadirdir.Biz bayanlar her günü özel bilirizya benim istenme olayım 10 Ağustosta oldu ayrılmamda 10 Ağustosta oldu.1 sene önce o gün verilirken 1 sene sora pufffff..Rüya bittii.Şaka gibi değilmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…