Vicdansız hissediyorum kendimi

Eşime göre köklerime saygısızlık ediyormuşum,sadece memleketime artık evliliğin sebebiyle de değil genel manada da gitmek istemiyorum.Tek cezbeden yanı ailemin orada olması başka da beni mutlu edecek bir tarafı yok.
Ben de memleketimi hiç sevmem. Eşim beni zorlasa orada yaşamak mı ayrılmak mı diye ayrılığı düşünürüm.
Çünkü zaten gidersek aileler yüzünden ayrılırız

Becayiş ; aynı görevi yapan iki devlet görevlisinin anlaşarak bulundukları kenti karşılıklı olarak değiştirmeleri
Yeni ögrendim 😊
Gerçekten mi. Çok hoşsunuz demek isterdim ama bir bilgi yarışmasında sorulmasa ben de bilemezdim sanırım 🤣

Tarih dersi de mi görmediniz ortaokulda lisede ya. Erkekler bu kadar cahil degil vala bu siteye girdikce sinirlerim bozuluo kadinlarin cehaletine. Ama gene de giriorum bu da benim mallığım.
Memur olmayan bir insanın bunu bilmesi zaruri değil zaten çok bilgili hanımefendi.

Ben biliyordum ama bir bilgi yarışmasında öğrendim. Esim de memur . Duydum yani.

Ama duymayana da hiç şaşırmam. Becayiş ile işi olmayan nerden bilsin.

Siz ;

Azalan Verimler Yasasını

Atatürkün ölmeden önce yemek istediği son yemeği

Yatıştırma Politikasını

Amerikan Devrimini

Neandertal insanının özelliklerini

....

biliyor musunuz?

Ben biliyorum. Bilmeyenler cahil. Hepinize yazıklar olsun.

Ben de memleketimi hiç sevmem. Eşim beni zorlasa orada yaşamak mı ayrılmak mı diye ayrılığı düşünürüm.
Çünkü zaten gidersek aileler yüzünden ayrılırız
Tüm mesele de bu zaten anlıyor ama işine gelmiyor yine de

Memur olmayan bir insanın bunu bilmesi zaruri değil zaten çok bilgili hanımefendi.

Ben biliyordum ama bir bilgi yarışmasında öğrendim. Esim de memur . Duydum yani.

Siz ;

Azalan Verimler Yasasını

Yatıştırma Politikasını

Amerikan Devrimini

....

biliyor musunuz?

Hahahaha :halay:

Merhaba herkese
Daha önce bir konu açmıştım bir sene oluyor sanırım
Bir sene içerisinde eşimle yol katettik diye düşünüyorum fakat bu sefer daha farklı bir sorunla karşı karşıyayım.
Eşim çalıştığımız ilden memlekete gitmek için tek yol olan becayişi yapabilecek birisini buldu,bu gerçekten bulunmaz bir fırsat çünkü eşim bulunduğu kurumda sözleşmeli memur kadrosunda ve sözleşmeli memurların tayin hakkı yok.Eğer devlet 4-blilere kadro açmazsa da bu durum emekli olana kadar geçerli olacak ve tayin hakkı bulunmayacak.Becayiş yapılabilir ve bu bulunduğu kurumda istediği şehirde yapılabilecek fırsatın oluşması çok zordu ama oldu.Fakat ben memlekete gitmek istemiyorum zaten sorunları aşmaya çalışan bir çiftiz burada da sorun yaşamıyor değiliz fakat memlekette bu oran 5 katına çıkıyor evliliğimin 2 senesini memlekette yaşadım ve ger dönersem aynılarını yaşayacağımı biliyorum,yaşamayacağımızla ilgili herhangi bir söz de vermiyor eşim.Eğer gidersek benden beklenti içinde olma yoksa kalalım tercihini yap demiştim.Şimdi becayişi yapmak isteyen kişi aradı ve kararımızı soruyor.Hem eşimi hem kendimi hem de karşı tarafı mahrım ediyor olmak vicdanımı çok rahatsız ediyor,bende gitmek istiyorım ama evliliğim için bu isteğimden feragat ediyorum.Sizce ne yapayım?

Ne kadar kolay değil mi insanlar için boş yazıp geçmek kendilerin bir dünya sorun Yaşar sineye çeker değersiz hissettirilir göz yumar buradan hiç tanımadığın insan için ne yaşadığını bilmeden ahkam kesmek ne kadar kolay onlar için...derste yemek memlekette olunca Emin ol daha farklı gözden ırak gönülden ırak demişler ne kadar uzak olursan o kadar huzurlu oluyorsun keşke ben de uzak olsaydım her şey daha farklı olurdu madem uzaksan ayda yılda bir iki kere görüşmek en iyisi emin ol kendi ailen için de aynı şey geçerli onun ailesi içinde..

Ben olsam gitmem.
Bu şehirde mutluyum diyorsunuz.
Mutlu olduğunuz şehirde kalın.

Siz ;

Azalan Verimler Yasasını

Yatıştırma Politikasını

Amerikan Devrimini

....

biliyor musunuz?

Harikasınız... Ağzınıza dilinize sağlık...
KK'de cevap çıtasını arş-ı alaya yükselttiniz!
:KK200:

Siz ;

Azalan Verimler Yasasını

Yatıştırma Politikasını

Amerikan Devrimini

....

biliyor musunuz?

Aman Allah'ım ne kadar da cahilim:bicak:

Uzaktayken de zaten herşey güllük gülistanlık değil zaten,ben tatilde ailemin yanında kalırken bile diken üstündeyim sürekli bir kayınvalidemlerden için onlara gittin mi yokladın mı bilmem ne hadi onu geçtim bayramda memlekete gelecek bende annemdeyim bekliyorum işte hatt be yemek yapalım sana filan diyorum direkt oraya mı geleceğim ki diyor? E sen bilirsin diyorum,hep aynı şeyi yapıyormuşum düşünceli olsam gidip kayınvalidemlerde onu beklesem daha iyi olurmuş.Adam tercih yapmak zorunda kalmak istemiyor resmen,ben utanırım ailemden kocam geliyor diyip çıkmaktan.Gelirsin on dk oturursun sonra birlikte gideriz annenlere diyorum,bunu bile çözmek çileyken aynı memlekette yaşamaya devam etmek evliliği uçuruma sürüklemek demek benim için

Ooo gitmeyin sakın.
Ayarını bilecek bir kocanız yok, çok aileci bir belli ki. Yazık olur bence de
Bencillik olan eşinizin bence gitmej istemesi gibi geldi. Siz bencil değilsiniz

Gitmeyin demeye geldim:) herkes kendi yaşadığını bilir derler ya ben kendimden örnek vereyim. Ailesini seven ama tatillerde bile iki üç gün görüp arkadaşlarıyla program yapan ,başka şehirlere giden bir herifle evlendim.iş gereği uzak bir şehirdeydik, az bir tartışma yaşasak bile dönüp birbirimize sarılmasını bilirdik ta ki ailesiyle aynı şehre gelene kadar.
Şimdi ne mi oluyor? Ya ailen ya ben diyecek kıvama geldik. Niye böyle oluyor bu erkekler anlam veremesemde,aile yanında değiştikleri su götürmez bir gerçek. Akıl vermek haddime değil ama koyun şapkanızı önünüze ve artısını eksisini düşünün. Hakkınızda iyisi olsun umarım

Ne kadar kolay değil mi insanlar için boş yazıp geçmek kendilerin bir dünya sorun Yaşar sineye çeker değersiz hissettirilir göz yumar buradan hiç tanımadığın insan için ne yaşadığını bilmeden ahkam kesmek ne kadar kolay onlar için...derste yemek memlekette olunca Emin ol daha farklı gözden ırak gönülden ırak demişler ne kadar uzak olursan o kadar huzurlu oluyorsun keşke ben de uzak olsaydım her şey daha farklı olurdu madem uzaksan ayda yılda bir iki kere görüşmek en iyisi emin ol kendi ailen için de aynı şey geçerli onun ailesi içinde..
Bunun farkındayım ama işte vicdan yapıyorum sanki ailesinden onu mahrum ediyormuşum gibi halbuki evlilik tam olarak da bu değil mi zaten?
Ben yuvamı kurup aile olabilmek için evlendim,eşimin de kötü niyeti yoktur mutlaka yanlış bir şey değil ama bu evlilipi etkiliyorsa durup bir düşünmek lazım bir noktada keşke erkekler de yuvalarına kadınlar kadar sahip çıkabilse

Ooo gitmeyin sakın.
Ayarını bilecek bir kocanız yok, çok aileci bir belli ki. Yazık olur bence de
Bencillik olan eşinizin bence gitmej istemesi gibi geldi. Siz bencil değilsiniz
O kadar iyi geliyor ki bu mesajlar,çok teşekkür ederim.
Zaten yerini bilen bildiren bir eş olsaydı tereddüt etmezdim kırmazdım

Gitmeyin demeye geldim:) herkes kendi yaşadığını bilir derler ya ben kendimden örnek vereyim. Ailesini seven ama tatillerde bile iki üç gün görüp arkadaşlarıyla program yapan ,başka şehirlere giden bir herifle evlendim.iş gereği uzak bir şehirdeydik, az bir tartışma yaşasak bile dönüp birbirimize sarılmasını bilirdik ta ki ailesiyle aynı şehre gelene kadar.
Şimdi ne mi oluyor? Ya ailen ya ben diyecek kıvama geldik. Niye böyle oluyor bu erkekler anlam veremesemde,aile yanında değiştikleri su götürmez bir gerçek. Akıl vermek haddime değil ama koyun şapkanızı önünüze ve artısını eksisini düşünün. Hakkınızda iyisi olsun umarım
Estağfirullah akıl almaya geldim zaten esasen 🥰
Bende öncesinde aynı memlekette bulundum neler yaşadım kimseye sezdirmemeye çalıştım
Belki ben büyütüyorumdur ama diyorum ya ben aileci olsa bile neyse derdim belki ama adam bildiğin sülaleci.
Keşke diyorum yakın akraban olsaydım daha mutlu olurdum kesin

Bunun farkındayım ama işte vicdan yapıyorum sanki ailesinden onu mahrum ediyormuşum gibi halbuki evlilik tam olarak da bu değil mi zaten?
Ben yuvamı kurup aile olabilmek için evlendim,eşimin de kötü niyeti yoktur mutlaka yanlış bir şey değil ama bu evlilipi etkiliyorsa durup bir düşünmek lazım bir noktada keşke erkekler de yuvalarına kadınlar kadar sahip çıkabilse

Öyle dört dörtlük değil erkekler eksisiyle artısiyla kabul etmek.. eşine bağlı bir durum .. sonrası daha iyi olacaksa hiç duusnmem bosanirim mesela .. ama ya sonrasi diyerek çoğu insan sürdürüyor .. maddiyatla da alakalı değil bu tamamen .. bir çok sebebi var .. yoksa kimse kimseyi çekmez valla .. erkekler için de geçerli bir bakıma

Öyle dört dörtlük değil erkekler eksisiyle artısiyla kabul etmek.. eşine bağlı bir durum .. sonrası daha iyi olacaksa hiç duusnmem bosanirim mesela .. ama ya sonrasi diyerek çoğu insan sürdürüyor .. maddiyatla da alakalı değil bu tamamen .. bir çok sebebi var .. yoksa kimse kimseyi çekmez valla .. erkekler için de geçerli bir bakıma
Benim ya sonralarım tükeniyor ama eşimin tükenmiyor yine de kırmızı çizgilerim var bu yer değişikliği meselesi de onlardan biri.
Biz bi de 7 sene boyunca görüşüp evlendik çok sevdik ama evlenince işin içine farklı şeyler girdi filan.
Yoksa elhamdülillah ikimiz de ayrılsak maddi sorun yaşamayız,evliliğimizin devamı tamamen duygusal sebeplerden ötürü ama mantıklı da bakmak lazım insanı ruhen tüketen sebeplerden uzak durabiliyorken yaklaşmanın manası yok memlekete.
Ya sonrası kısmını hep düşündüm hem evlilik manasında hem de ayrılık manasında baktım bir yere varamıyorum artık plan filan yapmıyorun günü yaşıyorum çok planlı bir insan olmama rağmen
Bu durum bile yer yer geriyor beni ama buna da yine evliliğim için diyip geçiştiriyorum
Ayh amaaaan bekarlık cennet işte 😂

Benim ya sonralarım tükeniyor ama eşimin tükenmiyor yine de kırmızı çizgilerim var bu yer değişikliği meselesi de onlardan biri.
Biz bi de 7 sene boyunca görüşüp evlendik çok sevdik ama evlenince işin içine farklı şeyler girdi filan.
Yoksa elhamdülillah ikimiz de ayrılsak maddi sorun yaşamayız,evliliğimizin devamı tamamen duygusal sebeplerden ötürü ama mantıklı da bakmak lazım insanı ruhen tüketen sebeplerden uzak durabiliyorken yaklaşmanın manası yok memlekete.
Ya sonrası kısmını hep düşündüm hem evlilik manasında hem de ayrılık manasında baktım bir yere varamıyorum artık plan filan yapmıyorun günü yaşıyorum çok planlı bir insan olmama rağmen
Bu durum bile yer yer geriyor beni ama buna da yine evliliğim için diyip geçiştiriyorum
Ayh amaaaan bekarlık cennet işte 😂

Bosverrmek.lazim arada .. o da sana muhtaç o da ayrılmak.istemez öyle düşündüm anladığım kadarıyla yani .. bı yerden sonra o da seni alttan alacaktır bak gör hele ayrılmak istediğini anlarsa

Back
X