- 24 Haziran 2016
- 7.531
- 26.564
- 548
- Konu Sahibi Dolunay2018
-
Pekı bu psıkolojıyı nasıl normale cevırıcemBebeğim 3 aylık olduğunda diyetisyen kontrolüyle diyete başladım. Sütüm etkilenmedi, mama verme ihtiyacı da duymadım sadece anne sütüyle beslendi.
Siz psikolojik olarak etkiliyorsunuz sütünüzü muhtemelen
Pekı bu psıkolojıyı nasıl normale cevırıcemBebeğim 3 aylık olduğunda diyetisyen kontrolüyle diyete başladım. Sütüm etkilenmedi, mama verme ihtiyacı da duymadım sadece anne sütüyle beslendi.
Siz psikolojik olarak etkiliyorsunuz sütünüzü muhtemelen
Şöyle düşünün,Pekı bu psıkolojıyı nasıl normale cevırıcem
Bastan berı cok aman aman bı sütüm olmafı belkıde dıyete baslayınca vucuda gıren sekerı kesınce bırden sütte azaldı bes ay boyunca hrp emzırdım gecen gunlerdede kendımk denedım bır hafta sekerlı bısey yemeyınce yıne aynısını yasadım. Brlkı en bastan hıc mama vermeyıp sadece benım sutumle beslenseydu bende bu psıkolojıye gırmezdım. Esımın tarafıda bu konuda ozellıkle annesı bıseyler soyluyo halıyle olumsuz dusunuyorum bol suda ıcıyorum ama yoj yanı bellı azaldıŞöyle düşünün,
Emzirmek dünyadaki en ilkel eylemlerden biri.
Maddi fark, statü gözetmeksizin herkes emziriyor.
Buna Afrika kabileleri de dahil.
İnsanlar karınlarını doyurmaya yemek bulamıyor, değil ki süt yapsın diye sürekli bir şeyler atıştırsınlar. Ya da doğadaki hiçbir canlı süt olsun diye ekstra bir şey yapmıyor.
Sizin dikkat edeceğiniz şey aç kalmamak ve bol sıvı tüketmek. ( 2 litre yeterli ) şeker vs süt yapar diye düşünmeyin onlar da su tüketimini arttırdığı için süt yapıyor zaten.
Size böyle anlattığıma bakmayın o psikolojiyi ben de çok iyi biliyorum. Şu an hala emziriyorum oğlum 25 aylık, ilk 6 ay sürekli sütüm az mı tasasıyla yaşadım.Bastan berı cok aman aman bı sütüm olmafı belkıde dıyete baslayınca vucuda gıren sekerı kesınce bırden sütte azaldı bes ay boyunca hrp emzırdım gecen gunlerdede kendımk denedım bır hafta sekerlı bısey yemeyınce yıne aynısını yasadım. Brlkı en bastan hıc mama vermeyıp sadece benım sutumle beslenseydu bende bu psıkolojıye gırmezdım. Esımın tarafıda bu konuda ozellıkle annesı bıseyler soyluyo halıyle olumsuz dusunuyorum bol suda ıcıyorum ama yoj yanı bellı azaldı
Ya sanırım emdıkce agzınadaha fazla geliyor ben sıkınca fazla gelmıyo ama. Hıc acda kalmıyorum saglıklı bı lıste var elımde off vallahı canım cok sıkkın acıkcası kayınvaldemde erken dıyo oda benı cok etkılıyo onada diyorum saglıklı beslenıyorum dıye ama yok bı kac ay bekle dıyoSize böyle anlattığıma bakmayın o psikolojiyi ben de çok iyi biliyorum. Şu an hala emziriyorum oğlum 25 aylık, ilk 6 ay sürekli sütüm az mı tasasıyla yaşadım.
Sürekli süt kanallarım tıkanıyordu ama ben bunun süt fazlalığından olduğunu hiç kabullenmedim , hep başka şeyler aradım. Gittiğim doktorlar bile sütün çok dedi inanmadım.
Sağdığım zaman az çıkıyordu sütüm, bu ölçü değil aslında ama etkileniyordum ben de.
Doymuyor diye mama vermeye çalıştığım günler oldu ama asla içmedi çocuk.
Yaşını geçti ben emzirme aralığını biraz açsam tıkandı göğsüm hep, o zaman anladım ki sütüm fazla. Komik gelebilir ama bu sefer de artmasın diye yediklerime dikkat ettim, kalorisi yüksek şeylerden kaçtım.
Lütfen stres yapmayın, çok zor biliyorum ama herkes emziriyor işte. Diyetten sütünüz azalmayacak ( aç kalmadıkça tabi) buna emin olun.
Bırde benım yaptigim en buyuk yanlıs su oluyo bebegım emıyo bes dakks o an yogun bi süt gelıyo bogazından yutkunma sesını anlıyorum. O yoğunluk bıtınce ıkımızde bırakıyoruz. Belkıde bırskmasak süt dahada grlecek haksızmıyım?? Sız kac dakıka emzırıyordunuz ılk altı ayda yırmı dakka denıkıyor ama hıc o kadar denemedık.Size böyle anlattığıma bakmayın o psikolojiyi ben de çok iyi biliyorum. Şu an hala emziriyorum oğlum 25 aylık, ilk 6 ay sürekli sütüm az mı tasasıyla yaşadım.
Sürekli süt kanallarım tıkanıyordu ama ben bunun süt fazlalığından olduğunu hiç kabullenmedim , hep başka şeyler aradım. Gittiğim doktorlar bile sütün çok dedi inanmadım.
Sağdığım zaman az çıkıyordu sütüm, bu ölçü değil aslında ama etkileniyordum ben de.
Doymuyor diye mama vermeye çalıştığım günler oldu ama asla içmedi çocuk.
Yaşını geçti ben emzirme aralığını biraz açsam tıkandı göğsüm hep, o zaman anladım ki sütüm fazla. Komik gelebilir ama bu sefer de artmasın diye yediklerime dikkat ettim, kalorisi yüksek şeylerden kaçtım.
Lütfen stres yapmayın, çok zor biliyorum ama herkes emziriyor işte. Diyetten sütünüz azalmayacak ( aç kalmadıkça tabi) buna emin olun.
Yutkunmalarını saymayın hiç geliyordur süt. Ben oğlum ne kadar isterse o kadar emzirdim ama hiç öyle 20dk falan emmezdi, en fazla 10 dk emmiştir belki. Azar azar emer bırakırdı.Bırde benım yaptigim en buyuk yanlıs su oluyo bebegım emıyo bes dakks o an yogun bi süt gelıyo bogazından yutkunma sesını anlıyorum. O yoğunluk bıtınce ıkımızde bırakıyoruz. Belkıde bırskmasak süt dahada grlecek haksızmıyım?? Sız kac dakıka emzırıyordunuz ılk altı ayda yırmı dakka denıkıyor ama hıc o kadar denemedık.
Iste suan mamada yedıgı ıcın kılosu onde gıdıyor sık sık emzıreyım bende bakalım degısım olucakmıYutkunmalarını saymayın hiç geliyordur süt. Ben oğlum ne kadar isterse o kadar emzirdim ama hiç öyle 20dk falan emmezdi, en fazla 10 dk emmiştir belki. Azar azar emer bırakırdı.
Ben sıkınca da süt gelmiyor , yutkunduğunu da duymuyorum ama soruyorum emerken süt var mı diye, ağzını açıp gösteriyor ağzı süt dolu :))
Kilo alımını takip edin en önemli gösterge o. Ayda yarım kilo alıyorsa doyuyordur, hatta 5 aylıklen falan daha az alması da bekleniyor diye biliyorum
ne guzel...Sayenizde ogrenmiş oldum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?