- 24 Haziran 2016
- 7.531
- 26.564
- 548
- Konu Sahibi Dolunay2018
-
Ne güzel aslında bendede fazla bı degısım yok daha saglıklı beslenıyorum ve abur cuburu kestım ve beyaz ekmeği bunlar süt yapıyo olamazlar sımdı yuruyuse basladım yavastanda olsa vermek ıstedım ama bakalımCanım ben 40 gunlukken spora ve dıyete basladım. 22 kılo almıstım ve 14 kılo fazladan kılom vardı, kalmıstı haliyle. O noktaya kadar sadece anne sutu alıyordu ve hıc bısey degısmedı 4.aylık oldugumda bebegım 58 kiloydum. Ve agır bır diyet yaptım baya actım yanı yaban mersını, humana ve bıtkısel bir damla kullandım kılo vermek ıcın. Etrafımda kı herkes benı kotu etkılemeye calıstı ama hızla kılo verıp emzirmeye devam edince sıkıntı olmadı suanda 14 aylık emzırıyorum hala
OlabılırDiyet insanda stres yapıyor o yüzden azalmist9rr
Bebde ılk baslarda hatta ıkı ay flan sütüm akardı kendılıgınden sureklı ust degıstırırdım. Gece bı bakmısım sırılsıklam olmusum. Gece gunduz farketmez sütüm dolar bı memeyı emzırırken dıgerının ucuna bastırırm sütüm akar tutunca kanallar doluyo ve agrı yapıyo hafıften bes aydır boyleydı ama dıyete basladım o seylerde gıttı ha yıne emıyo ama o yogubluk kalmadıSütünün azaldığını söyleyen kadınlar nereden anlıyorsunuz? Bunu merak ediyorum gerçekten. 8 aylık bebeğim var hep anne sütüyle geldik. Ek gıda alımı bile çok az. Göğüslerimde nerdeyse hiç o dolu doluluk olmadı, hiç sütüm sızmadı, ilk 2buçuk ay memeden inmedi, yatağına koyduğumda uyandı hemen,bazen meme de huysuzlandı, kendini attı atıyor ama hiç sütüm Yok diye düşünmedim. Sütün hiç depolandığını düşünmedim. Bebek çektikçe üretilmiyor mu bu süt
Bebde ılk baslarda hatta ıkı ay flan sütüm akardı kendılıgınden sureklı ust degıstırırdım. Gece bı bakmısım sırılsıklam olmusum. Gece gunduz farketmez sütüm dolar bı memeyı emzırırken dıgerının ucuna bastırırm sütüm akar tutunca kanallar doluyo ve agrı yapıyo hafıften bes aydır boyleydı ama dıyete basladım o seylerde gıttı ha yıne emıyo ama o yogubluk kalmadıSütünün azaldığını söyleyen kadınlar nereden anlıyorsunuz? Bunu merak ediyorum gerçekten. 8 aylık bebeğim var hep anne sütüyle geldik. Ek gıda alımı bile çok az. Göğüslerimde nerdeyse hiç o dolu doluluk olmadı, hiç sütüm sızmadı, ilk 2buçuk ay memeden inmedi, yatağına koyduğumda uyandı hemen,bazen meme de huysuzlandı, kendini attı atıyor ama hiç sütüm Yok diye düşünmedim. Sütün hiç depolandığını düşünmedim. Bebek çektikçe üretilmiyor mu bu süt
Ya bunları duymaya o kadar ıhtıyacım varkı cok sagolun saglıksız beslenıyordum sureklı cıkolata turu yıyordum yanı bunlar mı yapıyormus sütü anlayamadım kı umatım psıkolojıktır durumum.Psikolojiktir. Sütünüzü etkileyecek bir durum yok. Hatta sütünüzün kalitesi artar. Boş karbonhidrat ve şekerin size de bebeginize de zararı var. Sütünüzün zamanla azalması doğal bir durum. Diyetle alakası yok.
Ya hayır oyle bı dusuncem yok ama tatlı oldugu ıcın sütüm daha ıyıydı saglıksız beslenıyordum ötesi yok belkı de vucud dengem sastı. Umarum duzene gırer sütüm artar.Cikolata kekin süt yaptiğinimi saniyorsun? Yani evet annesin, lohusasin birşey demek istemiyorum ama lütfen biraz mantikli düsünmeye davet ediyorum seni.
Meyve ne alaka ki? Meyve ile diyet mi olur? Çoğu meyvenin şeker oranı çok yüksek, ve tokluk hissi vermez zaten.Hanımlar bes aylık bebegim var dogdugu andan itibaren hem emzirdim hemde mama verdim. Ama artık kilolarımlada mutsuz oldugum ıcın cuma gunu diyetisyene gittim ve uc gundur diyetteyim. Haliyle meyveden Baska agzıma tatlı bısey de sürmedim.
Suda ıcıyorum bol bol ama benim sütüm hemen etkilenmeye basladıbu aksamda bebegımi emzirdim arkasından mama hazırlayıp verdım. Kayinvalidem gorunce benim korkum Insallah sütün kesilmez dedi.
Sırf kendimi düsündügüm ıcın sütüm etkilendı ya napsam diyetimi bıraksam boyle de azalmaya basladı. Cok canım sıkıldı. Ama kılolarlada mutsuzum bebegımın sütü azalıyor oyle daha cok mutsuzum ıstıyordum en azından bir yasına kadar emebılsın. Bana fikir verin benim gibi olan varmı??
Malesef uc gunlukken kıloda dusus olunca doktor baslatmıstı ve oylede devam ettık vermemeyı denedım agladı doymadı kıyamadım. Suda ıcıyorum umarım artar daha cokBol su tüketirsen ve sürekli emzirirsen sütünde azalma olmaz canim. Mama takviyesi Dr mu istedi kızım 4 aylık ilk bir ay ben almıştım mama kullandım daha sonraki aylar emsin diye vermedim.
Şu an gayet güzel gidiyor kilosu ve emiyorda önce sütüm yetmiyor diye düşünmekten vazgeç gün icinde bol bol dinlen ve 3, 3,5 litreye yakın su iç.
Malesef uc gunlukken kıloda dusus olunca doktor baslatmıstı ve oylede devam ettık vermemeyı denedım agladı doymadı kıyamadım. Suda ıcıyorum umarım artar daha cokBol su tüketirsen ve sürekli emzirirsen sütünde azalma olmaz canim. Mama takviyesi Dr mu istedi kızım 4 aylık ilk bir ay ben almıştım mama kullandım daha sonraki aylar emsin diye vermedim.
Şu an gayet güzel gidiyor kilosu ve emiyorda önce sütüm yetmiyor diye düşünmekten vazgeç gün icinde bol bol dinlen ve 3, 3,5 litreye yakın su iç.
Yanlıs anlamıssınız tabıkı meyve ıle dıyet yapmıyorum ve soyledıklerınızın hepsını yıyorum sadece vucuduma seker olarak meyve alıyorum dıyet oncesı cıkolata tatlı turu seyler yedım ve sütümde ıyıydı suan onları kesince sadece meyveden vucuduma seker gırıyo demek ıstedım.Meyve ne alaka ki? Meyve ile diyet mi olur? Çoğu meyvenin şeker oranı çok yüksek, ve tokluk hissi vermez zaten.
Bol sebze, et, salata, yoğurt, yumurta gibi şeyler yiyor olmanız lazım, meyve değil...bunlarla da sizin sütünüzü azaltmaz
Kıloda dusus vardı doktor baslattı ah sımdıkı aklım olsa uyarmıydım ona ama oldu bı kereDiyete harfiyen uymak yerine besin değeri yüksek ve süt yapıcı şeyleri de ekleyin. Ekmeksiz tahin pekmez yiyin mesela. Bulgur pilavı soğan.. Bol suyu zaten biliyorsunuz. Bir de mamayı neden verdiniz. Sütünüzü azaltan bir etken de çocuğun mama dolayısıyla az emmesi
Cok haklısınız eger boyle gıderse bırakıcam zaten ogluma bunu yapamam vıjdanım rahat etmez.Zaten daha çok minik bebeğiniz, şuan kilolarınızı dert etmeniz için çok erken, bol bol emzirin kuzuyu, kilolar bir şekilde verilir, ama ona şuanda verebileceğiniz en değerli şey olan anne sütünü bir daha verme şansınız olmaz
Hepsı var dıyetımde ama snaırım ben kafaya takıp rahat olmadgım ıcın sütüm etkilendiMeyve sebze ve protein aldığınızdan emin olun diyet listenizi daha çok kilo vermek için kısmayın bir sorun olmaz. Ama düşünceler mental durumunuz vücudunuzu hatta bebeğinizi etkiliyor olabilir. Kısacası iyi düşünün iyi olsun.
Gece bı kere sabaha karsı emıyor o zman baya doluyor goguslrrım saglık ocagına da gıttım bol bol emzır dedıler.Memede dolgunluk hissi ilk başlarda olur artık kalmaz ki. Bu süt olmadığı anlamına gelmez. Sağlık ocağına gidin. Memeye baksınlar süt geliyor mu diye. Siz ikilemde kalmışsınız. Kaç cc mama veriyorsunuz ona göre plan yapın.
Doktorlara da güven olmuyor. 3 günlük çocuğun kilo kaybı normal yani şişliği inmiş işte.Bana kalsa sütumle devam ederdım ama doktor baslattı uc gunluktu kılo kaybı olmustu o gun o kadar moralımı bozdukı anlatamam halıylr devam ettık zaten cok bı sütüm olmadı ama bes aydır hep emzırdım
Malesef uc gunlukken kıloda dusus olunca doktor baslatmıstı ve oylede devam ettık vermemeyı denedım agladı doymadı kıyamadım. Suda ıcıyorum umarım artar daha cok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?