Vicdansız hissediyorum kendimi

lego

rüyalar sokağı
Kayıtlı Üye
29 Mart 2010
1.166
855
323
Sivas
Merhaba herkese
Daha önce bir konu açmıştım bir sene oluyor sanırım
Bir sene içerisinde eşimle yol katettik diye düşünüyorum fakat bu sefer daha farklı bir sorunla karşı karşıyayım.
Eşim çalıştığımız ilden memlekete gitmek için tek yol olan becayişi yapabilecek birisini buldu,bu gerçekten bulunmaz bir fırsat çünkü eşim bulunduğu kurumda sözleşmeli memur kadrosunda ve sözleşmeli memurların tayin hakkı yok.Eğer devlet 4-blilere kadro açmazsa da bu durum emekli olana kadar geçerli olacak ve tayin hakkı bulunmayacak.Becayiş yapılabilir ve bu bulunduğu kurumda istediği şehirde yapılabilecek fırsatın oluşması çok zordu ama oldu.Fakat ben memlekete gitmek istemiyorum zaten sorunları aşmaya çalışan bir çiftiz burada da sorun yaşamıyor değiliz fakat memlekette bu oran 5 katına çıkıyor evliliğimin 2 senesini memlekette yaşadım ve ger dönersem aynılarını yaşayacağımı biliyorum,yaşamayacağımızla ilgili herhangi bir söz de vermiyor eşim.Eğer gidersek benden beklenti içinde olma yoksa kalalım tercihini yap demiştim.Şimdi becayişi yapmak isteyen kişi aradı ve kararımızı soruyor.Hem eşimi hem kendimi hem de karşı tarafı mahrım ediyor olmak vicdanımı çok rahatsız ediyor,bende gitmek istiyorım ama evliliğim için bu isteğimden feragat ediyorum.Sizce ne yapayım?

Eşiniz neden memleketine gitmek istiyor?
Memleketteki yaşam şartları ile çalıştığınız yerdeki yaşam şartları arasındaki farklar neler?
Sadece kendinizi düşündüğünüzden dolayı gitmeyi istemiyorsanız yapmayın derim, bencillik olur. Hem belki sandığınız gibi kötü olmaz. Önyargılı olmayın, hayat şartlarınızı kolaylık ve zorluklarını düşünüp ortak bir karar vermeye çalışın bence.

Ele kolay geçmeyecek bir fırsat, gitmeniz şartsa.

Bulunduğunuz yer ile memleketinizin arası ne kadar bir mesafe? Çok uzak değilse düzeninizi bozmayın

Eşiniz neden memleketine gitmek istiyor?
Memleketteki yaşam şartları ile çalıştığınız yerdeki yaşam şartları arasındaki farklar neler?
Sadece kendinizi düşündüğünüzden dolayı gitmeyi istemiyorsanız yapmayın derim, bencillik olur. Hem belki sandığınız gibi kötü olmaz. Önyargılı olmayın, hayat şartlarınızı kolaylık ve zorluklarını düşünüp ortak bir karar vermeye çalışın bence.

Ele kolay geçmeyecek bir fırsat, gitmeniz şartsa.
Kendimi düşünsem aslında gitmem gerekir çünkü ailem de memleketimde tek düşüncem evliliğimde biraz daha otursun istiyordum herşey mesafeler olunca insanlar da daha mesafeli oluyor eşim bu mesafeyi ayarlayamıyordu oradayken,şimdi hiç değilse insanlar ona mesafeli olduğu için o da mesafeli davranabiliyor

Kendimi düşünsem aslında gitmem gerekir çünkü ailem de memleketimde tek düşüncem evliliğimde biraz daha otursun istiyordum herşey mesafeler olunca insanlar da daha mesafeli oluyor eşim bu mesafeyi ayarlayamıyordu oradayken,şimdi hiç değilse insanlar ona mesafeli olduğu için o da mesafeli davranabiliyor

evet simdi eski konunuzu okudum, ama düzelme var demissiniz. nitekim sorunlarınız farklı ildeyken de devam etmis daha önce. belki oraya gidince düzelme devam eder, elinizden geleni yaparsınız kurallar koyarsınız. bence önyargılı olmayın ve şartlarınızı değerlendirin.

Neden memlekete gidince evliliğiniz kötü gidiyor? Sorunları açarsanız daha iyi öneriler alabilirsiniz bence. Sonuçta evliliğin ilk yıllarında kavga sebebi olan şeyler ileri dönemlerde idare edilebiliyor veya bazı şeyler de daha fazla sorun olabiliyor. Tam olarak gitmek istememe sebebinizi öğrenmeden akıl vermek çok güç.

Tabiki evliliginizi yani kendi yuvanızı düşüneceksiniz.. bulundugunuz ilde kalın bence kaynana kayınbaba vs bir sürü sorundan uzak olmak bulunmaz bir nimet.. ne kadar uzak o kadar iyi 🤷🏼‍♀️
Kesinlikle burada sıfır sorun yaşıyoruz diyemem ama memleketteyken yaşadığımız sorunlara göre çok daha az oluyor,huzurla nefes aldığım süreler daha uzun.Memleketteyken daha yakın ilişkiler kuruluyor mecburen ve beklentiler artıyor,ben bu beklentilere yetişemiyorum.Ve yaşadığım şehir beni mutlu eden bir şehir tüm bunları ele alıp memlekete dönmek kaos gibi geliyor bana

Ailelere yakın olunca illaki problem çıkar, illaki ama. Gitmek istemiyor olabilirsiniz, normal.
Ayrılıp ayrılmamaya karı koca olarak karar vereceksiniz, gitmek istememek sizi bencil ya da vicdansız yapmaz.

evet simdi eski konunuzu okudum, ama düzelme var demissiniz. nitekim sorunlarınız farklı ildeyken de devam etmis daha önce. belki oraya gidince düzelme devam eder, elinizden geleni yaparsınız kurallar koyarsınız. bence önyargılı olmayın ve şartlarınızı değerlendirin.
Düzelme oldu ana bunu tamamen farklı ilde olmaya bağlıyorum çünkü bir bayram ziyaretine gidince bile eşim bambaşka oluveriyor memlekette otururken yaşadığımız sıkıntıların aynısı dönüp geri geliyor eskisi kadar şiddetli değil ama işte bıradayken birbirmize daha sıkı kenetleniyoruz

Neden memlekete gidince evliliğiniz kötü gidiyor? Sorunları açarsanız daha iyi öneriler alabilirsiniz bence. Sonuçta evliliğin ilk yıllarında kavga sebebi olan şeyler ileri dönemlerde idare edilebiliyor veya bazı şeyler de daha fazla sorun olabiliyor. Tam olarak gitmek istememe sebebinizi öğrenmeden akıl vermek çok güç.
Eski konumda ufak bahsettiğim sorunlar,eşimin daha geleneksel düşünce yapısına sahip olması benim daha rahat olmam.Eşimin tahammülsüz davranması vs.Tek sorunumuz akraba sorunları esasen,halamda niye az oturduk dedeme su içerken niye ikram etmedin dayıma niye ters cevap verdin gibi şeyler.

Düzelme oldu ana bunu tamamen farklı ilde olmaya bağlıyorum çünkü bir bayram ziyaretine gidince bile eşim bambaşka oluveriyor memlekette otururken yaşadığımız sıkıntıların aynısı dönüp geri geliyor eskisi kadar şiddetli değil ama işte bıradayken birbirmize daha sıkı kenetleniyoruz

anlıyorum ama becayiş iptal olursa eşiniz yine size karşı tavır alip sorun yaratacaksa anlamı olmaz. karşınıza alıp konuşun o halde, korkularınızı çekincelerinizi ve orada kalmak isteme sebeplerinizi paylaşın. belki size hak verir ve ikna olur.. kolaylıklar diliyorum. hayırlısı olsun sizin için.

anlıyorum ama becayiş iptal olursa eşiniz yine size karşı tavır alip sorun yaratacaksa anlamı olmaz. karşınıza alıp konuşun o halde, korkularınızı çekincelerinizi ve orada kalmak isteme sebeplerinizi paylaşın. belki size hak verir ve ikna olur.. kolaylıklar diliyorum. hayırlısı olsun sizin için.
Evet bunu daha önce konuşmuştuk tamam diyip kabul etmişti aradan bir kaç ay geçip becayiş yapmak isteyen kişi de arayınca tekrar aynı süreci yaşamaya başladık,konuşmuştuk bunu aslında ama tabi ki içinde kaldı demek ki bu sefer ben kendimi kötü hissediyorum.Sanki tek başıma mücadele ediyormuşum gibi hissetmek çok zor,halbuki herşeyi biliyor işin temeli aslında o şehir bu şehir değil.Evliliğin temelinde bu ayrım yatıyor,bunu tolere etmek bizi zorlayan.Nefsi olarak da çok ağır onun ailevi yetişme türünden ötürü onu mahrum bırakmam ve benim de mahrum kalmam.Şimdi uzaktaykeb herşeye hoşgörüyle bakabiliyorum ama gidip de sorunları yaşadıkça bunu yapmakta zorlanıyorum.

Becayiş ; aynı görevi yapan iki devlet görevlisinin anlaşarak bulundukları kenti karşılıklı olarak değiştirmeleri
Yeni ögrendim 😊
Bende bilmiyordum konuyu tam anlamamıştım bu yüzden sağol ;)
E bi artınız olmiyacaksa neden memlekete gidiyorsunuz ben başka birsey gibi düsünmüştü bu becayiş i sizin bi avantajınız olacak gibi

Back
X