Vicdansız hissediyorum kendimi

Teşekkür ederim,kendimi daha iyi hissettim gerçekten :KK68:
Okutabiliyorsanız eşinize yazacaklarımı okutun.
Eşimin erkek kardeşi var, evli, yeni evli sayılır 2-3 senelik evli.
Bu 2-3 sene içinde kaç kere boşanma aşamasına geldiler sayamadım, üstelik biz uzaktayız, yani kulağımıza gelmeyenler de var.
Eşim annesini, babasını, kardeşini, amcalarını hatta yeğenlerini çok sayar, memnun etmek ister.
Memleketine gittiğimizde rol yapıyoruz. 2-3 gün boyunca ailesinin aile raconuna uygun davranıyoruz. 2-3 günde bile yoruluyorum ben, hani yola çıkışımız 1 saat geç olsa kıyamet kopacak gibi hissediyorum.
Ve eşim her dönüşümüzde "yakın olsak boşanırdık" diyor.
Ha bu arada söylememe gerek var mı bilmiyorum ama erkek kardeşi ailesi ile aynı şehirde.

Bu sadece erkek tarafı için değil, kendi ailem için de aynı hislerdeyim. Kısa süreli aynı şehirde yaşadık ve o zamandan beri eşim aileme uzak, kızamıyorum bile adama, hak veriyorum hatta.

2 tarafa da ayrı olunca samanlık seyran oluyor.

Okutabiliyorsanız eşinize yazacaklarımı okutun.
Eşimin erkek kardeşi var, evli, yeni evli sayılır 2-3 senelik evli.
Bu 2-3 sene içinde kaç kere boşanma aşamasına geldiler sayamadım, üstelik biz uzaktayız, yani kulağımıza gelmeyenler de var.
Eşim annesini, babasını, kardeşini, amcalarını hatta yeğenlerini çok sayar, memnun etmek ister.
Memleketine gittiğimizde rol yapıyoruz. 2-3 gün boyunca ailesinin aile raconuna uygun davranıyoruz. 2-3 günde bile yoruluyorum ben, hani yola çıkışımız 1 saat geç olsa kıyamet kopacak gibi hissediyorum.
Ve eşim her dönüşümüzde "yakın olsak boşanırdık" diyor.
Ha bu arada söylememe gerek var mı bilmiyorum ama erkek kardeşi ailesi ile aynı şehirde.

Bu sadece erkek tarafı için değil, kendi ailem için de aynı hislerdeyim. Kısa süreli aynı şehirde yaşadık ve o zamandan beri eşim aileme uzak, kızamıyorum bile adama, hak veriyorum hatta.

2 tarafa da ayrı olunca samanlık seyran oluyor.
Ahhh ne kadar iyi anlıyorum sizi anlatamam,bayramlarda bile gidince önce dedesigilde gidip 2 saat oturup es kaza dedemlerde 3 saat otursak söylenir.Benim için amca,hala,dayı bu kadar önemli değil ama kendisi bu ladar önem verince benim de sigortalar atıyor benimkiler şam babası mı diyesim geliyor 😂 Ki ben evliyken 2 senemi zaten orada yaşadım ve yaşadığım sıkıntının haddi hesabı yok düşünün bayramda böyleyse içinde yaşarken nasıl oluyor.Benim tek çabam evliliği rayına sokmak uğruna farklı bir yerde yaşamak ki ben gayet memnunum durumdan fakat bakıyorum eşim sorunların sebebinin farkında uzakta olmak hafifletiyor biliyor ama buna rağmen sorunumuz birbirimizin farklı olması burada sadece üstünü örtüyoruz dedikçe cinnet geöirecek gibi oluyorum.
Yahu diyorum kendi kendime çoğu zaman
Ben neden uğraşıyorum bu evlilik için bu kadar
Ayrılalım bitsin madem
Yok olmaz sensiz olamam,zaten ayrılsak da memlekete gitmem
Kimsenin dırdırını çekemem diyor
Peki benim suçum ne o zaman hakim bey 🥳

Kendimi düşünsem aslında gitmem gerekir çünkü ailem de memleketimde tek düşüncem evliliğimde biraz daha otursun istiyordum herşey mesafeler olunca insanlar da daha mesafeli oluyor eşim bu mesafeyi ayarlayamıyordu oradayken,şimdi hiç değilse insanlar ona mesafeli olduğu için o da mesafeli davranabiliyor

Bulunduğunuz yerde kalmak sorunlari da otelemek olur belki de. Eger siz de memleketinize donmek istiyorsaniz sirf evliliginiz icin vazgecmeyin derim. Bu sehirde belki 3 yilda bitecekken evliliğiniz orda belki 1 yilda bitecek. Yani bitmesin elbette ama demek istedigim sorun olacaksa ve iki kisi bunu arasinda cozemiyorsa her yerse sorun olur. Memleketiniz ve yaşadığınız sehir arasinda buyuk fark varsa, aileler acisindan dusunmediginizde iki sehri kiyasladiginizda hangisi daha yasanir bir sehirse onu tercih edin.

Bulunduğunuz yerde kalmak sorunlari da otelemek olur belki de. Eger siz de memleketinize donmek istiyorsaniz sirf evliliginiz icin vazgecmeyin derim. Bu sehirde belki 3 yilda bitecekken evliliğiniz orda belki 1 yilda bitecek. Yani bitmesin elbette ama demek istedigim sorun olacaksa ve iki kisi bunu arasinda cozemiyorsa her yerse sorun olur. Memleketiniz ve yaşadığınız sehir arasinda buyuk fark varsa, aileler acisindan dusunmediginizde iki sehri kiyasladiginizda hangisi daha yasanir bir sehirse onu tercih edin.
Bende düşündüğümde buna gelip dayanıyorum en son,ben seni mahrum etmek istemiyorum memleketine gitmek istersen git ama ben evliyken oraya gitmek istemiyorum gerçekçi olmakta fayda var demiştim.
Oldu ki ayrıldım diyelim çok uzak durduğum bir kavram da değil açıkçası hayat bu nihayetinde o zaman da burada kalıp belli bir süre kafa dinlemek en güzeli olur yine bana

Hiç de vicdansızlık değil eşiniz kabul etmeyi hak etmiyor çünkü bir kere bu evlikllerde bu şekilde ince hesaplar yapılması yapan tarafın kötü niyetini gösteriyor makine miyiz biz? Yeri gelir yarım saat oturursun yeri gelir 5 saat... bu sohbetin akıcılığına o günki ruh haline göre bile değişir. Siz artık evlisiniz şuan sizin evliliğinizden önemli bir şey de yok amca dayı hala bunlar yüzünden neden tartışma çıksın hangi devirde yaşıyoruz yahu?

Evliliğiniz orda bu kadar tehlikeye giricek ise ve de siz bu evliliği buna rağmen sürdürmek istiyorsanız vicdan yapmayın kalın olduğunuz yerde. Karşı tarafa karşı yükümlülüğünüz yok zaten, eşinize de acımayı bırakın. Bu evliliği bu hale getiren taraflardan biri neticede. Tabi ki iki şehrin sosyal kültürel olanaklarını, maddi duruma vereceği faydaları gözardı ediyorum. Sadece mesele vicdansa yapmayın, ne istiyorsanız o olsun.

Hiç de vicdansızlık değil eşiniz kabul etmeyi hak etmiyor çünkü bir kere bu evlikllerde bu şekilde ince hesaplar yapılması yapan tarafın kötü niyetini gösteriyor makine miyiz biz? Yeri gelir yarım saat oturursun yeri gelir 5 saat... bu sohbetin akıcılığına o günki ruh haline göre bile değişir. Siz artık evlisiniz şuan sizin evliliğinizden önemli bir şey de yok amca dayı hala bunlar yüzünden neden tartışma çıksın hangi devirde yaşıyoruz yahu?
Ahhh ne sıkıntılar yaşadım bu dayılar,amcalar,teyzeler bilmem neler yüzünden.
İnsan mana veremiyor okumuş belli kariyer edinmiş 2 insanın bu tarz sorunları yaşıyor olmasına.
Daha doğrusu ben eşimin bunları bu kadar takıyor olmasına hala tahammül edemiyorum ama işte uzakta olunca sabret iki güne evdesin diyorum geçip gidiyor,aynı şehirdeyken beklenti bitmiyordu ama hiç,hadi ona gidelim buna gidelim hop toplanıyorlarmış bizde gidelim yahu ertesi gün iş var erken kalkalım diyince surat yapıyorsun kalkmasak ben uykusuz kalamıyorum vs vs.
Uzaktayken hiçbirine gerek olmuyor dolayısıyla tsrtışma da olmuyor
Yaşanmadığı için üstünü örtyor olabilirim ama bu da benim evliliğimi idare edenilme şeklim başka türlü ruh sağlığımı da korumam mümkün değildi 😱

Evliliğiniz orda bu kadar tehlikeye giricek ise ve de siz bu evliliği buna rağmen sürdürmek istiyorsanız vicdan yapmayın kalın olduğunuz yerde. Karşı tarafa karşı yükümlülüğünüz yok zaten, eşinize de acımayı bırakın. Bu evliliği bu hale getiren taraflardan biri neticede. Tabi ki iki şehrin sosyal kültürel olanaklarını, maddi duruma vereceği faydaları gözardı ediyorum. Sadece mesele vicdansa yapmayın, ne istiyorsanız o olsun.
Gözlerim dolu dolu okudum desem inanır mısınız?
Bulunduğum şehir büyük şehir,kendi memleketimizden çok daha fazla imkanlara sahip,eğitim olanakları da öyle.Yaptığım işten daha fazla doyum alıyorum vs bunlar olumlu tarafları ama eşim bunları elinin tersiyle itip hala memleket sevdasında.
Sürekli burada mı yaşayacağız? Anamız babamız orada hastalansalar ne olacak?gibi sorularla manipüle ediyor beni sürekli.
Neden sabrediyorum bazen diye de soruyorum kendime?
Mutlu günlerimizn hatrına galiba belki de

Gözlerim dolu dolu okudum desem inanır mısınız?
Bulunduğum şehir büyük şehir,kendi memleketimizden çok daha fazla imkanlara sahip,eğitim olanakları da öyle.Yaptığım işten daha fazla doyum alıyorum vs bunlar olumlu tarafları ama eşim bunları elinin tersiyle itip hala memleket sevdasında.
Sürekli burada mı yaşayacağız? Anamız babamız orada hastalansalar ne olacak?gibi sorularla manipüle ediyor beni sürekli.
Neden sabrediyorum bazen diye de soruyorum kendime?
Mutlu günlerimizn hatrına galiba belki de
O zaman hiç düşünmeyin derim. Olanakları iyi olan, huzurunuzuz olduğu şehirde kalın. 10 sene sonra ne olacağını kim bilebilir. Sistem sürekli değişiyor, yerleşik bir kurumsal kültürümüz yok. Herkesin ana babası yanında değil. Uzak da değilse isteyen istediği zaman gider. Herkes insan olsun çekirdek ailesine sahip çıksın o zaman. Biz de erkekler ailelerini görünce malesef eşler, çocuklar aileden sayılmıyor, unutuluyor. Siz nerde mutluysan7z orda kalın. Her evlilik nasibi kadar yürür. Nacizane tavsiyem. Kendinize de fazla yüklenmeyin, kimse için değmez

Merhaba herkese
Daha önce bir konu açmıştım bir sene oluyor sanırım
Bir sene içerisinde eşimle yol katettik diye düşünüyorum fakat bu sefer daha farklı bir sorunla karşı karşıyayım.
Eşim çalıştığımız ilden memlekete gitmek için tek yol olan becayişi yapabilecek birisini buldu,bu gerçekten bulunmaz bir fırsat çünkü eşim bulunduğu kurumda sözleşmeli memur kadrosunda ve sözleşmeli memurların tayin hakkı yok.Eğer devlet 4-blilere kadro açmazsa da bu durum emekli olana kadar geçerli olacak ve tayin hakkı bulunmayacak.Becayiş yapılabilir ve bu bulunduğu kurumda istediği şehirde yapılabilecek fırsatın oluşması çok zordu ama oldu.Fakat ben memlekete gitmek istemiyorum zaten sorunları aşmaya çalışan bir çiftiz burada da sorun yaşamıyor değiliz fakat memlekette bu oran 5 katına çıkıyor evliliğimin 2 senesini memlekette yaşadım ve ger dönersem aynılarını yaşayacağımı biliyorum,yaşamayacağımızla ilgili herhangi bir söz de vermiyor eşim.Eğer gidersek benden beklenti içinde olma yoksa kalalım tercihini yap demiştim.Şimdi becayişi yapmak isteyen kişi aradı ve kararımızı soruyor.Hem eşimi hem kendimi hem de karşı tarafı mahrım ediyor olmak vicdanımı çok rahatsız ediyor,bende gitmek istiyorım ama evliliğim için bu isteğimden feragat ediyorum.Sizce ne yapayım?
Böyle bir fırsatı kacirmamanizi tavsiye ediyorum.

O zaman hiç düşünmeyin derim. Olanakları iyi olan, huzurunuzuz olduğu şehirde kalın. 10 sene sonra ne olacağını kim bilebilir. Sistem sürekli değişiyor, yerleşik bir kurumsal kültürümüz yok. Herkesin ana babası yanında değil. Uzak da değilse isteyen istediği zaman gider. Herkes insan olsun çekirdek ailesine sahip çıksın o zaman. Biz de erkekler ailelerini görünce malesef eşler, çocuklar aileden sayılmıyor, unutuluyor. Siz nerde mutluysan7z orda kalın. Her evlilik nasibi kadar yürür. Nacizane tavsiyem. Kendinize de fazla yüklenmeyin, kimse için değmez
Allah razı olsum yüreğimi ferahlattınız

Peki neden sizce?
Bir kere becayiş gibi çok nadir bir fırsatınız olmuş değerlendirmeniz taraftarıyım. .Memurların yer değişikliği tayin durumları kadrolu bile olsa çok zor.
Aileleriniz aynı yerdeyse onların yakınlarında olmak aileler için çok iyi olur.

Sıkıntı yaşayacağınızı düşünüyorsanız iki aileden de uzak bir ilçede oturursunuz.

Çocuklarınız var mı bilemiyorum ..Yardıma ihtiyacınız olduğunda Ailelerden destek alırsınız.

Önce huzur....

Ailelere yakın olmak çok zor. Hele ki sizin ki gelenekçiymiş, yorar bu sizi.

Bir kere becayiş gibi çok nadir bir fırsatınız olmuş değerlendirmeniz taraftarıyım. .Memurların yer değişikliği tayin durumları kadrolu bile olsa çok zor.
Aileleriniz aynı yerdeyse onların yakınlarında olmak aileler için çok iyi olur.

Sıkıntı yaşayacağınızı düşünüyorsanız iki aileden de uzak bir ilçede oturursunuz.

Çocuklarınız var mı bilemiyorum ..Yardıma ihtiyacınız olduğunda Ailelerden destek alırsınız.
Çocuklarımız yok,bu tarz oturmayan evlilik için çocuğa yazık olur açıkçası istemiyorum.Uzak ilçede oturma ihtimalimiz yok memleketimiz en uzak iki semt arası mesafe 30 dk filan.
Aileler için iyi ama bizim için kötü olacak

Kesinlikle burada sıfır sorun yaşıyoruz diyemem ama memleketteyken yaşadığımız sorunlara göre çok daha az oluyor,huzurla nefes aldığım süreler daha uzun.Memleketteyken daha yakın ilişkiler kuruluyor mecburen ve beklentiler artıyor,ben bu beklentilere yetişemiyorum.Ve yaşadığım şehir beni mutlu eden bir şehir tüm bunları ele alıp memlekete dönmek kaos gibi geliyor bana
Asla dönmezdim ben olsam

Kendimi düşünsem aslında gitmem gerekir çünkü ailem de memleketimde tek düşüncem evliliğimde biraz daha otursun istiyordum herşey mesafeler olunca insanlar da daha mesafeli oluyor eşim bu mesafeyi ayarlayamıyordu oradayken,şimdi hiç değilse insanlar ona mesafeli olduğu için o da mesafeli davranabiliyor
Kesinlikle gitmeyin o zaman, mesafe iyidir.

Back
X